Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Történetek
  2016-05-24 09:29:29, kedd
 
  Egy szentimentális történet
Egy nagy teremben vagyok. A két hatalmas ablakon a narancssárga sötétítőket behúzták, de a fény így is beszűrődik egy kissé. A fehér falakon végig megjelenik a narancsszínű fény. A szobában egy régi kanapén ülök, előttem a kávézóasztalon egy bögre tea van, melyet az egyik szolgálóleány hozott be, de már rég kihűlt.
Velem szemben két fotel található, melyben két férfi ült. Az egyik férfi az üres kávéscsészéjét az asztalon hagyta, a másik pedig egy szivart hagyott a hamutálban. A két férfi átment a szalonba, hogy a politikáról társalogjanak. Én pedig egyedül maradtam. Magam elé bámulok, miközben a háttérben halk zene szól egy gramofonról.
A falakon különféle festmények találhatók. Az egyik egy gyönyörű tájkép, amit valószínűleg a szomszéd birtokon lévő kertről mintáztak. A kikövezett út mellett tulipánok és jácintok virágoztak, az út pedig egy gyönyörű lugasba vezet. A hajnali fény meg-megcsillan a futórózsán lévő harmatcseppeken. A kép lélegzetelállító. Jómagam személyesen is jártam a kertben, de ilyen gyönyörűnek még soha nem láttam.
Szinte transzba estem, és észre sem vettem, hogy míg a képet szemléltem a kanapé mellől, az egyik szolgáló közben elvitte az üres csészét és a bögrét, a hamutálat pedig kiürítette. A gramofonról egy újabb darab szólal meg, egy hegedű és egy zongora együttese. A zene teljesen magával ragad, így lágyan elkezdek ringatózni ide-oda, mígnem végül az ablakig pördülök.
Kinézek, és a szemem elé tárul a gyönyörű tó a kertben, melyet szobrok és virágok ölelnek körül. Elragadóan gyönyörű a látvány. Arra gondolok milyen régen nem úsztam már. A tánc és a tó annyira leköti a figyelmemet, hogy mikor hozzámér egy kéz, szinte felsikoltok ijedtemben.
A férfi, aki az előbb még velem szemben itta a kávéját, most a számra teszi a mutatóujját, majd megfogja a derekamat és magához húz. Lágyan megfogja a kezem, és elkezdünk ringatózni a zene ritmusára. Mindketten tudjuk, hogy eljött a búcsú órája. A fejemet a vállára hajtva halkan sóhajtok egyet, mire ő egy apró csókot lehel a homlokomra. A zene hirtelen leáll, mi pedig szétröppenünk.
A gramofon mellett két férfi áll. Az egyikük, aki a szivart a hamutálban hagyta. Ő az apám. A másik férfi apám mellett pedig a jövendőbelim, aki társadalmi rangját tekintve megfelel apámnak. Akit nekem választottak. A mellettem álló férfi, életem szerelme illendően meghajol, majd kisiet a szobából. Ahogy becsukódik mögötte az ajtó, előttem minden elhomályosul.
A könnyektől semmit sem látok. Egy ismeretlen, eddig nem hallott torokhang hagyja el a számat. Apám és a vőlegényem kisétálnak a szobából és én újra egyedül vagyok. Alig bírok mozdulni, de az ablakhoz vánszorgok, és kimászok rajta a kertbe. Leveszem a nagy szoknyámat, a ruhát, melyet anyám vásárolt nekem a múlt héten. Kilépek az abroncsomból, és a szemem egy pillanatra megakad a naplementén.
A látvány gyönyörű, ahogyan a nap lebukik a környező hegyek mögött. Arra gondolok, milyen ironikus is ez az egész. Az utolsó dolog amit láttam kedvesem arca volt, amint a hátsó kapuk felől rohan felém. Azután ahogyan a nap lebukik a hegyek mögé, és is lebukom a víz alá, és minden sötétségbe borul.
