Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szép napot mindenkinek!
  2018-08-22 09:37:46, szerda
 
   
 

Ebből az évből máig érvényes kijelentés, vezénylő vitatható idea a következő

A polgári koalíció kormányának az a meggyőződése, hogy a legszegényebbek helyzetének tartós javulását csak akkor érhetjük el, ha azokat a családokat is megerősítjük, amelyeknek a tagjai dolgoznak, akik a vállukon viszik az ország gondját, és akik magukra vállalják a gyereknevelés örömteli terheit is.

Sok év előkészület után végre valóban ott leng majd a magyar zászló Brüsszelben.

Kedvenc 1999-es bekezdésünk így szól:

Tisztességes és becsületes országban akarunk élni. Olyan országban, ahol mindenki szemében erény, ha betartjuk a törvényeket, erény, ha tisztességesen adózunk, és erény, ha világos különbséget teszünk jó és rossz között... Az ember nem azért szereti a hazáját, mert nagy, hanem mert az övé.2000-ből elégedjünk meg a Fidesz ígérte polgári jólét ismérveit vizionáló, utóbb számos poénnak trambulinul szolgáló klasszikussal:

Három szoba, három gyerek, négy kerék.


Ez pedig már 2001.......Azt szeretnénk, és azon dolgozunk, hogy egyetlen gyermeket se akadályozzon meg a tanulásban az, hogy hová született, vagy hogy milyen a szülei vagyoni helyzete. Ezért örömmel mondom el önöknek azt, hogy még tíz évvel ezelőtt, tehát mindösszesen tíz esztendővel ezelőtt, csak minden tizenkettedik fiatal juthatott be egyetemre vagy főiskolára, addig ma már minden harmadik beülhet az iskolapadba.


2002 választási év....Az ország pályára állt, a levegőbe emelkedett rakétát nem lehet visszaparancsolni a földre, Magyarországot sem lehet visszafordítani a múltba.


2003 a váratlan ellenzékiség és így a kritika, a bősz uniózás éve.

Sok ellenérv mellett az unióba történő belépés mellett szóló érvek valamivel többet nyomnak a latban. Magyarországnak az európai unió keretei között kell megküzdenie az egyenjogúságért, az önrendelkezés jogáért és az európai unió belső életének ízlésünk szerinti átalakításáért.

2004-ben azzal a nyelvújítással lepte meg hallgatóságát a kormányfő, hogy:

Az elmúlt év a magyar családoknak az összezsugorodás, az összetöpörödés éve volt.

2005 különleges év, Orbán ,,felkészülésül" az évértékelőre országot járt, majd a nagy napon bejelentette: most jön a nemzeti konzultáció éve, melynek során pártja mindenkit felkeres, hogy mindenki elmondhassa a véleményét.

Nem sikerült az újjáélesztés, ugyanis, mint tudjuk, az országgyűlési választást bukta Orbán. Ám az őszödi beszéd keltette 2006 szeptemberi-októberi véres hullám taraján 2007-ben meghirdette az ,,egy az ország, egy a zászló" irányvonalat.

2008 sittje a tandíjas, vizitdíjas népszavazás, az évértékelő is ezekre a belapátol kupacokra kapaszkodott föl.

2009-ben még ellenzékből, de a következő évi választások favoritjaként, a válság kellős közepéből év értékelt Orbán


2010 februárjában közölte, hogy készen áll a ,,nemzeti ügyek kormányának" vezetésére, melynek alapja nála a munka, az otthon, a család, az egészség és a rend; cél a gazdaság talpra állítása.
Ekkor hangzott el, hogy ,,a világgazdaságban keleti szél fúj", a remélt gazdasági haszon érdekében barátkozni kell Oroszországgal, Kínával, Törökországgal, Azerbajdzsánnal, közép-ázsiai államokkal és az arab világgal, szóval indult a keleti nyitás politikája.


2011 a megújulás, 2012 az elrugaszkodás, 2013 a felemelkedés, 2014 pedig a gyarapodás éve lesz.

A 2012-es szeánsz erősen bokázta az uniót, ebben Orbán az EU-t az alkoholhoz, a szocialistákat a tragikus sorsú óceánjáró, a Costa Conordia kapitányához hasonlította. Elismerte, hogy nem volt elegáns bankadót és a válságadót kivetni, ,,de nem volt más út". Szavakban nyitottnak mutatkozott, javasolta, hogy liblingje, a középosztály kössön szövetséget a nyugdíjasokkal és a felzárkózni akarókkal.Jöjjön bárhonnan, én mindenkivel együtt működöm, aki az erős Magyarországért harcol.

