Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megfakult fényképek
  2022-09-22 19:40:45, csütörtök
 
  Megfakult fényképek

,,Nem emlékszünk az elmúltakra, de ami ezután következik, arra sem fognak emlékezni, akik majd azután lesznek." (Prédikátor 1,11)(Magyar Újfordítás)

,,Nem emlékeznek a régi emberekre, és akik utánuk lesznek, azokra sem fognak emlékezni, az őutánuk következők." (Angol fordítás)

A Prédikátor 1:11-ben van jó és rossz hír is. A jó hír azok számára van, akik amiatt aggódnak, hogy mások mit gondolnak róluk. A végén senki sem fog rád gondolni. A rossz hír azoknak szól, akik valamiféle időbeli (mulandó) halhatatlanságot keresnek. A végén senki sem fog rád gondolni. Ha kételkedsz a szavaimban, nézz meg bármelyik temetőt. Nézd meg, hány nevet ismersz fel. Néhány évvel ezelőtt két órát töltöttem egy temetőben a helyi történelmi társaságunk által szponzorált temetői sétán. A legtöbb ember, gondolom, kissé lehangolónak találná a temetőbejárás gondolatát, de én lenyűgözőnek találtam. A temetők történeteket mesélnek azoknak, akiket érdekel, akik meghallgatják.
Billy Sunday evangélistát ebben a temetőben temették el. 1900 között és 1930 között városról városra utazott, és több száz embernek prédikált, hatalmas sátrakban és épületekben, és arra hívta a meg nem térteket, hogy ,,vágjanak neki az útnak". Ő volt a Billy Graham előtti Billy Graham. Sírjára márványba vésve a 2 Timóteus 4:7-ből származó szavak olvashatók: "Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam".
Az út mentén láttuk a sírjaikat a terület sok alapítójának. Itt van eltemetve egy polgárháborús tábornok, valamint Ernest Hemingway szülei.
Egy ponton az idegenvezetőnk megmutatott nekünk egy sírkövet, amelyen két név is szerepelt. "Dr. ____ általában meghallgat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a tényeink helyesek" - mondta. Azt hittem, ezt átvitt értelemben értette, mintha a jó doktor úr, valahogy a túlvilágról hallgatózik. De nem, úgy értette, szó szerint értette. A doktor úr és a felesége még mindig élnek és jól vannak. Már felállították a saját sírkövüket a temetőben, és azt tervezik, hogy elfoglalják, az alatta lévő földet valamikor a jövőben.
Legtöbbet a Haymarket mártírjainak sírkövénél időztünk. Az Illinois-i Egyetem professzora mesélte el nekünk a megrázó történetet az 1886-os Haymarket téri gyűlésről, az első dinamitbombáról Amerika történelmében, az ezt követő korrupt perről, hat ember felakasztásáról és az 500 000 emberről, akik az utcákon sorakoztak, hogy végignézzék a gyászmenetet.
Sok minden jár az ember fejében, amikor meglátogatja a temetőt a szürkületben. A dolgok békések, nyugodtak, csendesek. Sétálgatva a sírok között, nem tudsz nem elgondolkodni azon, hogy milyen rövid ez az élet, milyen gyorsan telnek az évek. A professzor megjegyezte, hogy Emma Goldman és a "Lázadó lány" Flynn gyűlölték egymást a való életben (mindketten gyűlölték Billy Sunday-t), mert az egyikük kommunista volt, a másik pedig nem. Milyen ironikus, jegyezte meg, hogy most tizenöt méterre pihennek egymástól.
Úgy tűnhet, hogy a temetőbejárás cáfolja az álláspontomat, de nem így van. Csak egy maroknyi ember jött el, hogy meglátogasson néhány sírt több ezer sírból. Minden egyes nappal egy kicsit többet felejtünk. Ha azt akarod, hogy emlékezzenek rád, ha már nem leszel, kövesd azt, aki örökké él.

