Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szebb és jobb korrupt mentes Magyarországot!
  2018-03-01 18:41:55, csütörtök
 
   
  2014. 07. 01.1 Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.

A beteg egészségi állapota alapján az azonnali ellátás szükségességéről, indokoltságáról a jogszabályi szempontok figyelembevételével a járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató esetében a beutaló alapján nyújtott ellátás igénybevételekor a háziorvos, illetve a kezelőorvos, beutaló nélkül igénybe vehető ellátás esetén az adott szakrendelés orvosa dönt -Aznapi ,,sürgős" ellátásról csak a beutaló orvos és/vagy a rendelő szakorvosa dönthet!NYÍLT LEVÉL A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG MINISZTERELNÖKÉNEK, ORBÁN VIKTOR ÚRNAK

BUDAPEST

TISZTELT MINISZTERELNÖK ÚR!

Tekintettel arra, hogy többször kaptunk Öntől értékes tartalmú leveleket, bátorkodom én is - figyelemfelkeltés céljából -, egy sajnálatos tapasztalatomról tájékoztatni Önt, mivel megítélésem szerint több ezer vagy több tízezer embert is érint (érinthet) ez a kérdés.

Sokak előtt ismert, hogy Ön a szívén viseli a beteg emberek sorsát, így a megboldogult Horn Gyula is éveken át tartó, különleges ellátásban (VIP-es) részesült a Honvéd Kórházban.

Feleségem, aki 53(!) évig szolgált az egészségügyben, mint szakorvos tette a dolgát és most a Honvéd Kórházban van neurológiai-pszichiátriai problémákkal, és ,,kijutott neki", hogy egy fiatal (kezdő) egészségügyi dolgozó minősíthetetlen sértő hangot használjon vele szemben, hogy az orvosok elnézzék, hogy meztelenül tologassák kerekes ágyon a betegszállítók, hogy össze-vissza szurkálják a kezét, mert nem lettek megtanítva egy vénás injekció beadására. És amikor ezt a kórház igazgatójának elmondtam (a nővér nevének említése nélkül), akkor a ,,mundért védve", látatlanban azt magyarázgatta, hogy biztosan rossz a vénája vagy gyenge a véna fala bizonyos gyógyszerek szedése miatt. Viszont ha ez lenne a helyzet, akkor a második vagy urambocsá(!) a harmadik ,,szurinál" már jobban oda kellett volna figyelni vagy a kezelő orvosnak ellenőrizni a nővérkét (esetleg átvenni a fecskendőt)...

,,Első ütemben" a Balassa utcai Klinikára került (szeptember 5-én csütörtökön), de a CT berendezésük meghibásodása miatt át kellett vinni a Honvéd Kórház sürgősségi felvételi osztályára (13.00-kor), ahol a szervezetlenség, a kapkodás, a felületesség, az udvariatlanság, a tájékoztatás hiánya és egyes kórházi dolgozók arroganciája dominál (nagy tisztelet a kevés kivételnek).

Kb. 10 óra elteltével (!) jutottunk az osztály fektető részlegébe, mert a neurológiai osztály már nem fogadott betegeket. ,,Szerencsések" voltunk, mert voltak olyanok, akik 13-15 órát (!) is várakoztak a felvételre.

A sürgősségi osztály már évek óta (!) hasonló ,,időtarifával" dolgozik, és bár sokan vannak, de a betegre és a hozzátartozókra néhány percnyi idejük sincsen, órákon át teljes tájékozatlanságban tartják őket, sőt személyes sértésnek veszik, ha akad olyan, aki veszi a bátorságot és arra vetemedik, hogy kérdezzen valamit. Jellemző, hogy mikor azt kérdeztem, hogy az 5-6 perces CT vizsgálatra miért kell több mint két órát várni, akkor azt válaszolták először, hogy nem találják a beteghordót, másodszor pedig, hogy éppen szolgálat átadás van, de nem tudják, hogy mikor lesz vége. Alighanem bonyolult művelet egy beteghordónak átadni a munkaterületét váltótársának. Ez látszólag apró ügynek számít, de (többek között) ezért fekszik a sürgősségileg beküldött beteg a felvételi helyiségben egy kerekes ágyon étlen-szomjan, gyógyszer nélkül (mert például a laborvizsgálat előtt nem szabad enni és inni sem!

