Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az isteni tűz
  2020-08-28 07:49:43, péntek
 
  Az isteni tűz


,,Ezért tehát mi, akik rendíthetetlen országot kaptunk, legyünk hálásak, és azzal szolgáljunk Istennek tetsző módon: tisztelettel és félelemmel. Mert a mi Istenünk emésztő tűz." (Zsid 12,28-29)

Egy napon majd az egész anyagi világ darabjaira hullik. Csak a rendíthetetlen dolgok élik ezt túl. Jézus Krisztus országa a dolgoknak ahhoz a rendjéhez tartozik, amelyik rendíthetetlen. Mi elnyertük ezt az országot. Az új és örökkévaló rend, amelyet Jézus Krisztus alapított, befogadott minket.
A mi fenséges Istenünk fogja ezt megvalósítani. Ő törli majd el az ideigvaló világot, hogy láthatóvá tegye a maradandó várost. Ez az új hón, ahová elhívott bennünket. ,,Hálaadás közt éljünk", és imádjuk őt. Hálaáldozatunknak nem csupán hálatelt szívből kell fakadnia, legyen az Istennek tetsző is. Más szavakkal: legyünk tudatában annak, hogy Isten szent.
Boldognak vagy hálásnak kell lennünk, de az is szükséges, hogy mélyen átérezzük Isten valódi természetét: ,,Mert a mi Istenünk emésztő tűz." Az a valaki, aki a Sínai-hegyről szólt, és végül szavát Jézus Krisztusban elmondta, olyan tiszta, mint a fehéren izzó érc, s megemészt mindent, ami méltatlan hozzá.
Mindent megéget, ami ideigvaló és ami hamis. Ha valaki azonosulni akar azzal, ami ideigvaló és tisztátalan, ugyanabban az izzásban ég meg.
Életmódunk és az, ahogyan imádjuk őt, meg szokta mutatni, hogy ismerjük-e Istent úgy, mint aki emésztő tűz. Ha valóban tudatában vagyunk annak, hogy semmiféle tisztátalanság és hamisság nem állhat meg előtte, akkor imádkozunk azért és törekszünk arra, hogy szentsége betöltsön minket és kérjük, hogy vezessen át bennünket e földi vándorúton, és könyörgünk, hogy tartson meg az ő Fiának országában.
Meg kell tanulnunk tisztelettel és alázattal szólni Isten természetének erről a vonásáról is. Mostanában nem sokat beszélnek erről. Ha azonban nem akarjuk tudomásul venni, hogy ő emésztő tűz, ez enyhén szólva is azt jelenti, hogy nem vagyunk őszinték Isten előtt.
Meglehet, vannak emberek, akik azért vetik meg Isten kegyelmét, mert a keresztyének is olyan ártalmatlannak festik le az Őrökkévalót. Talán ha megsejtenék az igazságot, odafigyelnének. Most, amíg tart a ma.

Napi gondolat
Hogy tükrözi életmódod az Isten-imádatod azt, hogy őt ,,emésztő tűzként" ismered?

Andrew Kuyveonhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: rendíthetetlen, tisztátalanság, odafigyelnének, ártalmatlannak, megvalósítani, természetének, kuyveonhoven, tisztelettel, keresztyének, természetét, megsejtenék, tisztátalan, krisztusban, őrökkévalót, szolgáljunk, darabjaira, befogadott, mostanában, életmódunk, imádkozunk, ugyanabban, országában, örökkévaló, azonosulni, vándorúton, félelemmel, könyörgünk, törekszünk, alázattal, boldognak, láthatóvá, rendjéhez, semmiféle, maradandó, elnyertük, ideigvaló, napon majd, egész anyagi, rendíthetetlen dolgok, dolgoknak ahhoz, rendjéhez tartozik, ideigvaló világot, maradandó várost, fehéren izzó, Jézus Krisztus, Jézus Krisztusban, Andrew Kuyveonhoven,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Nemzeti  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Március 15-re emlékve  Csörög a telefonom  Törött csészék  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Atyám !  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyarország ilyen hely.  Üdvözöllek az oldalamon  Hernádkak  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Szép estét kedves látogatóimna...  Heltai Jenő: Szabadság  Kakaós piskóta  Talpra vándor  Törött csészék  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cica  Egyet értesz?  Esti kép  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  A nemzet csak akkor...  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  mindent a népért...  Jóga férfiaknak  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Könnyáztatta asszonysorsok  Március  Rejtő Jenő versei  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  Szeüleidtől tanultad  Dóró Sándor: Ma  Szent-Györgyi Albert gondolata  Isteni zsebkendők  Alvó kislány  A nemzet csak akkor...  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Március 15 emlékére virágba bo...  A Mindenható Istenben bízva  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Alvó cica  Kokárda  Mélységes szomorúsággal  Ne feledjük: a föld jóval több...  Szép estét kedves látogatóimna...  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Az agyat és a csontokat is erő...  mindent a népért...  Alvó cica  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Nem mindegy  A szív és a cselekvés egységes...  Könnyáztatta asszonysorsok  A magyar sajtó napja március 1...  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Szeüleidtől tanultad  Nyíljatok meg  Aztán itt van egy másik szerep... 
Bejegyzés Címkék
napon majd, egész anyagi, rendíthetetlen dolgok, dolgoknak ahhoz, rendjéhez tartozik, ideigvaló világot, maradandó várost, fehéren izzó, rendíthetetlen, tisztátalanság, odafigyelnének, ártalmatlannak, megvalósítani, természetének, kuyveonhoven, tisztelettel, keresztyének, természetét, megsejtenék, tisztátalan, krisztusban, őrökkévalót, szolgáljunk, darabjaira, befogadott, mostanában, életmódunk, imádkozunk, ugyanabban, országában, örökkévaló, azonosulni, vándorúton, félelemmel, könyörgünk, törekszünk, alázattal, boldognak, láthatóvá, rendjéhez, semmiféle, maradandó, elnyertük, ideigvaló, megemészt, méltatlan, igazságot, tudatában, alapított, dolgoknak, átérezzük, beszélnek, életmódod, tudomásul, szentsége, vonásáról, bennünket, szükséges, tanulnunk, kegyelmét, szavakkal, betöltsön, elmondta, ismerjük, vezessen, országot, fakadnia, elhívott, hálaadás, hálatelt, izzásban, istennek, istenünk, meglehet, gondolat, hálásnak, krisztus, őszinték, hamisság, tartozik, fenséges, imádatod, akarjuk, emésztő, vagyunk, mindent, emberek, jelenti, azonban, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 104 db bejegyzés
e év: 250 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 116
  • e Hét: 3018
  • e Hónap: 64687
  • e Év: 183779
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.