Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Öld meg a szexuális bűnt vagy az öl meg téged!
  2021-08-06 07:54:30, péntek
 
  Öld meg a szexuális bűnt vagy az öl meg téged!

Textus: 1Kor 6,9-20

Van itt közöttünk valaki vagy azok között akik a you tube csatornán keresztül hallgatjátok ezt az igehirdetést, aki szexuális bűnben él? Ha van, akkor figyelmeztetlek az Ige alapján, hogy: öld meg a szexuális bűnt vagy az öl meg téged!
John Owen: ,,Öld meg a bűnt vagy az öl meg téged." Pál apostol írja a Róma 8,13-ban: ,,Mert ha test szerint éltek, meg kell halnotok, de ha a Lélek által megölitek a test cselekedeteit, élni fogtok." Nem elég csak egyszer megölni. Ez egy szörnyeteg amelynek sok élete van. Életünk végéig ki kell tartsunk a megöldöklésében.

A felolvasott igeszakasz azt tanítja, hogy :

A szexuális bűn megölése lényeges mindazok számára akik ismerik Jézus Krisztust.

Az apostol elmondja itt, hogy hogyan ölhetjük meg ezt a bűnt.

1. Először is, úgy ölheted meg a szexuális bűnt, ha felismered, megérted, hogy a szexuális tisztaság üdvösséget érintő dolog.

1Kor 6,9-10: ,,Vagy nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Isten országát? Ne tévelyegjetek: sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem bujálkodók, sem fajtalanok, sem tolvajok, sem nyerészkedők, sem részegesek, sem rágalmazók, sem harácsolók nem fogják örökölni Isten országát."

Paráznaság - házasságon kívüli bármiféle szexuális tevékenység
Házasságtörés - nem a feleségeddel hanem valaki mással vagy szexuális kapcsolatban
Bujálkodó - az a férfi aki a nő szerepét tölti be egy másik férfival való szexuális kapcsolatban
Fajtalan - az a férfi aki a férfi szerepét tölti be egy másik férfival való szexuális kapcsolatban
A Róma 1,26-ban Isten elítéli két nő szexuális kapcsolatát is.

,,Nem fogják örökölni Isten országát" - nem a jutalom, hanem az üdvösség elvesztéséről beszél az apostol. Ugyanis Jézus ezt mondta:

Mt 5,27-30: ,,Hallottátok, hogy megmondatott: ,,Ne paráználkodj!" Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében. Ha a jobb szemed visz bűnre, vájd ki, és vesd el magadtól, mert jobb neked, ha egy testrészed vész el, mint ha egész tested vettetik a gyehennára. Ha pedig jobb kezed visz bűnre, vágd le, és vesd el magadtól, mert jobb neked, ha egy testrészed vész el, mint ha egész tested vettetik a gyehennára."

Jézus azt mondja itt, hogy vágd le a bűnös kívánságot amely minden szexuális bűn központi összetevője, vagy a pokolba leszel vetve. Az igazi hívők is beleeshetnek ebbe a bűnbe (lásd Dávid esetét), de ha valaki beleesik a szexuális bűnbe és nem tér meg ebből és nem harcol ellene hogy megölje, akkor Jézus szavai alapján az a személy nem igazi hívő és arra a pokol vár. Aki azt állítja, hogy Jézus őt megváltotta bűneiből, de úgy él mint egy hitetlen az hazudik. Ha valaki azt állítja hogy ő Isten gyermeke, de nem él szent életet, akkor ezzel azt bizonyítja, hogy nincs új szíve, hogy nincs újjáteremtve. Az a hit amelyik nem terem szentséget nem üdvözítő hit.

