Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A tölcsér, és ami azon átfolyik
  2020-06-08 06:52:16, hétfő
 
  A tölcsér, és ami azon átfolyik

,,Mert Krisztus Jézusban nem számít sem a körülmetélkedés, sem a körülmetéletlenség, csak a szeretet által munkálkodó hit." (Gal 5,6)

A Galata levél első olvasói azon vitatkoztak, hogy ugyan mit kell nekik tenniük, hogy megmutassák: ők csakugyan Isten népének része.
Az egyik csoport azt mondta, hogy ha valaki Isten népének a tagja akar lenni, akkor meg kell tartania Mózes törvényeit, és alá kell magát vetnie a körülmetélkedés szertartásának.
Az emberek még mindig vitatkoznak a galatákat gyötrő kérdésekről. Igaz, ma már nem sokan vannak, akik azt mondanák, hogy ,,az igaz" keresztyéneknek meg kell tartaniok minden törvényt, melyet Isten Mózes által adott. Sokan vannak azonban olyanok, akik azt mondják, hogy ,,az igaz" keresztyéneknek el kell fogadniok azokat az előírásokat, és hinniök kell azokban ,,a kijelentésekben", amelyek a mostani próféták, vezetők és tanítók közvetítésével jutnak el hozzánk.
Tulajdonképpen valóságos ma az a veszély, hogy minket vagy gyermekeinket tévútra viszik azok az ember csinálta hozzáadások, amelyeket Jézus Krisztus evangéliumához függesztenek. Ezért hát hangoztatnunk kell az evangélium egyszerű voltát, és hangsúlyoznunk kell a dolognak a lényegét. Ha egyszer Jézus Krisztusban vagyunk, a körülmetélkedés semmit nem jelent, és a körülmetéletlenség sem jelent semmit. Az egyedüli dolog, ami számít, a szeretet által munkálkodó hit.
Mindannyian cipelünk bizonyos terheket az egyik vagy másik tradícióból. És száma sincs ,,az egyházi berkekben" azoknak a ,,rámenős eladóknak", akik megpróbálnak többet ránk sózni, mint amit el tudunk hordozni. Nos, nem szabad hát elfelejtenünk, hogy az egyetlen dolog, ami számít Jézus Krisztusban, a hit, amely a szeretet által tevékeny.
A hit az a tölcsér, melyen át Istennek a Krisztusban megmutatott kegyelmét vesszük. A hit semmi más, csak üres és nyitott tenyér, alázatos és bűnbánó szív. Ha egyszer vettük a kegyelmet, az a szeretet cselekedeteiben folyik át rajtunk. És a szeretet az az erő, amely cselekszi Isten akaratát. A hit a tölcsér, míg a szeretet az a tartalom, melyet kapunk és továbbadunk.
Isten kegyelmének gyermeki elfogadása (a hit) és az az életstílus, amelyben Krisztus Lelke fejezi ki magát (a szeretetet) - ezek az Isten népéhez tartozás jelei.

Napi gondolat
Mondj el egy olyan imádságot, amely tükrözi a magyarázat gondolatait, különösen is a fenn olvasható utolsó mondatot.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: körülmetélkedés, kijelentésekben, keresztyéneknek, cselekedeteiben, evangéliumához, közvetítésével, szertartásának, tulajdonképpen, hangsúlyoznunk, gyermekeinket, elfelejtenünk, hangoztatnunk, függesztenek, megpróbálnak, megmutatott, krisztusban, kérdésekről, vitatkoznak, kegyelmének, továbbadunk, előírásokat, hozzáadások, tradícióból, megmutassák, kuyvenhoven, mindannyian, gondolatait, vitatkoztak, szeretetet, evangélium, életstílus, elfogadása, törvényeit, magyarázat, munkálkodó, tartaniok, szeretet által, egyik csoport, tagja akar, körülmetélkedés szertartásának, galatákat gyötrő, mostani próféták, ember csinálta, evangélium egyszerű, körülmetélkedés semmit, egyedüli dolog, egyik vagy, egyházi berkekben”, egyetlen dolog, olyan imádságot, magyarázat gondolatait, fenn olvasható, Mert Krisztus Jézusban, Isten Mózes, Jézus Krisztus, Jézus Krisztusban, Krisztus Lelke, Andrew Kuyvenhoven,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Lóhere  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Png csokor  Elköszönt  Facebookon kaptam Krisztinától  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akik bántanak téged  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Png férfi  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Akik bántanak téged  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Mai harmónia kártyám  Jónás Tamás – Végtelen b...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Bertolt Brecht -től idézet  Nevem  Png fotel  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogy lehet megtartani  Png nő  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Erdőn  Facebookon kaptam  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Nagyon különös  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kerüld el az evangélium örömén...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Nevem  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Akarat  Png férfi  Ami embereknek lehetetlen, az...  Őrizkednünk kell...  Egy bizonyos határt  Leonardo da Vinci gondolata  Akik bántanak téged  Szép napot kívánok  Ami embereknek lehetetlen, az...  Popper Péter szavai  Fehér virág  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Reggel van  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Bounty krémes  George Byron - Ahogy itt jár -...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Sokan azt tartják  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Idő  Png cica  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Hogy lehet megtartani 
Bejegyzés Címkék
szeretet által, egyik csoport, tagja akar, körülmetélkedés szertartásának, galatákat gyötrő, mostani próféták, ember csinálta, evangélium egyszerű, körülmetélkedés semmit, egyedüli dolog, egyik vagy, egyházi berkekben&#8221, egyetlen dolog, olyan imádságot, magyarázat gondolatait, fenn olvasható, körülmetélkedés, kijelentésekben, keresztyéneknek, cselekedeteiben, evangéliumához, közvetítésével, szertartásának, tulajdonképpen, hangsúlyoznunk, gyermekeinket, elfelejtenünk, hangoztatnunk, függesztenek, megpróbálnak, megmutatott, krisztusban, kérdésekről, vitatkoznak, kegyelmének, továbbadunk, előírásokat, hozzáadások, tradícióból, megmutassák, kuyvenhoven, mindannyian, gondolatait, vitatkoztak, szeretetet, evangélium, életstílus, elfogadása, törvényeit, magyarázat, munkálkodó, tartaniok, fogadniok, berkekben, galatákat, amelyeket, valóságos, eladóknak, kegyelmet, olvasható, különösen, csakugyan, cselekszi, kegyelmét, imádságot, egyetlen, jézusban, istennek, alázatos, csinálta, krisztus, tevékeny, szeretet, bizonyos, lényegét, dolognak, próféták, egyszerű, egyedüli, hordozni, terheket, cipelünk, törvényt, mondanák, mondatot, akaratát, tartania, gyermeki, tartozás, gondolat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 367 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5227
  • e Hét: 11473
  • e Hónap: 40785
  • e Év: 228587
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.