Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érdekesség
  2018-12-11 21:27:30, kedd
 
  MEGHATÓ TÖRTÉNET EGY ELFEKVŐBŐL





Sajnos évente több ezer idős ember hal meg úgy az öregotthonokban, hogy senki sem látogatja meg őket, és senki sem foglalkozik velük.

Sajnos sok ember számára az idősek egy idő után terhet jelentenek, és beteszik őket egy otthonba, és egy idő után már nem is foglalkoznak velük. Persze vannak olyanok is, amikor tényleg indokolt az, hogy egyes idős embereket egy otthonban helyezzenek el, és a család továbbra is látogatja, és törődik vele, azonban sajnos rengetegen vannak, akik nem így tesznek.

Ebben a történetben egy olyan idős néniről lesz szó, akivel senki sem törődött, azonban a halála után mindenki rájött arra, hogy többet kellett volna törődniük vele.

Az idős nővel senki sem törődött, és a furcsa szokásai miatt bolondnak nézték. Az idős nő később rosszul lett, és az életét már nem tudták megmenteni.

Később egy nővér átnézte az idős nő dolgait, és egy levelet talált közöttük, ami neki szólt.

Kedves nővér!

Mit láttál, ha rám néztél? Egy vén boszorkányt, nevetséges szokásokkal? Egy szenilis öregasszonyt, akit etetni kell, de akkor is kiesik a szájából a falat, és csak takarítani kell utána?

Egy magatehetetlen testet, aki összemocskolja magát, és alig lehet lesikálni róla a koszt?

Nos, amit te láttál, az nem én voltam!

Hogy ki voltam én?

Én is voltam kisbaba, még mindig emlékszem az édesanyám és az édesapám szerető mosolyára. Voltam 10 éves kislány, és a testvéreimmel mindig a kertben játszottunk, fára másztunk és kunyhót építettünk.

16 éves bakfis voltam, élveztem, hogy a fiúk megbámulnak! De rég is volt! A világ óriásinak tűnt, tele volt végtelen lehetőségekkel! Mindig elbújtam a kis kerti kunyhónkba, és az igaz szerelemről álmodoztam..

20 éves fiatal feleség voltam, Kálmánnal örökre összekötöttük az életünket, és be is tartottuk, amit ígértünk egymásnak! 30 éves boldog családanya voltam, gyermekeim szeretete mindenkinél boldogabbá tett! 40 éves voltam, amikor a gyerekek már nem a körülöttem játszottak, hanem a barátaikkal töltötték az idejüket. Olyan gyorsan felnőttek! 50 éves voltam, és ők már elköltöztek otthonról. Ketten maradtunk a férjemmel. 60 éves nagymama voltam, a kisunokáim “drága mamija". Imádták a dobostortámat és a szilvalekváromat! Minden olyan tökéletes volt!

Aztán szegény férjem meghalt. A gyerekeim külföldre költöztek, egyre kevesebbet találkoztunk... Az évek teltek és egyre magányosabb lettem, egyre jobban rettegtem!! Az élet olyan gyorsan eltelt... Mostanra egy magányos öregasszony lettem! Se szép, se egészséges nem vagyok többé, a természet könyörtelen!! Annyira szeretnék újra fiatal lenni... de tudom, hogy nem lehet!!! Lassan beletörődtem, és békében várom a halált.

Kérlek, hogy ha visszagondolsz rám, annak láss, aki voltam! Egy ember voltam, kislány, édesanya, nagymama, aki valaha sok embert szeretett, és akit sokan szerettek!"

