Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ákór völgyében élünk
  2023-01-26 19:01:23, csütörtök
 
  Ákór völgyében élünk

,,Mindent megpróbáltam a bölcsességért. Már azt gondoltam, hogy bölcs vagyok, pedig távol voltam tőle. Távol van, ami van, és nagyon mélyen: ki tudná megtalálni? Amikor rászántam magam, hogy megismerjem, kifürkésszem és kikutassam bölcsen a végső következtetést, tudva, hogy az oktalanság bűn, és a tévelygés esztelenség." (Prédikátor 7,23-25)

,,Ez tényleg hülyeség!" Talán te is mondtad már ezeket a szavakat a helyi szupermarket, bank vagy akár a kongresszus valamelyik törvénye kapcsán. De belegondoltál már valaha abba, hogy a saját önző cselekedeteink időnként mennyire ostobák? Szánj egy pillanatot arra, hogy elgondolkodj a 25. vers utolsó két mondatán: "a gonoszság ostobasága" és "a bolondság őrülete". Milyen értelemben valóban ostobaság a gonoszság?
A gonoszok ostobasága nem mindig nyilvánvaló számukra; cselekedeteik még értelmesnek is tűnhetnek számukra. Gondoljunk csak Hóseás hűtlen feleségére, egy Gómer nevű asszonyra. Megszegte a házassági fogadalmát, és a sorozatos házasságtörés életét választotta. A próféta újra és újra felszólította feleségét, hogy térjen haza. De az asszony nem tette meg.
"Szeretőim után megyek - mondta -, akik adnak nekem ételt és vizet, gyapjút és vásznat, olajat és italt" (Hóseás 2:5). A tékozló fiúhoz hasonlóan, aki elhagyta apját a "messzi országba", élvezte a bűn múló örömeit. Szerette az éjszakai életet, az izgalmakat, a bulikat, az ételeket, a bort és a késő éjszakai randevúkat. Lázadó szívében már nem volt szüksége a mindennapi élet unalmas rutinjára - nem kellett többé a gyerekek után szednie, nem kellett többé ételt készítenie egy hálátlan családnak, nem kellett többé hallgatnia, ahogy a férje éjjel-nappal a Szentírást idézi.
Vannak olyan helyzetek az életben, amikor hagyni kell, hogy az emberek maguk döntsenek. Néha eléggé szeretned kell őket ahhoz, hogy elengedd őket, még akkor is, ha tudod, hogy a döntéseik csak fájdalmat, bánatot és mély megbánást fognak okozni nekik (és neked). Senki, aki valaha is sírt már egy önfejű gyermek (vagy egy önfejű társ) felett, nem kételkedhet Hóseás szívének gyötrelmében, amikor látta, hogy kedvese lépésről lépésre tönkreteszi magát.
A szeretteid faképnél hagyhatnak téged, de Istent soha nem hagyhatják faképnél. A Mennyei Kutya könyörtelenül üldözni fogja őket, udvarol nekik, elítéli őket, épp elég élvezetet ad nekik ahhoz, hogy nyomorulttá tegye őket, de nem eleget ahhoz, hogy boldoggá tegye őket.
A gonoszság valóban ostoba és bűnös bolondság - semmi más, csak őrültség - ahogy Gómer felfedezte, és ahogy számtalan más is megtapasztalta az évek során. Íme Isten ígérete az Ő önfejű gyermekeivel kapcsolatban, amelyet Gómernek és Izrael fiainak tett. "Ezért most elcsábítom őt; kivezetem a pusztába, és gyengéden beszélek hozzá. Ott visszaadom neki szőlőskertjeit, és az Ákór völgyét a reménység kapujává teszem" (Hóseás 2:14-15). Az Ákór név azt jelenti: baj vagy szenvedés.
Isten megígéri, hogy gyermekeit a szenvedés völgyébe vezeti, ahol szembesülnek saját bűneik következményeivel. A völgy másik oldalán azonban felállítja a "reménység ajtaját", ahol vadonatúj életet kezdhetnek.

Szent Atyám, szabadíts meg attól a gondolattól, hogy mások gonoszsága valahogy igazabbá tesz engem. Ámen.

