Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten megbünteti a bűnt
  2021-08-27 22:53:58, péntek
 
  Isten megbünteti a bűnt

Textus: 1Kir 17,1

A Szentírás azt tanítja, hogy Isten megbünteti a bűnt. A világ ezt nem hiszi. Tagadja. Elmondjuk az embereknek hogy a bűn szenvedést és nyomorúságot hoz az életükbe mire ők védekeznek. Megpróbálnak meggyőzni arról, hogy mi ebben a dologban tévedünk. Azt mondják nekünk, hogy nézzünk körül és figyeljük meg hogy az emberek tesznek mindenfélét és nem történik velük semmi rossz. Próbálnak meggyőzni bennünket arról, hogy bármit meg lehet tenni mert jó, mert elfogadott a társadalom által, csak egyedül a bűntudat nem jó. "Tegyed azt amit akarsz és ne legyen lelkiismeret-furdalásod miatta" - mondja a világ.

A világ azt mondja, hogy: a házasság előtti együttélés jó mivel a felek kipróbálják hogy találnak-e egymáshoz; a keresztyén házasságot köthet egy nem keresztyénnel mert az jó mivel csupán azt követi amit a szíve diktál; a házasságtörés és válás jó hogy ha egy boldogtalan házasságban él az ember; az abortusz nem gyilkosság, hanem a nő joga; a homoszexualitás nem rossz, hanem jó; azok rosszak akik ez ellen vannak; a kapzsiság és énközpontúság nem rossz hanem jó; jövendőmondás, horoszkóp, asztrológia jó dolgok, szórakoztató dolgok; a gyülekezettől való távol maradás az Úr Napján nem bűn; sokféle tevékenység van az Úr Napján amik szintén fontosak és tiszteljük mások szabadságát, hogy ők válasszanak, hogy mit akarnak; sok keresztyén elhanyagolja a gyülekezetbe való járást és ezzel megszegi Isten parancsát ami lejegyezve van a Zsidókhoz írt levél 10,25-ben és emellett azt gondolják, hogy ezzel sem maguknak, sem másoknak nem ártanak.

Egyszóval a világ bátorítja az embereket hogy vétkezzenek és azt mondja, hogy nem tesznek semmi rosszat és hogy nem lesz nekik rosszabb ha megcselekszik azokat a dolgokat amiket a szívük kíván. Sőt, azt mondja, hogy jobb lesz nekik ha követik a szívüket. Azt is kihangsúlyozza a világ hogy semmi rossz következménye nem lesz annak a magatartásuknak amit a Biblia elítél.

Az igeversünk üzenete ennek az ellenkezője. Azt tanítja hogy:

I. A bűnnek van következménye. A bűn következménye a büntetés.

Aháb király. Gonosz király volt. Arra bátorította a népet, hogy ne menjen fel Jeruzsálembe imádni Izráel Istenét; pogány nőt - Jezabelt - vett el feleségül; imádta a Baált és Aserát; a nép követte őt; Hiélt felkérte hogy építse újjá Jerikó városát.

Mi volt mindennek a következménye? Isten elküldte Illés prófétát Aháb királyhoz. Illés ezt mondta:

,,És szóla Thesbites Illés, a Gileád lakói közül, Akhábnak: Él az Úr, az Izráel Istene, a ki előtt állok, hogy ez esztendőkben sem harmat, sem eső nem lészen; hanem csak az én beszédem szerint."

Aháb bűnös volt. Uralkodása alatt Izráel népe szörnyű bűnöket követett el. Ezért Isten megvonta az esőt az országtól és ennek eredménye pedig nagy szárazság volt. Sokan éhen és szomjan haltak. Közvetlen kapcsolat volt a kettő között - a nép vétkezett, meg voltak büntetve.

De van itt még valami amit jó ha megjegyzünk:

II. Isten büntetése tökéletesen megfelelt annak a célnak, hogy felfedje a nép bűnének az ostobaságát.

Baált a természet istenének tartották. Felelős volt az időjárásért és a növényzet növekedéséért. A nap istene volt. Baál imádásával gyakran együtt járt az Asera imádása, akit a hold vagy a szex istennőjének tartottak. Termékenységi szertartások, szexuális erkölcstelenség és szexuális kicsapongás jellemezte ezt a vallást.