Századok Ura, emlékezz meg rólam. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: halhatatlanságot, megbizonyosodjon, dinamitbombáról, felakasztásáról, idegenvezetőnk, elgondolkodni, álláspontomat, meghallgatják, felállították, polgárháborús, temetőbejárás, meglátogasson, történelmében, lehangolónak, történeteket, megtartottam, lenyűgözőnek, emlékezzenek, alapítójának, megharcoltam, gyászmenetet, meglátogatja, szürkületben, mártírjainak, evangélistát, túlvilágról, megjegyezte, elfoglalják, hallgatózik, társaságunk, szponzorált, végignézzék, megmutatott, professzora, épületekben, elvégeztem, régi emberekre, őutánuk következők, végén senki, helyi történelmi, legtöbb ember, temetőbejárás gondolatát, temetők történeteket, temetőben temették, hitet megtartottam, polgárháborús tábornok, idegenvezetőnk megmutatott, tényeink helyesek, túlvilágról hallgatózik, saját sírkövüket, alatta lévő, megrázó történetet, Magyar Újfordítás, Billy Sunday, Billy Graham, Ernest Hemingway, Illinois-i Egyetem, Emma Goldman, Billy Sunday-t, Századok Ura,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Reménység és erő Krisztustól e...  Neked tudnod kell  Az engedelmesség miért nem vál...  Zilahy Lajos gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Reggel van  Alázat  Alázat  Png nő  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Boldog születésnapot a ma ünne...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Alvó cicák  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Mai harmónia kártyám  Őrizkednünk kell...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Radikális szeretet  Leonardo da Vinci gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Kerüld el az evangélium örömén...  A televizió nem a kultúrát kép...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png kutya  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nagyi telefonál  Elköszönt  Mai harmónia kártyám  Png rózsa csokor  Png férfi  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Németh László tollából  Tanuld meg ezt a versemet  Alázat  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Png nő  Elköszönt  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png ház  Alázat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szívem  A jó emberek mindig szépek mar...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Albert Einsteinről  Egy maradéktalanul uralt világ  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Esti kép  Png fotel  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
régi emberekre, őutánuk következők, végén senki, helyi történelmi, legtöbb ember, temetőbejárás gondolatát, temetők történeteket, temetőben temették, hitet megtartottam, polgárháborús tábornok, idegenvezetőnk megmutatott, tényeink helyesek, túlvilágról hallgatózik, saját sírkövüket, alatta lévő, megrázó történetet, 1886-os Haymarket, első dinamitbombáról, utcákon sorakoztak, ember fejében, dolgok békések, sírok között, professzor megjegyezte, való életben, egyikük kommunista, másik pedig, temetőbejárás cáfolja, maroknyi ember, kicsit többet, halhatatlanságot, megbizonyosodjon, dinamitbombáról, felakasztásáról, idegenvezetőnk, elgondolkodni, álláspontomat, meghallgatják, felállították, polgárháborús, temetőbejárás, meglátogasson, történelmében, lehangolónak, történeteket, megtartottam, lenyűgözőnek, emlékezzenek, alapítójának, megharcoltam, gyászmenetet, meglátogatja, szürkületben, mártírjainak, evangélistát, túlvilágról, megjegyezte, elfoglalják, hallgatózik, társaságunk, szponzorált, végignézzék, megmutatott, professzora, épületekben, elvégeztem, meghallgat, mindketten, olvashatók, gondolatát, valamiféle, sorakoztak, sétálgatva, szavaimban, sírkövüket, kételkedsz, sírkövénél, következik, professzor, emlékszünk, elmúltakra, kommunista, prédikátor, történelmi, értelemben, következők, történetet, emlékeznek, újfordítás, márványba, nyugodtak, bármelyik, futásomat, sátrakban, prédikált, csendesek, töltöttem, felejtünk, fényképek, haymarket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 103 db bejegyzés
e év: 365 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 588
  • e Hét: 2960
  • e Hónap: 32272
  • e Év: 220074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.