Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Történet
  2016-12-13 18:06:04, kedd
 
  Megöregedni kötelező, felnőni - választás kérdése!

Nagyon megható történetet olvastam nemrég az Interneten, ezt osztom meg Önökkel - Veletek.
Sokszor jutnak eszünkbe eltávozott szeretteink, akik a világ valamely pontján nyugszanak, egy temető békét adó földjében. Az itt olvasható leírásban sok bölcs gondolat fogalmazódik meg, egy idős hölgytől, aki példát mutathat nekünk is, az élet dolgaival kapcsolatban.

,,A főiskola első napján a professzorunk bemutatta magát, majd megkért minket, hogy mutatkozzunk be valakinek, akit eddig nem ismertünk. Felálltam, körülnéztem, amikor valaki enyhén megérintette a vállam. Hátrafordultam, és egy ráncos, öreg hölgy nézett rám mosolyogva, beragyogva ezzel az egész osztályt. Így szólt:
- Szia jóképű. A nevem Rose, 87 éves vagyok. Megölelhetlek?
Nevettem, és lelkesen válaszoltam:
- Még szép, hogy meg!
Erre ő barátságosan megszorongatott.
- Miért van Ön a főiskolán, már ilyen fiatal, ártatlan korban?- kérdeztem. Viccesen azt válaszolta:
- Azért vagyok itt, hogy találjak egy gazdag férjet, megházasodjak, és gyerekeket szüljek!
- De most komolyan- mondtam. - Kíváncsi voltam, mi motiválta Őt, hogy egy ekkora kihívást vállaljon ennyi idősen.
- Mindig arról álmodtam, hogy befejezem a főiskolát és végre eljött az ideje!- mondta.
Az órák után elsétáltunk a társalgóba, és megosztottunk egy csoki turmixot. Gyorsan összebarátkoztunk. A következő három hónapban, minden nap együtt mentünk haza és rengeteget beszélgettünk. Mindig azt képzeltem, hogy egy időutazáson veszek részt, amikor az életbölcseleteiről mesélt. Az év során Rose az egyetem egyik szimbólumává vált, és bárkivel, akivel találkozott, gyorsan összebarátkozott. Szeretett kiöltözni, és szórakoztatta, hogy a többiek felfigyeltek rá. A szemeszter végén elhívtuk Rose-t a foci bankettre. Sosem felejtem el, amit akkor tanított nekünk. Felkonferálták és a színpadra lépett. Ahogy elkezdett beszélni, leejtette a három kártyáját a földre. Egy kicsit zavarban volt és a mikrofonra támaszkodva azt mondta:
- Elnézést, egy kicsit ideges vagyok. Sosem fogom rendbe szedni ezeket a lapokat, szóval hadd mondjam el fejből, amit tudok!
Ahogy nevettünk, megköszörülte a torkát és így folytatta:
- Nem azért hagyjuk abba a játékot, mert öregszünk. Azért öregszünk meg, mert abbahagyjuk a játékot. A fiatalságnak, boldogságnak és sikernek meg vannak a titkai.. Nevess sokat és minden nap találj humort az életedben! Kell, hogy legyen egy álmod! Ha elveszted az álmaid, meghaltál. Annyi olyan embert ismerünk, akik úgy járnak-kelnek a földön, hogy halottak és még csak nem is tudnak róla! Hatalmas különbség van aközött, hogy felnősz, és aközött, hogy megöregszel. Ha 19 éves vagy, és egész évben csak fekszel az ágyban, anélkül, hogy valami hasznosat csinálnál, akkor is húsz éves leszel. Jelenleg 87 éves vagyok, és ha egész évben az ágyban fekszem, én is 88 leszek. Mindenki megöregedhet. Nem kell hozzá tehetség vagy képesség. Ahhoz, hogy felnőj, mindig meg kell találni a lehetőséget a változásban. Ne sajnálj semmit! A felnőttek általában nem sajnálnak semmit, amit megtettek, inkább azt, amit nem tettek meg. Csak azok félnek a haláltól, akik azt sajnálják, hogy nem is éltek.
A beszédét azzal zárta, hogy bátran elénekelte ,,Ha én rózsa volnék" című dalt. Mindannyiunkat megkért, hogy tanuljuk meg a szövegét, és éljük át a mindennapjainkban.

Ha én rózsa volnék, nemcsak egyszer nyílnék,
Minden évben négyszer virágba borulnék,
Nyílnék a fiúnak, nyílnék én a lánynak,
Az igaz szerelemnek és az elmúlásnak.

Ha én kapu volnék, mindig nyitva állnék,
Akárhonnan jönne, bárkit beengednék,
Nem kérdezném tőle, hát téged ki küldött,
Akkor lennék boldog, ha mindenki eljött.