Bejegyezte: Vivien Miller





Link
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: lélegzetelállító, harmatcseppeken, szentimentális, kávéscsészéjét, kávézóasztalon, szétröppenünk, társalogjanak, szolgálóleány, narancssárga, valószínűleg, abroncsomból, narancsszínű, jövendőbelim, elhomályosul, választottak, figyelmemet, felsikoltok, mutatóujját, naplementén, politikáról, gramofonról, gyönyörűnek, személyesen, sötétítőket, beszűrődik, elragadóan, bejegyezte, ringatózni, megcsillan, ismeretlen, szemléltem, könnyektől, szoknyámat, ijedtemben, homlokomra, találhatók, szentimentális történet, nagy teremben, narancssárga sötétítőket, fehér falakon, narancsszínű fény, régi kanapén, egyik szolgálóleány, egyik férfi, üres kávéscsészéjét, asztalon hagyta, másik pedig, szivart hagyott, politikáról társalogjanak, háttérben halk, falakon különféle, gyönyörű tájkép, Vivien Miller,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Paul David Tripp Április 21  Kellemes délutánt kívánok  Egy lelki imádság  s immár én is felragyogva, ért...  Popper Péter szavai  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png csokor  Soha ne kedvezz...  Alázat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png nő  A Megváltó szolgálatában  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Png cica  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép estét kedves látogatóimna...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Png telefon  Akarat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Paul David Tripp Április 21  Az engedelmesség miért nem vál...  Boldog születésnapot a ma ünne...  A másik dolog,  Reménység és erő Krisztustól e...  Adakozás  Leonardo da Vinci gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Jó éjszakát  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Adakozás  Őrizkednünk kell...  A boldog családok mind hasonló...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Mi lenne ha  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Ágai Ágnes – Csendélet  Alázat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Még csak most kezdődik a nap  képre írva  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Kerüld el az evangélium örömén...  s immár én is felragyogva, ért...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Kerüld el az evangélium örömén...  Albert Einstein gondolata  Egy hatékony szolga  Adakozás  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Elköszönt  A kételkedés kezelése  Szép estét  Akik bántanak téged  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szentimentális történet, nagy teremben, narancssárga sötétítőket, fehér falakon, narancsszínű fény, régi kanapén, egyik szolgálóleány, egyik férfi, üres kávéscsészéjét, asztalon hagyta, másik pedig, szivart hagyott, politikáról társalogjanak, háttérben halk, falakon különféle, gyönyörű tájkép, szomszéd birtokon, gyönyörű lugasba, hajnali fény, futórózsán lévő, képet szemléltem, kanapé mellől, egyik szolgáló, üres csészét, hamutálat pedig, újabb darab, zongora együttese, zene teljesen, ablakig pördülök, számra teszi, zene ritmusára, búcsú órája, vállára hajtva, apró csókot, zene hirtelen, gramofon mellett, hamutálban hagyta, másik férfi, mellettem álló, könnyektől semmit, vőlegényem kisétálnak, ablakhoz vánszorgok, nagy szoknyámat, múlt héten, pillanatra megakad, látvány gyönyörű, környező hegyek, utolsó dolog, hátsó kapuk, hegyek mögé, lélegzetelállító, harmatcseppeken, szentimentális, kávéscsészéjét, kávézóasztalon, szétröppenünk, társalogjanak, szolgálóleány, narancssárga, valószínűleg, abroncsomból, narancsszínű, jövendőbelim, elhomályosul, választottak, figyelmemet, felsikoltok, mutatóujját, naplementén, politikáról, gramofonról, gyönyörűnek, személyesen, sötétítőket, beszűrődik, elragadóan, bejegyezte, ringatózni, megcsillan, ismeretlen, szemléltem, könnyektől, szoknyámat, ijedtemben, homlokomra, találhatók, festmények, virágoztak, társadalmi, kisétálnak, pillanatra, mindketten, megjelenik, hamutálban, becsukódik, vánszorgok, vőlegényem, futórózsán, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 608
  • e Hét: 2080
  • e Hónap: 11263
  • e Év: 63971
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.