Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2014. október 19
  2016-11-03 18:03:47, csütörtök
 
   
 
kerekasztal
MJB - A RENDSZERVÁLTOZÁS KURIÓZUMAI


2014. október 19. 14:56 MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG (MJB) (SZÓRÓLAPJA)

1. Göncz Árpád köztársasági elnök (1990. jún. 1-jével) Kárpáti Ferenc "főkomisszárnak", több évtizedes eredményes munkásságáért (a marxista, leninista, sztalinista maszlag terjesztéséért), a Magyar Köztársaság rubinokkal ékesített Zászlórendje kitüntetést adományozta.

2. A Számvevőszék a Néphadsereg 11 tábornokának (köztük Kárpáti Ferencnek), a HM pénzét megcsapoló "szennyes", magáncélú vásárlási (beszerzési) akcióit vizsgálta (tételesen igazolt számlák alapján) és Für Lajos honvédelmi miniszternek adta át a vizsgálati jegyzőkönyvet további intézkedés céljából. Für Lajos eltekintett a felelősségre vonástól, és ad acta lett az ügyből. Für Lajos munkatársa volt akkoriban Hende Csaba jogász is, aki segíthette volna történész főnökét, ismernie kellett az ügyet, hiszen még az újságok is megszellőztették Für Lajos jószívűségét. Az érintettek még a Becsületbíróság elé sem kerültek, mert Für Lajos megszüntette ezt (az addig jól funkcionáló) szervezetet.

3. 1993 novemberében Göncz Árpád interjút adott az olasz, la Stampa című lapnak, amelyben a sajtószabadság szétverésével vádolta Antall József miniszterelnököt. Páratlan eljárás a világtörténelemben, hogy egy állam elnöke külföldön intrikáljon saját miniszterelnöke ellen.

4. Göncz Árpád vezérezredessé léptette elő Király Bélát, hazánk legnagyobb szélhámosát és hazugját, tábornok társai elárulóját, kivégzett tábornok kollégája beosztásának elfoglalóját és egy másik kivégzett tábornok lakásának birtokba-vevőjét.

5. Göncz Kinga külügyminiszter (Strasbourgban) helyesnek tartotta a 2006-os rendőrterrort és az áldozatokat okolta a történtekért. Az '56-osoknak címezte külügyérünk azt a megjegyzését, hogy, a "forradalomból nem lehet 50 évig megélni", de nem érintette a holokausztból 75 éve fennálló megélési lehetőséget.

6. Sólyom László (Alkotmánybíróság elnökeként) ellenezte az ügynöktörvény elfogadását. Ebben az időben költözött a kivégzett névrokona (Sólyom László altábornagy) lakásába és levetette a mártír tiszteletére Sólyom utcává átkeresztelt utcanév táblákat, visszaállítva az eredeti status quot.

7. Horn Gyula hírhedt kiszólását plagizálva, reflektált Für Lajos honvédelmi miniszter arra az észrevételezésemre, hogy a Zrínyi Akadémia új parancsnokává azt a Szabó Miklóst tervezik kinevezni, aki KISZ titkár és politikai tiszt volt, a reflektálás így hangzott: NA ÉS?!

8. Mint a Magyar Tudományos Akadémia Tudományos Minősítő Bizottságának (TMB) tagja, levélben kértem fel 1992ben Kosáry Domokost (az MTA elnökét) és Für Lajost (honvédelmi minisztert), hogy válasszuk újra a Hadtudományi Szakbizottságot (HSZB-t), mert a megváltozott politikai helyzet is indokolja a választást. Mind ketten azonnal és egybecsengően válaszoltak, de nem tartották aktuálisnak a választást. Egy hónap múlva megköszönték addig végzett munkámat, leváltottak a TMB-ből, és nyugállományba helyeztek. Két hónap múlva újraválasztották a HSZB-t, 15 egykori pufajkás került a testületbe! Elnökük pedig az a Mórocz Lajos vezérezredes lett, aki '56-ban, harckocsiból lőtte a Soroksári úton, a forradalmárok által felállított barikádot!

9. Raffay Ernő leváltott honvédelmi miniszteri államtitkár nyilatkozta a Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HIM) főigazgatóvá történt kinevezésekor a személyi állomány előtti bemutatkozásakor, a következő három szavas mondatot: NEM LESZ TISZTOGATÁS (!) az Intézetben.

10. Szabó János FKGP-s honvédelmi miniszter nyilatkozta kinevezése után két-három nappal a DEMOKRATA c. folyóiratban: NEM LESZ TISZTOGATÁS a Magyar Honvédségnél!