Pál figyelmeztet bennünket, hogy ne engedjük hogy becsapva legyünk e dologban (1Kor 6,9; Ef 5,6). Az ellenségünk az ördög próbál megtéveszteni, bolonddá tenni minket azt hazudva, hogy: ,,Nyugodtan elkövetheted, mert Isten kegyelmes és úgyis megbocsát. Megérdemelsz egy kis testi örömet, ne legyél már olyan szigorú magaddal szemben." Azonban Pál azt mondja (1Thessz 4,8), hogy ha megvetjük Istennek az erkölcsi tisztaságra vonatkozó parancsolatát, akkor nem embert vetünk meg, hanem az Istent aki adja az Ő Lelkét nekünk.

Kemény beszéd az amit olvastam az 1Kor 6,9-10 versekben, de mielőtt kétségbeesne valaki, figyeljétek meg a reménység szavait a 11-dik versben: ,,Pedig néhányan ilyenek voltatok: de megmosattatok, megszentelődtetek, és meg is igazultatok az Úr Jézus Krisztus nevében és a mi Istenünk Lelke által." Isten olyan hatalmas, hogy bármelyik bűnöst meg tudja menteni!

Megmosattatok - meg lettetek tisztítva minden bűnötöktől a Jézus kiontott vérében való hit által (ApCsel 22,16; 1Jn 1,7).
Megszentelődtetek - el lettetek különítve, félre lettetek téve Istennek szent életre amely dicsőíti őt (1Kor 1:2,30).
Megigazultatok - Isten titeket hívő bűnösöket kinyilvánított, kihirdetett nem bűnösöknek és nektek tulajdonította Krisztus tökéletes igazságosságát (Róm 3:24-26; 4,5). Mindez ,,az Úr Jézus Krisztus nevében és a mi Istenünk Lelke által" történt.

Szent (erkölcsileg tiszta) életet csak úgy élhetsz ha először elhiszed az evangéliumot és ha Isten Lelke újjászül (Jn 3,3-8). Majd engedelmeskedve a benned lakozó Szentléleknek, képes leszel megöldökölni a test cselekedeteit és önfegyelmet gyakorolni (Róm 8,13; Gal 5,16-23). Ez egy életen át tartó háború, de ha nem harcolod meg ezt a háborút, akkor nem vagy megváltva. Azok akik Krisztuséi és akikben a Szentlélek él nem lehetnek boldogok ha engednek a szexuális bűnnek.

2. Másodszor, úgy ölheted meg a szexuális bűnt, ha megérted, hogy a szexuális bűn soha nem használ és hogy ez mindig rabszolgává tesz.

1Kor 6,12: ,,Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de nem válok semminek a rabjává." ,,Minden szabad nekem" - a szabadosok mottója volt a korinthusi gyülekezetben. Pál azt tanította, hogy nem vagyunk a törvény alatt, hanem a kegyelem alatt (Róm 6,14). Meghaltunk a törvénynek és megszabadítva lettünk tőle (Róm 7:4,6). De ő nem azt értette ezalatt, hogy szabadon élhetünk a kívánságaink szerint figyelmen kívül hagyva Isten parancsolatait (Róm 6,1-2; Gal 5,13). Isten parancsolatai a mi áldásunkra és védelmünkre vannak (Róm 7,12). Ha megszeged ezeket akkor ezzel ártasz magadnak és másoknak. Két dologra hívja fel a figyelmünket az apostol a szexuális bűnre vonatkozóan.

A. A szexuális bűn soha nem használ.

A szexuális bűn ártalmas mivel sárba tiporja Isten szent nevét. Például ha egy keresztyén vezető elköveti ezt a bűnt akkor ezzel lejáratja magát a hitetlenek előtt, oda lesz hitének a hitelessége a pogányok szemében, ezzel okot ad arra, hogy a pogányok káromolják és gyalázzák az Isten nevét és megbotránkoztatja a hívőket.

A szexuális bűn ártalmas magára a bűnösre is. Megrontja a Krisztussal való kapcsolatodat. A Péld 7,22-27 alapján az életedbe kerülhet ennek a bűnnek az elkövetése.

