Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érdekesség
  2017-06-13 23:03:07, kedd
 
  Fenyves Mária Annunziata író, költő, festő, grafikus, zongorista, énekes és kiváló szervező

Egy nagy tehetség - amolyan “igazi" -, harmonikus. Mindig, minden korban vannak közönyös tömegek, elbizakodott műértők, pöffedt kritikusok, tehetségtelen partnerek, kontár vetélytársak. Az igazi tehetség mindezt feloldja önmagában"( Márai Sándor)

Igen, ismét egy színes egyéniséget fogok Önöknek bemutatni. Azt hiszem, ha csak a címben felsorolt, tehetséget igénylő munkákat vesszük nagyító alá, már az szép teljesítmény, de ha interjúalanyom még elmondja nekünk élete történetét, ugyancsak dióhéjban, bizonyára azt fogják mondani, igazam volt.
Kérlek, mesélj életedről, amely Kaposváron kezdődött. Szüléidről, akiktől kézügyességedet örökölted, habár a Teremtő még sok egyebet is adományozott neked.

Csodálatos gyermekkorom szeretetben, örömben, szépségben, tudásom gyarapításában, nyugalomban telt el. Kaposváron születtem, szüleim írásain nőttem fel. Édesapám gyönyörű festményei között, amely az ízlésemet is fejlesztette. Édesapám verseit sokszor szavaltam, többek között ő írta a Betlehemi éjszaka című karácsonyi műsort, amelyben már 3 évesen szerepeltem. Kaposváron adták elő a 30-as évek elején az “Ember kell a gátra" című operettjét, (sajnos a kották a háborúban elvesztek.) A nagybátyám verseit is megzenésítette, aki Somogyban, Kaposvárott az “ÚJ VIRRADAT" című folyóiratot elindította.
Iskoláimat szülővárosomban, a Zárdában kezdtem, majd Budapesten folytattam. Könyvtáros-népművelő szakot végeztem, és 35 évig voltam könyvtárvezető.
Sellei Zoltánnal több mint két évtizeden át dolgoztam, a rendezvényeimen mindig szerepelt, tudása, pontossága, fegyelme követendő volt. Fodor András költőhöz is hosszú évek barátsága fűzött. Sokszor beszélgettünk, és több irodalmi rendezvényre is meghívtam. Béres Ferenccel már 20 éves koromban együtt énekeltünk. Ő szólót, én az énekkarban, de sokszor volt a könyvtárban, ahol előadást tartott, sőt egyik kiállításomat is ő nyitotta meg Csákváron, ahol egyházzenei műsort is szerveztem. Ő is énekelt és verseimet szavalták: Sellei Zoltán, Mohai Gábor és mások.
Ahogyan említettem, kiváló szervezői vénád is van, hiszen több száz irodalmi rendezvényt, kiállítást szerveztél Kossuth-díjas irodalmárok, színművészek és operaénekesek részvételével. Megemlítenél egy-egy rendezvényt, amely emlékezetes a számodra?

Ma már elértem a 670. rendezvényemhez. Boldog vagyok, hogy ez megadatott. A rendezvényeim közül a könyvtárban az “...és én" sorozat (10) volt a legszebb, ahol Móra, Mikszáth, Móricz, Benedek Elek, Petőfi, Fekete István, Csontváry, Picasso művei kaptak helyet. Az estet minden esetben művészettörténész nyitotta meg: dr. Szíj Rezső, dr. Pogány Ö. Gábor, és sok művész, író, költő volt jelen. Többek között Tatay Sándor, Osváth Erzsi, Gazdag Erzsi, Kende Sándor, Reich Károly, Róna Emy, Zsoldos Vera, stb.
Ez valami csoda, hogy valaki ennyi mindenhez ért. Melyik képességed tört utat először magának, az ének vagy az irodalom?

