Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Történetek
  2016-07-19 22:02:07, kedd
 
  Egyetlen mondattal megmentette már széthulló házasságát. Hihetetlenül emlékezetes történet!





Együtt élni valakivel az egyik legjobb dolog a világon, de ugyanakkor egy nagy teszt is. Azt mondják, egészségben, betegségben is tartsanak egymás mellett ki a párok. De mi történik, ha ezt nem érzik így mindketten.

Richard Paul Evans, amerikai író sokáig egy tönkrement házasságban élt. Feleségével többször beszélgettek arról, hogy elválnak. Amikor már minden elveszettnek látszott, hirtelen rájött valamire ami megmentette a házasságát s melynek segítségével feleségével megtalálták az egymáshoz vezető utat.
Richardtól nagyon kedves volt, hogy megosztotta velünk ezt a történetet. Az is lehetséges, hogy Ön is tanul valami értékeset az alábbi elbeszélésből.

A teljes szöveg:

Legidősebb lányom, Jenna nemrég azt mondta nekem: “Gyerekként attól féltem a legjobban, hogy elváltok. Aztán amikor 12 éves lettem, rájöttem, talán jobb ha elváltok a sok veszekedés helyett."
Aztán elmosolyodott mielőtt hozzátette: “Örülök, hogy sikerült megoldani a dolgaitokat."
“Feleségem, Keri és én éveken keresztül veszekedtünk. Ha visszatekintek, nem tudom igazából mi is volt az, ami vonzott minket egymáshoz."
“Minden együtt töltött nappal világosabb lett, hogy mennyire különbözőek vagyunk. Egyre több nézetkülönbség volt közöttünk. Mikor elutaztam hogy a könyvemet népszerűsítsem, igazi megkönnyebbülést éreztem.Viszont visszatérésem után minden ugyanúgy folytatódott."

“Annyira megszoktuk, hogy veszekszünk. Szinte nem is tudtunk már békés beszélgetéseket folytatni. Állandóan a saját álláspontunkat védtük és szívünk körül egy falat építettünk fel."
“Gyakran beszéltünk válásról. Éppen egy üzleti úton voltam, amikor rettenetesen összevesztünk a telefonon keresztül. Keri letett a kagylót, én pedig egyedül éreztem magam. Tele voltam frusztrációval, úgy éreztem, nem bírom tovább."
“S akkor Istenhez fordultam, illetve ellene. Nem tudom lehet e imának nevezni azt, amikor valaki Istenhez imádkozik de kiabálva."
“Bármit is tettem akkor, soha nem fogom elfelejteni.Éppen zuhanyoztam, Atlantában voltam a Rizt-Carlton szállodában. Kiabálva panaszkodtam Istennek, hogy a házasság rossz és nem bírom tovább."

“Bármennyire is irtóztam a válástól, annak tudata, hogy együtt kell maradnunk, még nagyobb fájdalmat okozott. Össze voltam zavarodva. Nem értettem miért volt a házasságom Kerivel olyan nehéz."
“Szívem mélyén tudtam, hogy Keri jó ember, s azt is tudtam, hogy én is az vagyok. Akkor meg miért nem jöttünk ki egymással?"
“Végül is rekedt hanggal, kimerülve, összeestem a zuhanyban, leültem a földre és elkezdtem zokogni. De ekkor, legnagyobb kétségbeesésem közepette, felvillant egy szikra."
“Rick, őt nem tudom megváltoztatni. Csak magadat. Innentől kezdve mondogatni kezdtem magamnak ugyanazt a mondatot: Őt nem tudom megváltoztatni, tehát magamat kell megváltoztatnom."

“Egészen késő estig ismételgettem ezeket a szavakat, újra és újra. A repülőn is ugyanezt tettem végig utazás közben. Sőt, mikor hazaértem, és kinyitottam a bejárati ajtót akkor is, annak ellenére, hogy a feleségem rendkívül hidegen fogadott, szinte rám sem nézett."
“Mikor aznap éjjel egymás mellett feküdtünk az ágyban, csak centiméterek választottak minket el mégis úgy éreztem kilométerekre vagyunk egymástól."
“Ekkor ismét valami átvillant az agyamon és pontosan tudtam, mit kell tennem. A következő nap reggel Kerihez fordultam és ezt mondtam neki:"
“Hogyan tehetem jobbá a napodat?" Keri irritáltan nézett rám. “Micsoda? - kérdezte."