Ezután természetesen mindenki rájött arra, hogy törődniük kellene az idősekkel




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: szilvalekváromat, öregotthonokban, magatehetetlen, lehetőségekkel, összemocskolja, visszagondolsz, összekötöttük, testvéreimmel, dobostortámat, természetesen, beletörődtem, öregasszonyt, találkoztunk, foglalkoznak, szerelemről, boszorkányt, helyezzenek, könyörtelen, szokásokkal, megbámulnak, mindenkinél, magányosabb, foglalkozik, játszottunk, öregasszony, elköltöztek, történetben, barátaikkal, családanya, elfekvőből, takarítani, boldogabbá, rengetegen, egészséges, játszottak, megmenteni, otthonban helyezzenek, család továbbra, olyan idős, halála után, idős nővel, furcsa szokásai, nővér átnézte, levelet talált, szenilis öregasszonyt, magatehetetlen testet, édesapám szerető, testvéreimmel mindig, kertben játszottunk, fiúk megbámulnak, világ óriásinak, igaz szerelemről, MEGHATÓ TÖRTÉNET EGY ELFEKVŐBŐL,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem kell ide békemenet  Minden jónak végeszakad egysze...  1848. március 15-én  Isten áldja  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Március 15 emlékére virágba bo...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Március  Facebookon kaptam  Esti kép  Cicus virággal  Heltai Jenő: Szabadság  Jóga férfiaknak  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Mély, puha álom - sárga féltés  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Intelem  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  A kávé  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Jóga férfiaknak  Alvó cica  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó éjszakát  Isteni zsebkendők  Az élet  Szép estét kedves látogatóimna...  Mi a különbség  Esti kép  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A gyomorrontás tojással is kez...  Március 15-re emlékve  Mindig tud adni ,  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Alvó baby  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Könnyáztatta asszonysorsok  Esti kép  Vágy, élet és sugár  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Könnyáztatta asszonysorsok  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  Por  Éljen a magyar szabadság!  Aztán itt van egy másik szerep...  Imádkozás Krisztus értelméért  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Atyám !  A csonk és a facsemete  Tavaszról álmodom,  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Március  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Isten áldja  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  Atyám !  Paul David Tripp Március 15  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Amikor 5 éves voltam,  Szép estét kedves látogatóimna...  A gyomorrontás tojással is kez...  William Shakespeare-től idéze...  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  Alvó cica  A kávé  Rochefoucauld - a bölcs  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép Álmokat  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Nyíljatok meg  Atyám !  Facebookon kaptam  Esti kép  A kávé  1848. március 15-én  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Március 15 emlékére virágba bo... 
Bejegyzés Címkék
otthonban helyezzenek, család továbbra, olyan idős, halála után, idős nővel, furcsa szokásai, nővér átnézte, levelet talált, szenilis öregasszonyt, magatehetetlen testet, édesapám szerető, testvéreimmel mindig, kertben játszottunk, fiúk megbámulnak, világ óriásinak, igaz szerelemről, körülöttem játszottak, barátaikkal töltötték, kisunokáim &#8220, gyerekeim külföldre, évek teltek, élet olyan, magányos öregasszony, természet könyörtelen, ember voltam, szilvalekváromat, öregotthonokban, magatehetetlen, lehetőségekkel, összemocskolja, visszagondolsz, összekötöttük, testvéreimmel, dobostortámat, természetesen, beletörődtem, öregasszonyt, találkoztunk, foglalkoznak, szerelemről, boszorkányt, helyezzenek, könyörtelen, szokásokkal, megbámulnak, mindenkinél, magányosabb, foglalkozik, játszottunk, öregasszony, elköltöztek, történetben, barátaikkal, családanya, elfekvőből, takarítani, boldogabbá, rengetegen, egészséges, játszottak, megmenteni, nevetséges, körülöttem, kisunokáim, gyermekeim, kevesebbet, kunyhónkba, jelentenek, építettünk, álmodoztam, szerettek, természet, otthonban, embereket, külföldre, költöztek, idősekkel, látogatja, rettegtem, töltötték, felnőttek, bolondnak, törődniük, mosolyára, szeretnék, szeretett, egymásnak, tartottuk, lesikálni, életünket, kálmánnal, tökéletes, gyerekeim, maradtunk, óriásinak, férjemmel, szeretete, édesanyám, otthonról, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 112
  • e Hét: 298
  • e Hónap: 6293
  • e Év: 48238
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.