Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A soha meg nem változó Krisztus
  2022-10-04 17:23:38, kedd
 
  A soha meg nem változó Krisztus

Jézus Krisztus tegnap, ma és örökké ugyanaz. (Zsid. 13:8)

A Biblia ugyanúgy írja le Jézus Krisztus örökkévaló voltát, mint ahogy az Atya-Istenét. Jézust a Szentírás Alfának és Omegának hívja, az "elsőnek és utolsónak, aki van, aki volt, és aki eljövendő", aki "tegnap, ma és mindörökké ugyanaz".

Jézus az Ő személyes neve, Krisztus a titulusa. A Jézus név az Ő természetét írja le, a Krisztus megnevezés pedig az Ő betöltött hivatalát, funkcióját. Ő az Istent az emberrel Megbékéltető, a Megváltó, és a Szabadító. Isten Őt jelölte ki és kente fel királlyá, pappá, és prófétává.

Ez a Jézus Krisztus a mi Megváltónk. Őróla szól ez a kis szöveg itt, de nemcsak ez, hanem az egész Szentírás is. Az isteni kinyilatkoztatás összefoglalása a Szentírás; a Szentírás összefoglalása az evangélium; s az evangélium összefoglalása pedig Jézus Krisztus. Isten Igéjében más nem található, csak Isten, az Ige. A mi értelmünk arra összpontosít, amelyben örömünk van, a szívünk ott van, ahol a kincsünk, a szeretetünk ott van, ahol az életünk; de mindezek a dolgok - az örömünk, a kincsünk, és az életünk - egyedül Jézus Krisztusban találhatóak meg igazán. Mások csak hadd örüljenek a világnak - de a mi osztályrészünk csak Jézus Krisztusban legyen.

Krisztusban nincs változás; "Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, akinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka." (Jakab1:17) A "Világosságok Atyjánál" nincs semmilyen változékonyság. A napnak megvan a maga árnyéka, de az "Igazság Napjának" nincs beárnyékolódása. Ő minket mindig szeretni fog, egészen a végig, s az Ő szeretetének nincsen vége. Isten szövetsége soha meg nem szakad. Az Úr azt mondja: "És eljegyezlek téged magamnak örökre, és pedig igazsággal és ítélettel, kegyelemmel és irgalommal jegyezlek el. Bizony, hittel jegyezlek el téged magamnak, és megismered az Urat." (Hós. 2:19-20) Ez a 'házassági kötelék' soha nem bomlik fel. S mi a bizalmunkat nem világi dolgokba vetjük, mert e világ dolgai igencsak múlékonyak. "Akik bíznak az Úrban, olyanok, mint a Sion hegye, amely meg nem inog, örökké megáll." (Zsolt. 125:1) Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.

Mindez pedig meggyőz minket arról, hogy követendő példaként tekintsük Krisztus állandóságát, az Ő meg nem változó voltát. Engedjük, hogy az Ő kegyelmének bizonyossága kimunkálja bennünk az iránta érzett szeretetünk hűségét. Az állandóság Istene azt akarja az Övéitől, hogy azok is állandóak, stabilak legyenek. Isten már jóval azelőtt, hogy embert teremtett volna, s még mielőtt az magát a bűnnel tönkretette volna, elrendelte az ember számára a Megváltót. Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy az Úr úgy akarta, hogy minket ebben a Megváltóban aztán már valóban semmi se tudjon az Ő örökkévaló szeretetétől elválasztani.

Isten az Ő Szelleme által folyamatosan munkálja a lelkiismeretünkben az Úr Jézus halálának és Isten-szeretetének a csodálatos erényeit. "Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett." (Ján. 1:3) "Mert Ő benne teremtetett minden, ami van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek; és Ő előbb volt mindennél, és minden Ő benne áll fenn." (Kol. 1:16-17)

Így tehát a teremtetésünket, a létrejöttünket Krisztusnak köszönhetjük; hát mennyivel inkább a megváltásunkat? Ha neki köszönhetem alapból az én egész valómat, mivelhogy Ő alkotott engem, akkor ugyan mivel 'fizethetném meg' az én megváltatásomat?