Másnap (pénteken) vitték át a feleségemet a neurológiai osztályra, ahol az infúzión kívül semmilyen orvosi vizsgálatban vagy kezelésben nem részesült! Ez ismétlődött szombaton, vasárnap és hétfőn is. A kezelőorvosa ki lett jelölve, de egyben a sürgősségi részlegbe távozott, így érdemi kapcsolatot nem vett fel sem a beteggel, sem velem (mint hozzátartozóval). Még néhány perces beszélgetéstől is elzárkózott ,,bokros" ügyei miatt, ezért nem mondhattam el, hogy a háziorvos bakteriológiai vizsgálatra elküldött anyaga milyen eredményt hozott, de arra sem figyelmeztethettem, hogy milyen vérnyomáscsökkentő gyógyszerekre allergiás a feleségem. Ezért kapott olyan gyógyszert, amitől köhögési rohama és hányingere lett és a 200-as vérnyomása felszökött 220-ra! Orvos ekkor sem látta, de a nővér segített rajta egy vérnyomáscsökkentő spray segítségével. Ismereteim szerint gyógyszert csak úgy kaphat a beteg, ha megkérdezik tőle, hogy nem érzékeny-e az adott pirulára.

A két egészségügyi objektum (Klinika, Honvéd Kórház) nagy vonalakban tükrözi a magyar egészségügy helyzetét. A szuper-felépítésű Honvéd Kórházban a szervezetlenség, a lekezelő stílus, a kapkodás, a Pentagont is ,,lepipáló irodák tömege", valamint az orvos és a nővérhiány dominál, sőt bekövetkezet az a példátlan eset, hogy egy teljes érsebészeti osztály megszűnt működni a több tízmilliárdos befektetéssel és szuper technikai eszközökkel rendelkező, legmodernebb egészségügyi objektumunkból. A Klinika pszichiátriai osztálya pedig az egészségügy szégyene lehetne, a lerobbant (dohos, levegőtlen) kórtermeivel, műszerhiányaival, a primitív, büdös és kevés mellékhelyiségeivel, a női és férfi kórtermek egy-és ugyanazon folyosón való elhelyezésével, valamint a zsúfoltságával (bár ez a Honvéd Kórházra is vonatkozik). A kórházi osztályok közül a neurológiai és a pszichológiai osztályokon nem lenne szabad egy folyosóra tenni a férfi és női kórtermeket, mert ezek a betegek (általában) nem teljesen urai a gondolatuknak és/vagy a cselekedeteiknek, óhatatlanul komoly bonyodalmak származhatnak, amelyek megakadályozása nem lehetséges a jelenlegi hiányos nővérállomány mellett. Tegnap is bement egy férfibeteg abba a kórterembe, ahol a feleségem volt és követelte, hogy azonnal kelljen fel és távozzon onnan, mert az az ő ágya! A feleségem rémülten felugrott és kiment a mosdóba, de magával vitte az infúziós berendezést is, miközben a kezéből kiszakadt az injekciós tű és ömlött a vér a vénájából!

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Nem ártana, ha inkognitóban megnézné a nap bármelyik órájában, hogy milyen munka folyik a Honvéd Kórház sürgősségi felvételén. Előre figyelmeztetem, hogy szolgálati kocsival menjen a Honvéd Kórházba, mert parkolni lehetetlen, esetleg a kórházzal szemben lévő ,,maszek" 24 órás parkolójában van hely, de ott már az első óra 400 (azaz négyszáz) forintba kerül és minden további félóra 150 (azaz egyszázötven) forint.

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Nem a feleségem számára kérek megkülönböztetett ellátást, hiszen ő nem volt pufajkás, hazaáruló, hazug és reform-kommunista, nem illetik semmilyen előjogok, munkája során csupán mintegy 310 ezer embert kezelt (gyógyított) és praxisa alatt egyetlenegy téves diagnózisa sem volt! Azt kérem, hogy az illetékesek tegyenek valamit, hogy mások ne kerüljenek olyan helyzetbe, hogy kiszolgáltatottnak és megalázottnak érezzék magukat. Mert a kétségtelen nagyfokú létszámhiány, valamint a túlzsúfoltság az egészségügyi dolgozókat is megviseli, de az még nem lehet ok arra, hogy lekezeljék a betegeket, és azoknak a renoméját is lerontsák, akik e mellett a nehéz feltételek mellett is hivatásuknak érzik a munkájukat. És ezek vannak többségben! A jelenleginél jobb szervezettséggel is sokban lehetne segíteni az egészségügyi dolgozók munkáját, a látogatás időpontját és időtartamát sem ártana megreformálni, mert ami most van az a beteget (betegeket), az orvosokat és a nővéreket is zavarja. Azt sem ártana rögzíteni, hogy a hozzátartozó mikor (időpontban) érdeklődhet a beteg állapotáról a kezelőorvosnál, mert a szabályozatlanság zavarja az orvost, a nővért, a betegeket és magát a kérdező személyt is.