A szexuális bűn ártalmas arra a személyre is akivel együtt vétkezel. Ha keresztyénnek vallod magad és szexuális kapcsolatot folytatsz egy nem keresztyén személlyel, akkor ő ebből tévesen azt a következtetést vonja le hogy a keresztyéneknek meg van engedve hogy elkövessenek szexuális bűnt. Ezzel őt segíted hogy tovább haladjon a pusztulás útján mely a pokolba vezet. Ha a másik személy keresztyén, akkor ezzel beszennyezed őt és megkárosítod, tönkreteszed a Krisztussal való kapcsolatát.

Ha házas vagy és gyerekeid vannak akkor a szexuális bűn fájdalmat, és kárt fog okozni a házastársadnak, gyerekeidnek és unokáidnak. Nem fognak tisztelni és nem fogsz tudni hatni rájuk, hogy az Urat kövessék. Tehát mielőtt engednél a kísértésnek, a testi vágyadnak, gondolkodj el a következményein.

B. A szexuális bűn mindig rabjává teszi azokat akik engednek neki.
,,De nem válok semminek a rabjává." ,,Egyetlen bűn sem kötöz meg annyira mint a szexuális bűn" - John MacArthur. Jézus Krisztus, ne pedig a test kívánságai legyen a tested Ura.

3. Harmadszor, úgy ölheted meg a szexuális bűnt, ha megérted, hogy ez mindig Istennek a testünkre vonatkozó tervének és céljának a megszegése.

1Kor 6,13-17: ,,Az eledel a gyomorért van, a gyomor pedig az eledelért, de Isten ezt is, amazt is meg fogja semmisíteni. A test azonban nem a paráznaságért van, hanem az Úrért, az Úr pedig a testért. Isten ugyanis feltámasztotta az Urat, és hatalmával minket is fel fog támasztani. Vagy nem tudjátok, hogy a ti testetek a Krisztus tagja? Most tehát azok, akik a Krisztus tagjai, parázna nő tagjaivá legyenek? Szó sem lehet róla! Vagy nem tudjátok, hogy aki parázna nővel egyesül, egy testté lesz vele? Mert amint az Írás mondja, ,,lesznek ketten egy testté". Aki pedig az Úrral egyesül, egy lélek ővele."

,,Az eledel a gyomorért van, a gyomor pedig az eledelért, de Isten ezt is, amazt is meg fogja semmisíteni", valószínű hogy ez egy másik mottója volt a korinthusi szabadosoknak. Azt mondták: ,,A szex olyan mint az evés. A testünk követeli hogy együnk és hogy szexuális életet folytassunk. Nincs ebben semmi rossz. Egy napon majd Isten megsemmisíti a testünket és szükségleteit." Azonban Pál azt mondja, hogy tévesen gondolkodnak. A 14-dik versben azt állítja, hogy Isten nem semmisíti meg a testünket, mivel ő feltámasztja (lásd. 1Kor 15).

Majd a 15-17 versekben bizonyítja hogy az evés és a szex párhuzamba való állítása nem állja meg a helyét. Rámutat arra, hogy a a mi testünk akik keresztyének vagyunk a Krisztus tagjai (1Kor 12). Ha egy paráznával egyesülsz akkor Krisztus egyik tagja egyesül a paráznával. A heves válasza ez (15.v.): ,,Távol legyen."

Minket most templomi prostituáltak nem tudnak kísérteni mivel nincsenek. Prostituáltak ellenben vannak. És vannak pornó weboldalak, filmek, és könyvek. Vannak keresztyének akik rendszeresen látogatják ezeket az oldalakat és rendszeresen nézik ezeket a filmeket. Te is közéjük tartozol? Ha igen, akkor hívd segítségül Istent, hogy szabadítson meg ebből a nyomorúságból, hogy tudd őt dicsőíteni. Bármiféle szexuális bűnbe keveredsz bele, magaddal együtt Krisztust is belekevered mivel az ő tagja vagy, mivel egy vagy vele. Távol legyen tőlünk hogy ilyent tegyünk! Uram légy a mi segítségünkre, hogy ne keveredjünk bele semmiféle szexuális bűnbe!

