Regisztráció  Belépés
kissnussi.blog.xfree.hu
Senki sem tudja megtanítani a macskát arra, hogy ne fogjon madarat. Albert Einstein Balogh Anna
1946.09.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Boltban vehető ostyából finom, házi nasik készíthetőek
  2012-03-01 08:34:12, csütörtök
 
   
  BOLTBAN VEHETŐ NÁPOLYI-LAPOKBÓL GYORS, FINOM ÉDESSÉGET

1.Összetördelve
------

/a
1 margarin, 3 ek. kakaó,1 tojás, kis rum,kicsi finomra őrölt babkávé,, 25 dkg porcukor összefőzve, leveszem a lángról, hozzákeverek 2 tábla összetördelt ostyalapot és 10 dkg zúzott dióbelet,( lehet még mazsolával is gazdagítani),majd fóliával kibélelt (Őzgerinc) formába öntöm és kifagyasztom. Formából kifordítva, szeletelve tálalom.



/b

1 kockamargarint felolvasztunk, beleforgatunk: 5 dkg kakaó, 20 dkg cukor, 2 egész tojást, 1 csomag apróra tördelt ostyalapot és 20 dkg (2 csomag) apróra vágott zselés cukrot. Összemelegítjük,Összeforgatjuk és fóliával kibélelt (Őzgerinc) formába öntjük a masszát, 1-2 óra dermesztés után szeletelhető.

2.Kerek korongokat
------

kiszúrunk a boltban vett ostyalapokból, majd kupacokat halmozunk ezekre darált dióból vagy mákból vagy mogyoróból vagy kókuszreszelékből stb. és mézből sűrűre kikevert masszából.
Ha kicsit megszikkadt, még olvasztott csokiból "sapkákat" is varázsolhatunk a kúpok tetejére.

3.Pischinger torta (1 csomag ostyalapból)
------ ------

a.

20 margarin, 3 ek. kakaó, 13 dkg cukor habosra keverve és az ostyalapokra kenve.Egy éjjelre nyomtassuk le deszkával és rajta 1 literes teli palackkal.Másnap bevonhatjuk olvasztott csokival a tetejét.Forró késsel szépen lehet szeletelni.

b.

Citromos változat:kakaó helyett citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjül a krémet.Minden mást ugyanúgy, ahogy az a.)-ban írtam.

-további változatoknak csak a csillagos ég szab határt :-)

http://www. ziegler. hu/ostya/torta. htm
----------------------------------------------
Pischinger torta
---------------------------------
Hozzávalók (4 személyre):
1 csomag (10 darabos) kerek ostyalap
20 dkg vaj
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál őrölt mogyoró
15 dkg étcsokoládé
30 dkg készen vett csokoládéfondant
vagdalt pirított mandula
Elkészítése: Tizennyolc dkg vajat négy evőkanál porcukorral jól kikeverünk. A maradék cukrot két evőkanál vajban világosra pirítjuk, majd a mogyoróhoz keverjük. A csokoládét megpuhítjuk, és a mogyorós péppel együtt a vajas cukorhoz keverjük. Az ostyalapokat bekenjük a krémmel, egymásra helyezzük, a tetejét zsírpapírral letakarjuk, és nehezebb lábast téve rá lepréseljük, hűtőszekrénybe rakjuk. Amikor kifagyott, felolvasztott csokoládémázzal vonjuk be a tetejét, és meghintjük vagdalt pirított mandulával.
Tehát, szerintem minimum mindenből a dupláját vegyük! Az én ostyalapom kb 30 cm átmérőjű volt!
,,,,,,
Pischinger torta
------------------------------------
Hozzávalók:
(4 személyre):
1 csomag (10 darabos) kerek ostyalap
20 dkg vaj
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál őrölt mogyoró
15 dkg étcsokoládé
30 dkg készen vett csokoládéfondant
vagdalt pirított mandula
Elkészítés:
Tizennyolc dkg vajat négy evőkanál porcukorral jól kikeverünk. A maradék cukrot két evőkanál vajban világosra pirítjuk, majd a mogyoróhoz keverjük. A csokoládét megpuhítjuk, és a mogyorós péppel együtt a vajas cukorhoz keverjük. Az ostyalapokat bekenjük a krémmel, egymásra helyezzük, a tetejét zsírpapírral letakarjuk, és nehezebb lábast téve rá lepréseljük, hűtőszekrénybe rakjuk. Amikor kifagyott, felolvasztott csokoládémázzal vonjuk be a tetejét, és meghintjük vagdalt pirított mandulával.
,,,,,,
Lajos (a keresztapám) nagymamájának a receptje
----------------------------------------------------
1/8 kiló tea vaj, 1 tojás sárgája, 2 tábla reszelt csokoládé, (5 kros tábla), 15 deka vaniliás por czukor, egy leveses kanál fekete kávé egyszerre összetéve fél óráig keverendő. 5 drb karlsbadi ostyára kenve összerakni és a krémből kívül is bevonni.
------
Pischinger torta
----------------------------
A tésztához:
15 dkg vaj
13 dkg porcukor
3 dkg kakaó
7 dkg darált dió
1 ostyatortaiap
Az öntethez:
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál cukor
2 dkg vaj