Először énekeltem, már 5 évesen, sokszor léptem fel zenei és dalesteken. Éveken át tanultam is, aztán az irodalom elragadott, de mégis a dal, a zene megmaradt. Énekkarban 15 éven át énekeltem, de több mint 30 fellépésem is volt. Egyik nagyon emlékezetes a “Meseautó" című műsor, amit én is rendeztem, a Stefániában pedig egy operett est “Ma este várlak" címmel. Liszt Ferenc születésének 200. évfordulóján “Liszt Ferenc emlékére" estet rendeztem, itt a Szerelmi álmokhoz írtam verset és énekeltem is. Mind-mind kedves emlék.

Tudom, hogy kiváló ismerője vagy a hazai és világirodalomnak, valamint a zeneirodalomnak is.

Könyvtáros lévén rengeteget olvastam, így a rendezvényeimhez ez jó hátteret jelentett és jelent ma is. Carducci évfordulóra például meghívtam Madarász Imre professzort, aki remek előadást tartott, majd következett “Az élő Dante", később Madách Imréről szóló estem rendezése. Galgóczy Árpád műfordítótól Lermontov és Puskin költészetéről kértem előadást. Baranyi Ferencnek több verseskötetét mutattam be irodalmi esteken, sőt együtt is vezettünk műsort, és sok irodalmi délutánon vettünk reszt.

Hogyan ismerkedtél meg Czine Mihállyal, Fodor Andrással, Pogány Ö. Gáborral? Barátság fűz Keres Emilhez és Czigány Györgyhöz is?

Igen!...És közben évtizedek szaladtak el velünk, mellettünk. Dr. Czine Mihályt egyik kiállításon ismertem meg, majd irodalmi délutánokon találkoztunk és mindig rengeteg megbeszélni valónk volt. Ő lektorálta és írta az Előszót első felnőtt verseskötetemhez, amely “Emlékek közt járva" címmel jelent meg. Az Előszóban írta:

“Barátai, jó ismerősei Fenyőnek becézik. Nem csak a neve után, emberként is hasonlatosnak látják,... ezüstösen emelkedik a földre borult egű környezetből; szeretetét és hitét sugárzóan. Az ember dolga, hogy amennyire lehet, örömmé tegye a mát."
Fodor Andrással már Kaposvárról ismertük egymást. Verseimet is megjelentette, ha kellett, mindig segített. Remek ember volt. Czigány Györgyöt egyik irodalmi műsorakor ismertem meg a Rátkai Klubban. Utána többször meghívtam irodalmi műsorra, ahol verseit bemutatta és zenei délutánt is tartott, mindegyik nagyon jól sikerült. Nemrég, 80. születésnapja alkalmából a Krúdy Körben faggattam életéről, könyveiről, verseiről, zenei tudásáról.

Hallottam, hogy a zongorázást abba kellett hagynod egy csúf kór miatt, amely bizonyára lelkileg megviselt. De te annyi más szép dologban találtál vigaszt magadnak. Tudom, hogy elévülhetetlen érdemeket szereztél Rónai Emy emlékeinek megőrzésében, valamint Zichy Mihály népszerűsítésében.

Már 7-8 évesen zongoráztam. Kedves emlékek lépnek ki a múltból, szép délutánok, zsúrok: a szülők, a nagymamák, nagypapák, vendégek, a jó barátok. Chopint nagyon szerettem játszani, majd elkezdtem orgonálni. Álmom volt, hogy játsszak ezen a csodás hangszeren. Egyik nap emlékezetes abból az időből. A Zeneiskolából üzent az igazgató, hogy menjek be az irodába. ,,Hangolni kéne segíteni, itt vannak az Angsterék Pécsről. Magának abszolút hallása van. Ugye elvállalja? - kérdezte az igazgató. Elvállaltam... 1o―14 nap! Boldog voltam: én és az orgona. Két boldog hetet töltöttem az ,,orgonában". Olyan csodás volt!..

A feladat egy hangsíp sor felhangolása volt, amit teljesen egyedül végeztem el. Amikor kész lett, akkor én játszhattam rajta először. Egy Bach darabot választottam és Schubert Ave Máriáját. A meghatottságtól a végén a könnyeim hullottak. Majd jött a SORS KEZE és elkezdődtek az ínhüvelygyulladások, abba kellett hagynom a zongorázást. Közben azonban meg három évig hegedültem is, sokszor édesapámmal...

