Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érdekesség
  2018-10-09 09:34:56, kedd
 
 



2019. júliusában a Google bezárja közösségi platformját, a pluszt! Ezzel értelemszerűen e közösség is eltűnik, amiért igen nagy kár lenne! Ezért kérlek benneteket, a fennmaradó időben vigyétek hírét közösségünknek és annak, miszerint a Facebook hálózatán továbbra is elérhetőek vagyunk!
Köszönöm nektek az ide feltöltött rengeteg gyönyörű verset, gondolatot, ha kedvetek és lehetőségetek van rá, csatlakozzatok odaát! Az "Információ a közösségről" oldalsó menüben megtaláljátok az ottani elérhetőségi linket!
Most búcsúzom, a mielőbbi viszontlátás reményében!

Vers Baráti üdvözlettel:

Mikó Zsolt
Író / Költő

Eric Schmidt, a Google korábbi vezérigazgatója szerint nem fragmentációról lesz szó, hanem hogy lesz egy Kína által vezetett, illetve egy USA által vezetett net. Schmidt szerint Kína internetalapú gazdaság, rengeteg befolyásos és innovatív szolgáltatással, de megjegyezte, hogy az ország dominanciájának árnyoldalai is vannak, hiszen azok felett hatást gyakorol a rezsim, a cenzúra.

Magától értetődő hát az aggodalom, hogy ez rosszat tesz a társadalomnak, a szabad és nyitott internetnek. A globális összeköttetés az internet alapvető értéke. Világszerte bárki bárhonnan kommunikálhat másokkal, vásárolhat termékeket online webshopokból, nézhet élő közvetítéseket más országokból. Egy szegmentált internet korlátozná az információkhoz való hozzáférést. Ráadásul, ha Kínában ez megvalósítható, hasonló gondolatok vetődhetnek fel Oroszországban, Törökországban, Iránban, Egyiptomban, ami láncreakciót indíthat el, és

sok-sok alternatív internet jöhet létre. Olyanok, amelyek a hatalom érdekeit szolgálnák, nem a felhasználókét.

A másik oldalon viszont ott van az, hogy a lokalizált kormányzati felügyelet egyben nagyobb átláthatóságot jelentene, és erősebb védelmet a felhasználóknak, ám kérdés, hogy ezt milyen áron.



Saját apja is megveti már
Az internet jelenlegi helyzetét aggasztónak tartja maga Sir Tim Berners-Lee, a világháló atyja is. Tőle indult minden: az Európai Nukleáris Kutatási Szervezetnél (CERN) dolgozó szakember 1991-ben mutatta be kollégáinak NeXT számítógépre kifejlesztett első böngészőprogramját, a WorldWideWebet, amely akkor az egyedüli eszköz volt a weboldalakon való keresésre. 1993. április 30-án a CERN a forráskódot és a világhálót közkinccsé, mindenki számára szabadon és ingyen hozzáférhetővé tette, hozzá fűződik az első böngésző, a http protokoll és az url cím is.




idézet tőle
"Mindig is abban hittem, hogy a web mindenkié. Ezért küzdök én is másokkal azért, hogy ezt megvédjem. A változások, amiket hoztunk, egy jobb és összekapcsoltabb világot hoztak el. De minden jó mellett, amit elértünk, a web egyenlőtlenség és megosztottság hajtómotorja is lett"

De mi is lenne ez gyakorlatilag?
A Solid fő célkitűzése egy decentralizált net megépítése, hogy az adataikkal adja vissza a hatalmat az egyéneknek egy olyan platformon keresztül, ami a már létező web alapjaira épül. Lehetőséget biztosítana arra a felhasználóknak technikailag, hogy maguk kezeljék adataikat, minden egyes szolgáltatás esetén: ők dönthessenek arról, hol tárolódjanak, hogy csak meghatározott csoportok és személyek férhessenek hozzájuk, ahogy azon információkhoz is, milyen appokat használnak.


És vajon kelleni fog ez nekünk?

Olyan alkalmazásokat, amik segítenek nekik elvégezni azt, amit szeretnének- anélkül, hogy kémkednének utánunk.



A cikk írója

Ez gusztustalan,emberek elől információt elzárni, totális diktatórikus, a szabadság korlátozása. A teljes homályba, tudatlanságba terelés. A világháló, pont azért az ami, hogy bármi amit tudni szeretnék, bárhonnan elérhető legyen. Ebben az a szörnyű, hogy egy csomó ország át fogja venni, ezt a fajta alternatív nettet. Köztük előbb-utóbb Orbánék is. Ezt nem nevezném fejlődésnek. Persze a pénz... az üzlet, a haszon. Kit érdekel itt a demokrácia?