Talán ebben a kérdésben is a Horn Gyulánál vagy a Király Bélánál alkalmazott gyakorlatot kellene általánossá tenni, hiszen hosszú éveken át jól bevált módszer volt!

Tisztelt Miniszter Úr! Ismételten kérem a leírt problémák megoldásában való segítségét, azok nevében is, akik félnek megszólalni, mert a betegek a kezelések elmaradásától félnek, az egészségügyi dolgozók pedig az állásukat féltik.

Elnézését kérem a redundánsak tűnő anyaggal való ,,zaklatásomért", de az egészség ügy is terápiára szorul, ezt pedig adott esetben csak"felülről"lehet kezdeni.

Fáradozást megköszönve, maradok tisztelettel:

(Prof. Dr. Bokor Imre),

nyugállományú mérnök ezredes,

az MTA hadtudományi doktora,

egyetemi tanár


Érdekes, hogy mennyien szidják az ápolókat&orvosokat. Persze van,hogy néha belefut az ember 1-1 morcos emberbe és nyilván nem azt kapja amit elvár. Amit meg is értek, hiszem számomra az is cél, hogy a beteg olyan fogattatást, kedvességet,odafigyelést és ellátást kapjon mint amilyet én várnék el, hiszen én is lehet kiszolgáltatott. Azonban sokszor a jó sem elég jó. Mikor pl mint én aki a szívét-lelkét kiteszi a betegért ( fiatal vagyok, ez tény. Lehet akár erre is fogni) olyan hangnemet engednek meg maguknak már bocsánat a kifejezésért de mintha a majom seggéből rángatták volna elő, amikor az ember csak segíteni szeretne. Számtalanszor belefutottam már ebbe. Sürgősségin dolgozom, így nyilván pörgés van. De amikor kikérdezek egy beteget okkal kérdezem meg pl: Mióta tart a panasz? Van-e kezelt betegség? stb.. és nem azért mert érzéketlen tahó vagyok. Olyan hangot tud 1-2 beteg megengedni magának, hogy az valami elképesztő ( az ízes magyar káromkodást kimerítve). És sajnos gyakran belefutok ebbe, ami őszintén szólva, volt hogy iszonyatosan megviselt és sírva adtam át a műszakot, holott soha egyetlen egy beteggel sem kiabáltam,bunkóztam stb..Ilyenkor mikor hazaérek, elgondolkozom, hogy miért is képezem magam? Dolgozom? Teperek? Igyekszem?..ha az embert sz*rba sem nézik. Nyilván tisztelet a kivételnek, és távol álljon tőlem, hogy bárkit is megsértsek..Kérdem én, akkor engem mi motiváljon? A fizetésem nem fog, az eszközhiány, időhiány, magam is látom, hogy romokban az e.ü. De felkelek minden nap, és mosolyogva megyek be dolgozni. Mert megéri..pl egy kedves mosoly egy idős nénitől/gyermektől vagy egy "köszönöm nővérke"..És nem megyek ki külföldre, mert a hazámban szeretnék dolgozni és élni.
A valóság az, hogy nem csak az egészségügy van romokban..hanem a társadalom..Mivé leszünk ha nem becsüljük meg egymást..olyan nincs, hogy mindig csak az egyik fél a hibás. Tudom felesküdtünk. Ezt mi eskünek ,mások kötelességre keresztelik át, mondván: ez a maga kötelessége!.

