Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szomorúság és Öröm
  2020-08-19 08:05:13, szerda
 
  ,,Mint megszomorítottak, noha mindig örvendezők" (2Kor 6,10).

A Szomorúság gyönyörű lény volt, de gyönyörűsége a holdfényhez hasonlított, amint átragyog az erdő fáinak leveles ágai között. Gyöngéd fénye kicsi, ezüstös tavakat hozott létre itt-ott az erdő talajának finom, zöld moháján. Amikor énekelt, éneke hasonlított a fülemüle mély, édes hívogatásához, és szemében egy olyan személynek a tekintete volt, aki már nem reménykedett az eljövendő boldogságban. Sírni tudott gyöngéd együttérzéssel azokkal, akik sírtak, de hogy örüljön az örülőkkel, az még ismeretlen volt előtte.
Az Öröm személye is csodálatos volt, mert a nyári hajnal ragyogó szépségében tündökölt. Szemében még mindig ott sziporkázott a gyermekkori boldog kuncogás, és haja ragyogott a napfény csókjában. Amikor énekelt, hangja szárnyalt fölfelé, mint a pacsirtáé, és lépései a hódító menetelését visszahangozták, aki soha nem ismert vereséget. Tudott örvendezni bárkivel, aki örvendezett, de hogy sírjon azokkal, akik sírnak, az még ismeretlen volt előtte.
A Szomorúság vágyakozva mondta: ,,Soha nem válhatunk eggyé." Az Öröm ezt válaszolta pillogó szemmel, amint beszélt: ,,Nem, soha, mert az én ösvényem a napsütötte mezőkön kanyarog, ahol a legédesebb rózsák nyílnak, amikor megérkezem, és énekesmadarak várják jövetelemet, hogy elénekeljem legörvendetesebb melódiáimat."
,,Igen, és az én ösvényem - mondta a Szomorúság, lassan félrefordulva - a sötét erdőkön és százszorszépeken át vezet, amelyek csak éjszaka virágoznak. Mégis az összes földi ének legédesebbje - az éjszakai szerelmi dal - az enyém lesz. Ezért Isten veled, drága Öröm, Isten veled!"
Ám, amikor még Szomorúság beszélt, ő és Öröm rájött, hogy valaki áll mellettük. A homály ellenére is éreztek egy királyi jelenlétet, és hirtelen végtelen és szent ámulat árasztotta el őket. Lehulltak a lába elé.
,,Én látom Őt, mint az Öröm Királyát - suttogta Szomorúság -, mert a fején sok korona van, és szögek helye a kezén, a lábán, mint egy nagy győzelem sebforradásai. Előtte minden szomorúságom beleolvadt a halhatatlan szeretetbe és boldogságba. Most neki adom magam örökre."
,,Nem, Szomorúság - mondta lágyan Öröm -, mert én úgy látom Őt, mint a Szomorúság Királyát, és a fején levő korona a tövisek koronája, és kezén meg lábán a szöghelyek egy szörnyű haláltusa sebforradásai. Én is neki adom magam örökre, mert a vele való szomorkodás sokkal édesebb, mint bármilyen öröm, amit valaha ismertem."
,,Akkor mi Őbenne egyek vagyunk - kiáltották boldogságukban -, mert senki más, csak Ő képes egyesíteni az Örömet és a Szomorúságot." Ezért kezet kézbe téve meneteltek a világon, hogy kövessék Őt viharokban és napsütésben, a zord téli hidegben és a boldog nyári melegben, és hogy legyenek bár ,,megszomorítottak, noha mindig örvendezők".

Szomorúság teszi kezét válladra,
És veled megy a nagy életúton?
Miközben az Öröm félre állva
Lemarad tőled eltávolodón?
Ne űzd a Szomorúságot messzire,
Ő Istentől küldöttként jött hozzád;
Mert még köszöntöd Őt holnap jöttére,
S amit most nem tudsz, akkor tisztán látsz.
Ő Isten angyala éji ruhában,
Vele ,,hitben járunk, nem látásban".

