Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A maradandó ajándékok
  2020-06-01 06:51:15, hétfő
 
  A maradandó ajándékok

,,Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet." (1Kor 13,13)

Az Ú Jézus sok különleges ajándékot ad népének. Ezek az ajándékok gazdag változatosságban fordulnak elő, és szuverén módon osztja ki őket Isten. Tegnap olvastunk róluk.
Azonban a Szentléleknek e különleges ajándékai mellett vannak maradandó ajándékai is, amelyeket a Szentlélek minden keresztyénnek ad. Ezek: a hit, remény és szeretet.
A különleges ajándékok soha nem szolgálhatnak annak ismérvéül, hogy valaki keresztyén-e. Senki sem mondhatja: ,,Mivel te nem beszélsz úgy, ahogy én, vagy nem tanítasz úgy, ahogy én tudok, nem vagy keresztyén." De a maradandó ajándékokat illetően lehet mondani: ,,Ha nincsenek meg benned ezek, akkor nem vagy keresztyén." A keresztyén emberben van hit, reménység és szeretet.
A hit az az eszköz, amelynek révén elnyerjük Krisztust, és minden jótéteményét. Jóllehet emberi tevékenység, a Szentlélek ajándéka. Ez tesz bennünket olyan hálássá és olyan alázatossá, hogy hiszünk Krisztusban.
A reménység ugyanaz, mint a hit - csakhogy a jövőt tartja szem előtt. Az eljövendő dolgok várása - az országé, a nagy változásé, a teljességé, magáé Krisztusé. Az egyház, amelyik nem várakozásban él, nem is egyház.
,,Ezek közül pedig legnagyobb a szeretet." A hit által elnyerjük őt, a reménység által kinyúlunk utána, de a szeretetben ő maga van jelen köztünk. Ahol csak keresztyén szeretet van, ott Isten jelenléte valósággá lesz.
Az összes ajándék értékét azon kell lemérnünk, hogy mennyire hasznosak az egyházépítés tekintetében. Nem csoda hát, hogy a szeretet a legnagyobb. A szeretet a cement, amely egyesíti a tagokat. A szeretet Krisztus Lelke, aki az ő szolgálatába állít bennünket Isten dicsőségére és mások javára.
E három ajándék mellett az egyház és az egyes keresztyén birtokában lehet más ajándékoknak. Ez nem csupán általános, hanem szükséges is. De a hit, a remény és a szeretet - e három - megmarad, és ezek közül legnagyobb a szeretet.

Napi gondolat
Válassz ki egyet a három maradandó ajándék közül, és gondold végig, hogy milyen jelentőséggel bír az a te életedben, mint keresztyén ember életében.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: változatosságban, szolgálhatnak, jelentőséggel, keresztyénnek, szentléleknek, szolgálatába, ajándékoknak, tekintetében, várakozásban, jótéteményét, egyházépítés, szeretetben, ajándékokat, krisztusban, tevékenység, dicsőségére, kuyvenhoven, keresztyén, teljességé, különleges, szentlélek, legnagyobb, alázatossá, birtokában, ajándékok, maradandó, amelyeket, reménység, ajándékai, krisztust, elnyerjük, változásé, krisztusé, általános, szükséges, mondhatja, maradandó ajándékok, ajándékok gazdag, különleges ajándékok, maradandó ajándékokat, keresztyén emberben, reménység ugyanaz, jövőt tartja, eljövendő dolgok, nagy változásé, reménység által, összes ajándék, egyházépítés tekintetében, szeretet Krisztus, egyes keresztyén, szeretet –, három maradandó, Krisztus Lelke, Andrew Kuyvenhoven,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A közszereplő  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Sajnos ezt elBalogozták  Illuziói ne legyen senkinek, a...  A tékozló és Isten gondviselés...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Március  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Intelem  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Hernádkak  Őri István - Dal az életről  Esti kép  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Törött csészék  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  A gyász  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Atyám !  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  Március 15 emlékére virágba bo...  Jó éjszakát  Atyám !  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Ibolya  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  A tékozló és Isten gondviselés...  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Rejtő Jenő versei  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Esti kép  A tékozló és Isten gondviselés...  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Március  A nemzet csak akkor...  Nem mindegy  Atyám !  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Tavaszról álmodom,  Őri István - Dal az életről  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Nemzeti  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Kokárda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Dóró Sándor: Ma  " A gondolat is rezgés. Minél ...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Nem kell ide békemenet  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Síró nő  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Paul David Tripp Március 15  Benned is ezerféle szín van  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Esti kép 
Bejegyzés Címkék
maradandó ajándékok, ajándékok gazdag, különleges ajándékok, maradandó ajándékokat, keresztyén emberben, reménység ugyanaz, jövőt tartja, eljövendő dolgok, nagy változásé, reménység által, összes ajándék, egyházépítés tekintetében, szeretet Krisztus, egyes keresztyén, szeretet &#8211, három maradandó, változatosságban, szolgálhatnak, jelentőséggel, keresztyénnek, szentléleknek, szolgálatába, ajándékoknak, tekintetében, várakozásban, jótéteményét, egyházépítés, szeretetben, ajándékokat, krisztusban, tevékenység, dicsőségére, kuyvenhoven, keresztyén, teljességé, különleges, szentlélek, legnagyobb, alázatossá, birtokában, ajándékok, maradandó, amelyeket, reménység, ajándékai, krisztust, elnyerjük, változásé, krisztusé, általános, szükséges, mondhatja, életedben, ismérvéül, kinyúlunk, jelenléte, bennünket, eljövendő, valósággá, fordulnak, lemérnünk, ajándékot, nincsenek, hasznosak, olvastunk, szeretet, tanítasz, egyesíti, krisztus, emberben, beszélsz, csakhogy, megmarad, mennyire, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 223 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 522
  • e Hét: 1726
  • e Hónap: 12137
  • e Év: 131229
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.