Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Választási csalás
  2018-03-13 21:01:37, kedd
 
  Választási csalás Hatvanban: 5 párt ajánlásait foglalta le a rendőrség

Választási csalás gyanújával feljelentést tett a Heves megyei 3. számú választókerület választási bizottsága. A rendőrség a napokban tanúkat hallgatott ki - köztük a hatvani jegyzőt, aki a választási bizottság tagja is - és több vitatott választói ívet is lefoglalt, amelyeken a gyanú szerint a támogató aláírások hamisítványok, az adatokat a választók tudta nélkül használták fel


A kialakult helyzet már regisztrált jelölteket is érinthet. A 3-as számú választókerületben 15 párt jelöltje indul: a rendőrség azonban pénteken öt párt képviselőjének minden jelöltállító aláírást tartalmazó ívét lefoglalta.

A rendőrség megerősítette a nyomozás tényét, de arra hivatkozva, hogy az ügy folyamatban van, részleteket nem közölt.

Azonos aláírások, nem létező támogatások
A választókerületben két ügy is folyamatban van:

az egyik öt, szélesebb körben ismeretlen pártot érint: ezek támogatói ívein két olyan személy is szerepel, akik állításuk szerint sosem adták aláírásukat az érintett pártok jelöltjeinek elindításához;
a másik egy szintén lényegében ismeretlen párttal kapcsolatos, itt a támogató aláírások bizonyultak meglepően egyformának, ami felveti azt a gyanút, hogy a személyes adatokat egy adatbázisból nyerték ki, a támogatók tudta nélkül, és az aláírásokat egyetlen személy vitte fel az ívre, így biztosítandó az induláshoz szükséges 500 aláírást.
A választókerület választási bizottsága kedden rendkívüli ülést tartott, és a feljelentést is megtették. A bizottság egyik tagja szerint a rendőrség érdemben foglalkozik az üggyel, ám félő, hogy eredményre csak az április 8-i választás után jutnának.

D AS20100831010
Fotó: Kovács Tamás / MTI
,,A bizottság nem folytathat nyomozást, ez a rendőrség feladata A választási bizottság csak segíteni tudja a rendőrség munkáját, indítványokat adhatunk. Javasoltam, hogy küldjünk a rendőrségnek észrevételt, és abban indítványozzuk, hogy a rendőrség hallgassa meg azokat, akiket a pártok felhatalmaztak a támogatói ívek átvételére, hogy azokat eljuttassák a választási irodához.

Erre nyilván idővel a rendőrség is sort kerítene, de jó lenne lerövidíteni a folyamatot, hiszen közérdekű ügyről van szó. A bizottság azonban nem tartotta indokoltnak a javaslatot" - mondta el Kürti Zoltán, a bizottság Jobbikot képviselő tagja.

Az első ügyben a rendőrség a hét elején még csak az érintett öt párt támogatói aláírásokat tartalmazó íveinek csak egy részét foglalta le - azokat, amelyeken annak a két választópolgárnak az adatai vannak, akik elmondásuk szerint nem írtak alá egyik pártnak sem - péntekre azonban az összeset.

Az öt párt:

Összefogás Párt,
Kell az Összefogás Párt,
Magyarországon élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja,
Tenniakarás Mozgalom
Családok pártja.
KAPCSOLÓDÓ
Készülhetünk a kilométeres szavazólapokra
Készülhetünk a kilométeres szavazólapokra
Már reggel 35 jelölt volt az orosházi választókerületben, országosan pedig több mint 1600 egyéni jelölt jelentkezett. A Jobbik adatmásolás miatt tett feljelentést, a Momentum pedig azért, mert e-mailnek kapott másolni való adatokat. Szépen felpörögtek a végére a kamupártok és a nevesincs jelöltek.

A két választópolgár a Nemzeti Választási Rendszerben (NVR) ellenőriztette, hogy neveik milyen pártok támogatóiként vannak benne az adatbázisban, így került elő a fenti öt párt neve. Hirtelen felbukkant pártokról itt olvashat bővebben.

A második ügyben az Iránytű Párt érintett. Itt információk szerint felmerült, hogy több aláírás valójában egyetlen embertől származik. ,,A pártelnökünk és néhány vezető vidéken van, körbejárják a problémás helyeket. Természetesen iratbetekintést kértek" - mondta a tavaly augusztusban alapított párt szóvivője. Jacsó Zsuzsanna, később közölte: 3. számú választókerületben induló jelölt nem kapott értesítést arról, hogy ne volna meg az indulásához szükséges 500 aláírás.