Ray Pritchard

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: megtapasztalta, cselekedeteink, következtetést, szőlőskertjeit, könyörtelenül, felszólította, házasságtörés, cselekedeteik, belegondoltál, bölcsességért, kifürkésszem, kapcsolatban, gyötrelmében, szupermarket, szembesülnek, elgondolkodj, gyermekeivel, megpróbáltam, megismerjem, tönkreteszi, kongresszus, gondolattól, választotta, esztelenség, nyilvánvaló, értelmesnek, nyomorulttá, kételkedhet, kezdhetnek, gondoljunk, oktalanság, értelemben, feleségére, szentírást, ostobasága, gyermekeit, végső következtetést, tévelygés esztelenség, helyi szupermarket, kongresszus valamelyik, saját önző, pillanatot arra, gonoszság ostobasága, bolondság őrülete, gonoszok ostobasága, házassági fogadalmát, sorozatos házasságtörés, próféta újra, tékozló fiúhoz, éjszakai életet, késő éjszakai, mindennapi élet, Mennyei Kutya, Szent Atyám,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Albert Einsteinről  Erdőn  Facebookon kaptam  képre írva  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png férfi  Paul David Tripp Április 19  Bertolt Brecht -től idézet  Nevem  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Png rózsa csokor  Egy bizonyos határt  Erdőn  Reggel van  A televizió nem a kultúrát kép...  Őrizkednünk kell...  Akarat  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  A boldog családok mind hasonló...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png kislány  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Mi lenne ha  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A televizió nem a kultúrát kép...  Szép estét  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  A kételkedés kezelése  Png csokor  Julian Brass gondolata  A Megváltó szolgálatában  Nem méltó hozzád  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png csokor  Radikális szeretet  Elköszönt  Kövesd a cowboyt!  Akik bántanak téged  Őrizkednünk kell...  Örülök, hogy látlak!  Egy hatékony szolga  Png férfi  Régi emberek, akikre máig büsz...  Tanuld meg ezt a versemet  Szép álmokat!  Szívem  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Rátalálsz  Kövesd a cowboyt!  Őrizkednünk kell...  Png férfi  Tavaszi kép  Szívem tiéd  Png csokor  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Bounty krémes  Idő  Paul David Tripp Április 19  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata 
Bejegyzés Címkék
végső következtetést, tévelygés esztelenség, helyi szupermarket, kongresszus valamelyik, saját önző, pillanatot arra, gonoszság ostobasága, bolondság őrülete, gonoszok ostobasága, házassági fogadalmát, sorozatos házasságtörés, próféta újra, tékozló fiúhoz, éjszakai életet, késő éjszakai, mindennapi élet, gyerekek után, hálátlan családnak, férje éjjel-nappal, emberek maguk, döntéseik csak, önfejű gyermek, önfejű társ, szeretteid faképnél, gonoszság valóban, évek során, reménység kapujává, szenvedés völgyébe, völgy másik, megtapasztalta, cselekedeteink, következtetést, szőlőskertjeit, könyörtelenül, felszólította, házasságtörés, cselekedeteik, belegondoltál, bölcsességért, kifürkésszem, kapcsolatban, gyötrelmében, szupermarket, szembesülnek, elgondolkodj, gyermekeivel, megpróbáltam, megismerjem, tönkreteszi, kongresszus, gondolattól, választotta, esztelenség, nyilvánvaló, értelmesnek, nyomorulttá, kételkedhet, kezdhetnek, gondoljunk, oktalanság, értelemben, feleségére, szentírást, ostobasága, gyermekeit, prédikátor, felfedezte, szeretteid, mindennapi, felállítja, valamelyik, elcsábítom, randevúkat, visszaadom, izgalmakat, pillanatot, készítenie, kikutassam, hallgatnia, fogadalmát, hagyhatják, hagyhatnak, megtalálni, gonoszsága, döntéseik, gonoszság, ostobaság, bolondság, szeretned, megszegte, kivezetem, szeretőim, rutinjára, gyengéden, reménység, hasonlóan, feleségét, családnak, helyzetek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 367 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2192
  • e Hét: 8438
  • e Hónap: 37750
  • e Év: 225552
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.