11. Szabó János FKGP-s honvédelmi miniszter ezredesi rendfokozatot adott annak a vitéz, lovag, Bánkuty Gézának, aki Sztalin Akadémiát végzett, pufajkás volt (az alakulatánál hadnaggyá léptették elő), majd 1957 márciusában Bécsbe utazott és ottani BM-es rezidens szolgálatába állt.

12. Szabó János FKGP-s honvédelmi miniszter, alezredessé léptette elő Szalay Róbert Sztalin Akadémiát végzett, egykori politikai tisztet, és pufajkás keretlegényt. Az előléptetését azzal magyarázta, hogy Szalay jelen volt a Sztalin szobor ledöntésénél. Az kimaradt a rendfokozat osztogatásból, hogy előléptesse mindazokat (mintegy 80 ezer embert), akik szintén ott voltak a Sztalin szobor "agonizálásánál".

13. Lányi Zsolt 1998. október 23-án, a Corvin közben lezajlott ünnepségen, feleskette hallgatóságát, hogy ne engedjék visszatérni a kommunistákat! Ő pedig, mint a Parlamenti Honvédelmi Bizottság elnöke, ezen a napon neveztette ki dandártábornokká azt a Homola Csaba ezredest, aki függetlenített MSZMP-s párttitkár volt a Soroksár úti katonai objektumban. Vita tárgyát nem képezi, hogy Lányi nem volt esküszegő, csupán eskütételt javasló...

14. Példa nélküli eseményként értékelhető a rendszerváltozás után, hogy miniszterelnök lehetett Horn Gyula (egykori pufajkás és Kádár egyik leghűségesebb támogatója), Medgyessy Péter (D-209-es, Kádár minisztere), Gyurcsány Ferenc (KISZ titkár, majd a KISZ KB Egyetemi és Főiskolai Tanácsának elnök) és Bajnai Gordon (a Gyurcsány kormány tagja). Ezek a miniszterelnökök eltéphetetlen szálakkal kötődtek az előző rezsimhez.

15. A rendszerváltozás utáni években menetrendszerűen "befuccsoló" bankok több milliárdos veszteségeit "kötelességtudóan" kompenzálták az éppen regnáló kormányok, és egyszer sem került szóba, hogy ki vagy kik volt(ak) a felelősök a folyamatosan duzzadó veszteségekért, hiszen a banki pénzforgalom adatait feldolgozó számítógépek még 1 (azaz egy) forintnyi hiányt (vagy eltérést) is azonnal jeleznek (rögzítenek). Ha nem ez a helyzet a bankokban, akkor ezennel elnézést kérünk az érintettektől, de egyben azt javasoljuk, hogy szerezzenek be új számítógépet (gépeket) vagy korszerűsítsék a szoftvereket.

16. A rendszerváltozást követő időtartamban számos esetben végeztek (és végeznek ma is) csapnivaló munkát az ügyészségek és a bíróságok. A vádemelések és az ítéletek gyakran váltják ki a közvélemény ellenszenvét, gyakran tükrözik a hozzá nem értést, az elfogultságot vagy a politikai befolyásolás gyanúját. Számtalan példa ismertetése helyett, csupán a Biszku ügyet említjük meg, hangsúlyozva, hogy az ügyészség egyrészt fatális mulasztásban van, hiszen hivatalból is azonnal el kell járni, ha tudomásukra jut a bűnelkövetés (és az elkövető). Ezt az ügyet már min. 23-évvel ezelőtt le kellett volna zárni! E helyett, az ügyészség most (is) szembe köpte a közvéleményt, miután 2 hónappal meghosszabbította a vizsgálatot. A londoni fogadóirodákban nagy összeget nyerhetne az, aki arra fogadna, hogy két hónap elteltével rács mögé kerülne a szép nyugdíjas kort megért (és kiemelt nyugdíjat élvező) tömeggyilkosunk...

17. Nem akarunk ünneprontók, lenni, de az "USA-t" naponta szidalmazók szíves figyelmét felhívjuk arra, hogy az USA-nál rafináltabb Orosz Föderáció évtizedek óta tapossa és írtja a csecseneket és az ingusokat. Néha-néha ezt sem ártana szóvá tenni azoknak, akik figyelemmel kísérik az USA tevékenységét, mert a kettős mérce alkalmazása nem korrekt viselkedési forma. Hajdanában mi is közel voltunk ahhoz, hogy a csecsenek és ingusok sorsára jussunk. Nem lehet kizárni sem USA nagyhatalmi státuszának a csökkenését, sem a hagyományos orosz (szovjet) terjeszkedés bekövetkeztét.

18. A rendszerváltozás kuriózumába tartozik a NÉPSZABADSÁG túlélése, a Thürmer párt léte, az MSZMP utódpártjának számító MSZP virágzása és hervadozása, hazánk kiemelkedő akasztgatójának, hazugjának és a Szovjetunió hőse kitüntetést elnyerőjének, Kádár Jánosnak a dicsőítése, Berecz János és Moldova György Kádárról írt könyveinek megjelentetése, a Kádár bandájába tartozó Horn Gyula emlékszobáinak kijelölése.

