Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szép napot mindenkinek!
  2018-09-22 07:46:20, szombat
 
  Az elmúlt hét első felében még folytatódott a szinte egész augusztusra jellemző nagyon meleg és javarészt száraz időjárás, majd a hét végére megérkezett a bő 10 fokos lehűlés.





Az egész EU-ban sehol nem végez annyi emberrel rák és krónikus megbetegedés, mint Magyarországon, és az öngyilkosságokat nézve is az élen járunk. De máshol sincs minek örülni Kelet-Közép Európában.
A krónikus betegségek és a rák az egész Európai Uniót nézve Észak-Magyarországon szedi a legtöbb halálos áldozatot - szúrta ki a Portfolio.hu az Eurostat most megjelent Regionális Évkönyv 2018 című kiadványában.
Északon krónikus betegségek
A krónikus betegségek (rosszindulatú daganat, ischaemiás szívbetegség, keringési betegségek, krónikus alsó légúti betegségek, krónikus májbetegségek, cukorbetegség) okozta halálozási ráta értéke Kelet-Közép Európában, azon belül pedig a magyar régiókban kimagasló.
Az EU-s átlag ebben a tekintetben 261,7 haláleset 100 ezer lakosra vetítve, míg Magyarországon ez az érték 337-360 eset között szóródik.
Az Eurostat dokumentuma (42. oldaltól) külön is foglalkozik a magyarországi helyzettel, annyira kirívó. A krónikus betegségekkel összefüggő halálozási ráta az észak-magyarországi régióban a legmagasabb egész Európában, de az 5. helyen végzett Észak-Alföld is.
Délen rákos megbetegedések
Hasonló a régiós kép a rákos halálozások tekintetében, és Magyarország ebben a tekintetben is kiemelkedően halálos hely, mint arra az Eurostat anyaga külön is felhívja a figyelmet. Különösen Dél-Dunántúlon halálos a rák - százezerből 367 életet követel, a 261,7-es uniós átlaghoz képest -, de
a hét vizsgált magyar régió mindegyike a legmagasabb értéket mutató térségek között helyezkedik el.
Különösen látványos a különbség az ország nyugati határán. Ausztriában a határ menti régióban 225 és 250 között van a százezer személyre jutó halálos kimenetelű rákos megbetegedések száma. Hazánkban, pár kilométerrel arrébb, már 300 fölött.
Öngyilkosság az Alföldön
Toplistás helyezést ért el Magyarország az öngyilkosságok terén is. Igaz, e tekintetben Litvánia jár az élen, de mögötte rögtön Észak- és Dél-Alföld következik a férfiaknál, és a nőknél is az első tízben vannak ezek a területek.
Ezekben a régiókban százezerből 40-50 férfi és nagyjából 10 nő vet véget saját életének.


Európa-szerte a tagállamok és érdekelt felek gyűjtik a növényekben, állatokban, élelmiszerekben és italokban előforduló kémiai anyagokkal kapcsolatos laboratóriumi vizsgálati adatokat és elemzik ezeket az információkat. Ez a munka támogatja a nemzeti és európai hatóságokat abban, hogy tisztában legyenek az élelmiszer-biztonsági helyzettel, és felmérjék a hatósági ellenőrzések hatásait. Ezek az elemzések annak megértésében is segítenek, ha új biztonsági értékelésre vagy intézkedésekre van szükség, és lehetőséget adnak a kutatások és adatgyűjtési tevékenységek prioritásainak meghatározására.







"Az emberek nagyon fontosnak tartják a tulajdonukat. Csak a legjobb olajat töltik a kocsijukba, gyönyörű bútorokat vásárolnak, miközben a legolcsóbb, legrosszabb minőségű ételt eszik. Mert a mai ember néha többre becsüli a tárgyait, mint a tulajdon testét vagy az életét.

Puszta mechanikai szempontból az emberi test, mint tudjuk, bámulatos, nincs hozzá fogható a készáruk világában. Már az ésszerűség kedvéért is jobban kellene törődnünk vele, mint a többi anyagi dologgal."