A 15 dkg vajat, a 13 dkg porcukorral, a 3 dkg kakaóval és a 7 dkg darált dióval (vagy mogyoróval) habosra kikeverjük, és vékonyan a készen kapható ostyatortalapok közé kenjük.

Két deszka között súllyal lenyomtatjuk, és a következő napig száraz helyen állni hagyjuk.

A 2 evőkanál kakaót, a 2 evőkanál cukorral és az 1 evőkanálnyi vízzel állandóan kevergetve felfőzzük, majd tűzről levéve hozzáadunk 2 dkg vajat és addig keverjük, mig teljesen elolvad, ekkor a torta tetejére simitjuk és hagyjuk megszáradni.
------
PISCHINGER-TORTA
------------------------------
Hozzávalók: 1 csomag kerek ostyalap, 10 dkg mogyoró, 22 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 30 dkg csokoládé.
Elkészítés: A mogyorót a sütőben megpirítjuk, és a héját ledörzsöljük. 10 dkg porcukrot megpirítunk, beletesszük a mogyorót, jól összekeverjük, majd egy vajjal kikent tányérba öntjük. Amikor a mogyoró kihűlt, ledaráljuk vagy mozsárban finom péppé törjük. 18 dkg vajat a maradék porcukorral jól kikeverünk, hozzáadjuk a megpuhított csokoládét, a mogyorót, és habosra keverjük. A kerek ostyalapokat a krémmel megtöltjük, hűtőben jól lehűtjük, végül az olvasztott csokoládéval bevonjuk.
------
Pischinger torta
------------------------
- 1 késhegynyi vaj
- 60 g cukorral
- 125 g hámozott, vagdalt mandula
- 250 g puha vaj
- 50 g szitált porcukor
- 3 tojás
- 200 g enyhén keserű csokoládé
- 2 csomag karlsbadi ostya
- 100 g enyhén keserű csokoládé
- kevés kókuszzsír
Egy késhegynyi vajat, 60 g cukorral addig melegítünk, amíg a massza enyhén megbarnul és a cukor elolvad, 125 g hámozott, vagdalt mandulát hozzáadunk és keverés közben addig hevítjük, amíg eléggé megbarnul, majd olajjal kikent sodrófával szétnyomjuk.
250g puha vajat keverőgéppel simára kikeverünk, apránként 50 g szitált porcukrot adunk hozzá és addig keverjük tovább, amíg egyenletes masszát kapunk, 3 tojást egyenként belekeverünk, 200 g enyhén keserű csokoládét kis darabokra törünk, egy kis edényben, forró vízben simára keverjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd a vajkrémhez keverjük. A csokoládékrémből 2 evőkanálnyit félreteszünk, a pörkölt mandulát a maradék krémbe belekeverjük. A krémmel 2 csomag karlsbadi ostyát megkenünk, a lapokból a tortát összeállítjuk, oldalát a félretett krémmel bevonjuk, néhány órára hideg helyre tesszük. 100 g enyhén keserű csokoládét kevés kókuszzsírral egy kis edényben, forró vízfürdőben simára keverünk, ezzel a tortát egészen bevonjuk, néhány órára hideg helyre tesszük.
Igen éles, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
Santal
------
Móra Ferencné:Szakácskönyv: - Pischinger torta
----------------------------------------------------------

Hozzávalók:
Vaj 10 dkg,
cukor 10 dkg,
mogyoró 7 dkg,
csokoládé 8 dkg,
vanília 1/4 rúd,
citromlé 1/2 citromból,
ostyalap 6 db.
Elkészítése: A vajat, a cukrot, kevés vaníliát, 7 dkg darált mogyorót a reszelt csokoládét és fél citrom levét habosra keverjük. / kerek (karlsbadi) ostyalap közé tesszük, és csokoládé jéggel bevonjuk.
[szerkesztés]Pischinger torta II.

