Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Biblia középpontja...
  2022-10-01 22:53:48, szombat
 
  A Biblia középpontja, lényege maga Krisztus

Az Ószövetség beszámol egy nép életéről.

Az Újszövetség beszámol EGY EMBER életéről.

Isten azért alapította ezt a népet, és viselt gondot róluk, hogy ezt az embert be tudja hozni a világba.

Isten emberré lett azért, hogy az emberiségnek egy konkrét, kézzelfogható és valós elképzelést tudjon adni arról, hogy amikor Istenre gondolunk, milyen személyt is kell elképzelnünk. Isten olyan, mint Jézus. Jézus nem más, mint emberi formában megtestesülő Isten.

Jézusnak itt, a földön történő megjelenése az emberi történelem központi eseménye. Ezt az Ószövetség készítette elő, és az Újszövetség írja le, hogyan, és miként történt.

Emberként Jézus a legkülönösebben legszebb életet élte. Ő volt a legkedvesebb, leggyengédebb, legfinomabb lelkű, a legtürelmesebb, a leginkább együtt érző ember, aki csak valaha is élt a földön. Szerette az embereket. Gyűlölte látni, amikor az emberek bajokban sínylődtek. Szeretett megbocsátani. Szeretett segíteni. Lenyűgöző csodákat vitt végbe, csak hogy meg tudja etetni az éhezőket. Miközben az emberek szenvedéseit enyhítette, sokszor még arról is elfelejtkezett, hogy élelmet vegyen magához. Megviselt, fájdalomtól sújtott, és fájó szívű emberek sokasága jött Hozzá, és talált Nála gyógyulást és megkönnyebbülést. Egyedül Jézusról mondják azt, hogy ha az Ő kedvességének és szeretetének minden tettét megírnák, maga a világ sem tudná befogadni a könyveket, olyan sok lenne. Ilyen ember volt Jézus. Ilyen személy Isten.

Azután Jézus meghalt - méghozzá a kereszten -, hogy elvegye a világ bűneit, s hogy így az emberek Megváltója és Szabadítója lehessen.

Majd feltámadt a halálból - igen, Ő most is él: Jézus nem csupán egy történelmi figura, hanem egy Élő Személy, és ez az emberi történelem legfontosabb ténye, és korunkban is a legfontosabb életerő-forrás.

Az egész Biblia Jézus Krisztusnak e gyönyörű története köré épül, és az Ő azon csodálatos ígérete köré szövődik, hogy Ő örök életet ad mindazoknak, akik Őt elfogadják. Az egész Biblia azért íródott, hogy az emberek elhiggyék, megértsék, megismerjék, szeressék és kövessék - KRISZTUST.

Krisztus a Biblia és az emberi történelem középpontja és lényege - és Ő a mi életünk középpontja és lényege is. A mi örökkévaló sorsunk az Ő kezében van. Mindannyiunk sorsát az fogja majd eldönteni, hogy Őt elfogadjuk vagy elutasítjuk - ettől függ majd az, hogy örökkévaló dicsőségben vagy örök pusztulásban lesz-e majd részünk; hogy a Menny vagy a Pokol jut-e majd nekünk osztályrészül.

A legfontosabb döntés, amelyet a szívünkben meg kell hoznunk az, hogy egyszer s mindenkorra eldöntjük, hogyan állunk Krisztushoz. Minden más ugyanis ettől függ.

Csodálatos, dicsőséges dolog kereszténynek lenni, ez az emberiség legnagyobb kiváltsága. A legértelmesebb, és a legnagyobb megelégedettséget nyújtó élet az, ha úgy élünk, hogy Krisztust Megváltónkként, Urunkként és Mesterünkként fogadjuk el, és hogy őszintén és odaszántan követjük az Ő életútját, amelyet tanított. S ez lesz majd számunkra valóban a békesség; a nyugalom az összevissza csapongó értelmünknek; a megelégedettség a szívünknek; s a megbocsátás, boldogság, remény, élet; élet itt és most; bőséges élet - EGY OLYAN ÉLET, AMELY SOHA VÉGET NEM ÉR.

Hogyan lehet valaki annyira vak és eltompult, hogy e keresztény reménység nélkül megy át ezen az életen, és néz szembe a halállal? Krisztuson kívül mi más van, mi más lehet még, ami az életet e világon és az elkövetkezőn jóvá, megélni érdemessé tudja tenni? Mindannyiunknak meg kell halnunk, miért próbáljuk hát ezt nevetve elhessegetni magunktól? Krisztus személye olyan, hogy minden ember kitárt karokkal tudja Őt elfogadni, és élete legnagyobb kiváltságának tudja majd tartani, hogy viselheti a keresztény nevet.