Majd a 16-17 versekben Pál beszél a testi (szexuális) egyesülés lelki természetéről. Idézi az 1Mózes 2,24-et: ,,Lesznek ketten egy testté", a házasságban amikor közösülnek, de mondja Pál ez történik olyankor is amikor valaki paráznával egyesül. A nemi közösülés nemcsak egy férfi és egy nő testi egyesülése, hanem két személy egyesülése az intimitás legmélyebb formájában. Az Ószövetség a közösülésre gyakran ezzel a kifejezéssel utal, hogy ,,a férfi ismerte az ő feleségét". Pál azt mondja az Ef 5,25-32 részben, hogy a házasság és a szexuális kapcsolat a házasságban ábrázolja Krisztus és az ő menyasszonya, az egyház közötti egységet.

Ez az egyik oka annak amiért Isten a szexuális kapcsolatot egy férfi és nő között a házasság keretein belül helyezte el. A szex minden más kontextusban tönkreteszi Krisztus egyháza iránti hűséges, kizárólagos szeretetének képét. Pál itt arról tanít, hogy ha valaki nem házasságon belül folytat szexuális életet akkor elferdíti Istennek a testére vonatkozó tervét és célját. Isten nem úgy tervezte a szexet, hogy csupán fizikai cselekedet legyen, mint az evés. Amikor egy férfi és egy nő közösül akkor ezáltal nemcsak testileg egyesülnek hanem a legmélyebb szinten összeköti ez őket még akkor is ha csak egy éjszakai kalandról van szó.

Valószínű hogy erre gondol az apostol amikor azt mondja a 18-dik versben: ,,Kerüljétek a paráznaságot! Minden más bűn, amit elkövet az ember, kívül van a testén, de aki paráználkodik, a saját teste ellen vétkezik."
John MacArthur így magyarázza az apostol szavait: ,,Mivel a szexuális intimitás két személy legmélyebb egyesülése, az ezzel való visszaélés (ennek a helytelen használata) a legmélyebb emberi szinten megront." Majd idézi C. S. Lewis szavait: ,,Minden alkalommal, amikor egy férfi és egy nő szexuális kapcsolatba lép egy olyan lelki kötelék jön létre közöttük amelyet örökké élvezni vagy elszenvedni kell." Ezt még ezzel egészíti ki MacArthur: ,,Isten komolyan veszi a szexuális bűnt, mivel az megrontja és szétrombolja a férfi és nő, valamint az Isten és ember közötti lelki kapcsolatokat."

A 17-dik versben, az apostol egy mélyreható, nagyszerű igazságot fogalmaz meg: ,,Aki pedig az Úrral egyesül, egy lélek ővele." Úgy amint egy férfi és egy nő akik testileg egyesülnek mélyebb szinten egyesülnek a testi egyesülésnél, úgy szintén amikor mi bízunk Jézus Krisztusban mint Megváltónkban, mi egy örök lelki egységbe kerülünk Vele a legmélyebb szinten. Amint Jézus mondta a Jn 15,4-ben: ,,Maradjatok énbennem, és én tibennetek." Krisztussal való egyesülésünk a szeretet lelki köteléke ami sokkal mélyebb annál, mint amit bármelyik férj és feleség megtapasztalhat még a legjobb házasságokban is. A szexuális egyesülés legfőbb célja a házasságban az, hogy megjelenítse a lelki egyesülést és szeretetet, amelyet Krisztussal élvezünk.

4. Negyedszer, úgy ölheted meg a szexuális bűnt, ha kerülöd a paráznaságot mentálisan (értelmileg) és fizikailag egyaránt, azért hogy testeddel dicsőíthesd Istent.

