Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Történetek
  2015-03-03 18:59:42, kedd
 
   
  Igaz történet: Hideg, gyönyörű, gazdag feleség vagy melegszívű lány? Ki lesz a befutó?

A házasságom Katival úgy indult, mint egy mese: a fiatal, ígéretes pénzügyi szakember elvette a főnöke gyönyörű, de kissé butuska lányát

Az esküvőn az apósom a vállamat veregette és én tudtam, hogy ezentúl mindig ellenőrzés alatt leszek. De szerelmes voltam, úgy éreztem, kibírok mindent, hiszen enyém a világ legszebb asszonya.Igyekeztem megfelelni a környezetem elvárásainak. Hamar rájöttem, hogy Katit két dolog érdekli: legyen elég pénze, és hogy mindig kéznél legyek, ha neki szüksége van rám

Sokszor késő estig dolgoztam, majd pihenés helyett őt kísértem valahova, számára ugyanis egy parti kihagyhatatlan esemény volt. Nem volt tökéletes a házasságunk, de változtatni nem tudtam és talán nem is akartam. Minden vágyam egy gyerek volt, úgy éreztem, addig nem teljes az életem, míg nem vagyok apa. De ha ezt szóba hoztam, Kati gyorsan másra terelte a szót.


Nem akart tőlem gyereket


Azon az augusztusi délutánon is ezen járt az eszem: közeledett a harmincnyolcadik születésnapom, miért ne kérhetném ezt Katitól ajándékba? Ám amikor megemlítettem, úgy pattant fel a fotelból, mintha darázs csípte volna meg.
- Zsolt, hagyjuk ezt a témát, jó? Megmondtam érhetően, hogy még nem akarok gyereket! - Villámló tekintettel viharzott ki a szobából. Dühösen néztem utána.


Én is felugrottam, és abban a pillanatban óriási fájdalmat éreztem a bokámban.
- Még ez is! - kiáltottam fel és kisántikáltam a konyhába jégért.
- Mi történt? - kérdezte riadtan Kati.
- Kiment a bokám - nyögtem halkan -, de ne izgulj, a bulira azért el tudok menni veled! - csak vicceltem, de aztán megkönnyebbült tekintetét látva rájöttem, ő komolyan vette! Nem az érdekli, hogy mi van velem, hanem a szórakozása, döbbentem rá.


Elsántikáltam a partira, de a szokásos nyitókör után fogtam egy palack bort és a kert legtávolabbi zugába bújtam a kíváncsi tekintetek elől. Elgondolkodva bámultam a kis halastó vizén visszatükröződő holdat.
- Leülhetek? - a hang halk volt, én mégis ijedten, rajtakapottan rezzentem össze.
- Persze - bólintottam. Felnéztem és egy gyönyörű nőt pillantottam meg. Hosszú, barna hajzuhatag keretezte szabálytalan vonású arcát, szeme még a félhomályban is csillogott. - Egy feltétellel...
- Mi lenne az?
- Hogy nem kérdezed meg, miért ülök itt egyedül...
- Nem kérdezem, ígérem. Bár azt hiszem, kitaláltam. Azért, amiért én is idejöttem. Már az egy fatális véletlen, hogy egyáltalán itt vagyok ezen a partin. Azt hiszem, csak a kíváncsiság miatt jöttem el... Egyébként a barátomat kísértem el, de talán nem kellett volna. Már éppen hazaindultam, amikor megláttam ezt a tavacskát, gondoltam, megnézem, ha már egyszer ilyen helyen járok.

Mindenféléről beszélgettünk Lillával, aki olyan nagyon nem illett az addigi ismerőseim, barátaim közé, hogy szinte mellbe vágott a másságával.
- Szociális munkásként dolgozom. Ezt a ruhát a barátnőm adta kölcsön... - nézett végig magán.
- Nagyon jól áll - mondtam komolyan. A fekete-fehér, testhez simuló ruha kiemelte karcsú derekát, formás mellét és gömbölyű popsiját. - Te hová szoktál menni esténként?
- Többnyire az ágyamba, ugyanis alig állok a lábamon a fáradtságtól. És ha mégis van időm, én többre értékelek egy kis füstös klubot, ahol régi zene szól, mint mondjuk egy diszkót, vagy esetleg egy ilyen mosolypartit, mint ez itt.


Összebújva táncoltunk


- Milyen régen nem voltam füstös klubban! Van még ilyen?
- Naná! Téged is magába szippantott ez a sznob világ, igaz? Na, gyere! Ha van kedved, mutatok neked valamit!
Felugrott és a kezét nyújtotta. ,,Miért is ne?" - kérdeztem magamtól. Kati úgysem veszi észre, ha eltűnök. Elfogadtam a kezét, és megpróbáltam követni. Iszonyúan fájt a lábam, de mindenképpen menni akartam.


