Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Történetek
  2015-10-06 09:33:37, kedd
 
  A CSODABABA...

Egy kisfiú 1967-ben egy forró augusztusi napon, a vártnál hat és fél héttel korábban született meg, és gyorsan betették egy inkubátorba. A mindössze két kiló tizennégy dekás újszülött olyan volt, mint egy felfújható, kissé leeresztett gumibaba, de az anyjának mégis ő volt a legszebb.
Az apja, doktor Smith megpróbálta elmondani a feleségének, Donnának, hogy a kisfiú besárgult. (Akkoriban ezt a komplikációt még nem tudták megfelelően kezelni) Az orvos férj, különös tekintettel az asszony korábbi három vetélésére, legszívesebben azt mondta volna, hogy minden rendben, de hát a kisbaba nem volt jól.

Donna Jeffrey-nek nevezte el a kisbabát. Amikor a sárgaság súlyosbodott, az orvosok mindent elkövettek, hogy megmentsék a gyermeket. Tudták azonban, hogyha Jeffrey mája hamarosan működni kezdene is, és a kisfiú életben marad, a sárgaság miatt agykárosodás léphet fel.
Mindeközben Donna megingathatatlanul bízott benne, hogy fiúcska rendbe fog jönni. Az ápolónők sajnálták őt, s miután tudták, hogy a kisbaba valószínűleg meg fog halni, megengedték az asszonynak, hogy vele legyen. Amikor Donna megérintette az apró, törékeny testet, és azt suttogta neki, hogy nagy, erős férfivá fog felnőni, a kis Jeffrey mosolyogni kezdett. Ezt elmondta a nővéreknek, ők pedig szomorúan néztek rá, és azt mondták, hogy a kisbabák reflex-szerűen mosolyognak, az asszonynak pedig pihenésre van szüksége.

A családtagok már a temetéssel kapcsolatos teendőket beszélték meg az apával és a plébánia papjával. Végül bementek Donnnához, hogy vele is beszéljenek, de ő sírva küldte ki őket a szobából. Az ő kisgyerekét nem fogják eltemetni, mert haza fog menni, sárgulás ide vagy oda. Gondolni sem akart a temetésre!

Hatvankét óra múlva ismét vért vettek a babától, és a sárgaság jelentősen csökkent. A kis Jeffrey kétóránként enni kezdett, Donna állandóan beszélt hozzá. A következő vizsgálatnál az eredmény tovább javult, és a kisgyermek a születése után három héttel hazament. Ezzel azonban nem ért véget a történet.

Hat héttel később az első felülvizsgálaton az orvos azt mondta Donnának, hogy véleménye szerint a gyermek vak, mert a koraszülés következtében folyamatosan romlott a látása. Az asszony állította, hogy ez képtelenség, hiszen a kicsi követi őt a szemével. Néhány további vizsgálat be is bizonyította, hogy a diagnózis téves volt.

Jeffrey tizenhárom hónapos karában enyhe agyvérzést kapott. Berohantak vele a kórházba, ahol megállapították, hogy a valószínűleg agydaganata van. Számos vizsgálat után az ideggyógyász felállította a diagnózist: hidrocefalia.. Azonnali műtétet javasolt.

Donna megint nem tudta elfogadni az orvos véleményét. Ha a fia vízfejű, a betegség miért csak most fejlődött ki? Persze az asszony mindenbe belement, hogy segítsen fián, de ő maga is kidolgozott egy tervet. A műtét előtt felhívta az ismerőseit szerte az Egyesült Államokban, és azt kérte tőlük, hogy három nappal a műtét előtt minden este hétkor imádkozzanak a kisfiáért. Hozzátette, hogy ha módjukban áll, szóljanak másoknak is, csatlakozzanak hozzájuk.

Amikor elérkezett a műtét napja, az asszony nyugodt volt. Amerika hét államában imádkoznak az emberek a fiáért. Később értesült arról, hogy a barátok szóltak az ismerőseiknek, és azok is szóltak a barátaiknak, s így három egymást követő estén hét órakor végül több százan imádkoztak Jeffrey-ért. Egy pici gyermekért, akit nem is ismertek!