A 18-20 versek két parancsot tartalmaznak: ,,Kerüljétek a paráznaságot!" vagy más fordításban: ,,Meneküljetek a paráznaságtól!" (18 v.); és ,,Dicsőítsétek meg tehát Istent testetekben." (20 v.) Véssük be az elménkbe ezeket a parancsokat! Kerüld! Menekülj! Dicsőítsd! Amikor megkísértve vagy, hogy megnyisd a pornó weboldalt vagy hogy ágyba bújjál azzal a szex partnerrel aki nem a feleséged akkor menekülj el amilyen gyorsan csak tudsz! Kerüld el! Ne maradj ott és ne imádkozzál erről. Menj el onnan úgy mintha az életedet veszélyeztető tűz elől menekülnél! Azért kell kerüljük a paráznaságot, azért kell meneküljünk előle mert nekünk hívőknek az kell legyen a célunk, hogy Istent dicsőítsük testünkben. Négy dolgot jegyezzünk meg:

A. Kerüld a paráznaságot (menekülj előle) mentálisan és fizikailag abban a pillanatban mihelyt a kísértés rád tör.

Mi segít nekünk a tulajdon vágyunk elleni küzdelemben? Az, ha megértjük, hogy minden bűn gondolati szinten kezdődik, ezért ott kell legyőzzük őket. Jézus ezt tanította (Mk 7,21-23):

,,Mert belülről, az ember szívéből jönnek elő a gonosz gondolatok, paráznaság, lopás, gyilkosság, házasságtörés, kapzsiság, gonoszság, csalás, kicsapongás, irigység, rágalmazás, gőg, esztelenség. Ezek a gonoszságok mind belülről jönnek, és teszik tisztátalanná az embert."

Ez azt jelenti, hogy a szexuális bűn elkövetése soha nem hirtelen történik. Vajon értjük a kísértés és a bűn működését? Jakab segít hogy megértsük. Ezt írja a levele első részének 14-15 verseiben: ,,Mert mindenki saját kívánságától vonzva és csalogatva esik kísértésbe. Azután a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig kiteljesedve halált nemz." Majd a 16-dik versben így figyelmeztet: ,,Ne tévelyegjetek, szeretett testvéreim."

A szexuális bűn mindig egy lassú szivárgás, amely akkor kezdődik, amikor nem ítéljük el vágyainkat gondolati szinten. Úgy soha senki nem esett házasságtörésbe, hogy előtte ne táplálta (forgatta) volna ezt a gondolatot az elméjében. Jézus kemény beszéde a mentális vágyra vonatkozóan, hogy vágd le a kezed vagy vájd ki a szemed azt jelenti, hogy meg kell öld a tulajdon kívánságodat mihelyt megkísért. Ejts foglyul minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre (2Kor 10,5). Ő ismeri gondolatainkat (Zsid 4,13). Ahhoz, hogy Isten emberei legyünk, Vele kell járjunk a szív vagy gondolat szintjén. Ez pedig megköveteli tőlünk, hogy mentálisan és fizikailag meneküljünk a paráznaság, erkölcstelenség elől!

B. Kerüld a paráznaságot mentálisan és fizikailag mert a tested a Szentlélek temploma aki benned van.

1Kor 6,19a: ,,Vagy nem tudjátok, hogy testetek a bennetek levő Szentlélek temploma, akit Istentől kaptatok...?" Itt a templom szó a szentek szentjére utal amiről az Ószövetségben olvasunk. Az volt a legszentebb hely az egész földön. Csak a főpap mehetett be oda évente egyszer a nagy engesztelés napján az áldozat vérével. Az elképesztő igazság az, hogy most a testünk a szentek szentje! Úgy ahogy Isten egykoron azon a szent helyen lakozott, úgy most a Szentlélek lakozik mindazokban akik Jézus Krisztusban hisznek (Róm 8,9).