(Paul Pitchford - Gyógyító táplálkozás)





Link





Link





Link







 
 
0 komment , kategória:  Videók  
Címkék: öngyilkosságokat, élelmiszerekben, meghatározására, magyarországon, megbetegedések, prioritásainak, öngyilkosságok, intézkedésekre, magyarországi, információkat, laboratóriumi, májbetegségek, rosszindulatú, cukorbetegség, tevékenységek, betegségekkel, kiemelkedően, kiadványában, szívbetegség, megbetegedés, tekintetében, magyarország, kilométerrel, folytatódott, adatgyűjtési, tulajdonukat, megértésében, ellenőrzések, öngyilkosság, foglalkozik, lehetőséget, tekintetben, táplálkozás, szempontból, legrosszabb, értékelésre, szinte egész, egész EU-ban, öngyilkosságokat nézve, élen járunk, krónikus betegségek, egész Európai, legtöbb halálos, magyar régiókban, érték 337-360, magyarországi helyzettel, krónikus betegségekkel, legmagasabb egész, rákos halálozások, legmagasabb értéket, ország nyugati, határ menti, Kelet-Közép Európában, Európai Uniót, Regionális Évkönyv, Különösen Dél-Dunántúlon, Paul Pitchford,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Könnyáztatta asszonysorsok  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Síró nő  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Szép estét kedves látogatóimna...  Nemzeti  Nemzeti  Az ünnepről  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Paul David Tripp Március 17  Amikor 5 éves voltam,  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Nemzeti  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Alvó cica  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Március 15-re emlékve  Paul David Tripp Március 16  Ne engedd el kezem!  Szép estét  Atyám !  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  A magukat nyílt és őszinte emb...  Március 15-re emlékve  Hernádkak  Nemzeti  Házi botox  Facebookon kaptam  Törött csészék  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Csörög a telefonom  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Esti kép  A Mindenható Istenben bízva  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Nem kell ide békemenet  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Március 15 emlékére virágba bo...  Facebookon kaptam  Üdvözöllek az oldalamon  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Könnyáztatta asszonysorsok  mindent a népért...  Ne engedd el kezem!  Márciusi eső  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  Amikor 5 éves voltam,  Tavaszról álmodom,  Esti kép  képre írva Március 15 -re emlé...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Síró nő  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke 
Bejegyzés Címkék
szinte egész, egész EU-ban, öngyilkosságokat nézve, élen járunk, krónikus betegségek, egész Európai, legtöbb halálos, magyar régiókban, érték 337-360, magyarországi helyzettel, krónikus betegségekkel, legmagasabb egész, rákos halálozások, legmagasabb értéket, ország nyugati, határ menti, százezer személyre, öngyilkosságok terén, első tízben, régiókban százezerből, munka támogatja, hatósági ellenőrzések, elemzések annak, emberek nagyon, legjobb olajat, tulajdon testét, emberi test, készáruk világában, ésszerűség kedvéért, többi anyagi, öngyilkosságokat, élelmiszerekben, meghatározására, magyarországon, megbetegedések, prioritásainak, öngyilkosságok, intézkedésekre, magyarországi, információkat, laboratóriumi, májbetegségek, rosszindulatú, cukorbetegség, tevékenységek, betegségekkel, kiemelkedően, kiadványában, szívbetegség, megbetegedés, tekintetében, magyarország, kilométerrel, folytatódott, adatgyűjtési, tulajdonukat, megértésében, ellenőrzések, öngyilkosság, foglalkozik, lehetőséget, tekintetben, táplálkozás, szempontból, legrosszabb, értékelésre, dokumentuma, hatóságokat, százezerből, legmagasabb, ausztriában, növényekben, halálozások, kapcsolatos, helyezkedik, augusztusra, megérkezett, következik, betegségek, férfiaknál, regionális, anyagokkal, előforduló, állatokban, kimenetelű, halálozási, összefüggő, helyzettel, dunántúlon, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 200
  • e Hét: 1207
  • e Hónap: 9075
  • e Év: 51020
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.