- Mi történt? - kérdezte.
- Azt hiszem, kicsit megrándult a bokám - legyintettem.
A kocsiban szerencsére alábbhagyott a fájdalom. A klub vagy inkább bár észrevétlenül simult bele az utcába. Bent kavargott a füst és halk zene szólt, a csöppnyi parketten néhány pár táncolt.
- Azt hittem, ilyen csak a filmekben van - szakadt fel belőlem egy sóhaj.
Sört ittunk, és - minden fájdalmam ellenére - táncoltunk egészen hajnalig. Lilla fáradtan nézett rám.
- Kész, én már nem bírom tovább, állva elalszom!


Hazavittem, és miután elköszönt, sokáig ültem a kocsiban a ház előtt. Búcsú puszija égette az arcomat, többször is odanyúltam, abban bízva, visszavarázsolódik mellém. Miután hiába vártam a csodára, hazaindultam. Szó nélkül vánszorogtam a zuhany alá, majd a kórház felé vettem az irányt. Orvos barátom döbbenten szorongatta a lábamról készült felvételt.


- Hogy a csudába tudtál te ezzel a lábbal táncolni? Minimum csillagokat kellett volna látnod a fájdalomtól!
- Úgy volt! De hidd el, megérte.
- Remek! Akkor most irány a műtő!
- Nem lehet! Rögzítsd valahogy, és ígérem, este visszajövök! Nagyon fontos tárgyalásom van, és még szeretnék elintézni mindent, mielőtt szobafogságra ítélsz...


Boldog voltam, hogy újra láthatom

Szegény barátom nem vitatkozott velem, hiszen jól ismert. Annyit kellett megígérnem, hogy a belém nyomott fájdalomcsillapító miatt nem vezetek. Már a kórház parkjában jártam, amikor elszédültem. Láttam egy padot, de már nem jutottam el odáig. A testem tiltakozott a megpróbáltatások ellen és nem éppen férfiasan a jótékony ájulásba menekültem.


Arra eszméltem, hogy Lilla hajol fölém, arca csupa aggódás.
- Hogy kerülsz te ide? - kérdeztem.
- Mégis, mit gondolsz? Dolgozom, egyik pártfogoltamat kísértem ide, amikor megláttalak az ablakból... Mire ideértem, itt feküdtél kiterülve. Mondhatom, jól megijesztettél!

Élveztem, hogy simogatja az arcomat, elégedetten vackoltam be magam az ölébe.
Úgy csináltam, mint aki nagyon gyenge még, bár már nem forgott velem a világ. Segített felkelni, és én gyerekes örömmel csimpaszkodtam belé. Rájöttem, semmi kedvem sem haza, sem az irodámba menni.
- Ráérsz most egy kicsit? - kérdeztem Lillától.
- Az attól függ, miért kérdezed - válaszolta, miközben beültünk apró kocsijába.
- Mert én szeretném veled tölteni a napot, aztán este meg visszajövök ide és pár hétre úgyis gúzsba kötnek.


Feladva az elveit, velem tartott


- Hát, nekem ez nem olyan egyszerű... De tudod, mit? Ma nem érdekel, hogy mi lesz holnap! Hová lesz a fuvar?
- Mondjuk a Vidám Parkba - mondtam és ő jókedvűen bólintott.
Az injekcióknak hála, nyertem pár fájdalommentes órát. Gyönyörű volt a délután, régen éreztem magam olyan jól, mint akkor. Lilla olyan volt, mint egy kislány. Sikított a hullámvasúton, rémülten bújt hozzám a szellemvasúton és elkápráztatta az óriáskerék. Megfogtam a kezét és ő nem húzta el. Átöleltem, beszívtam hajának friss virágillatát. Szerettem volna, ha megáll az idő, és mi úgy maradunk mindhalálig.


Este hazavitt, összepakoltam, és fuvarozott tovább. A kórház kapujában elbúcsúzott. Amikor felágaskodott, hogy puszit adjon, átöleltem. Először csak súrolta a szám az ajkát, aztán egyszer csak viszonozta a csókomat. Szédülten kapaszkodtunk össze, majd kitépte magát az ölelésemből és szó nélkül elrohant.