Jegyezzük meg a kapcsolatot ami van a bűn és a büntetés között. A nép hátat fordított Istennek. Úgy döntöttek, hogy egy pogány istenséget imádnak aki egyáltalán nem volt isten. Nagy erőt tulajdonítottak Baálnak. Azt állították, hogy ő irányítja az időjárást, a természetet, és ő adja a termést. Mit tett tehát Isten? Kihirdette, hogy nem lesz eső sem harmat hanem csak az Illés szavára. Ezzel Isten felhívta az emberek figyelmét a bűnük ostobaságára, a bolond gondolkodásukra és magatartásukra - és arra, hogy egyedül Ő az Úr, és hogy rajta kívül nincs isten.

Látjuk ezt a tanítást az egész Szentírásban. Például a Bírák könyve nagyon világosan és többször is tanítja.

Bírák 4,1-2: ,,Izráel fiai Éhúd halála után ismét azt tették, amit rossznak lát az ÚR. Ezért kiszolgáltatta őket az ÚR Jábínnak, Kánaán királyának, aki Hácórban uralkodott. Hadseregparancsnoka Sisera volt, aki Haróset-Gójimban lakott."

Majd beszámol arról, hogy Sisera kegyetlenül elnyomta Izráel fiait húsz évig.

Bírák 6,1: ,,Izráel fiai azt cselekedték, amit rossznak lát az ÚR, ezért az ÚR Midján kezébe adta őket hét esztendőre."

Midján pedig kemény kézzel bánt Izráellel.

Bírák 10,6-8: ,,Izráel fiai ismét azt tették, amit rossznak lát az ÚR, mert a Baalokat és az Astartékat, Arám, Szidón, Móáb meg az ammóniak és a filiszteusok isteneit tisztelték. Az URat pedig elhagyták, és nem tisztelték. Ezért fellángolt az ÚR haragja Izráel ellen, és kiszolgáltatta őket a filiszteusoknak meg az ammóniaknak. Ezek nyomorgatták és gyötörték Izráel fiait abban az időben tizennyolc éven át, mindazokat az izráelieket, akik a Jordánon túl, az emóriak földjén, Gileádban laktak."

Bírák 13,1: ,,Izráel fiai ismét azt tették, amit rossznak lát az ÚR. Ezért az ÚR a filiszteusok kezébe adta őket negyven esztendőre."
A nép vétkezett - érkezett a büntetés. Ezt világosan tanítja a Bírák könyve. A Bírák könyve elmondja, hogy fájdalom és szenvedés az eredménye annak amikor ,,mindenki azt csinálja, amit jónak lát."

Szenvedés és nyomorúság a következménye annak amikor az emberek elhagyják az Urat és az Ő parancsolatait. Nagyon gyakran Isten büntetése találóan mutat rá egy bizonyos bűn ostobaságára.

Látjuk ezt Éva esetében az Éden kertben. Szabad akart lenni és azt gondolta, hogy az ő útja amit mellesleg a Sátán javasolt neki jobb mint az Úrnak való engedelmesség, mint az az út amit Isten kiszabott számára. De a szabadság és boldogság helyett rabságba és nyomorúságba jutott. Nem volt jobb az ő útja. Isten jobban tudta hogy mi jó neki.

Látjuk ezt Heródes király esetében az ApCel 12-ben. Az emberek istennek mondták. Nem adott dicsőséget Istennek. Nem volt isten. Ami vele történt az bizonyítja ezt. Mivel nem adott dicsőséget Istennek, az Úrnak angyala halállal sújtotta őt és a férgek ették meg.

III. A nagy lecke ebből az, hogy mindent meg kell tegyél azért, hogy szent legyél. Ezen felül meg kell tanuld és meg kell lásd Isten büntetéseiből, hogy a mi Istenünk az igaz Isten és hogy az Ő útja a legjobb.