19. További kuriózumokként könyvelhető el Gyurcsány és bandájának, Demszkynek és Gergényinek zárkán kívüli mozgási lehetősége, valamint Farkasházy, Gálvölgyi és társaik permanens (röhögéssel tálalt) gúnyolódása, a Vidám Színpad primitív műsora, valamint Hajós és Alföldi "művészi" produkciói, nemzetünk nagy költője (Petőfi Sándor) egyes verseinek büntetlen kigúnyolásával.

20. Stb., stb., stb. A valós (tényleges) rendszerváltozástól idegen tények, események, nyilatkozatok, viselkedések és eljárások gyakori "felbukkanása".

Lejegyezte:
Prof. Dr. Bokor Imre
MJB elnök


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: miniszterelnököt, bemutatkozásakor, dandártábornokká, megszellőztették, menetrendszerűen, kötelességtudóan, rendszerváltozás, miniszterelnökök, újraválasztották, alkotmánybíróság, külügyminiszter, akasztgatójának, becsületbíróság, tömeggyilkosunk, szakbizottságot, miniszterelnöke, fogadóirodákban, korszerűsítsék, sajtószabadság, függetlenített, miniszterelnök, agonizálásánál, kigúnyolásával, vezérezredessé, főkomisszárnak, emlékszobáinak, megjelentetése, kuriózumokként, veszteségekért, terjesztéséért, nyugállományba, előléptetését, leghűségesebb, munkásságáért, szétverésével, holokausztból, vizsgálati jegyzőkönyvet, felelősségre vonástól, sajtószabadság szétverésével, állam elnöke, másik kivégzett, 2006-os rendőrterrort, áldozatokat okolta, ügynöktörvény elfogadását, időben költözött, kivégzett névrokona, mártír tiszteletére, eredeti status, megváltozott politikai, hónap múlva, forradalmárok által, személyi állomány, RENDSZERVÁLTOZÁS KURIÓZUMAI, MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG, Göncz Árpád, Kárpáti Ferenc, Magyar Köztársaság, Kárpáti Ferencnek, Hende Csaba, Antall József, Király Bélát, Göncz Kinga, Sólyom László, Horn Gyula, Zrínyi Akadémia, Szabó Miklóst, Magyar Tudományos Akadémia Tudományos Minősítő Bizottságának, Kosáry Domokost, Hadtudományi Szakbizottságot, Mórocz Lajos, Raffay Ernő, Hadtörténeti Intézet, LESZ TISZTOGATÁS, Szabó János FKGP-s, Magyar Honvédségnél, Bánkuty Gézának, Sztalin Akadémiát, Szalay Róbert Sztalin Akadémiát, Lányi Zsolt, Parlamenti Honvédelmi Bizottság, Homola Csaba, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, KISZ KB Egyetemi, Főiskolai Tanácsának, Bajnai Gordon, Orosz Föderáció, Kádár Jánosnak, Berecz János, Moldova György Kádárról, Vidám Színpad, Petőfi Sándor, Bokor Imre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.01. 22:33 Koronavírus - Az amerikai haditengerészeti tárca nem menekíti ki a Guamnál ...
04.01. 22:04 Koronavírus - Olasz kormányfő: "nem enyhíthetünk a szigorú óvintézkedéseken...
04.01. 22:04 Liget Budapest - Megszűnhet a főváros által elrendelt "zöldstop" a Városlig...
04.01. 22:03 Koronavírus - Pozitív lett Győr polgármesterének második koronavírustesztje...
04.01. 21:53 Koronavírus - Több uniós ország aggodalmát fejezte ki a koronavírus elleni ...
04.01. 21:43 Koronavírus - Franciaországban négyezer fölött a halottak száma
04.01. 21:24 Koronavírus - Pelosi: a képviselőháznak minél előbb napirendre kell vennie ...
04.01. 21:23 MNB: a befektetési alapok is hozzáférhetnek a hosszabb lejáratú hiteleszköz...
04.01. 21:23 Putyin: a kitermelőknek és a fogyasztóknak együtt kell kidolgozniuk a megol...
04.01. 21:13 Serie A - Milik érkezhet Ibrahimovic helyére