Igen!... Néha vigaszt talál az ember. Már később szinte elém jött Zichy Mihály csodálatos rajzaival, festményeivel és elkezdtem írni és írni. Sokat jártam Zala településen, a Somogy megyei kúriában, amikor még élt unokája, Mária Alexandra, aki nagyon szeretett, mert mint kiderült, az Ő édesanyja és az én dédanyám nagyon kedvelték egymást. Sok-sok találkozás után született meg a könyvem, már a második bővített kiadás is: Zichy Mihály. Ez lett életem egyik legnagyobb és legkedvesebb rendezvénye:
• 1997. október 11-19.: születésének 170. évfordulóján megemlékezés és nagy ünnepi műsor Budapesten a József Attila Művelődési Központban 70 db fotóval és dokumentációs anyaggal.
• Október12.: a Gellérthegyi Sziklatemplomban egyházzenei hangverseny.
• Október 19.: Zala községben a Zichy Múzeum előtt ünnepi megemlékező műsor és koszorúzás a temetőben. Tabon, a katolikus templomban egyházzenei hangverseny. A művészről elnevezett téren koszorúzás, ünnepi beszedek. A Zichy Mihály Művelődési Központban ünnepi műsor és kiállítás. A megjelent könyvem dedikálása.
A rendezvényeken közreműködött 17 művész, Zichy dédunokája, Csicsery-Rónay István író, történész. Azt hiszem, ez volt a legkedvesebb rendezvényem. Azóta több előadást is tartottam Zichyről.
Hány könyved jelent meg eddig? A könyveid, gyermekkifestőid illusztrálását magad végzed?

Eddig 18 kötetem jelent meg. Magam illusztrálom őket, kivéve Zichyt és Róna Emyt, ez utóbbihoz baráti szálak fűznek és mesteremnek vallom. Sokat tanultam tőle évtizedeken át. Egyik verseskötetemet, a ,,Kíváncsiskodó"-t is ő illusztrálta. Több kiállítást is rendeztem. Amikor elment, egy hatalmas gálaműsorral róttam le tiszteletemet. 85 gyerek és 8 felnőtt szerepelt, köztük Mécs Károly, Trencsényi Imre, Dévai Nagy Kamilla, Havas Judit és mások. 39 festménye szerepelt, amit itt láthatott először a nagyközönség, valamint 20 könyve és persze rengeteg virág...

A ,,Csillagsugárzásban" című verseskötetem 90 verset és 21 grafikát tartalmaz, melynek hátlapján dr. Czine Mihály, dr. Szíj Rezső és dr. Pogány Ö. Gábor sorai olvashatók: “A klasszikus hagyományok útján haladva hirdeti, hogy a világ tele van csodákkal...Reneszánsz típusú tehetség, melynek egyik jellemzője éppen a sokoldalúság...Rohanó világunkba belop egy kis szépséget, harmóniát, egy csipetnyi tisztaságot és szeretetet."

A ,,Lélekszárnyon" című kötetemet egy kicsit magamnak írtam és orchideákkal díszítettem. A “Régi tanya" című kisregényemről írta Molnár Géza író: “kiemelkedik a Régi tanya, melyben több generáción át követi nyomon a nehéz paraszti munkát átszövő barátságokat, s a halálon is túl emelkedő jóságot, a szeretetet, mely talán legfontosabb megtartó ereje a küzdelmekkel terhes emberi életnek. A ,,Vadvirágig" című kötetemet édesanyámnak írtam, rajzoltam sok virággal, a ,,Virágvarázs" kötetet pedig édesapámnak írtam virágokkal díszítve, benne édesapám kottája a “Köszönöm a piros szegfűt" című versre. Az ,,Órák, évek, életek" előszavában írta Molnár Géza: “finom vallomások a lélek belső világáról s a természetről. A “Nappalok és éjszakák" bölcselkedően kedves, finom írások.
A gyerekekről sem feledkeztem meg. Megjelentek a “Dimbes-dombos táj", ,,A szorgalom jutalma", valamint a ,,Ravaszdi pünkösdi királysága" című könyveim.