Testvérek, tegyetek meg mindent annak érdekében, hogy szentek legyetek. Távolítsátok el a bűnt az életetekből. Ne játszódjatok a bűnnel, mert olyan olyan ez mint egy kígyó, amelynek a harapása halálos. A bűnnek vannak következményei.

Tanuljátok meg a leckét amit ez az igevers tanít, vagyis azt, hogy Isten megbünteti a bűnt. Például az AIDS elsősorban nem orvosi probléma ahogyan a világ állítja hanem erkölcsi probléma. A szexuális erkölcstelenség útján terjed. Minden szexuális úton terjesztett betegség arra figyelmeztet bennünket hogy Isten útja a helyes út.

Törekedjetek a szentségre. Isten útjai a helyes utak. Parancsolatai az életünk.

IV. Másodszor, az egyik üzenet amit a világnak hallania kell az, hogy Isten megbünteti a bűnt és bűnöst. A másokkal való érintkezésetek során mondjátok el nekik, hogy a bűnnek vannak következményei.

A világ tagadja ezt. De ez igaz. Isten megbünteti a bűnt és a bűnöst. El kell nekik mondjuk, hogy:

,,Térjetek meg, mert elközelített a mennyeknek országa."

Meg kell térjenek, el kell forduljanak bűneiktől és Jézushoz kell forduljanak, hogy megmentse őket; ha nem, akkor elvesznek.

V. Harmadszor, azt akarom mondani nektek akik nem vagytok keresztyének, hogy Isten büntetése el kell hogy gondolkodtasson benneteket.

Oda kell forduljatok Jézushoz imádságban és kérnetek kell őt hogy szabadítson meg benneteket. Bíznotok kell Benne. Egyedül Ő üdvözíthet benneteket. Isten nem hagyja figyelmen kívül az átkot ami rajtatok van a bűneitek miatt. A bűnnek következményei vannak - ha nem fordultok Jézushoz szabadításért - akkor el kell szenvednetek a következményeket. Kérjétek hogy szabadítson meg a bűneitektől.

Egyedül az Úr szava által van szabadulás a bűn átkától. Illés ezt mondta:

,,Az élő ÚRra, Izráel Istenére mondom, akinek a szolgálatában állok, hogy ezekben az esztendőkben nem lesz sem harmat, sem eső, amíg én azt nem mondom."

Illés Istent képviselte a nép előtt és csak az ő szavára szűnt meg az átok.

Jézus, Aki maga az Ige, levette az átkot az Ő népéről. Hogyan tette ezt? Úgy, hogy helyettük és érettük szenvedett és meghalt a kereszten és feltámadott a halottak közül. Amit meg kell jegyeznünk az, hogy szükséges volt, hogy helyettük szenvedjen és meghaljon. A Gecsemáné kertben így imádkozott (Mt 26,39):
,,Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár."

De a pohár nem volt eltávolítva tőle. A bűnt meg kellett büntetni. Isten igazsága követelte ezt. Isten megbünteti a bűnt. Az a tény, hogy Jézus szenvedett és meghalt azt bizonyítja, hogy a bűnt meg kell büntetni. Csak úgy menekülhetsz meg a pokoltól ha Jézushoz mész imádságban és hiszel Benne.

A Szentírás világosan beszél arról, hogy Isten nemcsak Izráel népének a bűneit bünteti meg, nemcsak őket bünteti meg, hanem minden nép és nemzet bűneit, minden népet és nemzetet és minden egyén bűneit, meg minden egyént aki nem tér meg Őhozzá. A kánaánitákat Isten miért űzte ki az ígéret földjéről amikor Izráel kijött Egyiptomból? Azért mert a bűneik, a gonoszságuk betelt (1Móz 15,16). Isten miért pusztította el Sodomát és Gomorát? Azért mert bűneik felhatottak az égig és számukra a kegyelmi idő lejárt. (1Móz 18,20-21) Isten miért fenyegette meg Ninivét, hogy elpusztítja ha meg nem térnek? Azért mert nagy volt a gonoszságuk (Jónás 1,1).