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina ba...  Egy pohár bor jó hatásairól  A koronavírus-járvány első püs...  Kellemes kávézást!  Cica virág koszorúval  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Edgar Allan Poe versei  Betty Boop  Tulipán csokor vázában  Máris megvan az olimpia új idő...  A hit kapuja: Az iszlám és a b...  Ez csak egy ajánló  492 főre nőtt a beazonosított ...  Elfogadta a védekezésről szóló...  Bízzunk Teremtőnkben  Kellemes kávézást!  Nyugodalmas jó éjszakát kíváno...  Balatonfüred Hotel Marina  Védelem önmagad ellen  Egy pohár bor jó hatásairól  Rubint Réka Köszönjük!  Vízcseppes rózsa  Elfogadta a védekezésről szóló...  Kellemes napot  Hidd el minden szép a maga mód...  Facebookon kaptam  Szerettem a szívhez nyúlni  Esti kép  Imádság  Amikor gyenge vagy  Ferenc pápa a hétfő reggeli sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldogságot teremt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bízom benned, Uram Jézus Benne...  Gyakori kézmosás után hasznos ...  Ferenc pápa a hétfő reggeli sz...  A világ legbátrabb tette  Isten megszegte a kijárási til...  Esti kép  Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM  Szeretet  Ibolya csokor  Tulipánok  A Szentírás üzenete - 2020. má...  Szerénke levele Csaba testvérn...  Egy pohár bor jó hatásairól  Hétfő esti szentmise Déváról ...  Amikor gyenge vagy  Facebookon kaptam  Csöndes eső  Ma Erdély védőszentjét Szent L...  Bízzunk Teremtőnkben  Margaretta csokor  Tavaszi kép  Hagyd, hogy az este...  Naplemente  Betty Boop  Tulipán csokor vázában  Néha állj meg egy percre!  Kellemes napot  Gerbera koszorú  Harmónia......  Bezártságodban üljön melléd az...  Ibolya csokor  Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM  Tulipánok  Bezártságodban üljön melléd az...  Rózsa csokor  Gondold át !!!! ........  Ibolya csokor  Mindent tönkreteszünk  Facebookon kaptam  Lila csokor  Mindent tönkreteszünk  Orchidea  Jónak lenni jó...........  Gerbera koszorú  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heti beszámoló és értékelés 20...  Útravaló – 2020. március...  Szavak nélkül is értjük  Facebookon kaptam  A szauna áldásos hatásai  Nem tudom létezik - e . . . ...  Napi 1000 légzést segítő készü...  Az egyházi rend szentsége: A p...  Alapvető szolgáltatás.........  Nők virágos hajdísszel  Ferenc pápa a hétfő reggeli sz...  A Szentírás üzenete - 2020. má...  Hagyd, hogy az este... 
Bejegyzés Címkék
vizsgálati jegyzőkönyvet, felelősségre vonástól, sajtószabadság szétverésével, állam elnöke, másik kivégzett, 2006-os rendőrterrort, áldozatokat okolta, ügynöktörvény elfogadását, időben költözött, kivégzett névrokona, mártír tiszteletére, eredeti status, megváltozott politikai, hónap múlva, forradalmárok által, személyi állomány, következő három, alakulatánál hadnaggyá, előléptetését azzal, rendfokozat osztogatásból, napon neveztette, rendszerváltozás után, miniszterelnökök eltéphetetlen, előző rezsimhez, rendszerváltozás utáni, éppen regnáló, folyamatosan duzzadó, banki pénzforgalom, rendszerváltozást követő, ítéletek gyakran, közvélemény ellenszenvét, elfogultságot vagy, politikai befolyásolás, ügyészség egyrészt, ügyészség most, londoni fogadóirodákban, szép nyugdíjas, kettős mérce, hagyományos orosz, rendszerváltozás kuriózumába, miniszterelnököt, bemutatkozásakor, dandártábornokká, megszellőztették, menetrendszerűen, kötelességtudóan, rendszerváltozás, miniszterelnökök, újraválasztották, alkotmánybíróság, külügyminiszter, akasztgatójának, becsületbíróság, tömeggyilkosunk, szakbizottságot, miniszterelnöke, fogadóirodákban, korszerűsítsék, sajtószabadság, függetlenített, miniszterelnök, agonizálásánál, kigúnyolásával, vezérezredessé, főkomisszárnak, emlékszobáinak, megjelentetése, kuriózumokként, veszteségekért, terjesztéséért, nyugállományba, előléptetését, leghűségesebb, munkásságáért, szétverésével, holokausztból, tevékenységét, osztogatásból, érintettektől, hallgatóságát, kommunistákat, rendőrterrort, forradalomból, jegyzőkönyvet, visszaállítva, elfogultságot, kinevezésekor, egybecsengően, utódpártjának, forradalmárok, ügynöktörvény, strasbourgban, bekövetkeztét, parancsnokává, bizottságának, rendfokozatot, nyilatkozatok, eltéphetetlen, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 888
  • e Hét: 2984
  • e Hónap: 888
  • e Év: 90604
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.