A Gal 5,16-23 ban, az apostol azt a parancsot adja, hogy Lélek szerint éljünk, és a test kívánságát, a test cselekedeteit ne teljesítsük. Az egyik gyümölcs amit a Lélek terem bennünk az önfegyelem. Ez magában foglalja azt a képességet, hogy a hívő ember képes elmenekülni a szexuális kísértés elől, képes kerülni a paráznaságot. Sajátítsuk el azt a szokást hogy pillanatról pillanatra a Lélek szerint élünk. Kérjük Istent, hogy erősítse meg erejével a belső emberünket a Lélek által (Ef 3,16-17). Ez lényeges a szexuális bűn megöléséhez.

C. Kerüld a paráznaságot mentálisan és fizikailag mivel nem a magadé vagy; áron vétettél meg.

Az apostol mindig visszavezet minket a kereszthez. Ott, Jézus megvásárolt minket magának a tulajdon vérével. Többé nem a magunké hanem az Övé vagyunk. Gondolkozzál el az áron amit kifizetett érted és amivel megvásárolt téged a bűn rabszolgapiacáról. Miért mennél oda vissza? Nincs ott semmi keresnivalód. Jézus az új gazdád.

D. Kerüld a paráznaságot mentálisan és fizikailag mivel neked mint hívőnek a célod az, hogy dicsőítsd Istent a testeddel.

Westminsteri Kis Káté: ,,Az ember legfőbb célja az, hogy Istent dicsőítse és gyönyörködjön Benne mindörökké."

Ha boldogan élsz együtt a házastársaddal, akkor miért szeretnél szexuális kapcsolatba lépni valaki mással? Ha boldogan élsz együtt az Úrral, akkor miért keresed a boldogságot a szexuális tisztátalanságban? Kezdj minden napot azzal, hogy Istenben keresed az igazi boldogságot. Nem tudod Őt dicsőíteni, sem Benne gyönyörködni, sem Neki örvendeni ha szexuális bűnben élsz.