A műtétet korán reggel kezdték el. Donna és férje a kórház folyosóján járkált fel-alá, amikor váratlanul kirohant az idegsebész a műtőből, vadul lobogtatva a felvételeket. Fülig érő szájjal mosolygott. Ez csodálatos! az utolsó vizsgálat szerint nincs is szükség műtétre! Mindnyájan egyszerre sírtak és nevettek. Az idegsebész azt mondta, nem tudja mit gondoljon. Erre az eredményre nincs semmilyen magyarázat. És Jeffrey hazatért a barátok és rokonok ünneplő gyülekezetéhez. Mindenkit, aki érte imádkozott, értesítettek a végeredményről, és köszönetet mondtak a fohászaikért. A gyermeknek nem volt soha többé agyvérzése.
Másokkal összehasonlítva azonban fejlődése még mindig nagyon lassú volt. Amikor Jeffrey-t három éves korában kivizsgálták, a gyermekorvos komoran nézett a szülőkre. Megkérdezte, nem gondoltak-e arra, hogy intézetbe adják a gyereket? Donna megdöbbent, és a javaslatot elutasította.
Jeffrey három éves korában még nem tudott beszélni, ezért az anyja olyan foglalkozásokat vezetett be, amelyek igénybe vették a fiú valamennyi érzékszervét- a látást, szaglást, érintést, ízlést és hallást. Donna hitt abban, hogy Jeffrey normális, csupán nem követi a többi gyerek szokásos fejlődési menetét. Ennek ellenére a fiú négy éves karáig nem beszélt, s az egyik tanárnak az volt a véleménye, hogy "speciális iskolába" kellene iratni, mert szerinte a fiú értelmi fogyatékos.

Donna kitartott. Végül normális iskolában maradt Jeffrey, és a tanárok alig akarták elhinni, hogy a fiú néhány hónap elteltével már kifejezetten gyors felfogású gyereknek látszott.
A gyermekorvosi felülvizsgálaton azonban az orvos mégis úgy vélte, hogy a kisfiú elmaradt a fejlődésben, sőt, véleménye szerint Jeffrey autista.
Donna úgy döntött, hogy most már elege van. Jeffrey-ről születése óta "megállapították", hogy valószínűleg
1.vak
2.vízfejű
3.epilepsziás
4.szellemileg elmaradott, és végül
5.autista.

Donna megmondta az orvosnak, hogy ezt egyáltalán nem hiszi, és kisfia idejében el fogja végezni az első osztályt.
Bár Jeffrey hangulata időnként labilis, és figyelme szétszórt volt, az évek során úgy fejlődött, mint a többi gyerek. Tanulási készsége átlagos volt, később cserkészvezető lett, kiváló hallgató, felső évfolyamban elnöki ösztöndíjas lett, tanulmányi eredménye kiváló volt, kitüntetéssel végezte a főiskolát, és elvégezte az orvosi egyetemet is, és gyakornok lett egy híres klinikán.

Egyik nap egy idősebb férfi rontott be a rendelőbe. Öngyilkosságot akart elkövetni, de az egyik barátja megakadályozta és behozta a klinikára. Jeffrey megkérte a fértit, hogy beszéljen az életéről. Elmondta, hogy mennyire elkeserítette utolsó válása, és az, hogy elbocsátották a munkahelyéről, ahol évek óta dolgozott. Elvesztette minden reményét, vége az életének, és semmit sem ért, amit eddig tett. Jeffrey beszélgetett vele még egy ideig, és felírt neki egy nyugtatót.

A beteg hirtelen ránézett az orvos kitűzősére, és elolvasta a nevét.
-Jeffrey Smith? Nem Donnának hívják az anyját?
-De igen! Honnan tudja?
-Maga a csodababa! Imádkoztam magáért, amikor pici gyerekként kórházban volt, és most orvos lett, ez csodálatos!
-Maga tényleg imádkozott értem?
-Igen, hetente háromszor, este hét órakor éveken át! Azt mondták, elegendő, ha csak a műtétig tesszük, de néhányan úgy gondoltuk, hogy folytatjuk még egy ideig.
-Éveken át imádkozott értem?
-Igen.
-Köszönöm, hogy törődött velem! Köszönöm! Hogy orvos lettem, az az ön sikere is!-mondta meghatottan.

Jeffrey könnyes szemekkel átölelte a páciensét-egy férfit, aki órákkal ezelőtt arra gondolt, hogy eldobja magától az életét, mert semmit nem ért, amit eddig tett.