A műtétet követően Kati mindennap bejött hozzám a kórházba.
- Igyekezz rendbe jönni, drágám - mondta -, nagyon sok feladatod van. Apám tegnap este mondta, hogy reméli, nem akarod sokáig nyomni az ágyat, mert szüksége van rád... Meg persze nekem is.
- El tudom képzelni. Nincs kivel elmenned szórakozni.
Sértődötten, olyan arckifejezéssel nézett rám, amit még soha nem láttam.
- Nehogy azt hidd, hogy nem lenne kivel elmennem. - Zavartan elhallgatott, mint aki így is túl sokat mondott és gyorsan kisietett a szobámból.


Vajon miért mondta ezt? Van valakije?

Korábban ez eszembe sem jutott, de a kórházban sok ideje van az embernek gondolkodni minden egyes szón, mozdulaton... Éreztem, közeleg az idő, hogy átértékeljem egész addigi életemet.

Lilla nem jelentkezett, és én fájó szívvel bár, de tiszteletben tartottam ezt. Katit igyekeztem elkerülni, és ez nem volt nehéz. Már nem nyaggatott a partik miatt, esténként eltűnt otthonról. Volt, hogy éjszaka sem jött haza, de már nem számított. El akartam válni, csak még azt nem tudtam, az apósomnak hogyan mondom el.
Magányos éjszakáimon sokszor gondoltam Lillára, kedves arcára. Szerettem volna felhívni, de úgy éreztem, nem lenne tisztességes. Mit is mondhatnék neki?


Aztán döntöttem. Apósom arcán nyoma sem volt kedvességnek, amikor fogadott.
- Felmondok és elválok a lányodtól - jelentettem be neki
Hirtelen könnyűnek, felszabadultnak éreztem magam. Összepakoltam a holmimat és Lilla lakásáig meg sem álltam.
- Eljöttem - mondtam, mire ő kitárta a karját, és szorosan átölelve forrón megcsókolt.