Bizonyára festményeidet, grafikáidat több helyen is bemutatták. Szeretném, ha erről is említést tennél.

Sok helyen szerepeltem festményeimmel, grafikáimmal, remélem, hogy sok örömet is szereztem velük. Az első kiállításom Tatra Lomnicon volt, 19 grafikámmal szerepeltem. A kiállítást három nyelven: magyarul, németül és szlovákul nyitották meg. A fővárosban először - 50 képemet -, dr. Szíj Rezső mutatta be kedves szavaival: ,,Vonalai finomak, lágyak, pasztelljelben halk, szelíd szó van, finomság és mívesség."

Arizonában egy Magyar Nap alkalmával szerepeltek a grafikáim, Szlovákiában több helyen. Itthon Szentendrén, Mosonmagyaróváron, Nyíregyházán, és a fővárosban sok helyen. Nemrég Balatonfüreden az Anna Grand Hotelben nyílt kiállításom a Klébersberg Kunó Napok keretében, amit az Emléktársaság elnöke, dr .Erdősi Károly Lóránt nyitott meg. Előtte egyházzenei hangversenyt rendeztem a református templomban Tóka Szabolcs orgonaművész és Pánti Anna operaénekes közreműködésével. És persze elhangzott Bach D-moll prelúdium és fugája, amit utoljára tanultam, amikor meg orgonáltam... A kiállított alkotásaim témája: a virág és a természet. A tollrajz a kedvencem.
A Krúdy Gyula Irodalmi Körnek csaknem a kezdetektől tagja vagy. Akkor neked még volt szerencséd személyesen ismerni Krúdy Zsuzsát?

A 31 éves Krúdy Körnek 30 éve vagyok a tagja. Sok rendezvényt szerk
esztettem, szerveztem, így az idei Krúdy évben is 8-l0 művésszel, íróval, költővel a Művészetbarátok Egyesületében, a Krúdy Körben, és a Krúdy házban is. Krúdy Zsuzsával sokat beszélgettünk, volt sok témánk, a “drága Apuka", mint mondotta Zsuzsa. Kár, hogy nem láthatta az idei műsorokat, ahol az előadások mellett még festménykiállítás is volt Krúdy portréiból, valamint a műveinek inspirációja alapján készített képekből.. Én a “Pesti Nő", a “Füredi levél"', a “Füredi fuvola" és a “Tagóre sétány" című alkotásaimmal szerepeltem. Ismertem Krúdy Gyula öccsének lányát, Krúdy Annát is, akivel többször találkoztam műsorok alkalmával és az otthonában is.

Ha már a Krúdy Körről szólok, akkor meg kell emlékeznem Kende Sándorról, kedves régi barátomról, akivel több mint 25 éven át hirdettük a szép magyar szót vidéken is iskolákban, művelődési házakban és másutt. Mindig szívesen gondolok rá. A Krúdy rendezvényekhez még hozzátartozik (tartozott!), hogy azokon örömmel szerepelt Újlaky Károly színművész, Csák József operaénekes, Hegedűs Valér zongoraművész, Pető József operaénekes, Marót Nóra operaénekes, Tóth Judit színművész, Dunai Tamás színművész, Csorna Bálint, Bodor Tibor színművész, Czenke Csaba hegedűművész és még sorolhatnám... Amikor erre az életinterjúra felkértek, megszámoltam, hogy 350 művésszel, íróval, költővel dolgoztam együtt.

Tagja vagy-e még valamilyen irodalmi egyesületnek, alapítványnak?

