Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A keresztyén ember imája
  2020-10-01 07:33:55, csütörtök
 
  A keresztyén ember imája

,,Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is." (Mt 6,9-10)

Csak a keresztyének tudják imádkozni az Úr imádságát. A többiek elmondhatják vagy elszavalhatják azt, de nem tudják elimádkozni.
Imádságaink vágyainkból táplálkoznak, és ezért kérünk. Munkálkodunk is azért, amit kérünk. Munkálkodásunk tanúsítja imáink őszinte voltát.
Csak a keresztyének vágyakoznak arra, hogy az Atya akarata meglegyen. És munkálkodásuk tanúsítja, hogy komolyan gondolják, amit mondanak.
Az Úr imádságának az első három sora lényegében véve egyetlen kérésből áll. A mennyei Atyát kérjük benne arra, hogy megváltó munkáját fejezze be. Három hasonló kéréssel kérjük őt arra, hogy ezt megtegye: ,,szenteltessék meg a te neved", majd ,,jöjjön el a te országod", és ,,legyen meg a te akaratod". Az imádság második sora magyarázza az elsőt: Isten nevének bizonyára az ad tiszteletet, ha eljön az ő országa. És ha azt kérdezed: ,,Mit kell értenünk az ő országának eljövetelén?" - akkor ez a válasz: hogy Isten akarata legyen meg a földön, ahogy az megvalósul a mennyben.
Istent akkor fogják majd tisztelni teljesen, amikor ,,az ország" eljön. És az ő országa csak akkor épül majd ki teljes mértékben, amikor minden, ami él, enged akaratának.
Tragikus és istenkáromló jelenség, hogy ezt az imádságot széles körben kegyes előadásként és szertartási töltelékként alkalmazzák. Amikor az Úr ezt az imádságot tanította, az volt az elsődleges szándéka, hogy ,,ne szaporítsuk a szót, mint a pogányok..." Mégis, az az imádság, melyet ő ,,az üres ismételgetések" ellenszereként tanított nekünk, évszázadok óta egyhangú ismételgetések tárgya lett, mintha valamennyi varázsige közül ez lenne a legjobb.
Istent azonban nem kell varázsigékkel megnyernünk magunknak. És Krisztusnak sohasem állt szándékában, hogy örökösen az tényleges szavait ismételgessük. Azt akarja, hogy egész imaéletünk modelljeként használjuk ezt az imát. Azt akarja, hogy annyira szeressük Atyánkat, és olyan erősen kívánjuk az ő királyságát, hogy ezek a vágyak uralják minden kérésünket. Azt akarja, hogy ezért imádkozzunk: legyen meg Atyánk akarata otthonainkban, városainkban és egyházainkban, ahogy az a mennyben van.

Napi gondolat
Hogy lehet az Úr imádsága a mi saját személyes imáink modellje?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: munkálkodásunk, elszavalhatják, ellenszereként, ismételgetések, szenteltessék, otthonainkban, ismételgessük, munkálkodásuk, egyházainkban, varázsigékkel, keresztyének, töltelékként, modelljeként, elmondhatják, munkálkodunk, városainkban, táplálkoznak, istenkáromló, imádságának, királyságát, vágyakoznak, megnyernünk, krisztusnak, szándékában, elimádkozni, szaporítsuk, tiszteletet, vágyainkból, imádságaink, eljövetelén, előadásként, szertartási, kuyvenhoven, alkalmazzák, imádkozzunk, használjuk, keresztyén ember, mennyekben vagy, keresztyének tudják, többiek elmondhatják, keresztyének vágyakoznak, első három, mennyei Atyát, imádság második, imádságot széles, imádságot tanította, elsődleges szándéka, tényleges szavait, vágyak uralják, Andrew Kuyvenhoven,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Nagy László - Szerelem emléke  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  A közszereplő  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Por  Facebookon kaptam  Nemzeti  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Ted Engstrőm gondolata  A csonk és a facsemete  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Az élet  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  A gyász  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  képre írva Március 15 -re emlé...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Amikor 5 éves voltam,  Jó éjszakát  Esti kép  A nemzet csak akkor...  Ibolya  Szép estét  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Hernádkak  Esti kép  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Jó éjszakát  Fújjad márciusi szél . . .  Nem kellett volna!  Mély, puha álom - sárga féltés  Keresd azt a valakit,...  Atyám !  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Kezdet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hernádkak  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó baby  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Szép estét kedves látogatóimna...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  1848. március 15-én  Jó éjszakát  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Házi botox  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok 
Bejegyzés Címkék
keresztyén ember, mennyekben vagy, keresztyének tudják, többiek elmondhatják, keresztyének vágyakoznak, első három, mennyei Atyát, imádság második, imádságot széles, imádságot tanította, elsődleges szándéka, tényleges szavait, vágyak uralják, munkálkodásunk, elszavalhatják, ellenszereként, ismételgetések, szenteltessék, otthonainkban, ismételgessük, munkálkodásuk, egyházainkban, varázsigékkel, keresztyének, töltelékként, modelljeként, elmondhatják, munkálkodunk, városainkban, táplálkoznak, istenkáromló, imádságának, királyságát, vágyakoznak, megnyernünk, krisztusnak, szándékában, elimádkozni, szaporítsuk, tiszteletet, vágyainkból, imádságaink, eljövetelén, előadásként, szertartási, kuyvenhoven, alkalmazzák, imádkozzunk, használjuk, imaéletünk, évszázadok, akaratának, országának, magyarázza, elsődleges, valamennyi, keresztyén, megvalósul, lényegében, mennyekben, kérésünket, imádságot, tényleges, tisztelni, tanúsítja, imádkozni, magunknak, varázsige, mértékben, bizonyára, gondolják, meglegyen, személyes, szeressük, tanította, imádságát, megváltó, akaratod, kérdezed, tanított, mondanak, atyánkat, jelenség, imádsága, mennyben, kéréssel, kérésből, modellje, egyhangú, egyetlen, tragikus, pogányok, kívánjuk, gondolat, teljesen, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 104 db bejegyzés
e év: 250 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 870
  • e Hét: 3772
  • e Hónap: 65441
  • e Év: 184533
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.