II.
Hozzávalók:
Vaj 16 dkg,
tojás 1 db,
csokoládé 14 dkg,
porcukor 14 dkg,
vanília 1/2 rúd,
(karlsbadi) ostya 4 lap.
Elkészítése: A vajat, 1 egész tojást, a csokoládét, a porcukorral, kis vaníliával habosra keverjük, 4 ostyalap közé tesszük, és csokoládéjéggel bevonjuk.
[szerkesztés]Pischinger torta III.

III.
Hozzávalók:
Vaj 25 dkg,
tojássárgája 4 db,
csokoládé 25 dkg,
cukor 15 dkg,
feketekávé 1 ek.,
vanília 1/2 rúd,
(karlsbadi) ostya 12 lap.
Elkészítése:Negyed kg vajat először 15 dkg cukorral habosra keverünk, azután 4 tojássárgájával, 25 dkg puhított csokoládéval, kis vaníliával, 1 ek. feketekávéval tovább is kikeverjük. Ezt 12 ostyalap közé tesszük, és csokoládéjéggel bevonjuk.
------
Pischinger torta
------------------------------------
Hozzávalók: 1 csomag kerek ostyalap, 20 dkg vaj, 22 dkg cukor, 10 dkg mogyoró, 5 szelet csokoládé.
18 dkg vajat 12 dkg porcukorral jól kikeverünk, a mogyorót sütőben megpirít­juk, héját ruhával ledörzsöljük. 10 dkg világosra pirított cukorba tesszük, ös­szekeverjük, gyengén kivajazott tányérba öntjük. Ha kihűlt, ledaráljuk, vagy morzsában finom péppé törjük. A puhított csokoládét és a pörkölt mogyorót a vajhoz téve, habosra kikeverjük. A kerek ostyalapokat megtöltjük a krémmel, lepréseljük, hidegre tesszük, és ha kifagyott, csokoládéfondánnal vagy tunk­masszával bevonjuk.
Tunkmassza használata: Kis edénybe 15 dkg tunkmasszá­hoz 1,5 dkg kakaóvajat adunk. Az edényt egy nagyobb, vízzel megtöltött edénybe állítjuk, és forralással felolvasztjuk, ügyelve arra, hogy egy csepp víz se jusson az anyaghoz. A felolvadt anyagot hidegre lekeverjük, és szép simán bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát.
------
Pischinger torta
--------------------------------
Hozzávalók: 1 csomag kerek ostyalap, 20 dkg vaj, 22 dkg cukor, 10 dkg mogyoró, 5 szelet csokoládé.
18 dkg vajat 12 dkg porcukorral jól kikeverünk, a mogyorót sütőben megpirít­juk, héját ruhával ledörzsöljük. 10 dkg világosra pirított cukorba tesszük, ös­szekeverjük, gyengén kivajazott tányérba öntjük. Ha kihűlt, ledaráljuk, vagy morzsában finom péppé törjük. A puhított csokoládét és a pörkölt mogyorót a vajhoz téve, habosra kikeverjük. A kerek ostyalapokat megtöltjük a krémmel, lepréseljük, hidegre tesszük, és ha kifagyott, csokoládéfondánnal vagy tunk­masszával bevonjuk.
Tunkmassza használata: Kis edénybe 15 dkg tunkmasszá­hoz 1,5 dkg kakaóvajat adunk. Az edényt egy nagyobb, vízzel megtöltött edénybe állítjuk, és forralással felolvasztjuk, ügyelve arra, hogy egy csepp víz se jusson az anyaghoz. A felolvadt anyagot hidegre lekeverjük, és szép simán bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát.
......
Pschinger torta
------------------------------
Hat darab ostyát megtöltünk a következő krémmel:28dkg vajat 3 tojással és 3 kanál cukorral habosra verni, azután fél tábla puha csokit hozzákeversz. A megkent osztyákat egymásra rakod és csokimázzal fonod be. (lehet hogy enélkül is finom)
Remélem hogy tudtam segíteni!