37 éve tagja vagyok a Művészetbarátok Egyesületének, ahol 4 évig művészeti vezető és alelnök is voltam, azóta viszont elnökségi tag. A Krúdy Gyula Irodalmi Körnek a szervezőtitkára, a Nagy Lajos Irodalmi Társaságnak, a ‘Fekete István Irodalmi Körnek és a Berzsenyi Társaságnak tagja, a Róna Emy Emlékbizottságnak pedig az elnöke vagyok. Három éve vagyok a Magyar Béke Szövetség nagykövete.

Több mint 3000 grafikát készítettem, kb. ezer verset írtam, ebből 430 jelent meg, valamint 560 cikkem, írásom is. Eddig 256 kiállításom és 670 rendezvényem volt, amit szerveztem és vezettem. Készülőben van Boglárka című mesekönyvem és Mint a szél... című verseskötetem.

Milyen elismerésekkel köszönték meg az eddigi munkásságodat? Milyen könyvek kiadására készülsz?

Munkámért Krúdy Bronzérmet 1990-ben, ezüstérmet 2003-ban, emlékplakettet 2007-ben adtak. A Magyar Írószövetség Prózai Szakosztálya oklevelét 2003-ban, Kláris különdíjat 2008-ban kaptam. Festmény kiállításaimért pedig sok oklevelet és elismerést kaptam.






