Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hogy kaptuk az evangéliumot?
  2020-08-06 20:48:42, csütörtök
 
  Hogy kaptuk az evangéliumot?

,,...amelyet az Úr hirdetett először. Azok pedig, akik hallották, megerősítették ezt számunkra, Isten pedig velük együtt tett bizonyságot jelekkel és csodákkal, sokféle erővel és a Szentlélek ajándékaival, amelyeket akarata szerint osztott ki." (Zsid 2,3-4)

Amit mi úgy ismerünk, hogy Újszövetség, az Isten végső szava a végső időkre. De hogyan kaptuk Isten evangéliumát ebben az írott és nyomtatott formában? A könyv nem a mennyből hullott alá. Története van.
,,...amelyet az Úr hirdetett először." Amit Krisztus mondott és tett, az Isten jó híre az ember számára. Ez volt az evangélium első formája.
Krisztus nemcsak hirdette üzenetét, és nemcsak teljesítette küldetését, hanem az előkészületeket is megtette az egyház jövőjére. Gondja volt rá, hogy hűséges tanúk hirdessék majd azt, amit ő mondott és tett. Ezek a tanúk főleg az apostolok voltak, tizenketten, akik vele voltak, mióta megkezdte szolgálatát. És ezeknek az embereknek mutatta meg, hogy ő él, miután feltámadt a halottak közül.
Ezek a tanúk beszámoltak a világnak a hírről. ,,Isten pedig - miközben ők ezt tették - velük együtt bizonyságot jelekkel és csodákkal, sokféle erővel és a Szentlélek ajándékaival, amelyeket akarata szerint osztott ki." Ily módon Isten aláhúzta annak az igazságát, amit az apostolok mondtak.
Például Péter apostol keze által Isten megcselekedte egy sántával, hogy szökelljen (ApCsel 3), és halállal büntetett egy hazug embert (ApCsel 5). Még egy halott asszonyt is visszahozott az életbe (ApCsel 9). Ekképpen Isten fennszóval kihirdette, hogy az apostolok üzenete megbízható.
Azután jött a harmadik fokozat. Az apostolok meghaltak, de a hívők gondosan ragaszkodtak az apostoli tanításhoz. Szükségük volt a nagyszerű üzenetre, mégpedig maradandó formában. Isten gondoskodott erről a szükségről. Megőrizte az egyházat, és megőrizte az apostoli híradást.
Azoknak az embereknek a híradása, akik Krisztus tanúi voltak, most le van írva Isten gondoskodó kegyelme folytán.
Ez az Újszövetség. Ez az utolsó szó az utolsó időkre. Senki sem tévesztheti el az utat, aki ragaszkodik hozzá. És senki sem élheti azt túl, ha semmibe veszi.

Napi gondolat
Istennek gondja volt arra, hogy üzenete mindenképpen eljusson hozzánk. Mit mond neked ez a tény Istenről? És mit mond rólunk? És Isten üzenetéről?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: előkészületeket, megerősítették, megcselekedte, visszahozott, ajándékaival, gondoskodott, teljesítette, mindenképpen, evangéliumát, evangéliumot, ragaszkodtak, bizonyságot, beszámoltak, tévesztheti, újszövetség, ragaszkodik, kuyvenhoven, szolgálatát, tizenketten, embereknek, üzenetéről, küldetését, szentlélek, szükségről, evangélium, szökelljen, gondoskodó, nyomtatott, kihirdette, fennszóval, megbízható, tanításhoz, hirdetett, csodákkal, hirdessék, története, végső időkre, mennyből hullott, ember számára, evangélium első, egyház jövőjére, tanúk főleg, apostolok voltak, embereknek mutatta, halottak közül, tanúk beszámoltak, apostolok mondtak, hazug embert, halott asszonyt, apostolok üzenete, harmadik fokozat, apostolok meghaltak, Amit Krisztus, Például Péter, Andrew Kuyvenhoven,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  A kételkedés kezelése  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Nevem  Png telefon  A boldog családok mind hasonló...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép álmokat!  A másik dolog,  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Rátalálsz  Egy bizonyos határt  Garai Gábor - Takarítás  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Albert Einstein gondolata  A sors  Adakozás  Facebookon kaptam  Png virág  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kerüld el az evangélium örömén...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  A sors  Julian Brass gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Egy bizonyos határt  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alázat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Egy maradéktalanul uralt világ  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  képre írva  Alvó cicák  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Akik bántanak téged  Nem tudhatod  Régi emberek, akikre máig büsz...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Alvó cicák  Zilahy Lajos gondolata  Nevem  Akarat  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Adakozás  A másik dolog,  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Alvó cicák  George Byron - Ahogy itt jár -...  Tavaszi kép  Akarat  Png lepke  Png csokor  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az igazi szeretetért rendszeri...  Alvó cicák  Bertolt Brecht -től idézet  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Krisztinától  Soha ne kedvezz...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Mit beszél, nem értem, hogy m... 
Bejegyzés Címkék
végső időkre, mennyből hullott, ember számára, evangélium első, egyház jövőjére, tanúk főleg, apostolok voltak, embereknek mutatta, halottak közül, tanúk beszámoltak, apostolok mondtak, hazug embert, halott asszonyt, apostolok üzenete, harmadik fokozat, apostolok meghaltak, hívők gondosan, apostoli tanításhoz, nagyszerű üzenetre, apostoli híradást, utolsó időkre, tény Istenről, előkészületeket, megerősítették, megcselekedte, visszahozott, ajándékaival, gondoskodott, teljesítette, mindenképpen, evangéliumát, evangéliumot, ragaszkodtak, bizonyságot, beszámoltak, tévesztheti, újszövetség, ragaszkodik, kuyvenhoven, szolgálatát, tizenketten, embereknek, üzenetéről, küldetését, szentlélek, szükségről, evangélium, szökelljen, gondoskodó, nyomtatott, kihirdette, fennszóval, megbízható, tanításhoz, hirdetett, csodákkal, hirdessék, története, apostolok, amelyeket, meghaltak, megőrizte, hallották, megkezdte, feltámadt, szükségük, számunkra, büntetett, igazságát, nagyszerű, maradandó, krisztus, mégpedig, üzenetre, kegyelme, híradása, sántával, ismerünk, hirdette, jövőjére, istennek, gondolat, harmadik, gondosan, egyházat, apostoli, megtette, halállal, halottak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 103 db bejegyzés
e év: 365 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3396
  • e Hét: 5768
  • e Hónap: 35080
  • e Év: 222882
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.