Hiába telt már el több év a válásom óta, néha még mindig félek, hogy elveszíthetem mindazt, amit megkaptam a sorstól: Lillát és a fiamat. 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: megpróbáltatások, harmincnyolcadik, visszatükröződő, felszabadultnak, arckifejezéssel, szellemvasúton, fájdalommentes, kihagyhatatlan, csimpaszkodtam, pártfogoltamat, megkönnyebbült, megijesztettél, mindenféléről, elsántikáltam, születésnapom, megemlítettem, elkápráztatta, rajtakapottan, kisántikáltam, elgondolkodva, szobafogságra, hullámvasúton, felágaskodott, beszélgettünk, összepakoltam, észrevétlenül, kapaszkodtunk, elveszíthetem, pillantottam, tisztességes, alábbhagyott, elhallgatott, szabálytalan, legyintettem, mindenképpen, legtávolabbi, házasságom Katival, főnöke gyönyörű, vállamat veregette, világ legszebb, környezetem elvárásainak, parti kihagyhatatlan, gyerek volt, augusztusi délutánon, harmincnyolcadik születésnapom, pillanatban óriási, konyhába jégért, bokám –, bulira azért, szokásos nyitókör, palack bort, kert legtávolabbi, Vidám Parkba,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.05. 12:16 Helyreállt a forgalmi rend a Ferihegyi gyorsforgalmi úton
04.05. 12:15 Koronavírus - Tartósnak tűnik a járvány lassulása Németországban, az akadém...
04.05. 12:05 Koronavírus - ITM: több mint kétszeresére nőtt a Digitális összefogásban be...
04.05. 11:35 Koronavírus - Elmarad a virágvasárnapi menet Jeruzsálemben
04.05. 11:35 Koronavírus - LMP: az önkormányzatok szenvedik el a legtöbb gazdasági kárt
04.05. 11:25 A Fővárosi Képtár vezetőjét és az új országos múzeumszakmai központ tervező...
04.05. 11:15 Koronavírus - Az ukrán fővárosban az élelmiszerboltokban is mérnek testhőmé...
04.05. 11:05 Coronavirus - Ministrul ungar de externe: despre legile maghiare cu privire...
04.05. 10:35 Koronavírus - ITM: munkaszüneti napokon sincs kamionstop
04.05. 10:29 Koronavírus - Dietetikus: ajánlott bevásárlólistát készíteni
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
15 éves kérdés  Nincs az a pénz, ami többet ér  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Adoro te devote - Dévai Ferenc...  Vesekő kialakulásának megelőzé...  Álarcok nélkül, az empátia útj...  Üzenet a postásnak.......  Részesedni az Ő szenvedésében  Nagyanyó gitárral  Rózsás csokor  Facebookon kaptam  Szentmise közvetítés nagyböjt ...  A pestisjárvány dokumentum fil...  Rózsás csokor  Facebookon kaptam  Csíksomlyói szentmisén - Rózsa...  Harmónia......  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fagyizó nő  Imádság lelki áldozáshoz!  Esti kép  Rózsás csokor  Benjamin Button különös élete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Imádság lelki áldozáshoz!  Így áldotta meg a spanyol püsp...  Szép estét - békés hétvégét kí...  Virágzó fa ágak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kislány a réten  Szép búcsú  Útravaló – 2020. április...  Virágzó fa ágak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Délutáni mosoly.......  Szóvivő.......  Sexy nő  Imádkozzunk együtt napról napr...  Facebookon kaptam  Nő rózsa csokorral  Márai Sándor - Zsoltár  Jó éjszakát  5. Aki az Eucharisztiában nekü...  Imádkozzunk a járvány megszűné...  Vízcseppes rózsa  Egyszer. Mindig csak egyszer. ...  Lévay László : Még mindig remé...  Jézus a hegyen  Üzenet a postásnak.......  A ködön át, az éjen át a mélye...  Éljük meg a hálát  A Szentírás üzenete - 2020. áp...  Facebookon kaptam  Harmónia......  678 főre nőtt a beazonosított ...  Aranyosi Ervin: Majom-beszéd  Facebookon kaptam  Imádkozzunk a járvány megszűné...  Facebookon kaptam  Amikor gondolok rád  Nincs szükségünk  Facebookon kaptam  Lévay László : Még mindig remé...  Ünnepélyes Mária-köszöntő. Csí...  Ünnepélyes Mária-köszöntő. Csí...  Virágzó fa ágak  Virágvasárnap a nagyhét ünnepé...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha rugalmas vagy  Ha egy ember nem képes hinni a...  Nagyanyó gitárral  Jó reggelt  Márai Sándor - Zsoltár  Nincs az a pénz, ami többet ér  Kenyértörés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Összefogás  Vannak helyzetek  Ha egy ember nem képes hinni a...  A nyavaja essen bele!  És egyszer vége lesz  A Biblia - Teremtés és a vízöz...  Az álmod titkon visszatér  Krajewski bíboros és Marini ér...  Facebookon kaptam  Minden keresztény győzelmesen ...  Naplemente  Tormakrém sonkatekercsbe  Üzenet a postásnak.......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rózsák vázában  Bohóc bíztató......  Szentmise közvetítés szombat e... 
Bejegyzés Címkék
házasságom Katival, főnöke gyönyörű, vállamat veregette, világ legszebb, környezetem elvárásainak, parti kihagyhatatlan, gyerek volt, augusztusi délutánon, harmincnyolcadik születésnapom, pillanatban óriási, konyhába jégért, bokám &#8211, bulira azért, szokásos nyitókör, palack bort, kert legtávolabbi, kíváncsi tekintetek, hang halk, kíváncsiság miatt, barátomat kísértem, addigi ismerőseim, barátnőm adta, ilyen mosolypartit, sznob világ, kezét nyújtotta, kocsiban szerencsére, klub vagy, csöppnyi parketten, kórház felé, lábamról készült, csudába tudtál, lábbal táncolni, belém nyomott, kórház parkjában, testem tiltakozott, megpróbáltatások ellen, jótékony ájulásba, irodámba menni, attól függ, injekcióknak hála, kórház kapujában, műtétet követően, embernek gondolkodni, partik miatt, apósomnak hogyan, lányodtól &#8211, megpróbáltatások, harmincnyolcadik, visszatükröződő, felszabadultnak, arckifejezéssel, szellemvasúton, fájdalommentes, kihagyhatatlan, csimpaszkodtam, pártfogoltamat, megkönnyebbült, megijesztettél, mindenféléről, elsántikáltam, születésnapom, megemlítettem, elkápráztatta, rajtakapottan, kisántikáltam, elgondolkodva, szobafogságra, hullámvasúton, felágaskodott, beszélgettünk, összepakoltam, észrevétlenül, kapaszkodtunk, elveszíthetem, pillantottam, tisztességes, alábbhagyott, elhallgatott, szabálytalan, legyintettem, mindenképpen, legtávolabbi, elvárásainak, megpróbáltam, kedvességnek, mosolypartit, átértékeljem, vánszorogtam, tiszteletben, félhomályban, virágillatát, injekcióknak, hazaindultam, jelentkezett, fáradtságtól, házasságunk, megláttalak, ölelésemből, mindhalálig, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 331
  • e Hét: 331
  • e Hónap: 3667
  • e Év: 93383
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.