Az Írás miért jelent meg a falon Bélsaccar királynak a Dániel könyvében? A bűnei miatt. Isten ezt mondta neki (Dán 5,27):

,,Megmért téged mérlegen, és könnyűnek talált."

Azon az éjjel meghalt.

Isten mindnyájunkat lát.

Péld 5,21: ,,Hiszen az ÚR látja az ember útjait, és figyeli minden lépését."

Isten látja az utainkat. A bűnnek vannak következményei. Nem tudsz vétkezni büntetlenül. A bűn büntetést von maga után. Ezt mondja a Péld 5,5 a házasságtörő asszonyról:

Péld 5,5: ,,Lábai a halál felé visznek, léptei a holtak hazájába tartanak."

Péld 6,26: ,,a férjes asszony drága életedre vadászik."

Péld 6,27-29: ,,Vihet-e valaki tüzet ruhájába rejtve, hogy meg ne gyulladjon közben a ruhája? Vagy járhat-e valaki parázson úgy, hogy a lába meg ne égjen?Pedig így jár, aki bemegy felebarátja feleségéhez, senki sem marad büntetlen, aki megérinti."

Nem tudsz vétkezni büntetés nélkül.

De a világ azokra fog mutatni akik vétkeznek és akik látszólag megússzák. Megpróbálják bebizonyítani neked, hogy rendben van az ha vétkezik az ember, hogy vétkezhetsz anélkül hogy szenvedned kellene emiatt, példákat és különleges eseteket említve.

De mindez mit bizonyít? Csupán azt bizonyítja, hogy Isten nem mindig azonnal bünteti meg a bűnt és a bűnöst. Ha valaki arról akar meggyőzni hogy nyugodtan vétkezhetsz mert nem lesz annak következménye, mert Isten úgysem büntet meg mivel lám mennyien vétkeznek és nem szenvednek ez olyan mint amikor valaki arról próbál meggyőzni hogy nyugodtan játszhatsz az orosz ruletten mert soha nem leszel lelőve. Ha valaki betesz egy golyót a revolver tárába és aztán megpörgeti a tárat majd elhúzza a ravaszt és nem lőtte fejbe magát, ez nem azt jelenti, hogy biztonságos az orosz rulett. Az hogy valaki vétkezett és Isten nem büntette meg, nem azt jelenti, hogy nem fogja soha megbüntetni vagy hogy téged nem büntethet meg azonnal.

A hazugság amit a világ terjeszt az amit a Sátán Évának mondott az Édenben amikor megkísértette. Biztatta hogy ne hallgasson Istenre és azt mondta neki hogy ebből nem rossz dolgok hanem jó dolgok származnak neki. De hazudott. Éva hitt neki és borzalmas következményeket szenvedett el.

Meg kell térj bűneidből Istenhez vagy elveszel. Isten megbünteti a bűnt és bűnöst. Ez az üzenet. A bűn nyomorúságot és halált hoz. Az igazság életet és boldogságot hoz. Pál apostol ezt írta:

1Tim 4,8: ,,Mert a test sanyargatásának kevés a haszna, a kegyesség viszont mindenre hasznos, mert megvan benne a jelen és a jövendő élet ígérete."

Megéri igaznak lenni, megéri ellenállni a kísértésnek - megéri azt mondani a bűnnek: ,,nem". Úgy amint az első zsoltárban olvassuk.