Következtetés

Erkölcsileg romlott világban élünk, mint a korinthusiak. Korinthus városa híres volt az erkölcsi, szexuális romlottságáról. A korinthusi gyülekezetben többen újra és újra beszennyezték magukat a szexuális bűnnel. De olvassuk el ismét a 11-dik verset: ,,Pedig néhányan ilyenek voltatok: de megmosattatok, megszentelődtetek, és meg is igazultatok az Úr Jézus Krisztus nevében és a mi Istenünk Lelke által." Ha te bízol Jézus Krisztusban mint Megváltódban és Uradban akkor igaz rád nézve is ez a vers. Élj úgy, mint akire igaz! Ha még nem bízol Krisztusban, akkor ez a vers igaz lehet rád nézve ma, ha elfordulsz a szexuális bűnödtől és odafordulsz Jézushoz mint a te Megváltódhoz és Uradhoz. Isten segítsen meg! Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: megtapasztalhat, engedelmeskedve, figyelmeztetlek, keresztyéneknek, következményein, megöldöklésében, erkölcstelenség, engedelmességre, házasságtörésbe, romlottságáról, következtetést, házastársaddal, igazságtalanok, gondolatainkat, igazságosságát, tulajdonította, kinyilvánított, megigazultatok, feltámasztotta, parancsolatait, házastársadnak, segítségünkre, veszélyeztető, bálványimádók, szükségleteit, kapcsolatodat, természetéről, parancsolatát, ószövetségben, prostituáltak, nyomorúságból, megmosattatok, szabadosoknak, elvesztéséről, beszennyezték, cselekedeteit, szexuális bűnt, bűnt vagy, test cselekedeteit, szörnyeteg amelynek, felolvasott igeszakasz, apostol elmondja, szexuális tisztaság, feleségeddel hanem, másik férfival, férfi szerepét, üdvösség elvesztéséről, jobb szemed, testrészed vész, bűnös kívánságot, pokolba leszel, igazi hívők, John Owen, Jézus Krisztust, Ugyanis Jézus, Azonban Pál, Jézus Krisztus, Istenünk Lelke, Isten Lelke, John MacArthur, Jézus Krisztusban, Amint Jézus, Kérjük Istent, Westminsteri Kis Káté,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem számIt  Facebookon kaptam  Png virág  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Akarat  Png fotel  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Sose bánj semmit  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Nem számIt  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png nő  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép álmokat!  Tanuld meg ezt a versemet  Png csokor  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép estét  Nagyon különös  George Byron - Ahogy itt jár -...  Soha ne kedvezz...  Paul David Tripp Április 19  Ágai Ágnes – Csendélet  Zilahy Lajos gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Png nő  Png virág  s immár én is felragyogva, ért...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Paul David Tripp Április 20  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Png férfi  Albert Einstein gondolata  Albert Einstein gondolata  Png nő  Nagyi telefonál  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Tanuld meg ezt a versemet  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Rátalálsz  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A kételkedés kezelése  Paul David Tripp Április 20  Png kutya  Kellemes délutánt kívánok  Paul David Tripp Április 21  Bertolt Brecht -től idézet  Idő  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Minden harmadik...  Bounty krémes  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Julian Brass gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png kislány  Png fotel  Adakozás  Szabolcska Mihály – Ákác...  Reggel van  Png virág  Nem számIt  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Szép estét kedves látogatóimna...  Png telefon  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szexuális bűnt, bűnt vagy, test cselekedeteit, szörnyeteg amelynek, felolvasott igeszakasz, apostol elmondja, szexuális tisztaság, feleségeddel hanem, másik férfival, férfi szerepét, üdvösség elvesztéséről, jobb szemed, testrészed vész, bűnös kívánságot, pokolba leszel, igazi hívők, szexuális bűnbe, ördög próbál, erkölcsi tisztaságra, amit olvastam, reménység szavait, 11-dik versben, benned lakozó, szexuális bűnnek, szabadosok mottója, korinthusi gyülekezetben, törvény alatt, kegyelem alatt, kívánságaink szerint, szexuális bűnre, keresztyén vezető, bűnt akkor, hitetlenek előtt, pogányok szemében, pogányok káromolják, életedbe kerülhet, következtetést vonja, pusztulás útján, pokolba vezet, másik személy, testi vágyadnak, szexuális bűn&#8221, test kívánságai, testünkre vonatkozó, gyomor pedig, test azonban, testté lesz, lélek ővele, másik mottója, korinthusi szabadosoknak, szex olyan, testünk követeli, napon majd, 14-dik versben, 15-17 versekben, szex párhuzamba, paráznával egyesülsz, heves válasza, vagy vele, 16-17 versekben, házasságban amikor, nemi közösülés, intimitás legmélyebb, közösülésre gyakran, kifejezéssel utal, férfi ismerte, szexuális kapcsolat, házasságban ábrázolja, egyház közötti, szexuális kapcsolatot, házasság keretein, szex minden, testére vonatkozó, legmélyebb szinten, éjszakai kalandról, apostol amikor, 18-dik versben, saját teste, apostol szavait, szexuális intimitás, ezzel való, helytelen használata, legmélyebb emberi, olyan lelki, 17-dik versben, testi egyesülésnél, örök lelki, szeretet lelki, legjobb házasságokban, szexuális egyesülés, lelki egyesülést, paráznaságot mentálisan, 18-20 versek, elménkbe ezeket, pornó weboldalt, szex partnerrel, feleséged akkor, életedet veszélyeztető, kell legyen, pillanatban mihelyt, tulajdon vágyunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 103 db bejegyzés
e év: 365 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 290
  • e Hét: 2662
  • e Hónap: 31974
  • e Év: 219776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.