Isten mindent az Ő hatalma Szavával tart fenn. A gonosz embereknek meg lehet minden külsődleges áldásuk az igazi, belső áldások nélkül - ez Ézsau 'jutalma' a születési jogától megfosztottan -, de a választottaké minden szívbeli áldás, jóllehet a külső áldásokban esetleg nélkülöznek - és ez Jákób áldása, a főzelékétől megfosztva. Az Úr kegyelme örökké tartó; az Ő igazsága nemzedékről nemzedékig tart. Ő ugyanaz a kegyelmes Megváltó felénk, aki a múltban is volt a mi atyáink számára, ha mi a jelenünkben hűségesek vagyunk Hozzá. Mindenki ezt a vigaszt keresi, de ennek megragadásához a hit keze kell. Őbenne nincsen semmilyen hiányosság; de ez vajon rád is igaz? Krisztus olyan, amilyen, örökké - de te ugyan milyen vagy? Ő megbocsátotta Mária Magdolna sok vétkét; neked is megbocsát, ha Mária Magdolna könnyeit tudod ontani. Ő elvitte a kereszten a Vele együtt meghalt bűnözőt a Paradicsomba; téged is befogad, ha ugyanilyen hittel vagy Felé. Ő hűséges volt egy Őt megtagadó apostolhoz; s ez számodra is kihívás: légy te is ilyen könyörülettel, egy ilyen jellegű megtérést látva. S ha mi ilyen magatartást tanúsítunk, Krisztus minden bizonnyal olyan lesz felénk, amilyen Ő mindig is. A bűneit őszintén megbánó vétkes felé Ő mindig ilyen hűséges Megváltónak bizonyul.

Samuel at Gilgal
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Címkék: kinyilatkoztatás, teremtetésünket, beárnyékolódása, megváltatásomat, megragadásához, összefoglalása, megváltásunkat, osztályrészünk, változékonyság, létrejöttünket, fejedelemségek, hatalmasságok, megfosztottan, megbocsátotta, választottaké, könyörülettel, láthatatlanok, állandóságát, teremttettek, köszönhetjük, paradicsomba, világosságok, megbékéltető, szeretetének, folyamatosan, elválasztani, összpontosít, bizonyossága, szeretetétől, szeretetünk, teremtetett, jelenünkben, bizalmunkat, fizethetném, találhatóak, természetét, emberrel Megbékéltető, egész Szentírás, isteni kinyilatkoztatás, evangélium összefoglalása, világosságok Atyjától, napnak megvan, maga árnyéka, iránta érzett, állandóság Istene, bűnnel tönkretette, ember számára, csodálatos erényeit, létrejöttünket Krisztusnak, gonosz embereknek, születési jogától, választottaké minden, Jézus Krisztus, Szentírás Alfának, Isten Őt, Isten Igéjében, Jézus Krisztusban, Világosságok Atyjánál”, Igazság Napjának”, Mert, Mária Magdolna,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
ajándék, mellyel meglepem  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Jan Twardowski - Siessünk  Borzasztó  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Szeretem ujjad karcsuságait,  Megígért békesség  Robert Merle tollából  Robert Merle tollából  Hamvas Béla  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Márai Sándor tollából  Megígért békesség  Horváth Szilvia tollából  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Jó éjszakát  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Egy párkányon  Mindig lesz olyan  Martin Buber, A haszidim meséi  Andrássy Réka - A bolond Böske  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péterre emlékezünk  Reményik Sándor: Pierrot &...  Alvó cica  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Anyák napjára  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Egy tavasz  József Attila - Kopogtatás nél...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Pitypang szökőkút  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Tavaszi este  Van néhány kérdés, amin gondol...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A Magyar Költészet napja alkal...  Megígért békesség  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Dóró Sándor: Embernek maradni  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
emberrel Megbékéltető, egész Szentírás, isteni kinyilatkoztatás, evangélium összefoglalása, világosságok Atyjától, napnak megvan, maga árnyéka, iránta érzett, állandóság Istene, bűnnel tönkretette, ember számára, csodálatos erényeit, létrejöttünket Krisztusnak, gonosz embereknek, születési jogától, választottaké minden, külső áldásokban, főzelékétől megfosztva, kegyelmes Megváltó, jelenünkben hűségesek, vigaszt keresi, ilyen jellegű, bűneit őszintén, kinyilatkoztatás, teremtetésünket, beárnyékolódása, megváltatásomat, megragadásához, összefoglalása, megváltásunkat, osztályrészünk, változékonyság, létrejöttünket, fejedelemségek, hatalmasságok, megfosztottan, megbocsátotta, választottaké, könyörülettel, láthatatlanok, állandóságát, teremttettek, köszönhetjük, paradicsomba, világosságok, megbékéltető, szeretetének, folyamatosan, elválasztani, összpontosít, bizonyossága, szeretetétől, szeretetünk, teremtetett, jelenünkben, bizalmunkat, fizethetném, találhatóak, természetét, nélkülöznek, megváltóban, nemzedékről, megváltónak, krisztusban, változásnak, magatartást, kegyelemmel, főzelékétől, külsődleges, eljegyezlek, kegyelmének, tönkretette, krisztusnak, köszönhetem, megváltónk, kimunkálja, megnevezés, funkcióját, állandóság, embereknek, mindörökké, áldásokban, megismered, ugyanilyen, evangélium, igazsággal, elrendelte, örökkévaló, tanúsítunk, apostolhoz, szövetsége, megfosztva, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 328 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1659
  • e Hét: 6503
  • e Hónap: 18378
  • e Év: 206180
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.