A választási bizottság Jobbik által delegált tagja szerint az Iránytű jelöltjének valóban megvan az 500 aláírása. Kürti Zoltán elmondta: a választási bizottság azonban az ő kezdeményezésére megnézte a többi ívet is, ezeken láthatók a bizottság tagjai szerint is egyértelműen egyetlen kéztől származó aláírások, legalább 80. Ennek nyomán tettek feljelentést, és lépett a rendőrség, bár ez a regisztrált jelölt indulásának a jelek szerint nem lesz akadálya.







 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kezdeményezésére, választókerület, iratbetekintést, szavazólapokra, magyarországon, indítványozzuk, képviselőjének, felhatalmaztak, választópolgár, ellenőriztette, természetesen, megerősítette, támogatóiként, elindításához, indítványokat, hamisítványok, egyértelműen, jelöltjeinek, készülhetünk, jelöltállító, feljelentést, jelentkezett, adatbázisból, biztosítandó, adatbázisban, rendőrségnek, augusztusban, pártelnökünk, lerövidíteni, regisztrált, egyformának, tenniakarás, eljuttassák, indulásához, bizonyultak, részleteket, napokban tanúkat, hatvani jegyzőt, választási bizottság, gyanú szerint, támogató aláírások, választók tudta, kialakult helyzet, 3-as számú, rendőrség azonban, rendőrség megerősítette, nyomozás tényét, érintett pártok, szintén lényegében, személyes adatokat, adatbázisból nyerték, támogatók tudta, Kovács Tamás, Kürti Zoltán, Összefogás Párt, Tanuló Emberek Pártja, Tenniakarás Mozgalom, Nemzeti Választási Rendszerben, Iránytű Párt, Jacsó Zsuzsanna,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A sors  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Adakozás  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Png csokor  Egy bizonyos határt  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Png kutya  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kerüld el az evangélium örömén...  Png fotel  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Neked tudnod kell  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Nagyi telefonál  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Annuska bar...  Jó éjszakát  Png kislány  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Julian Brass gondolata  Gonosz démon-álarc  Mi lenne ha  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Egy bizonyos határt  Hazára minden embernek szükség...  Hogy lehet megtartani  Png csokor  Png kutya  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Fekete István - Akác  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png nő  Akarat  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Adakozás  Png virág  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nagyon különös  Varga János Veniam - Fontos sz...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy hatékony szolga  s immár én is felragyogva, ért...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Png virág  Fekete-erdő desszert  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
napokban tanúkat, hatvani jegyzőt, választási bizottság, gyanú szerint, támogató aláírások, választók tudta, kialakult helyzet, 3-as számú, rendőrség azonban, rendőrség megerősítette, nyomozás tényét, érintett pártok, szintén lényegében, személyes adatokat, adatbázisból nyerték, támogatók tudta, aláírásokat egyetlen, induláshoz szükséges, választókerület választási, bizottság egyik, rendőrség érdemben, rendőrség feladata, rendőrség munkáját, rendőrségnek észrevételt, rendőrség hallgassa, pártok felhatalmaztak, támogatói ívek, választási irodához, bizottság azonban, bizottság Jobbikot, első ügyben, részét foglalta, adatai vannak, kilométeres szavazólapokra, nevesincs jelöltek, második ügyben, problémás helyeket, tavaly augusztusban, indulásához szükséges, többi ívet, bizottság tagjai, regisztrált jelölt, jelek szerint, kezdeményezésére, választókerület, iratbetekintést, szavazólapokra, magyarországon, indítványozzuk, képviselőjének, felhatalmaztak, választópolgár, ellenőriztette, természetesen, megerősítette, támogatóiként, elindításához, indítványokat, hamisítványok, egyértelműen, jelöltjeinek, készülhetünk, jelöltállító, feljelentést, jelentkezett, adatbázisból, biztosítandó, adatbázisban, rendőrségnek, augusztusban, pártelnökünk, lerövidíteni, regisztrált, egyformának, tenniakarás, eljuttassák, indulásához, bizonyultak, részleteket, információk, aláírásokat, körbejárják, rendszerben, támogatások, jelöltjének, folyamatban, felpörögtek, adatmásolás, indokoltnak, indulásának, észrevételt, kilométeres, foglalkozik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3019
  • e Hét: 6055
  • e Hónap: 15238
  • e Év: 67946
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.