Ha a dolgok mélyére tekintünk, láthatjuk, hogy az életben, a tudatunkban, a belső motívumaink legmélyén a legkedvesebb, leggyönyörűbb dolog az, hogy Krisztusért élhetünk. S bár az erőfeszítéseink sokszor annyira törékenyek, esendőek, mégis: végigküzdjük a mindennapjainkat, abban a reményben, hogy a dolgok végső lezárásánál lesz majd valamink, amit szerény, hálatelt szívvel, imádattal tudunk az Ő lábaihoz letenni, ajándékképpen.

H. Halley
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Címkék: megkönnyebbülést, mindennapjainkat, mindannyiunknak, megelégedettség, legkülönösebben, erőfeszítéseink, megváltónkként, elfelejtkezett, legértelmesebb, legtürelmesebb, mesterünkként, ajándékképpen, kiváltságának, kézzelfogható, kereszténynek, kedvességének, leggyönyörűbb, osztályrészül, leggyengédebb, emberiségnek, értelmünknek, legfontosabb, legkedvesebb, szenvedéseit, megbocsátani, szeretetének, pusztulásban, megtestesülő, mindannyiunk, elképzelnünk, elkövetkezőn, végigküzdjük, elhessegetni, megjelenése, megismerjék, mindazoknak, földön történő, emberi történelem, legkülönösebben legszebb, leginkább együtt, emberek bajokban, emberek szenvedéseit, kereszten –, világ bűneit, emberek Megváltója, halálból –, történelmi figura, legfontosabb életerő-forrás, egész Biblia, emberek elhiggyék, fogja majd, legfontosabb döntés, Emberként Jézus, Egyedül Jézusról, Azután Jézus, Biblia Jézus Krisztusnak, Krisztust Megváltónkként, OLYAN ÉLET, AMELY SOHA VÉGET NEM ÉR,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Borzasztó  Baranyi Ferenc - N i n c s  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Magamnak  Esterházy Péterre emlékezünk  Vito Giaquinto gondolata  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Anyámról való emlékek  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Szívek  képre írva  Anyák napjára  Sok ember olyan, mint a kaméle...  James Allen  Egy barátság története  Facebookon kaptam  képre írva  Bársony székben  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Dóró Sándor: Embernek maradni  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Paul David Tripp Április 12  Latinovits Zoltán tollából  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szép estét  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jó nap volt  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Különleges  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Sorsunk miatt...  Zilahy Lajos mondta  Van néhány kérdés, amin gondol...  Borzasztó  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  jó reggelt  Az ember emlékekből áll  Szép álmokat!  József Attila – Keresek ...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Csend  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Előfordul, hogy  Magyar költészet napja  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Anyámról való emlékek  Márai Sándor tollából  Előfordul, hogy  ajándék, mellyel meglepem  Zilahy Lajos mondta  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Alvó kislány  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Segíts neki dicsérni Téged  József Attila – Keresek ...  Vannak emberek  Csend  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
földön történő, emberi történelem, legkülönösebben legszebb, leginkább együtt, emberek bajokban, emberek szenvedéseit, kereszten &#8211, világ bűneit, emberek Megváltója, halálból &#8211, történelmi figura, legfontosabb életerő-forrás, egész Biblia, emberek elhiggyék, fogja majd, legfontosabb döntés, emberiség legnagyobb, legnagyobb megelégedettséget, összevissza csapongó, elkövetkezőn jóvá, keresztény nevet, dolgok mélyére, belső motívumaink, erőfeszítéseink sokszor, dolgok végső, megkönnyebbülést, mindennapjainkat, mindannyiunknak, megelégedettség, legkülönösebben, erőfeszítéseink, megváltónkként, elfelejtkezett, legértelmesebb, legtürelmesebb, mesterünkként, ajándékképpen, kiváltságának, kézzelfogható, kereszténynek, kedvességének, leggyönyörűbb, osztályrészül, leggyengédebb, emberiségnek, értelmünknek, legfontosabb, legkedvesebb, szenvedéseit, megbocsátani, szeretetének, pusztulásban, megtestesülő, mindannyiunk, elképzelnünk, elkövetkezőn, végigküzdjük, elhessegetni, megjelenése, megismerjék, mindazoknak, középpontja, mindenkorra, dicsőségben, elutasítjuk, tudatunkban, újszövetség, motívumaink, fájdalomtól, lezárásánál, legfinomabb, krisztusért, krisztushoz, szabadítója, krisztusnak, összevissza, elképzelést, megbocsátás, történelem, történelmi, odaszántan, készítette, ószövetség, megváltója, elfogadják, krisztuson, enyhítette, keresztény, sínylődtek, gyógyulást, törékenyek, szívünknek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 89 db bejegyzés
e év: 351 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2037
  • e Hét: 10749
  • e Hónap: 22624
  • e Év: 210426
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.