Ha én ablak volnék, akkora nagy lennék,
Hogy az egész világ láthatóvá váljék,
Megértő szemekkel átnéznének rajtam,
Akkor lennék boldog, ha mindent megmutattam.

Ha én utca volnék, mindig tiszta lennék,
Minden áldott este fényben megfürödnék,
És ha engem egyszer lánckerék taposna,
Alattam a föld is sírva beomolna.

Ha én zászló volnék, sohasem lobognék,
Mindenféle szélnek haragosa volnék,
Akkor lennék boldog, ha kifeszítenének,
S nem lennék játéka mindenféle szélnek.

Év végén Rose befejezte a főiskolát, amit már olyan régen elkezdett. Egy héttel a diplomaosztó után meghalt. Békésen, álmában.
Több mint kétezer főiskolás tanuló érkezett a temetésére, hogy tisztelegjen a csodálatos hölgynek, aki példát mutatott, hogy sose késő azzá válni, aki lenni akartál."

Emlékezz: Megöregedni kötelező, felnőni viszont, választás kérdése!




 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: összebarátkozott, megszorongatott, mindannyiunkat, kifeszítenének, felkonferálták, hátrafordultam, megházasodjak, megköszörülte, beszélgettünk, professzorunk, szórakoztatta, megosztottunk, megölelhetlek, boldogságnak, fiatalságnak, fogalmazódik, megérintette, mutatkozzunk, kapcsolatban, barátságosan, tisztelegjen, diplomaosztó, megöregedhet, szimbólumává, felfigyeltek, lehetőséget, megmutattam, találkozott, válaszoltam, megfürödnék, támaszkodva, megöregedni, változásban, elsétáltunk, abbahagyjuk, szeretteink, világ valamely, temető békét, idős hölgytől, élet dolgaival, főiskola első, professzorunk bemutatta, egész osztályt, nevem Rose, gazdag férjet, ekkora kihívást, órák után, csoki turmixot, következő három, időutazáson veszek, egyetem egyik, többiek felfigyeltek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kerüld el az evangélium örömén...  Adakozás  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Nagyi telefonál  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szívem  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Fehér virág  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png kislány  Facebookon kaptam  Png telefon  Csak a fogyatkozás látható  Hazára minden embernek szükség...  Png telefon  Akarat  Őrizkednünk kell...  Németh László tollából  Nagyi telefonál  Régi emberek, akikre máig büsz...  képre írva  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép napot kívánok  Sose bánj semmit  képre írva  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Elköszönt  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Adakozás  képre írva  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png kutya  Hogy lehet megtartani  Png fotel  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Albert Einsteinről  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Egy bizonyos határt  Soha ne kedvezz...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Az engedelmesség miért nem vál...  Fehér virág  Png nő  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png cica  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Nagyi telefonál  Kerüld el az evangélium örömén...  Egy lelki imádság  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Bounty krémes  Őrizkednünk kell...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Hazára minden embernek szükség... 
Bejegyzés Címkék
világ valamely, temető békét, idős hölgytől, élet dolgaival, főiskola első, professzorunk bemutatta, egész osztályt, nevem Rose, gazdag férjet, ekkora kihívást, órák után, csoki turmixot, következő három, időutazáson veszek, egyetem egyik, többiek felfigyeltek, szemeszter végén, foci bankettre, színpadra lépett, három kártyáját, kicsit zavarban, mikrofonra támaszkodva, kicsit ideges, ágyban fekszem, felnőttek általában, beszédét azzal, igaz szerelemnek, egész világ, diplomaosztó után, csodálatos hölgynek, összebarátkozott, megszorongatott, mindannyiunkat, kifeszítenének, felkonferálták, hátrafordultam, megházasodjak, megköszörülte, beszélgettünk, professzorunk, szórakoztatta, megosztottunk, megölelhetlek, boldogságnak, fiatalságnak, fogalmazódik, megérintette, mutatkozzunk, kapcsolatban, barátságosan, tisztelegjen, diplomaosztó, megöregedhet, szimbólumává, felfigyeltek, lehetőséget, megmutattam, találkozott, válaszoltam, megfürödnék, támaszkodva, megöregedni, változásban, elsétáltunk, abbahagyjuk, szeretteink, szerelemnek, időutazáson, körülnéztem, megöregszel, akárhonnan, mikrofonra, elmúlásnak, beragyogva, mindenféle, mosolyogva, elénekelte, átnéznének, csodálatos, rengeteget, gyerekeket, temetésére, beengednék, társalgóba, szemeszter, válaszolta, történetet, eltávozott, interneten, nyugszanak, befejezem, bemutatta, főiskolát, befejezte, szemekkel, földjében, vállaljon, motiválta, kérdeztem, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1034
  • e Hét: 2506
  • e Hónap: 11689
  • e Év: 64397
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.