------
Pischingerhez azért több minden kell. Leírom nagymamám receptjét - ezt ő is a nagymamájától tanulta:-)
4 tojás, 14 dkg porcukor, 14 dkg margarin, rum, 14 dkg darált dió, 10 dkg kakaó. A hozzávalókat összekeverjük, az ostyalapot megtöltjük. Becsomagoljuk (aluffólia pl), nehezéket rakunk rá, és egy éjszakán át hűűlni hagYNI.
------

4 .Gyors recept
------

-50 dkg cukrot 5 tojással gőz fölött felverünk, beleteszünk 2 kocka rámát, addig keverjük, míg elolvad, hozzáadunk 3 kanál kakaót és 50 dkg darált kekszet. Rummal vagy rumaromával lehet ízesíteni.

,,,,,,
5.Karlsbadi ostya omlós karamellával töltve (Anyósom receptje)
------ ------------------------------------------------------------

Veszel egy csomag ostyát (6 lapos, három süti jön ki belőle). Lábasban 30 dkg cukrot felteszel olvasztani a gázra. Ha egyenletesen folyékony (ne kapkodj vele), 1 tubus sűrített tejet kis adagokban belekeversz (nyomsz egy kicsit, elkevered, megint nyomsz kicsit, simára kevered). Míg el nem fogy. Akkor beledarabolsz 16 dkg margarint. Keverd simára. Ekkor belekeversz 15 dkg diót (fele darált, fele vagdalt). 2 vaníliacukrot keversz bele. Hűlni hagyod, még langyosan az ostyalapok közé rendezed, ügyesen, hogy mind a háromba ugyanannyi jusson. Kissé lenyomtatod, és másnapig hagyod. Jól szeletelhető, omlós karamellát készítesz ilyen módon.

Isteni finom!!!! (Nekem pont dióm nem volt, mogyorót tettem bele, de úgy is fini lett. )
......

6. Tejberizzsel töltve /két napig készül és pillanatok alatt elfogy ;-) /
------

-Főzünk egy nagy adag tejberizst (1,5 l tej ,25 dkg rizs 2 cs. van cuk. pici só, még egy kevés cukor), kihűtjük, 3 egyenlő részre osztjuk.
Egyik adagba keverünk 1 csokipudigot, másikba 1 vaníliáspudingot, harmadikba semmit.Másnapig a hűtőben hagyni kell állni.
Másnap ostyalapok közé kenem egy réteg csokis, egy réteg vaníliásés egy réteg fehér kerül az ostyalapok közé.Pár órát hagyjuk állni, hogy a lapok megpuhuljanak és könnyű legyen szeletelni. Lehet rá csokibevonót önteni és azt kókusszal, aprócukorkával,stb. dekorálni.
--------------------
Grízes-csokis ostyalap
-------------------------------------
Hozzávalók

5 ostyalap
2 dl tej
25 dkg porcukor
3 k.gríz
3 rúd étcsokoládé
25 dkg margarin
5 dkg mazsola(nem kötelező)

Elkészítés:

A tejet felforraljuk a cukorral és belefőzzük a grízt. A tűzhelyről levéve belekeverjük a csokoládét. Amikor langyosra hűl, hozzáadjuk a margarint (mazsolát) és megtöltjük az ostyalapokat. Ízlés szerint bevonhatjuk csokoládémázzal.
,,,,,,
7. Mézzel készült alavicska
------

Négy tojásfehérjéből kemény habot verünk., hozzáverve 8 dkg mézet, 20 dkg porcukrot, vaníliát.Gőz fölött addig verjük, míg nagy jó kemény lesz.ekkor beleforgatunk25 dkg zúzott dióbelet.Ezzel kenjük meg az ostyalapokat (2-2 )
Fogyasztás előtt legalább 24 órát tartsuk a hűtőben.

,,,,,,

8.Csokis ostya
------

5 toj sárgájátkeverjünk ki 20 dkg cukorral, beleforgatunk 1 csomag van.cukrot és 1 cs. csokis pudingport, 3 dl tejet,kis lángon sűrű krémmé főzzük, majd kissé lehűtjük és akkor belekeverünk simára 25 dkg puha margarint.
Az ostyalapokat emeletesen megtöltjük, kicssé lenyomtatjuk.A tetejét bevonócsokival bevonjuk.
Kis időre a hűtőben hagyjuk puhulni a lapokat, hogy szépen lehessen vágni.

,,,,,,
Nápolyi
-----------------------------
30dkg cukor, 1, 5 dl víz, 25 dkg Ráma, 3 csg tejpor (90g-os), 5 vaníliás cukor, cukrozott kakaópor, 1 csg nápolyilap.
A cukorból, a vízből szirupot főzök. Ha kihűlt, beleteszem a Rámát, a tejport, majd elfelezem. Az egyik felébe a vaníliás cukrot, a másikba a kakaót teszem, majd a lapokba töltöm felváltva.
Nehezéket kell rátenni, míg a krém kifagy.