2013-ban a bankár a legeslegellenség, a pénzvilággal szemben meg úgy általában is bátorságra buzdított a kormányfő.

Aki fél, azt megharapja a kutya, ledobja a ló, sőt még a roller is... Nem hallgattunk többé a fogadatlan prókátorok tanácsaira. Udvariasan - mégiscsak egy polgári párt volnánk -, de határozottan figyelmen kívül hagytuk őket. Valahogy úgy, ahogy Mark Twain írta, idézem őt: ,,Időnként elmegyek az orvoshoz, és megvizsgáltatom magam vele, mert az orvos is élni akar. Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltom az orvosságot, mert a patikus is élni akar. Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm - mert én is élni akarok.

2014-es szónoklatból az a kedvenc részünk, amikor azon lamentál a miniszterelnök, hogy:

Helyes-e száz százalékig élnünk a nekünk juttatott felhatalmazással.
Természetesen arra jut, hogy helyes. Hiszen szerinte a Biblia is erre biztat.

Evangéliumi történet. A hosszú útra induló gazda szétosztja pénzét, amit az Írásban tálentumnak hívnak, a szolgái között. Egyik öt tálentumot, a másik kettőt, a harmadik egyet kap. Aki ötöt kapott, megduplázta, aki kettőt, az is, aki egyet, az elásta. A gazda a jól sáfárkodókat megjutalmazza, a rest szolgát viszont megbünteti, és elveszi tőle azt az egy szem tálentumot, és odaadja annak, akinek már tíz van. Aki a legjobban használta, az kapja meg az újabb lehetőséget. Semmi hamis egalitarizmus.


A menekültügy tavalyelőtt, a 2015-ös évértékelőn szervült alighanem hosszú időre az orbáni beszédbe, hogy 2016-ra teljes pompájában tündököljön, kéz a kézben a betelepítési kvóta elleni élet-halál harccal

Orbán 2017: A magyarok jövője biztosított......Orbáni évértékelője 2017 február 10-én a Várkert Bazárban.Orbán szerint a magyarok jövője biztosított, Magyarország erősödik és fejlődik, Magyarországon "a holnap nem vet árnyékot a mára". A miniszterelnök úgy fogalmazott: "a holnap miatt nincs okunk idegeskedni, a családok talpra fognak állni, és anyagilag is össze fogják szedni magukat". Hozzátette: ha mindenki rendesen elvégzi a munkáját, betartjuk a törvényeket, nem lesz baj, és minden évben mindenki előreléphet.
Tavaly tízéves csúcsra, 9,6 százalékra ért a szegények aránya azok között, akiknek egyébként van munkájuk. Különösen drámai az ugrás az 55-64 évesek közt. A dolgozói szegénység egyik oka a szakember szerint a havi 53 ezer forintot jelentő közmunka.
A Hír TV-nek nyilatkozó Sziklai István egy budapesti múzeumban dolgozik. Otthona egy kopott martonvásári ház, erre futotta a budapesti panel árából. Azóta a rezsitartozására ráment a lakáskassza.

- Gázszámlával tartoztunk, azt hiszem, már három hónap is volt.
- És összegszerűen az mennyi volt?
- Ilyen százezer körül volt már.
- És ezt a lakásmegtakarításból tudták fedezni?
- Igen, kivettük azt a félmillió-valamennyit, amit eddig össze tudtunk gyűjteni, és kifizettük a csekkeket, gyorsan, meg karácsonyoztunk, és ennyi - mondta a férfi.

István 25 évig történelmet tanított, később egy könyvtárban dolgozott. Egy éve kapta meg a felmondását: átszervezték az intézményt, ő pedig az állami bürokráciacsökkentés áldozata lett.

- Lejárt a felmentési időm, utána elmentem álláskeresési támogatásra, és utána vissza tudtak foglalkoztatni kulturális közfoglalkoztatottként. Közmunkásként, de egy kulturális közfoglalkoztatott az már nem kap minimálbért, az már kevesebbet - mondta nevetve.
- Előtte minimálbért kapott?
- Az álláskeresési támogatáson ott minimálbért kaptam, igen.