“Hogyan tehetem jobbá a napodat?" ismételtem. “Sehogy."-válaszolta Keri." Miért kérdezel ilyesmit?"
“Mert komolyan gondolom" -válaszoltam. “Szeretném tudni, mit tehetek, hogy jobb legyen a napod."
“Cinikusan nézett rám s ezt mondta: “Csinálni akarsz valamit? Akkor menj és takarítsd ki a konyhát."
“Azt várta, hogy majd ideges leszek, de én csak bólintottam és kitakarítottam a konyhát."
“A következő nap feltettem Kerinek ugyanazt a kérdést: “Hogyan tehetem jobbá a napodat?"

“Összeszűkült szemmel ezt válaszolta: “Menj és rakj rendet a garázsban".
“Nagy levegőt vettem. Már be voltam táblázva aznapra, s tudtam csak azért kéri ezt mert idegesíteni akar vele."
“Legszívesebben felrobbantam volna, de csak azt mondtam, rendben." Felkeltem és két óra alatt rendet raktam a garázsban."
“Kerinek fogalma sem volt mit gondoljon az egészről. Másnap reggel ismét feltettem a kérdést: Hogyan tehetem jobbá a napodat?"
“Most nekem kellene ezt tőled megkérdeznem.-válaszolta Keri. Igen, de nem most. Most még nekem kell változnom. Tudnod kell, milyen sokat jelentesz nekem."

“Fejét a mellkasomra hajtotta és ezt mondta: Ne haragudj, hogy ilyen szörnyen viselkedtem veled.
“Szeretlek -mondtam neki."
“Szeretlek - válaszolta."
“Hogyan tehetem jobbá a napodat? - kérdeztem őt."
“Csak töltünk együtt egy kis időt" - hangzott a válasz. Rámosolyogva ezt mondtam: Ezt én is nagyon szeretném"
“Ezt így folytattam egészen egy hónapon keresztül, megkérdeztem hogyan tehetem jobbá a napját. Viták már nem voltak közöttünk. Aztán egy nap Keri kérdezte tőlem:
“Mit tegyek, hogyan lehetek jobb feleség?"

“A köztünk lévő falak eltűntek. Gyakran beszélgettünk arról, mit várunk az élettől és arról, hogyan tehetjük egymást boldogabbá. Nem oldottuk meg minden problémánkat, néha vitatkoztunk még. De már egészen másképpen mint azelőtt."
“Nemcsak hogy kevesebbet vitatkoztunk, de a viták már nem befolyásoltak minket. Mintha már nem is lettek volna ránk hatással. Nem volt már szándékunkban a másikat megsérteni."
“Kerivel most 30 éves házasok vagyunk. Nemcsak szeretem a feleségemet de szeretek vele lenni, vágyom a társaságára. Szükségem van rá."
“A közöttünk lévő különbség csak erősítette a kapcsolatunkat. Megtanultunk egymásról gondoskodni. De ami a legfontosabb, ismét szeretnénk ezt meg is tenni."

“A házasság nem könnyű dolog. De persze vannak más dolgok mint a gyereknevelés, sport, írás melyek szintén fontos részei életemnek."
“Párkapcsolatban élni a legnagyobb ajándék. Rájöttem, hogy, a házasság segít megoldani a legnagyobb problémáinkat is. Azt is felfedeztem, hogy a közöttünk történtek segítségével a házasság sokkal nagyobb értelmet nyert számomra"
“Minden párkapcsolatban élő ember fel kellene hogy tegye partnerének ezt a kérdést: Hogyan tehetem jobbá a napodat?"
“Ez a szeretet."
“Nem állítom, hogy ami velem és Kerivel történt, az mindenki problémáját meg fogja oldani. Nem is mondom azt, hogy minden házasságot meg kell menteni. De én nagyon hálás vagyok azért, hogy ez az ötlet az eszembe jutott."

“Hálás vagyok, amiért a családom együtt van, s reggel a feleségem mellett ébredhetek, aki a legjobb barátom is."
“Örülök, hogy néha most is, évtizedekkel később, egyikünk néha még megkérdezi a másikat reggel az ágyban: Hogyan tehetem jobbá a napodat?"
“Így érdemes kezdeni minden napot."

