Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Válaszokat keresel
  2023-02-07 19:02:27, kedd
 
  Válaszokat keresel

,,Azután arra irányítottam figyelmemet, hogy megismerjem a bölcsességet, szemügyre véve azokat a foglalkozásokat, amelyeket úgy űznek a földön, hogy az embereknek sem éjjel, sem nappal nem szállhat álom a szemére. 17Úgy láttam, hogy az ember nem képes kiismerni Isten sokféle tettét, azokat a tetteket, amelyek a nap alatt történnek. Az ember ugyan fáradozik azon, hogy kikutassa, mégsem tudja kiismerni. Még ha azt mondja is a bölcs, hogy már tudja, akkor sem képes kiismerni." (Prédikátor 8,16-17)

Isten útjai és a mi utaink nagyon különbözőek. A 16-17. versekben Salamon emlékeztet minket erre az alapvető igazságra, amikor azt írja, hogy még ha az ember egész éjjel fenn is marad, akkor sem fogja felfogni mindazt, amit Isten tett. Az emberi bölcsesség alkalmazásával sem lehet felfedezni. Amit Isten tesz, az egy teljesen más kategóriában áll, ami elérhetetlen számunkra.
Ezt világosan látjuk, amikor a lelki üdvösségünket vizsgáljuk: Ez kegyelemből történik, teljesen függetlenül az emberi cselekedetektől. Minden, ami bennünk van, küzd az ellen a gondolat ellen, hogy semmivel sem járulunk hozzá a saját üdvösségünkhöz. Hogyan menekülünk meg tehát Isten haragjától? Ha nem a saját jó cselekedeteink által, akkor hogyan jutunk valaha is a mennybe? Ha nem a mi igazságunk által, akkor hol találjuk meg a szükséges igazságot?
Egy, a reformáció idején kialakult kifejezés szépen megválaszolja ezt a kérdést. Kálvin János és Luther Márton azt mondták, hogy egy "idegen igazságosság" alkalmazása által üdvözülünk. Az idegen szó furcsa kis lények képzetét idézi fel bennünk, akiknek nincs hajuk és kidülledt szemük. De Luther és Kálvin egyáltalán nem erre gondolt.
Az idegen kifejezés egyszerűen azt jelenti, hogy "egy más helyről". Ha azt mondjuk, hogy "idegen igazságosság" által üdvözülünk, az azt jelenti, hogy olyan igazságosság által üdvözülünk, amely "egy más helyről" származik. Nem belülről jön, jó cselekedeteink eredményeként, hanem teljesen rajtunk kívülről. Hol, ó hol találhat egy vétkes bűnös "egy más helyről" származó igazságosságot? Jézus Krisztusban találhatja meg! Ez az az "idegen igazságosság", amely megmenti a bűnös bűnösöket.
Hogy világossá tegyem magam, azt mondom, hogy az üdvösség teljesen rajtad és rajtam kívül áll. Nem mi magunk mentjük meg magunkat, és semmit sem teszünk hozzá az üdvösségünkhöz - egyáltalán semmit. Isten hív minket, az Ő Lelke vonz minket, Ő ad hitet, hogy higgyünk, és Ő alkalmazza ránk az igazságosságot "egy más helyről" - az Ő Fiának, Jézus Krisztusnak az igazságosságát.
Ez azt jelenti, hogy semmit sem tehetsz, amivel Krisztus munkáját kiegészíthetnéd. Az önmagában is teljes. Vagy elfogadod, vagy elutasítod - a kettő között nincs semmi.

Uram Jézus, köszönöm, hogy egy más helyről adtál igazságot, amikor nekem nem volt mit felajánlanom, csak a saját bűneimet. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: cselekedetektől, kiegészíthetnéd, foglalkozásokat, cselekedeteink, igazságosságot, üdvösségünkhöz, alkalmazásával, igazságosságát, megválaszolja, eredményeként, üdvösségünket, igazságosság, irányítottam, felajánlanom, kategóriában, elérhetetlen, bölcsességet, alkalmazása, krisztusban, különbözőek, függetlenül, megismerjem, figyelmemet, kegyelemből, krisztusnak, üdvözülünk, találhatja, válaszokat, egyszerűen, prédikátor, egyáltalán, embereknek, menekülünk, emlékeztet, vizsgáljuk, elutasítod, ember ugyan, alapvető igazságra, ember egész, emberi bölcsesség, lelki üdvösségünket, emberi cselekedetektől, gondolat ellen, saját üdvösségünkhöz, szükséges igazságot, reformáció idején, idegen kifejezés, vétkes bűnös, bűnös bűnösöket, üdvösség teljesen, kettő között, saját bűneimet, Amit Isten, Kálvin János, Luther Márton, Jézus Krisztusban, Jézus Krisztusnak, Uram Jézus,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Segíts neki dicsérni Téged  Kedvenc felismerésem az imádsá...  képre írva  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Ma van a magyar költészet napj...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Szép estét kedves látogatóimna...  Különleges  Latinovits Zoltán tollából  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  A sorsod  Paul David Tripp Április 13  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Az ember emlékekből áll  Horváth Szilvia tollából  Jan Twardowski - Siessünk  Szép estét  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Egyszerű  Jázmin  Csend  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Alvó cica  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Anyák napjára  Facebookon kaptam  képre írva  A sorsod  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Anyák napjára  különleges  képre írva  Egy gondolat  Esterházy Péterre emlékezünk  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Robin Wight pitypang szobra  Szép estét kedves látogatóimna...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Otthon  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Szép estét  képre írva  József Attila - Kopogtatás nél...  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Müller Péter tollából  "Ez egy csoda"  Szabó T. Anna - Pitypang  Különleges  Nevelőszülőkhöz adták,  Spenót fasírttal  Az ókori görögök sebkezelésre ...  képre írva  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Egyszerű  Kertem  Vito Giaquinto gondolata  Pitypang szökőkút  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ember ugyan, alapvető igazságra, ember egész, emberi bölcsesség, lelki üdvösségünket, emberi cselekedetektől, gondolat ellen, saját üdvösségünkhöz, szükséges igazságot, reformáció idején, idegen kifejezés, vétkes bűnös, bűnös bűnösöket, üdvösség teljesen, kettő között, saját bűneimet, cselekedetektől, kiegészíthetnéd, foglalkozásokat, cselekedeteink, igazságosságot, üdvösségünkhöz, alkalmazásával, igazságosságát, megválaszolja, eredményeként, üdvösségünket, igazságosság, irányítottam, felajánlanom, kategóriában, elérhetetlen, bölcsességet, alkalmazása, krisztusban, különbözőek, függetlenül, megismerjem, figyelmemet, kegyelemből, krisztusnak, üdvözülünk, találhatja, válaszokat, egyszerűen, prédikátor, egyáltalán, embereknek, menekülünk, emlékeztet, vizsgáljuk, elutasítod, felfedezni, bölcsesség, haragjától, alkalmazza, reformáció, igazságunk, kifejezés, számunkra, kialakult, világosan, igazságra, szükséges, igazságot, kiismerni, versekben, kidülledt, fáradozik, elfogadod, önmagában, bűnösöket, történnek, kikutassa, amelyeket, származik, pritchard, szemügyre, világossá, szállhat, járulunk, magunkat, semmivel, találjuk, higgyünk, történik, munkáját, köszönöm, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 83 db bejegyzés
e év: 345 db bejegyzés
Összes: 35910 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 8886
  • e Hónap: 20761
  • e Év: 208563
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.