Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szép napot mindenkinek!
  2018-12-23 08:48:34, vasárnap
 
 





Az advent szó jelentése "eljövetel". A latin "adventus Domini" kifejezésből származik, ami annyit tesz: "az Úr eljövetele".A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát. Régebben egyes vidékeken"kisböjtnek" nevezték ezt az időszakot.





Amint elhagyjuk a szülőcsatornát, és belépünk ebbe a világba, mindjárt azzal kezdjük, hogy nekikeseredve küzdünk lélegzetért. Sokan úgy is élik le egész életüket, hogy mindvégig folytatják ezt a küzdelmet, magányosan, szeretetlenül. Túl gyakran vesz rajtunk erőt a félelem. Félünk a betegségtől és a haláltól, félünk Istentől, félünk még attól is, hogy folytassuk tovább az életünket. És sokan hagyják el úgy a világot, ahogy megérkeztek: nekikeseredve küzdenek a lélegzetért.

Hiszek abban, hogy másképp is lehet szemlélni az életet: úgy, hogy szeretetben, békében és félelem nélkül járhassunk a világban. Ehhez nincs szükség külső csaták megvívására, csak arra, hogy gyógyítsuk meg önmagunkat. Ezt a folyamatot "attitudinális gyógyítás"-nak nevezem, mert belső és alapvetően tudati természetű. Hiszem: helyesen alkalmazva mindenki számára lehetővé teszi, hogy a körülményektől függetlenül élvezze minden pillanat örömét, harmóniáját, és megkezdje utazását a szeretet és a reménység útján.

Az elmét át lehet programozni. Ez a tény a szabadságunkat rejti magában. Mindegy, milyen sokszor éltünk vissza vele mostanáig; az elmét pozitív módon is fel lehet használni, méghozzá minden képzeletet messze meghaladó módon. Igaz, hogy az átprogramozás előtt úgy érezhetjük, elménk szorosan lezárt rekeszekből áll. Érezzük a lehetőségeket, de ezek "zárt ajtók mögött" rejlenek. Együttes utazásunk során észre fogod venni, hogy ezek a rekeszek voltaképpen gyógyításra váró attitűdök, és mivel mi magunk választottuk őket, következésképpen megváltoztathatók. Minden apró változtatással felpattan egy újabb "ajtó". Eleinte úgy érezzük, csapdába estünk, képtelenek vagyunk kiszabadulni önnön korlátaink közül, de ahogy mind több terméketlen, segíteni képtelen attitűdöt vetünk félre, annál világosabban látjuk, hogy elménket egyáltalán nem kell rekeszekre osztani. Minden lehetőségünk mindig elérhető volt, hiszen elménk egységes és oszthatatlan. Boldogságunknak csak olyan korlátok állhatnak útjába, amelyeket mi magunk állítunk oda.

Attitűdjeink határozzák meg, hogy békét vagy félelmet élünk-e át, hogy egészségesek vagyunk-e vagy betegek, szabadok-e vagy rabok. A szeretetről, a maga igazi értelmében. A szeretet teljes elfogadás és teljes odaadás - korlátok és kivételek nélkül. A szeretet az egyetlen valóság, ezért nem változtatható át. Csak bővíthető és gyarapítható. Önmagából bomlik ki végtelenül és gyönyörűségesen. A szeretet mindenkit makulátlannak tekint, mert valamennyiünkben felismeri a fényt. A szeretet a félelem teljes hiánya, és az attitűdgyógyítás alapja.



Link













Arnsdorf Salzburgtól északra húszegynéhány kilométerre fekszik. A település központjában, a templom mellett áll Ausztria legrégebbi ma is működő iskolaépülete. Emeletén rendezték be a Stille Nacht Múzeumot.