Micsoda fantasztikus történet. Reméljük sok mindenkinek segít, aki párkapcsolati problémákkal küzd.

Kérjük ossza meg barátaival ezt a cikket, ha úgy gondolja, mások is olvassák el!
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: megkönnyebbülést, párkapcsolatban, megváltoztatnom, beszélgetéseket, népszerűsítsem, kapcsolatunkat, nézetkülönbség, visszatekintek, frusztrációval, legszívesebben, kitakarítottam, megváltoztatni, álláspontunkat, kétségbeesésem, párkapcsolati, beszélgettünk, szándékunkban, gyereknevelés, összevesztünk, problémáinkat, befolyásoltak, elbeszélésből, visszatérésem, kilométerekre, ismételgettem, elmosolyodott, elveszettnek, segítségével, folytatódott, centiméterek, megtanultunk, legfontosabb, beszélgettek, választottak, vitatkoztunk, veszekedtünk, egyik legjobb, nagy teszt, tönkrement házasságban, egymáshoz vezető, alábbi elbeszélésből, teljes szöveg, könyvemet népszerűsítsem, saját álláspontunkat, falat építettünk, üzleti úton, telefonon keresztül, házasság rossz, házasságom Kerivel, bejárati ajtót, feleségem rendkívül, mellkasomra hajtotta, Richard Paul Evans,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Png kutya  Nem számIt  Szép estét  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Irgalom és ítélet  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szívem tiéd  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Jó éjszakát  Bounty krémes  Paul David Tripp Április 19  Adakozás  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép estét  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Fekete István - Akác  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Png lepke  Facebookon kaptam  Fehér virág  Akik bántanak téged  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nagyi telefonál  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Erdőn  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Png cica  Szép estét kedves látogatóimna...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Akarat  Sokan azt tartják  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Png csokor  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam Krisztinától  Lóhere  Tanuld meg ezt a versemet  Gonosz démon-álarc  Png virág  George Byron - Ahogy itt jár -...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  képre írva  Png férfi  Adakozás  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Alázat  Png csokor  Png cica  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Zilahy Lajos gondolata  Png csokor  Akarat  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Kövesd a cowboyt!  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A kételkedés kezelése  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Alázat 
Bejegyzés Címkék
egyik legjobb, nagy teszt, tönkrement házasságban, egymáshoz vezető, alábbi elbeszélésből, teljes szöveg, könyvemet népszerűsítsem, saját álláspontunkat, falat építettünk, üzleti úton, telefonon keresztül, házasság rossz, házasságom Kerivel, bejárati ajtót, feleségem rendkívül, mellkasomra hajtotta, hónapon keresztül, köztünk lévő, másikat megsérteni, közöttünk lévő, legnagyobb ajándék, házasság segít, legnagyobb problémáinkat, közöttünk történtek, házasság sokkal, mindenki problémáját, eszembe jutott, családom együtt, feleségem mellett, legjobb barátom, másikat reggel, megkönnyebbülést, párkapcsolatban, megváltoztatnom, beszélgetéseket, népszerűsítsem, kapcsolatunkat, nézetkülönbség, visszatekintek, frusztrációval, legszívesebben, kitakarítottam, megváltoztatni, álláspontunkat, kétségbeesésem, párkapcsolati, beszélgettünk, szándékunkban, gyereknevelés, összevesztünk, problémáinkat, befolyásoltak, elbeszélésből, visszatérésem, kilométerekre, ismételgettem, elmosolyodott, elveszettnek, segítségével, folytatódott, centiméterek, megtanultunk, legfontosabb, beszélgettek, választottak, vitatkoztunk, veszekedtünk, panaszkodtam, felrobbantam, rámosolyogva, megkérdeztem, összeszűkült, problémánkat, rettenetesen, megkérdeznem, fantasztikus, problémákkal, hihetetlenül, évtizedekkel, egészségben, idegesíteni, problémáját, mellkasomra, megosztotta, megtalálták, partnerének, viselkedtem, bólintottam, betegségben, különbözőek, megmentette, szállodában, zuhanyoztam, elfelejteni, bármennyire, emlékezetes, feleségével, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 58
  • e Hét: 1530
  • e Hónap: 10713
  • e Év: 63421
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.