 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: verseskötetemhez, világirodalomnak, közreműködésével, rendezvényeimhez, gyermekkifestőid, sziklatemplomban, rendezvényeimen, szülővárosomban, meghatottságtól, zeneirodalomnak, rendezvényemhez, kiállításaimért, szervezőtitkára, művészetbarátok, rendezvényekhez, kézügyességedet, mendegélésükkel, verseskötetemet, pasztelljelben, emlékplakettet, festményeimmel, balatonfüreden, elismerésekkel, mindennapokban, langymelegével, interjúalanyom, bárányfelhőket, gyarapításában, elévülhetetlen, illusztrálását, rendezvényeken, könyvtárvezető, megzenésítette, versenyezhetsz, kisregényemről, megörökítheted, nagy tehetség, igazi tehetség, színes egyéniséget, címben felsorolt, szép teljesítmény, 30-as évek, háborúban elvesztek, nagybátyám verseit, rendezvényeimen mindig, rendezvényeim közül, estet minden, ének vagy, irodalom elragadott, zene megmaradt, neve után, földre borult, Fenyves Mária Annunziata, Márai Sándor, Sellei Zoltánnal, Fodor András, Béres Ferenccel, Sellei Zoltán, Mohai Gábor, Benedek Elek, Fekete István, Szíj Rezső, Pogány, Tatay Sándor, Osváth Erzsi, Gazdag Erzsi, Kende Sándor, Reich Károly, Róna Emy, Zsoldos Vera, Liszt Ferenc, Madarász Imre, Madách Imréről, Galgóczy Árpád, Baranyi Ferencnek, Czine Mihállyal, Fodor Andrással, Keres Emilhez, Czigány Györgyhöz, Czine Mihályt, Czigány Györgyöt, Rátkai Klubban, Krúdy Körben, Rónai Emy, Zichy Mihály, Angsterék Pécsről, Schubert Ave Máriáját, SORS KEZE, Mária Alexandra, József Attila Művelődési Központban, Gellérthegyi Sziklatemplomban, Zichy Múzeum, Zichy Mihály Művelődési Központban, Csicsery-Rónay István, Róna Emyt, Mécs Károly, Trencsényi Imre, Dévai Nagy Kamilla, Havas Judit, Czine Mihály, Molnár Géza, Tatra Lomnicon, Magyar Nap, Itthon Szentendrén, Nemrég Balatonfüreden, Anna Grand Hotelben, Klébersberg Kunó Napok, Erdősi Károly Lóránt, Tóka Szabolcs, Pánti Anna, Bach D-moll, Krúdy Gyula Irodalmi Körnek, Krúdy Zsuzsát, Krúdy Körnek, Művészetbarátok Egyesületében, Krúdy Zsuzsával, Pesti Nő”, Ismertem Krúdy Gyula, Krúdy Annát, Krúdy Körről, Kende Sándorról, Újlaky Károly, Csák József, Hegedűs Valér, Pető József, Marót Nóra, Tóth Judit, Dunai Tamás, Csorna Bálint, Bodor Tibor, Czenke Csaba, Művészetbarátok Egyesületének, Nagy Lajos Irodalmi Társaságnak, Fekete István Irodalmi Körnek, Berzsenyi Társaságnak, Róna Emy Emlékbizottságnak, Magyar Béke Szövetség, Munkámért Krúdy Bronzérmet, Magyar Írószövetség Prózai Szakosztálya, FÜRED TITKAIRÓL…, Krúdy Gyula, Füredi Levél”, Nagy, Király Lajos,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  A hagyma antibakteriális hatás...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Különleges  Önmaga ellenére  Erdei gyöngyvirág  Esterházy Péterre emlékezünk  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Erdei gyöngyvirág  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét  A Magyar Költészet napja alkal...  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Megígért békesség  Egy gondolat  Jázmin  Tanácsok egy pszichológustól  Jó éjszakát  Bornyi Veronika haiku verse  Hamvas Béla  Müller Péter tollából  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  jó reggelt  Robert Merle tollából  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Szép estét kedves látogatóimna...  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Horváth Szilvia tollából  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Zilahy Lajos gondolata  Ismeretlen: Ikarusz monda  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Robert Merle tollából  Minden tavaszból őrizz..  képre írva  Isten hűségének mértéke  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Az ember  Robin Wight pitypang szobra  Pitypang szökőkút  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Egyszerű  Erdei gyöngyvirág  Csend  Szeretem ujjad karcsuságait,  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Isten hűségének mértéke  Önmaga ellenére  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Latinovits Zoltán tollából 
Bejegyzés Címkék
nagy tehetség, igazi tehetség, színes egyéniséget, címben felsorolt, szép teljesítmény, 30-as évek, háborúban elvesztek, nagybátyám verseit, rendezvényeimen mindig, rendezvényeim közül, estet minden, ének vagy, irodalom elragadott, zene megmaradt, neve után, földre borult, ember dolga, zongorázást abba, csodás hangszeren, könnyeim hullottak, második bővített, katolikus templomban, művészről elnevezett, megjelent könyvem, rendezvényeken közreműködött, legkedvesebb rendezvényem, hatalmas gálaműsorral, klasszikus hagyományok, világ tele, csipetnyi tisztaságot, kicsit magamnak, nehéz paraszti, küzdelmekkel terhes, piros szegfűt&#8221, lélek belső, szorgalom jutalma&#8221, első kiállításom, kiállítást három, fővárosban először, református templomban, kiállított alkotásaim, kezdetektől tagja, idei Krúdy, idei műsorokat, előadások mellett, műveinek inspirációja, szép magyar, életinterjúra felkértek, elnöke vagyok, eddigi munkásságodat, csönd tükrében, pázsit malachitjában, kisrigó éppen, harmatos pázsiton, virágok illata, végtelen egekig, egész tágas, kertek csendjében, szellők lengették, lótuszvirág szépsége&#8230, többi istenek, estek tövén, lábad előtt, tengerek mély, betűk rendjét, emlékek élnek, csillagok égnek&#8230, alkony korán, partokon lila-szürkében, sétányon itt-ott, ősznek maradványai, vízben vadkacsák, napsugár simogatott, alkonyatban eltűnő, padon üldögéltünk, sirályok röptét, szellő simogatását, csillagos éjszakát, jégkirályné keringő, párába vesző, esőverte gyér, hervadó virágok, emlékek lépcsőjén, nyár mustízű, csodálatos költemény, erdőkből halk, boldog elmúlás, tihanyi kecskék, égboltozaton legelésznek, méla csendben, balatoni nyárutók, régi kedves, téli napokon, öreg kőrisfák, elhagyott kertekben&#8230, lelkemre ezüstport, verseskötetemhez, világirodalomnak, közreműködésével, rendezvényeimhez, gyermekkifestőid, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1455
  • e Hét: 4531
  • e Hónap: 7873
  • e Év: 60581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.