Kókuszos ostya
---------------------------------
2 dl tejet, 20 dkg kókuszreszeléket, 40 dkg kr. cukrot felfőzünk, míg a cukor elolvad, majd belekeverünk 20 dkg lisztet. 5 percig főzzük takarékon, majd a tűzről levéve belekeverünk 25 rámát és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, elfelezzük a krémet, egyik felébe vaníliáscukrot, a másikba kakaóport teszünk. 3 ostyalap közé kenjük, és jól kihűtjük.

Marcipános ostya
--------------------------------------
3 laphoz való adag
1, 5 dl tejben 60 dkg kristálycukrot felforralunk, majd amikor habos lesz, belekeverünk 40 dkg lisztet, melyenk fele rétes, fele sima liszt. Ezt követően 1-2 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Tűzről levéve elkeverünk benne 25 dkg rámát, majd kettéosztjuk, egyik felébe kakaót, a másikba keserűmandula aromát teszünk.

Kétszínű krém nápolyilaphoz
------------------------------------------------
Sárga krém: 7 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 2 csg vanília, 1 ráma
Barna krém: 25 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 15 dkg darált keksz, 2 evőkanál kakaót jól elkeverni, majd a 7 tojás habját hozzáadni. Váltakozva töltjük a lapok közé.
5 nagy laphoz való adag
------

Ezt nálunk jégzajlásnak hívják.
---------------------------------------------------
3 tojás fehérje félig felverve, hozzáadunk 5 evőkanál vizet, 25 dkg cukrot, ezt gőz fölött jó kemény habbá verjük.
Ezután 2 ostyalapot összetörve, mazsolát, apróra vágott diót szórunk bel, és a sütőlapra kanalazzuk. Mi úgy szoktuk, hogy ostyalapot szeletekre vágunk, és arra kanalazzuk a habot. 110-120 fokon szárítjuk.

------
Egy fórumról:
Én a Komjádi Uszoda előtti MDF piacon veszek ostalapot, gáztepsi méretű, 4-5 lapos és 120 FT körül szokott lenni. Sokáig ropogós marad, nem veszít frisseségéből. De van "puklis" ostyalapjuk is, olyan kis cseresznye méretű halmokkal a tetején. Próbálta már valaki?
A puklis ostyát megkérdeztem egyszer, állítólag raffaello-szerő golyócskákat lehet gyártani belőle.
Sokféle ostyát láttam, egyszer még kerek torta alakút is. Talán erre való a Pischinger torta recept.

Tehát a púpos ostyához való receptek

Raffaellós ostya I.
--------------------------------
fél kg cukor, 25 dkg ráma, 2 dl tej, 2 ek. kakaó (én nem teszek bele), 2 ek. liszt, vagy 1 csg főzös puding, 15 dkg kókuszreszelék (aki nem szereti, helyettesítheti darált dióval)
A hozzávalókat összekeverjük és felfőzzük, majd még forrón a púpokba öntjük, és befedjük a sima lappa.

Raffaellós ostya II.
---------------------------
40 dkg cukor, 4 tojás, 1 ek. kakaó (kihagyható), 1 ráma. 1/2 kg darált keksz, 1 ek. rum.
A cukrot, a tojást, a kakaót, a rámát és a rumot gőz fölött felfőzöm, majd belekeverem a daráltkekszet, és még forrón a lapok közé kenem.

Jó étvágyat hozzá!

Én az elsőt szoktam csinálni, remélem ízlik nektek is.
------
Hideg kutya
-----------------------------------
25 dkg margarin, ugyanennyi porcukor, 2 tojás, 1 cs. Gála (hidegen főzhető) csokis pudingpor és két evőkanál kakaó.

gőz fölött megfőzzük, beletördelünk 1 cs. ostyalapot, tetszés szerint mazsolát esetleg darabos diót, pici rumot (vagy aromát) és folpackkal kibélelt őzgerincformába simítjuk. pár órára mélyhűtőbe tesszük.
------
tördelt ostyalapos recept
-----------------------------------------
Nálunk Mazsolás rúd néven fut. Nagyon hasonló Timna receptjéhez.
25dkg margarint 20 dkg cukorral felolvasztani, majd belekeverni 1EK kakaót, 1 tojást, 2 csokis pudingport 1 EK vizzel összekeverve. Ebbe jön 1 cs. összetördelt ostyalap, 10 dkg mazsola, fejtett meggy, darabolt dió. Folpack-kal bélelt őzgerinc formába nyomkodjuk és a mélyhűtőbe tesszük.
------

Betyárszelet: (nálunk ez a menő!)
----------------------------------------------
30 dkg cukrot megpörkölünk, majd hozzáadunk 20 dkg vajat és néhány percig forraljuk. Azután belekeverunk 15 dkg darabos diót, majd lassan belecsurgatunk 6 tojássátgáját kikeverve és egy kissé felfőzzük. Meg melegen ostyalapra tesszük (kb. 4EK/lap).