Most egykori közalkalmazotti fizetésének a felét kapja régi-új munkahelyén, mint diplomás közmunkás: nettó 69 ezer forintot.

,,Ami a legdrámaibb, hogy az 55-64 év közötti korosztályban 3 százalékról 11 százalékra ment fel, tehát drámai ugrás történt meg." Az Eurostat adatait magyarázta Kiss Ambrus, a Policy Agenda vezető elemzője. A grafikon a dolgozói szegénységről szól. Tavaly 9,6 százalékra, az utóbbi tíz év csúcspontjára ért a szegények aránya azok között, akiknek egyébként van munkájuk. ,,Ez a hatalmasra nőtt közmunkarendszer, amiben átlag 200-220 ezer ember van havonta foglalkoztatva, az nyilvánvalóan azt jelenti, hogy ez egy tömeges mértékű kezelése egy olyan helyzetnek, ami nyilván adott, tehát a szegénységnek, a szociális lecsúszásnak" - tette hozzá Kiss Ambrus.

Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  Vicc  
Címkék: világgazdaságban, közmunkarendszer, legeslegellenség, felhatalmazással, rezsitartozására, közalkalmazotti, legszegényebbek, azerbajdzsánnal, visszafordítani, magyarországért, karácsonyoztunk, megvizsgáltatom, összezsugorodás, magyarországnak, egyenjogúságért, nyelvújítással, foglalkoztatni, átalakításáért, foglalkoztatva, összetöpörödés, szocialistákat, gyógyszertárba, oroszországgal, törökországgal, magyarországon, miniszterelnök, magyarországot, nyugdíjasokkal, tisztességesen, szegénységről, korosztályban, egalitarizmus, megjutalmazza, tizenkettedik, országgyűlési, önrendelkezés, évből máig, polgári koalíció, legszegényebbek helyzetének, tagjai dolgoznak, vállukon viszik, ország gondját, gyereknevelés örömteli, magyar zászló, szülei vagyoni, ország pályára, levegőbe emelkedett, váratlan ellenzékiség, bősz uniózás, unióba történő, európai unió, önrendelkezés jogáért, Costa Conordia, Mark Twain, Várkert Bazárban, Sziklai István, Kiss Ambrus, Policy Agenda,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.06. 10:41 Koronavírus - Támogatja az ÁSZ a kórházparancsnokokat
04.06. 10:41 Koronavírus - Oroszországban csaknem ezerrel nőtt a fertőzöttek száma
04.06. 10:31 Róka Géza: csoda lenne, ha június végéig befejeznénk a bajnokságot
04.06. 10:11 Koronavírus - Egyelőre nincsenek új szigorítások a Nyugat-Balkánon, de a ha...
04.06. 10:11 Koronavírus - Ötödével estek az első negyedévben a BMW eladásai
04.06. 10:01 Koronavírus - Csehországban lassult a fertőzöttek számának napi növekedése
04.06. 09:41 Koronavírus - Hetvenháromezerrel, 1,28 millióra nőtt a regisztrált fertőzöt...
04.06. 09:31 A Lantos Mihály központban edzhetnek a válogatott atléták
04.06. 09:11 A Richter összesen 11,7 milliárd forint osztalékot fizet a tavalyi eredmény...
04.06. 09:11 Tokió 2020 - Bach aktivitásra buzdít
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Imádság  Délutáni mosoly.......  Bach nagyböjti zeneimája  Tormakrém sonkatekercsbe  Facebookon kaptam  Nagyon szeretem  Ma Virágvasárnap van  Bohóc bíztató......  Facebookon kaptam  Virágvasárnap Veszprém 04.05  Bárányka  Ferenc pápa virágvasárnapi hom...  Virágvasárnap - Prohászka Temp...  Hozsánna: Áldott Aki jön az Úr...  Ma Virágvasárnap van  Virágvasárnapi szentmise Debre...  Facebookon kaptam  Betty Boop  Napi cuki  Happy easter  Károly atyával riport műsor a ...  Magamhoz  Rózsa csokor  Szelepgumi  Délutáni mosoly.......  Jézus pere az Írások szerint  Angelo Comastri bíboros: II. J...  Virágvasárnap Veszprém 04.05  Facebookon kaptam  Fehér csokor  Virágvasárnapra ima  Mi kell nekünk fájjon?  TÚRMEZEI ERZSÉBET: Virágvasárn...  Pio atya idézetei  Alázatos kérés  Facebookon kaptam  Mosás  Vajon miért szakadt ez a járvá...  