Zsoltár 1,1-6: ,,Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére, hanem az ÚR törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal. Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. Minden sikerül, amit tesz. Nem így járnak a bűnösök, hanem úgy, mint a pelyva, amelyet szétszór a szél. Ezért nem állhatnak meg a bűnösök az ítélet idején és a vétkesek az igazak közösségében. Mert ismeri az ÚR az igazak útját, a bűnösök útja pedig semmibe vész. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: következményeket, magatartásuknak, erkölcstelenség, gondolkodásukra, tulajdonítottak, sanyargatásának, filiszteusoknak, homoszexualitás, gondolkodtasson, kiszolgáltatta, következményei, kihangsúlyozza, érintkezésetek, parancsolatait, magatartásukra, parancsolatai, következménye, bebizonyítani, növekedéséért, megcselekszik, gyülekezettől, mindnyájunkat, jövendőmondás, énközpontúság, szabadításért, szolgálatában, termékenységi, megkísértette, büntetéseiből, házasságtörés, keresztyénnel, engedelmesség, keresztyének, esztendőkben, szentírásban, ostobaságára, embereknek hogy, életükbe mire, dologban tévedünk, emberek tesznek, társadalom által, házasság előtti, felek kipróbálják, keresztyén házasságot, szíve diktál, boldogtalan házasságban, gyülekezettől való, gyülekezetbe való, világ bátorítja, embereket hogy, dolgokat amiket, szívük kíván, Izráel Istenét, Thesbites Illés, Izráel Istene, Ezért Isten, Ezzel Isten, Hadseregparancsnoka Sisera, Egyedül, Izráel Istenére, Illés Istent, Sátán Évának,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Akarat  Alvó cicák  Németh László tollából  Png csokor  Png csokor  Gonosz démon-álarc  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Hogy lehet megtartani  Elköszönt  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Alvó cicák  Ne kapaszkodj magasabbra,  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Csak a fogyatkozás látható  Png ház  Sose bánj semmit  Mi lenne ha  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Soha ne kedvezz...  Kaffka_Margit  Paul David Tripp Április 19  A jó emberek mindig szépek mar...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Png telefon  A Megváltó szolgálatában  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Elköszönt  Gonosz démon-álarc  Png csokor  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Png rózsa csokor  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hogy lehet megtartani  Minden harmadik...  Mindig jusson idő nevetni  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Krisztinától  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szép estét  Rátalálsz  Nem méltó hozzád  Elköszönt  Szép estét kedves látogatóimna...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Az igazi szeretetért rendszeri...  Alázat  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
embereknek hogy, életükbe mire, dologban tévedünk, emberek tesznek, társadalom által, házasság előtti, felek kipróbálják, keresztyén házasságot, szíve diktál, boldogtalan házasságban, gyülekezettől való, gyülekezetbe való, világ bátorítja, embereket hogy, dolgokat amiket, szívük kíván, világ hogy, magatartásuknak amit, igeversünk üzenete, kettő között, természet istenének, növényzet növekedéséért, hold vagy, szex istennőjének, büntetés között, pogány istenséget, emberek figyelmét, bűnük ostobaságára, bolond gondolkodásukra, egész Szentírásban, filiszteusok isteneit, időben tizennyolc, emóriak földjén, filiszteusok kezébe, eredménye annak, következménye annak, emberek elhagyják, emberek istennek, férgek ették, nagy lecke, igaz Isten, harapása halálos, bűnnek vannak, leckét amit, igevers tanít, világ állítja, szexuális erkölcstelenség, helyes utak, egyik üzenet, világnak hallania, másokkal való, világ tagadja, mennyeknek országa, bűneitek miatt, bűnnek következményei, szolgálatában állok, halottak közül, bűneit bünteti, kánaánitákat Isten, ígéret földjéről, gonoszságuk betelt, falon Bélsaccar, bűnei miatt, éjjel meghalt, ember útjait, házasságtörő asszonyról, halál felé, holtak hazájába, férjes asszony, világ azokra, orosz ruletten, revolver tárába, tárat majd, orosz rulett, hogy valaki, hazugság amit, világ terjeszt, igazság életet, test sanyargatásának, kegyesség viszont, jövendő élet, kísértésnek &#8211, első zsoltárban, bűnösök tanácsa, vétkesek útjára, csúfolódók székére, folyóvíz mellé, ítélet idején, igazak közösségében, igazak útját, bűnösök útja, következményeket, magatartásuknak, erkölcstelenség, gondolkodásukra, tulajdonítottak, sanyargatásának, filiszteusoknak, homoszexualitás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 370 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5072
  • e Hét: 16783
  • e Hónap: 46095
  • e Év: 233897
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.