A történetből azt akarom kihozni, hogy lássuk be emberek..mindkét fél hibás. Viselkedjünk és tiszteljük egymást, mint embertársunkat! Tömören fogalmaztam, mivel nem akartam a betegellátást részletezni, csak a viselkedésre szerettem volna kitérni. Kihalt az emberekből a pozitivitás, kedvesség, vagy az egyszerű tisztelet, normál napszakhoz megfelelő köszönés az embertársunk felé. Vajon pl Te! fordított helyzetbe elviselnéd hogy úgy beszéljenek veled mint egy kutyával, ha te valóban segíteni akarsz és figyelmes,kedves vagy? Nos, kénytelen vagyok elviselni..mert felesküdtem..másrészről nem is szeretek vitázni, én tisztelem embertársam/betegem. Nyelek egy nagyon és mosolygok tovább. Ezekbe a helyzetekbe ki gondol be? Természetes lenne, hogy én mosolygok Te pedig lehülyézel?..Nap mint nap?

Tudom, hogy ez a történtet heves vitát fog elindítani ( bár bízom benne, hogy nem), érvek,ellenérvekkel, jogos és jogtalan hozzászólásokkal. Javulni attól, semmi nem fog, csak gondolkozzunk el rajta.
Nagy bátorság kellet, hogy ezeket lemerjem írni, napok óta újra és újra legépelem, de mindig kitörlöm..féltem hogy ha ezt leírom és mások elolvassák, hogy is mondjam ismét "csúnya" szavakat kapok csak..de " a siker titka abban rejlik, hogy soha nem adtam fel semmit és nem kerestem a kifogásokat" -Florence Nightingale-.