Betty Boop  Áldott, békés Virágvasárnapot!  Hogyan tud szeretni?  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ferenc pápa Twitter-üzenetei á...  Istenért vagyunk itt!  Áldott Virágvasárnapot!  Tormakrém sonkatekercsbe  Aranyosi Ervin: Megtisztulás&#...  Ferenc pápa a szombat reggeli ...  A virágok jelképezik  Kutyus virágokkal  Gáti Gábor videója  Virágvasárnapi passió  Virágvasárnap Csíksomlyó 04.05  A kereszt köré kell gyülekeznü...  Üzenet a postásnak.......  Fejfájás  Éljük meg a hálát  Mexikó  Szèp estét kedves látogat...  Cica virággal  Facebookon kaptam  Jézus pere az Írások szerint  Facebookon kaptam  Hétfőtől díjmentes a közterüle...  Virágvasárnap ékes virágjai  733 főre nőtt a beazonosított ...  Png rózsa  Virágvasárnapi szentmise  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Szerencse malac  Jó éjszakát  Imádkozzunk a járvány megszűné...  Somlói torta recept  Magamhoz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap Csíksomlyó 04.05  Facebookon kaptam  Márai Sándor - Zsoltár  Ferenc pápa virágvasárnapi hom...  Png párna  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szülinapra  Hozsánna: Áldott Aki jön az Úr...  Valóban szenvedett Jézus?  Kellemes délutánt kívánok  Virágvasárnapi passió  Ne hagyjuk Jézust egyedül. - G...  Virtuális  Délutáni mosoly.......  Az idei virágvasárnapon Jézus ...  A Szentírás üzenete - 2020. áp...  Virtuális  Fehér csokor  Facebookon kaptam  Szóvivő.......  Csíksomlyói szentmisén - Rózsa...  Szerencse malac  Osztozik velünk a szenvedésben  Virágvasárnapi szentmise a Szé... 
Bejegyzés Címkék
évből máig, polgári koalíció, legszegényebbek helyzetének, tagjai dolgoznak, vállukon viszik, ország gondját, gyereknevelés örömteli, magyar zászló, szülei vagyoni, ország pályára, levegőbe emelkedett, váratlan ellenzékiség, bősz uniózás, unióba történő, európai unió, önrendelkezés jogáért, nyelvújítással lepte, magyar családoknak, évértékelőre országot, nagy napon, nemzeti konzultáció, országgyűlési választást, őszödi beszéd, belapátol kupacokra, válság kellős, gazdaság talpra, világgazdaságban keleti, remélt gazdasági, arab világgal, keleti nyitás, 2012-es szeánsz, tragikus sorsú, válságadót kivetni, középosztály kössön, felzárkózni akarókkal, erős Magyarországért, pénzvilággal szemben, roller is&#8230, fogadatlan prókátorok, polgári párt, csatornába öntöm, nekünk juttatott, hosszú útra, szolgái között, másik kettőt, harmadik egyet, rest szolgát, legjobban használta, újabb lehetőséget, menekültügy tavalyelőtt, 2015-ös évértékelőn, orbáni beszédbe, betelepítési kvóta, magyarok jövője, holnap miatt, családok talpra, szegények aránya, 55-64 évesek, dolgozói szegénység, szakember szerint, budapesti múzeumban, kopott martonvásári, budapesti panel, rezsitartozására ráment, mennyi volt, könyvtárban dolgozott, felmentési időm, álláskeresési támogatáson, felét kapja, dolgozói szegénységről, hatalmasra nőtt, tömeges mértékű, olyan helyzetnek, világgazdaságban, közmunkarendszer, legeslegellenség, felhatalmazással, rezsitartozására, közalkalmazotti, legszegényebbek, azerbajdzsánnal, visszafordítani, magyarországért, karácsonyoztunk, megvizsgáltatom, összezsugorodás, magyarországnak, egyenjogúságért, nyelvújítással, foglalkoztatni, átalakításáért, foglalkoztatva, összetöpörödés, szocialistákat, gyógyszertárba, oroszországgal, törökországgal, magyarországon, miniszterelnök, magyarországot, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 185
  • e Hét: 784
  • e Hónap: 4120
  • e Év: 93836
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.