[2Kor 5,7]

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: százszorszépeken, megszomorítottak, legörvendetesebb, visszahangozták, boldogságukban, együttérzéssel, sebforradásai, félrefordulva, énekesmadarak, hívogatásához, szomorúságom, reménykedett, szomorúságot, boldogságban, legédesebbje, sziporkázott, gyönyörűsége, melódiáimat, gyermekkori, eltávolodón, örvendezett, napsütésben, hasonlított, elénekeljem, szomorkodás, jövetelemet, holdfényhez, boldogságba, menetelését, szépségében, halhatatlan, küldöttként, viharokban, szomorúság, napsütötte, személynek, holdfényhez hasonlított, erdő fáinak, erdő talajának, fülemüle mély, olyan személynek, tekintete volt, eljövendő boldogságban, nyári hajnal, gyermekkori boldog, napfény csókjában, hódító menetelését, napsütötte mezőkön, legédesebb rózsák, sötét erdőkön, összes földi, éjszakai szerelmi, Ezért Isten, Öröm Királyát, Szomorúság Királyát,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Nagyi telefonál  Reggel van  Varga János Veniam - Fontos sz...  Nem méltó hozzád  Png cica  A kételkedés kezelése  Soha ne kedvezz...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Soha ne kedvezz...  Hogy lehet megtartani  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Fekete-erdő desszert  Albert Einstein gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png virág  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép estét  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png virág  Adakozás  Png kutya  Nagyon különös  Akarat  Németh László tollából  Paul David Tripp Április 20  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Paul David Tripp Április 19  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Png ház  Ágai Ágnes – Csendélet  Png kutya  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png lepke  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png cica  Varga János Veniam - Fontos sz...  A jó emberek mindig szépek mar...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép napot kívánok  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png csokor  Png nő  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nem számIt  Tavaszi kép  Kerüld el az evangélium örömén...  Png virág  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Esti kép  Mi lenne ha  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Tanuld meg ezt a versemet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Reggel van  Lóhere  Sokan azt tartják  Png kutya  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  A televizió nem a kultúrát kép...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Még csak most kezdődik a nap 
Bejegyzés Címkék
holdfényhez hasonlított, erdő fáinak, erdő talajának, fülemüle mély, olyan személynek, tekintete volt, eljövendő boldogságban, nyári hajnal, gyermekkori boldog, napfény csókjában, hódító menetelését, napsütötte mezőkön, legédesebb rózsák, sötét erdőkön, összes földi, éjszakai szerelmi, enyém lesz, királyi jelenlétet, nagy győzelem, halhatatlan szeretetbe, fején levő, tövisek koronája, szörnyű haláltusa, vele való, zord téli, boldog nyári, nagy életúton, százszorszépeken, megszomorítottak, legörvendetesebb, visszahangozták, boldogságukban, együttérzéssel, sebforradásai, félrefordulva, énekesmadarak, hívogatásához, szomorúságom, reménykedett, szomorúságot, boldogságban, legédesebbje, sziporkázott, gyönyörűsége, melódiáimat, gyermekkori, eltávolodón, örvendezett, napsütésben, hasonlított, elénekeljem, szomorkodás, jövetelemet, holdfényhez, boldogságba, menetelését, szépségében, halhatatlan, küldöttként, viharokban, szomorúság, napsütötte, személynek, megérkezem, virágoznak, örvendezők, ismeretlen, meneteltek, legédesebb, csodálatos, jelenlétet, válaszolta, egyesíteni, szeretetbe, szöghelyek, beleolvadt, vágyakozva, árasztotta, örvendezni, kiáltották, bármilyen, örülőkkel, vereséget, köszöntöd, talajának, ragyogott, tündökölt, mellettük, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 370 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7111
  • e Hét: 18822
  • e Hónap: 48134
  • e Év: 235936
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.