Üdvözlettel: Egy mezei Ápolónő

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: igénybevételekor, szükségességéről, szervezettséggel, műszerhiányaival, tapasztalatomról, hozzászólásokkal, cselekedeteiknek, megakadályozása, kiszolgáltatott, szervezetlenség, hozzátartozóval, minősíthetetlen, hozzátartozókra, indokoltságáról, miniszterelnök, egészségügyben, bakteriológiai, kezelőorvosnál, embertársunkat, zsúfoltságával, elhelyezésével, munkaterületét, laborvizsgálat, udvariatlanság, beszélgetéstől, figyelmeztetem, objektumunkból, betegszállítók, tízmilliárdos, pszichológiai, váltótársának, elgondolkozom, befektetéssel, beteghordónak, magyarázgatta, nővérállomány, beteg szemszögéből, beteg egészségi, azonnali ellátás, jogszabályi szempontok, beutaló alapján, adott szakrendelés, beutaló orvos, rendelő szakorvosa, sajnálatos tapasztalatomról, szívén viseli, beteg emberek, megboldogult Horn, orvosok elnézzék, kórház igazgatójának, nővér nevének, vénája vagy, NYÍLT LEVÉL MAGYAR KÖZTÁRSASÁG MINISZTERELNÖKÉNEK, ORBÁN VIKTOR ÚRNAK, TISZTELT MINISZTERELNÖK ÚR, Horn Gyula, Honvéd Kórházban, Honvéd Kórház, Honvéd Kórházra, Tisztelt Miniszterelnök Úr, Honvéd Kórházba, Horn Gyulánál, Király Bélánál, Tisztelt Miniszter Úr, Bokor Imre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.22. 23:22 Korrupciós vádak súlyemelésben - Aján Tamást 90 napra felfüggesztették
01.22. 23:02 Műkorcsolya Eb - Tizedik a rövidprogramban a Scsetyinyina, Magyar páros
01.22. 22:42 Németh Krisztián nem marad az Egyesült Államokban
01.22. 22:23 Női kosárlabda EK - Tizennyolc pontos szekszárdi hátrány a nyolcaddöntőben
01.22. 22:23 Férfi kézilabda Eb - Győztek a svédek, elúszott az olimpiai kvalifikáció
01.22. 22:23 Német kormánymegbízott: példamutató Magyarország kisebbségpolitikája
01.22. 22:22 Férfi Magyar Kupa - Elsőként a Pénzügyőr jutott döntőbe
01.22. 22:05 Vízilabda Eb - Négy között a horvátok
01.22. 21:41 Illegális bevándorlás - Bakondi: alagúton, létrán, vízen, leplombált kamion...
01.22. 21:32 Brexit - Lezárult a Brexit-megállapodás tárgyalása a brit parlamentben
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Adakozás és szeretet  Png rózsa  Facebookon kaptam  Százlábú  Facebookon kaptam  Vízcseppes rózsa  Tévedés  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A döntéseid, a reményeidet tük...  Győztesek útján  2. évközi hét szerda 01.22  Kutyus a hóban  Szeretet  Levendula csokor  Hibázunk  2. évközi hét szerda 01.22  A bölcsesség kezdete  Rózsás csokor  Sexy nők  Téli kép  Hálátlanul aratol  Engedd , hogy önmagam legyek ....  Naplemente  Mai harmónia kártyám  Szèp estét  Amikor még piciny voltál, olya...  Köszönöm  Zsoltárének  Szeretet  Hálátlanul aratol  Fölényes győzelemmel jutott Eb...  Szèp estét  Facebookon kaptam  Hatalom  Sárga rózsák  Mai szentek 01.22  Téli kép  Százlábú  Fegyelem  Facebookon kaptam  Keringő  Png virág  Png nő  Szèp estét kedves látogat...  Téli kép  Remény és hit  Isten a mi erősségünk  Facebookon kaptam  Százlábú  Isten parancsa  Cica pillangóval  Tudom miért  Facebookon kaptam  Erősítsd a lelkedet!  Tévedés  Mai harmónia kártyám  Png nő  Facebookon kaptam  Vízcseppes rózsa  Tévedés  Nők szemüvegben  Az utolsó szolgálat  Grazban a műkorcsolya férfi r...  Tízpontos  Köszöntelek oldalamon  Kellemes napot kívánok!  Férfi kézilabda E.B. 01.21  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Kutyus sálban  Csillag esik, föld reng  Szükséges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ünnepelek én is  Halló Január!  Sárga rózsák  A döntéseid, a reményeidet tük...  Minden nap annyit jelent  Szèp estét kedves látogat...  Téli png  Téli kép  Levendula csokor  Png nő  Kutyus masnival  Facebookon kaptam  Étel és ital  Hóember  Rubens: Vénusz a tükör előtt 1...  A nő mitől nő? Igen,mint sok n...  Kételkedés  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Kutyus masnival  Útravaló – 2020. január ...  Lelkiismeret  Facebookon kaptam  A szemet szemért elv csak oda ...  Fegyelem  Mai cuki 
Bejegyzés Címkék
beteg szemszögéből, beteg egészségi, azonnali ellátás, jogszabályi szempontok, beutaló alapján, adott szakrendelés, beutaló orvos, rendelő szakorvosa, sajnálatos tapasztalatomról, szívén viseli, beteg emberek, megboldogult Horn, orvosok elnézzék, kórház igazgatójának, nővér nevének, vénája vagy, véna fala, második vagy, harmadik &#8222, tájékoztatás hiánya, kevés kivételnek, osztály fektető, neurológiai osztály, sürgősségi osztály, beteghordónak átadni, munkaterületét váltótársának, sürgősségileg beküldött, felvételi helyiségben, kerekes ágyon, laborvizsgálat előtt, neurológiai osztályra, infúzión kívül, sürgősségi részlegbe, 200-as vérnyomása, nővér segített, adott pirulára, magyar egészségügy, szuper-felépítésű Honvéd, lekezelő stílus, nővérhiány dominál, teljes érsebészeti, több tízmilliárdos, egészségügy szégyene, kórházi osztályok, pszichológiai osztályokon, folyosóra tenni, jelenlegi hiányos, férfibeteg abba, feleségem volt, feleségem rémülten, infúziós berendezést, kezéből kiszakadt, illetékesek tegyenek, kétségtelen nagyfokú, egészségügyi dolgozókat, nehéz feltételek, jelenleginél jobb, egészségügyi dolgozók, látogatás időpontját, hozzátartozó mikor, beteg állapotáról, szabályozatlanság zavarja, kérdező személyt, leírt problémák, kezelések elmaradásától, állásukat féltik, redundánsak tűnő, beteg olyan, szívét-lelkét kiteszi, majom seggéből, ember csak, beteget okkal, valami elképesztő, ízes magyar, embert sz*rba, kedves mosoly, idős nénitől, hazámban szeretnék, maga kötelessége, betegellátást részletezni, viselkedésre szerettem, egyszerű tisztelet, embertársunk felé, történtet heves, siker titka, mezei Ápolónő, igénybevételekor, szükségességéről, szervezettséggel, műszerhiányaival, tapasztalatomról, hozzászólásokkal, cselekedeteiknek, megakadályozása, kiszolgáltatott, szervezetlenség, hozzátartozóval, minősíthetetlen, hozzátartozókra, indokoltságáról, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 443
  • e Hét: 6696
  • e Hónap: 26451
  • e Év: 26451
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.