Szultáncsemege:
-----------------------------------
20 dkg cukrot barnára pirítunk, 15 dkg diót teszünk bele, kihűtjük, összetörjük.
4 tojás sárgáját 20 dkg cukorral és 20 dkg vajjal gőz fölött felfőzzük, hozzáadjuk az összetört diós cukrot és ostyalap közé töltjük.
------

Régi családi recept
------------------------
3 csomag ostyalaphoz 25 dkg vaj, 3 evőkanál kakaó, 20 dkg darált nem pörkölt mogyoró. És ami különlegessé teszi a süteményt, hogy a lapokat egyenként a tepsi hátán sütőben világosbarnára pirítani, ettől lesz igazán ropogós, és a fenti tölteléktől is az marad. A tetejére csoki bevonót kell tenni. (Ha főzött krémmel töltöd szétázik az egész)
------
Nápolyi
-------------------------------------
50 dkg porcukor, 5 egész tojás, 25 deka Rama margarin, 25 dkg háztartási keksz, 1 evőkanál kakaó, 1 dl rum, 10 dkg őrölt pörkölt dió.
A cukrot elkeverjük a tojásokkal, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Azon melegen hozzákeverjük a Rámát, a ledarált kekszet, kakaót, rumot és az őrölt diót. Megtöltjük vele a lapokat. Hideg helyre tegyük, másnap szeleteljük.
------

XYXYXYYXYXYX

ennek erősebben csokis az íze, de nagyon finom, nem kifejezetten ropogós, de mégsem csúszik szét, szépen szeletelhető:
20 dkb kristálycukrot beletenni egy tálba, ráönteni annyi tejet, hogy éppen ellepje. Odatenni főzni, majd lassan hozzákeverni 10 dkb kakaóport. Ezt addig főőzni, amíg sűrűsödni kezd, majd levenni a tűzről és még forrón belekeverni 15 dkg vajat. Melegen rákenni a lapokra és lenyomatni. 6 laphoz elég. Háromszögekre vágható. Jó sütést kívánok.

------
JÉÉÉÉÉÉ...

:25dkgkr.cukor, 5 tojás, 25 dkg ráma, 15 dkg darált dió, 35 dkg darált keksz, 2 evőkanál kakaó.
A margarint a cukorral és a tojásokkal gőz fölött összefőzni, amig a vaj elolvad, kihűteni, és hozzákeverni a darált kekszet, darált diót, kakóport. Összedolgozni és megkenni a lapokat. Egy órát pihentetni, lenyomatni, majd két újjnyi szeletekre vágni. Fel is lehet tekerni a sütit, de akkor az ostyalapokat megkenés előtt egy picit be kell vizezni. Kép is volt hozzá, de sajnos nem mentettem el. Finom és igazi ropogós. 10 laphoz elég.
------
Keleti csemege
-------------------------------------
6 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
30 dkg kristálycukor
20 dkg vaj
30 dkg keksz
2 kis hatlapos ostyalap, vagy 1 nagy ötlapos

A tojásokat habbá verjük, hozzákeverjük a porcukrot és a kókuszt. Megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a vajat, és amennyire lehet, elkeverjük. Mivel a vajtól lehűl, újra melegítjük, folyékonyra. Ha a cukor jól felmelegedett (folyik), állandó keverés mellett belekeverjük a tojáshabba. Ezután hozzáadjuk az előzőleg ledarált kekszet, majd azonnal ostyalapok közé töltjük. Az ostya tetejére csokoládémáz kerül, 1 napig állni hagyjuk
------
9.Fügés nápolyi
------

1 karika fügét vágjunk éles késsel apróra.10-15 dkg mandulát (vagy diót, mogyorót, stb.) daráljunk finomra. 2 toj fehérjét felverünk pici sóval, 10-15 dkg porcukorral keményre és szép gyengéden forgassuk bele az aprított fügét és a darált mandulát. Három adagra véve kenegessük és helyezzük egymásra a töltött lapokat, végül fedjük be a negyedikkel. Egy éjjelre tegyük hűtőbe, hogy felpuhuljanak a lapok.Szeleteléskot hosszába vágjuk félbe és így szeljünk keskeny szeleteket.