Szeretem a fejlődést. De el kell ismernem, nem haladunk jó irányba...Ha elfogadod az itteni szabályokat, hogy ez itt egy anyagi világ, máris csapdában és korlátok között találod magad.




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: összekapcsoltabb, szolgáltatással, dominanciájának, felhasználóknak, fragmentációról, vezérigazgatója, megvalósítható, közvetítéseket, egyenlőtlenség, hozzáférhetővé, worldwidewebet, információkhoz, átláthatóságot, alkalmazásokat, felhasználókét, csatlakozzatok, közösségünknek, decentralizált, oroszországban, értelemszerűen, törökországban, összeköttetés, megtaláljátok, internetalapú, társadalomnak, kommunikálhat, kifejlesztett, meghatározott, gyakorlatilag, megosztottság, lehetőségetek, tudatlanságba, gusztustalan, viszontlátás, tárolódjanak, elérhetőségi, fennmaradó időben, ottani elérhetőségi, mielőbbi viszontlátás, ország dominanciájának, globális összeköttetés, internet alapvető, szegmentált internet, információkhoz való, hatalom érdekeit, másik oldalon, lokalizált kormányzati, internet jelenlegi, világháló atyja, egyedüli eszköz, weboldalakon való, világhálót közkinccsé, Vers Baráti, Mikó Zsolt, Eric Schmidt, Európai Nukleáris Kutatási Szervezetnél,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Paul David Tripp Április 20  Sose bánj semmit  A televizió nem a kultúrát kép...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Makszim Gorkij gondolata  Nem számIt  Örülök, hogy látlak!  Png csokor  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Lóhere  Fekete István - Akác  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png ház  Png fotel  Facebookon kaptam  Png kutya  Alázat  Szívem  A Megváltó szolgálatában  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Png fotel  Popper Péter szavai  Irgalom és ítélet  Tavaszi kép  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Csak a fogyatkozás látható  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Sokan azt tartják  Alázat  Alvó cicák  Csak a fogyatkozás látható  Szívem  Egy maradéktalanul uralt világ  Lóhere  Julian Brass gondolata  Erdőn  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Éretlen vers  Png telefon  Régi emberek, akikre máig büsz...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Png férfi  Szabolcska Mihály – Ákác...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nevem  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Kaffka_Margit  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Esti kép  Szívem  Alázat  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nevem  Png virág  Rátalálsz  Hazára minden embernek szükség...  Mi lenne ha  Alázat 
Bejegyzés Címkék
fennmaradó időben, ottani elérhetőségi, mielőbbi viszontlátás, ország dominanciájának, globális összeköttetés, internet alapvető, szegmentált internet, információkhoz való, hatalom érdekeit, másik oldalon, lokalizált kormányzati, internet jelenlegi, világháló atyja, egyedüli eszköz, weboldalakon való, világhálót közkinccsé, első böngésző, http protokoll, adataikkal adja, olyan platformon, felhasználóknak technikailag, cikk írója, szabadság korlátozása, teljes homályba, csomó ország, fajta alternatív, itteni szabályokat, anyagi világ, összekapcsoltabb, szolgáltatással, dominanciájának, felhasználóknak, fragmentációról, vezérigazgatója, megvalósítható, közvetítéseket, egyenlőtlenség, hozzáférhetővé, worldwidewebet, információkhoz, átláthatóságot, alkalmazásokat, felhasználókét, csatlakozzatok, közösségünknek, decentralizált, oroszországban, értelemszerűen, törökországban, összeköttetés, megtaláljátok, internetalapú, társadalomnak, kommunikálhat, kifejlesztett, meghatározott, gyakorlatilag, megosztottság, lehetőségetek, tudatlanságba, gusztustalan, viszontlátás, tárolódjanak, elérhetőségi, diktatórikus, technikailag, weboldalakon, szervezetnél, webshopokból, hajtómotorja, szolgáltatás, láncreakciót, dönthessenek, számítógépre, szegmentált, forráskódot, országokból, célkitűzése, lehetőséget, hozzáférést, üdvözlettel, kormányzati, egyiptomban, vetődhetnek, aggasztónak, kollégáinak, biztosítana, világszerte, korlátozása, információt, kémkednének, árnyoldalai, fejlődésnek, szabályokat, megjegyezte, férhessenek, szeretnének, internetnek, platformját, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 126
  • e Hét: 649
  • e Hónap: 9832
  • e Év: 62540
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.