 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: felülvizsgálaton, összehasonlítva, megállapították, foglalkozásokat, megakadályozta, legszívesebben, öngyilkosságot, végeredményről, gyülekezetéhez, csatlakozzanak, cserkészvezető, ismerőseiknek, következtében, gyermekorvosi, elbocsátották, elkeserítette, munkahelyéről, kitüntetéssel, valószínűleg, gyermekorvos, fohászaikért, vizsgálatnál, kivizsgálták, súlyosbodott, megérintette, kifejezetten, érzékszervét, agykárosodás, elutasította, értesítettek, folyamatosan, ideggyógyász, felállította, hidrocefalia, bizonyította, beszélgetett, kisfiú 1967-ben, forró augusztusi, anyjának mégis, kisfiú besárgult, orvos férj, asszony korábbi, sárgaság súlyosbodott, orvosok mindent, kisfiú életben, sárgaság miatt, ápolónők sajnálták, kisbaba valószínűleg, kisbabák reflex-szerűen, asszonynak pedig, temetéssel kapcsolatos, plébánia papjával, Donna Jeffrey-nek, Mindeközben Donna, Amikor Donna, Egyesült Államokban, Amikor Jeffrey-t,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Amikor még rangja volt...  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Egyet értesz?  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kokárda  Mi a különbség  Csendes éjszakán  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Jó éjszakát  Könnyáztatta asszonysorsok  Március 15-re emlékve  Alvó cica  Esti kép  A gyász  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Magyarország ilyen hely.  Szeretettel  Vágy, élet és sugár  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Heltai Jenő: Szabadság  Alvó baby  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  Könnyáztatta asszonysorsok  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Szeretettel  A csonk és a facsemete  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Az élet  Őri István - Dal az életről  Ibolya  1848. március 15-én  Rochefoucauld - a bölcs  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Nem kellett volna!  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  Isten áldja  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Mai harmónia kártyám  Kakaós piskóta  Jóga férfiaknak  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Esti kép  Esti kép  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  A kávé  A magyar sajtó napja március 1...  Paul David Tripp Március 15  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Rőzsehordó nő szobra  Az élet  Március 15-re emlékve  Heltai Jenő: Szabadság  Szent Pio atya!  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Intelem  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  A szív és a cselekvés egységes...  Benned is ezerféle szín van  Amikor 5 éves voltam, 
Bejegyzés Címkék
kisfiú 1967-ben, forró augusztusi, anyjának mégis, kisfiú besárgult, orvos férj, asszony korábbi, sárgaság súlyosbodott, orvosok mindent, kisfiú életben, sárgaság miatt, ápolónők sajnálták, kisbaba valószínűleg, kisbabák reflex-szerűen, asszonynak pedig, temetéssel kapcsolatos, plébánia papjával, sárgaság jelentősen, következő vizsgálatnál, eredmény tovább, születése után, első felülvizsgálaton, koraszülés következtében, asszony állította, kicsi követi, diagnózis téves, valószínűleg agydaganata, ideggyógyász felállította, orvos véleményét, betegség miért, asszony mindenbe, műtét előtt, ismerőseit szerte, műtét napja, asszony nyugodt, barátok szóltak, pici gyermekért, műtétet korán, kórház folyosóján, utolsó vizsgálat, eredményre nincs, gyermekorvos komoran, javaslatot elutasította, anyja olyan, többi gyerek, egyik tanárnak, tanárok alig, gyermekorvosi felülvizsgálaton, orvos mégis, kisfiú elmaradt, első osztályt, évek során, orvosi egyetemet, híres klinikán, idősebb férfi, egyik barátja, beteg hirtelen, orvos kitűzősére, műtétig tesszük, páciensét-egy férfit, felülvizsgálaton, összehasonlítva, megállapították, foglalkozásokat, megakadályozta, legszívesebben, öngyilkosságot, végeredményről, gyülekezetéhez, csatlakozzanak, cserkészvezető, ismerőseiknek, következtében, gyermekorvosi, elbocsátották, elkeserítette, munkahelyéről, kitüntetéssel, valószínűleg, gyermekorvos, fohászaikért, vizsgálatnál, kivizsgálták, súlyosbodott, megérintette, kifejezetten, érzékszervét, agykárosodás, elutasította, értesítettek, folyamatosan, ideggyógyász, felállította, hidrocefalia, bizonyította, beszélgetett, imádkozzanak, komplikációt, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 79
  • e Hét: 1086
  • e Hónap: 8954
  • e Év: 50899
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.