Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szeretet és törvény
  2020-07-29 09:12:34, szerda
 
  Szeretet és törvény

,,A szeretet tehát a törvény betöltése." (Róm 13,10)

Csak akkor tanuljuk meg, hogy hogyan viselkedjünk felebarátaink iránt, ha már megtapasztaltuk, hogy Isten milyen magatartást tanúsít irányunkban.
Isten szeret minket. Az örök szeretet hozta mozgásba Isten egész megváltó munkáját. Azáltal jelentette ki szeretetének teljességét, hogy Fiát adta értünk, bűnösökért. És úgy tart meg Isten bennünket saját szeretetében, hogy ajándékul szívünkbe adja a Szentlelket.
Most mi vagyunk soron, hogy adjunk. De bármit adunk is, először kapnunk kell.
Mi nem tudunk olyan fajta szeretetet produkálni, amilyenről a Biblia beszél. Nincs meg bennünk ez a szeretet. Ezért nem tudtuk megtartani a törvényt, hisz a törvény azt kívánja tőlünk, hogy szeressünk. És mi nem tudjuk azt adni, amit Isten megkövetel, míg Isten maga nem adja nekünk azt, amit ő kér tőlünk.
A szeretet a törvény betöltése. Azzal, hogy tartózkodunk a gyilkosságtól és a gyűlölettől, még nem tettük meg, amit Isten parancsolt. A törvény azáltal teljesül be, hogy szeretünk. Nem elég, ha tartózkodunk más tulajdonának az ellopásától. Meg kell tanulnunk szeretetben megosztani másokkal azt, amit Isten ránk bízott. És Istentől tanulunk szeretni. Ha megismerjük Istennek a Krisztusban megmutatkozó szeretetét, és ha ez a szeretet a miénk lesz a Lélek által, akkor kezdünk szeretni.
Ezért a dicsekvésnek nincs helye a keresztyén életben. Amit felebarátunknak adunk, azt előzőleg Istentől kaptuk. Némelyek félreértik a Bibliának a szeretetről szóló tanítását. Úgy gondolják, hogy a szeretet helyettesíti a törvényt, és hogy a szeretet egy olyan szívbéli érzés, amelyet most már, mint a keresztyén magatartás szabályát kell követnünk.
Azonban a törvény nélküli szeretet nem a Lélektől van, ugyanúgy, ahogy a szeretet nélküli törvény sincs Istentől. Amit a törvény megkövetel, azt csak a szeretet által adhatjuk meg. És csak azok tudnak ilyen engedelmességet tanúsítani, akik már új életet és szeretetet kaptak Jézus Krisztus által.
Csak miután hittünk az evangéliumnak, azután kezdhetjük el a törvény betöltését. Minél többet ismerünk Isten szeretetéből, annál jobban tudunk engedelmeskedni Isten törvényének. Mert tőle, általa és érte van minden, még a mi engedelmességünk is.

Napi gondolat

Képzelj el egy példát a ,,törvény nélküli" szeretetre, illetve egy példát a ,,szeretet nélküli" törvényre. Hogy határoznád meg a szeretet és a törvény közötti helyes viszonyt?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: engedelmességünk, megtapasztaltuk, felebarátunknak, engedelmeskedni, engedelmességet, gyilkosságtól, evangéliumnak, felebarátaink, dicsekvésnek, tartózkodunk, szeretetének, viselkedjünk, tulajdonának, szeretetében, megmutatkozó, helyettesíti, szeretetéből, teljességét, megismerjük, szeretetben, ellopásától, kuyvenhoven, irányunkban, gyűlölettől, krisztusban, szeretetről, szentlelket, magatartást, törvényének, szeressünk, szeretetre, megtartani, határoznád, produkálni, szeretetet, megkövetel, szeretet tehát, törvény betöltése, örök szeretet, törvény azáltal, miénk lesz, dicsekvésnek nincs, keresztyén életben, szeretetről szóló, szeretet helyettesíti, olyan szívbéli, törvény nélküli, szeretet nélküli, törvény megkövetel, szeretet által, törvény betöltését, törvény közötti, Jézus Krisztus, Andrew Kuyvenhoven,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Akarat  Julian Brass gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Alázat  Facebookon kaptam  Png nő  képre írva  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Minden harmadik...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png férfi  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Kerüld el az evangélium örömén...  Png csokor  s immár én is felragyogva, ért...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Ágai Ágnes – Csendélet  Szép estét kedves látogatóimna...  A kételkedés kezelése  Sokan azt tartják  Szép estét kedves látogatóimna...  Mi lenne ha  Németh László tollából  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Nagyi telefonál  Szép álmokat!  Jó éjszakát  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Ágai Ágnes – Csendélet  Alázat  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Png telefon  Fehér virág  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  képre írva  Jónás Tamás – Végtelen b...  Mi lenne ha  Alázat  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Popper Péter szavai  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Hazára minden embernek szükség...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Szép estét kedves látogatóimna...  Png telefon  Facebookon kaptam  Png virág  Zilahy Lajos gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Egy maradéktalanul uralt világ  Neked tudnod kell  Zilahy Lajos gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Alázat 
Bejegyzés Címkék
szeretet tehát, törvény betöltése, örök szeretet, törvény azáltal, miénk lesz, dicsekvésnek nincs, keresztyén életben, szeretetről szóló, szeretet helyettesíti, olyan szívbéli, törvény nélküli, szeretet nélküli, törvény megkövetel, szeretet által, törvény betöltését, törvény közötti, engedelmességünk, megtapasztaltuk, felebarátunknak, engedelmeskedni, engedelmességet, gyilkosságtól, evangéliumnak, felebarátaink, dicsekvésnek, tartózkodunk, szeretetének, viselkedjünk, tulajdonának, szeretetében, megmutatkozó, helyettesíti, szeretetéből, teljességét, megismerjük, szeretetben, ellopásától, kuyvenhoven, irányunkban, gyűlölettől, krisztusban, szeretetről, szentlelket, magatartást, törvényének, szeressünk, szeretetre, megtartani, határoznád, produkálni, szeretetet, megkövetel, amilyenről, betöltését, magatartás, szeretetét, keresztyén, megosztani, félreértik, tanúsítani, kezdhetjük, parancsolt, bűnösökért, jelentette, szeretünk, betöltése, követnünk, szabályát, tanítását, bibliának, gondolják, tanulnunk, törvényre, bennünket, szívünkbe, ajándékul, szeretet, gondolat, ugyanúgy, teljesül, lélektől, adhatjuk, viszonyt, munkáját, istentől, megváltó, ismerünk, tanuljuk, szeretni, törvényt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 103 db bejegyzés
e év: 365 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1462
  • e Hét: 3834
  • e Hónap: 33146
  • e Év: 220948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.