Ausztriában több település is dicsekedhet azzal, hogy köze van a világ legnépszerűbb karácsonyi dalához, amelynek zeneszerzője, Franz Xaver Gruber (1787-1863) falusi kántortanító, szövegírója, Joseph Mohr pedig plébános volt. Mindketten több településen működtek, amelyek büszkék rájuk, és őrzik a szerzők és a dal emlékét.
 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Címkék: valamennyiünkben, attitűdgyógyítás, következésképpen, boldogságunknak, gyönyörűségesen, szülőcsatornát, körülményektől, változtatással, szabadságunkat, változtatható, szeretetlenül, nekikeseredve, húszegynéhány, makulátlannak, iskolaépülete, legnépszerűbb, lehetőségeket, átprogramozás, attitudinális, választottuk, kiszabadulni, világosabban, oszthatatlan, központjában, gyarapítható, lehetőségünk, egészségesek, attitűdjeink, kifejezésből, kántortanító, zeneszerzője, eljövetelben, megvívására, terméketlen, harmóniáját, településen, karácsonyt megelőző, körülményektől függetlenül, reménység útján, szabadságunkat rejti, elmét pozitív, átprogramozás előtt, rekeszek voltaképpen, maga igazi, szeretet teljes, egyetlen valóság, szeretet mindenkit, félelem teljes, attitűdgyógyítás alapja, település központjában, templom mellett, világ legnépszerűbb, Arnsdorf Salzburgtól, Stille Nacht Múzeumot, Franz Xaver Gruber, Joseph Mohr,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Vito Giaquinto gondolata  Anyámról való emlékek  Szép álmokat!  Egy tavasz  Márai Sándor tollából  A hagyma antibakteriális hatás...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  képre írva  Ott van  Az ember  Szép estét kedves látogatóimna...  "Ez egy csoda"  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Anyámról való emlékek  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Otthon  Zilahy Lajos mondta  Borzasztó  Martin Buber, A haszidim meséi  Sík Sándor - Ha jő a perc  39 ígéret  Jánosházy György: Fogd a kezem  Paul Éluard - És egy mosoly  Magamnak  Gebhardt Nóra versei II.  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Töröld le  A felvilágosodás...  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Csend  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Gebhardt Nóra versei II.  Jan Twardowski - Siessünk  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  James Allen  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  képre írva  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul David Tripp Április 13  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Szabó T. Anna - Pitypang  ajándék, mellyel meglepem  James Allen  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Horváth Szilvia tollából  Különleges  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
karácsonyt megelőző, körülményektől függetlenül, reménység útján, szabadságunkat rejti, elmét pozitív, átprogramozás előtt, rekeszek voltaképpen, maga igazi, szeretet teljes, egyetlen valóság, szeretet mindenkit, félelem teljes, attitűdgyógyítás alapja, település központjában, templom mellett, világ legnépszerűbb, valamennyiünkben, attitűdgyógyítás, következésképpen, boldogságunknak, gyönyörűségesen, szülőcsatornát, körülményektől, változtatással, szabadságunkat, változtatható, szeretetlenül, nekikeseredve, húszegynéhány, makulátlannak, iskolaépülete, legnépszerűbb, lehetőségeket, átprogramozás, attitudinális, választottuk, kiszabadulni, világosabban, oszthatatlan, központjában, gyarapítható, lehetőségünk, egészségesek, attitűdjeink, kifejezésből, kántortanító, zeneszerzője, eljövetelben, megvívására, terméketlen, harmóniáját, településen, függetlenül, szeretetről, dicsekedhet, megérkeztek, voltaképpen, rekeszekből, szeretetben, gyógyításra, szövegírója, ausztriában, lélegzetért, programozni, betegségtől, kilométerre, salzburgtól, természetű, rekeszekre, érezhetjük, eljövetele, egyáltalán, gyógyítsuk, képzeletet, kisböjtnek, legrégebbi, alapvetően, mindketten, alkalmazva, képtelenek, határozzák, korlátaink, folytassuk, karácsonyi, folyamatot, karácsonyt, végtelenül, önmagunkat, folytatják, értelmében, magányosan, járhassunk, származik, település, kivételek, használni, felpattan, gyógyítás, utazásunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1218
  • e Hét: 4294
  • e Hónap: 7636
  • e Év: 60344
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.