Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Képes idézetek
  2018-11-12 08:44:08, hétfő
 
 



Nem vagyok boldogtalan, de boldog sem vagyok. A kedélyem jó, mégis bennem van valami árnyalt szomorúság. Nem olyan letargikus, mindent feladó, remények nélküli. Csak a csendes, helyzet felismerő. Ennél rosszabb nem is lesz. Tudom milyen a boldogtalanság, volt benne részem. Ami most van, az annál sokkal, de sokkal jobb.
Néha úgy érzem, olyan vagyok mint egy zöld, sohasem virágzó szobanövény. Élek, felszívom a vizet, elfotoszintetizálgatok az ablakban, mert odatettek, és mert az automatikusan megy. De semmi egyéb. Most már jó lenne virágzó szobanövényből emberré, sőt ismét férfivé válnom.
Álmodozok róla. Sokat. Kell egy Nő, egy vonzó nő, aki érdekel, aki beindítja a kémiát, amitől
"Férfi "akarok lenni újra, igazán. Arról álmodozom, hogy végre jönni fog az, akit annyira akarok majd, hogy az utána való sóvárgás elnyomja az összes félelmemet és bizalmatlanságomat, és végre eszemet vesztem.

Hűha. Iszonyatosan jó álmodozó vagyok!

Valaki szerint hiteles oldalról másoljunk!

Több millió euróval járul hozzá Magyarország Törökország menekültügyi forrásaihoz. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.

A határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy Magyarország további pénzügyi hozzájárulást nyújtson a "Törökország-támogató Menekültügyi Eszköz" 2018-2019. évi működéséhez.

Ennek keretében összesen 7 millió 870 ezer 809 eurós (2,5 milliárd forintos) összeg pénzügyi kötelezettségvállaláshoz szükséges tanúsítványt ír alá a pénzügyminiszter.

Ebből 1 millió 777 ezer 228 eurót jövőre, a fennmaradó több mint 6 millió eurót a 2020-2023. években kell biztosítani - olvasható a határozatban.







Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most.

Nehéz kiválasztani a rendelkezésre állók közül azt az egyetlen szempontot vagy - akár nem hivatalos - mutatót, amellyel a legjobban leírhatnánk a magyarországi egészségügy állapotát. Mert melyiket is vegyük alapul? Hogy hány kórház sürgősségi osztályán halnak meg többen még azelőtt, hogy a 6-12 órás várakozás után rájuk nézne egy orvos?

Halálban az élen, gyógyulásban a végen

Túlélhetnék, mégis meghalnak


A magyar egészségügyi ellátórendszer a jelentés szerint összességében tragikusan alulfinanszírozott: az egy főre jutó egészségügyi költés az uniós átlag felét is alig éri el (2015-ben fejenként 1428 euró, szemben a 2797 eurós uniós átlaggal). A zsebből fizetett kiadások (közvetlen lakossági hozzájárulás) magas szintje viszont Európai szinten is kirívó- főként a hálapénznek és a magas gyógyszerköltségeknek köszönhetően.

Vagyis az elhunytak több mint negyede - összesen több mint 32 ezer, tehát nagyjából egy Szekszárd méretű városnyi magyar - ma is élhetne, ha megfelelően működne az egészségügyi ellátórendszer.

Emlékezetes, az 1001 orvos hálapénz nélkül csoport még 2016-ban figyelmeztette a döntéshozókat, hogy titkolózás helyett hozzák nyilvánosságra a kórházi fertőzések adatait, egyben dolgozzanak ki cselekvési tervet a probléma orvoslására. Ez utóbbi azonban a (még mindig csak részlegesen közzétett) mutatók szerint vagy nem készült el, vagy nem sikerült túl jól: a legutóbb 2017 szeptemberében publikált adatok szerint 2016-ban ugyanis 4830 fertőzést jelentettek az intézmények









Link
 
 
0 komment , kategória:  Képes idézetek  
Címkék: kormányhatározat, pénzügyminiszter, boldogtalanság, ellátórendszer, figyelmeztette, nyilvánosságra, szeptemberében, szobanövényből, összességében, automatikusan, hozzájárulást, magyarországi, döntéshozókat, rendelkezésre, kiválasztani, egészségügyi, magyarország, gyógyulásban, határozatban, menekültügyi, tanúsítványt, iszonyatosan, köszönhetően, hozzájárulás, törökország, szobanövény, legfrissebb, biztosítani, működéséhez, forrásaihoz, egészségügy, orvoslására, dolgozzanak, megfelelően, részlegesen, jelentettek, annál sokkal, automatikusan megy, utána való, összes félelmemet, erről szóló, határozat szerint, kormány egyetért, fennmaradó több, 2018-as parlamenti, nagy kérdés, rendelkezésre állók, egyetlen szempontot, legjobban leírhatnánk, magyarországi egészségügy, 6-12 órás, magyar egészségügyi, Magyarország Törökország, Magyar Közlöny, Törökország-támogató Menekültügyi Eszköz,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Jó éjszakát  Kerüld el az evangélium örömén...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Reménység és erő Krisztustól e...  Zilahy Lajos gondolata  Png rózsa csokor  Soha ne kedvezz...  Png telefon  Egy maradéktalanul uralt világ  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Png lepke  Facebookon kaptam Annuska bar...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hogy lehet megtartani  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kövesd a cowboyt!  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Esti kép  Png virág  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 21  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  képre írva  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Png csokor  képre írva  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png lepke  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nagyon különös  Adakozás  Tavaszi kép  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Esti kép  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Soha ne kedvezz...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Sokan azt tartják  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Krisztinától  Miért kiabálunk amikor dühösek...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Albert Einstein gondolata 
Bejegyzés Címkék
annál sokkal, automatikusan megy, utána való, összes félelmemet, erről szóló, határozat szerint, kormány egyetért, fennmaradó több, 2018-as parlamenti, nagy kérdés, rendelkezésre állók, egyetlen szempontot, legjobban leírhatnánk, magyarországi egészségügy, 6-12 órás, magyar egészségügyi, jelentés szerint, uniós átlag, 2797 eurós, zsebből fizetett, elhunytak több, egészségügyi ellátórendszer, 1001 orvos, kórházi fertőzések, probléma orvoslására, legutóbb 2017, kormányhatározat, pénzügyminiszter, boldogtalanság, ellátórendszer, figyelmeztette, nyilvánosságra, szeptemberében, szobanövényből, összességében, automatikusan, hozzájárulást, magyarországi, döntéshozókat, rendelkezésre, kiválasztani, egészségügyi, magyarország, gyógyulásban, határozatban, menekültügyi, tanúsítványt, iszonyatosan, köszönhetően, hozzájárulás, törökország, szobanövény, legfrissebb, biztosítani, működéséhez, forrásaihoz, egészségügy, orvoslására, dolgozzanak, megfelelően, részlegesen, jelentettek, intézmények, boldogtalan, hálapénznek, emlékezetes, leírhatnánk, diadalmámor, túlélhetnék, szempontot, összeomlás, félelmemet, cselekvési, fennmaradó, titkolózás, fertőzések, tragikusan, sürgősségi, parlamenti, letargikus, szomorúság, felszívom, közzétett, keretében, várakozás, fejenként, jutottunk, osztályán, választás, közvetlen, álmodozom, olvasható, elhunytak, szükséges, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 303
  • e Hét: 3339
  • e Hónap: 12522
  • e Év: 65230
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.