10. Diós szelet Karlsbadi ostyával alapozva
------
Zsírozatlan tepsibe rakunk ostyalapokat.(Kibéleljük a tepsit.)

Tészta: 4 toj. sárgája 20 dkg porcukor, kikever. Hozzá 20 dkg darált dió, 3 ek finom zsemlemorzsa,, 1/2 sütőpor, és a 6 toj felvert habja.Ezt az ostyalapokra öntjük és lassú tűzön megsütjük.

Krém:
20 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1 van. cuk, 2 ek. erős presszókávé, 2 toj sárgája, 2 ek. darált dióval kikeverjük.Külön 3 dl tejet fölfőzünk 3 ek. liszttel és ha kihűlt, a fenti krémhet keverjük apránként é s a kisűlt, kihűlt tésztára kenjük.A tetejére csokit reszelünk.
------
Házi sütésű, angol ostya
------

33 dkg liszt,10 dkg porcukor, 1 dkg sütőpor, 25 dkg margarin,1 tojás, pici só, reszelt citromhéj.
Ezt mind összegyúrjuk és jó sima tésztává dolgozzuk ki.Kinyújtjuk 1-2 mmj vastagságúra.A felületét rácsosra cifrázhatjuk (pl. műa. hálót egyszer átsimítunk a felületén sodrófával)daraboljuk (pl.formázókkal), tetejüket kenjük befelvert tojással, közepesen forró sütőben szárítsuk ropogósra.kellemes ízű tartós sütemény, dobozban, zsírpapírok között tartható el.Két-két lap közé tölteléknek kenhetünk jamet, nutellát, stb.
______
Nápolyi
-------------------------
30dkg cukor, 1, 5 dl víz, 25 dkg Ráma, 3 csg tejpor (90g-os), 5 vaníliás cukor, cukrozott kakaópor, 1 csg nápolyilap.
A cukorból, a vízből szirupot főzök. Ha kihűlt, beleteszem a Rámát, a tejport, majd elfelezem. Az egyik felébe a vaníliás cukrot, a másikba a kakaót teszem, majd a lapokba töltöm felváltva.
Nehezéket kell rátenni, míg a krém kifagy.

Kókuszos ostya
-----------------------------
2 dl tejet, 20 dkg kókuszreszeléket, 40 dkg kr. cukrot felfőzünk, míg a cukor elolvad, majd belekeverünk 20 dkg lisztet. 5 percig főzzük takarékon, majd a tűzről levéve belekeverünk 25 rámát és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, elfelezzük a krémet, egyik felébe vaníliáscukrot, a másikba kakaóport teszünk. 3 ostyalap közé kenjük, és jól kihűtjük.

Marcipános ostya
------------------------------------
3 laphoz való adag
1, 5 dl tejben 60 dkg kristálycukrot felforralunk, majd amikor habos lesz, belekeverünk 40 dkg lisztet, melyenk fele rétes, fele sima liszt. Ezt követően 1-2 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Tűzről levéve elkeverünk benne 25 dkg rámát, majd kettéosztjuk, egyik felébe kakaót, a másikba keserűmandula aromát teszünk.

Kétszínű krém nápolyilaphoz
---------------------------------------------
Sárga krém: 7 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 2 csg vanília, 1 ráma
Barna krém: 25 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 15 dkg darált keksz, 2 evőkanál kakaót jól elkeverni, majd a 7 tojás habját hozzáadni. Váltakozva töltjük a lapok közé.
5 nagy laphoz való adag
------
 
 
0 komment , kategória:  Nápolyban a nápolyi nápolyi?  
Címkék: vaníliáspudingot, csokoládéfondant, kókuszreszeléket, csokoládékrémből, ostyatortalapok, összemelegítjük, helyettesítheti, csokoládéjéggel, tojásfehérjéből, őzgerincformába, csokoládémázzal, tojássárgájával, kristálycukrot, összeforgatjuk, hűtőszekrénybe, kókuszreszelék, varázsolhatunk, kockamargarint, világosbarnára, vaníliáscukrot, szultáncsemege, bevonócsokival, aprócukorkával, belecsurgatunk, összekeverjük, hozzákeverjük, felolvasztott, frisseségéből, megpuhuljanak, becsomagoljuk, változatoknak, összedolgozni, vaníliacukrot, beledarabolsz, beleforgatunk, nápolyilaphoz, boltban vett, kúpok tetejére, ostyalapokra kenve, éjjelre nyomtassuk, maradék cukrot, mogyoróhoz keverjük, csokoládét megpuhítjuk, mogyorós péppel, vajas cukorhoz, ostyalapokat bekenjük, tetejét zsírpapírral, dupláját vegyük, leveses kanál, krémből kívül, készen kapható, következő napig, BOLTBAN VEHETŐ NÁPOLYI-LAPOKBÓL, FINOM ÉDESSÉGET, Móra Ferencné, Komjádi Uszoda, Nálunk Mazsolás,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
JövőPláza
Lenspen PhotoPro Kit
Akciós ár: (–9%) 7.997 Ft
 
Bella Bambina - bili, kék/gyöngyház szín - Rotho
1.701 Ft
 
50 db dekorációs toll, zöld
390 Ft
 
50 db dekorációs toll, rózsaszín
390 Ft
 
Nikon EN-EL3e akkumulátor
Akciós ár: (–9%) 15.917 Ft
 
Rollei Pictureline 8200 digitális képkeret, fekete
Akciós ár: (–9%) 29.018 Ft
 
Konyhai készlet 15db-os (Teázó) - playgo
1.430 Ft
 
Samsung UE65F9000 UHD 3D Smart LED TV
Akciós ár: (–9%) 1.194.884 Ft
 
kensho, zsákolókesztyű, műbőr, fekete, M-es
3.750 Ft
 
Csörlő Horn 15000-es 6800 kg, 12 V
281.950 Ft
 
Aragon Gondor királya exkluzív férfi jelmez
53.560 Ft
 
Rollei Pictureline 8000 digitális képkeret, fehér
Akciós ár: (–9%) 20.010 Ft
 
HDMI kábel 2m (pipa)
Akciós ár: (–9%) 1.602 Ft
 
Rollei Chest Mount rögzítő iPhone-hoz
Akciós ár: (–9%) 7.497 Ft
 
ZEMA Hollóházi porcelán gyűrű hullámos
14.500 Ft
 
Farkasember maszk
3.910 Ft
 
kombinált fogó 160mm
4.300 Ft
 
Marionette mágneses fa puzzle figura, 4 különféle
Akciós ár: (–9%) 2.793 Ft
 
Marionette fa építőkocka 75 db-os
Akciós ár: (–9%) 2.894 Ft
 
Tanuló kutya (kétnyelvű) - Fisher-Price
9.660 Ft
 
még több termék
Címkék: Lenspen PhotoPro Kit, Bella Bambina, Nikon EN-EL3e, Rollei Pictureline, Samsung UE65F9000 UHD, Smart LED TV, Csörlő Horn, Aragon Gondor, Rollei Chest Mount, ZEMA Hollóházi, zsákolókesztyű, akkumulátor, pictureline, pictureline, farkasember, építőkocka, marionette, dekorációs, marionette, dekorációs, hollóházi, kombinált, rózsaszín, digitális, digitális, kétnyelvű, gyöngyház, különféle, hullámos, exkluzív, photopro, porcelán, képkeret, mágneses, képkeret, lenspen, samsung, rögzítő, bambina, királya, készlet, konyhai, csörlő, aragon, kensho, fekete, iphone, gondor, playgo, rollei, puzzle, tanuló, figura, fisher, fekete, rollei, rollei, jelmez, kábel, fehér, chest, férfi, teázó, mount, bella, nikon, rotho, maszk, gyűrű, price, műbőr, smart, kutya,
Véleményezd!
10.24. 19:43 Férfi kézilabda NB I - Nyertek az EHF Kupában érdekelt csapatok
10.24. 19:33 Önkormányzat2014 - Tvb: meg kell ismételni a választást Balatonszárszón
10.24. 19:33 Kissé gyengült a forint euróban és svájci frankban, a dollárhoz képest tart...
10.24. 19:22 Női asztalitenisz Extraliga - Győzött az Univer
10.24. 19:13 Női labdarúgó Bajnokok Ligája - Elutasították az MTK óvását
10.24. 19:13 Labdarúgó NB II - Szolnokon nyert a Békéscsaba
10.24. 19:13 Önkormányzat 2014 - Meg kell ismételni a képviselő-választást Látrány egyik...
10.24. 19:03 EU-csúcs - Véget ért a tanácskozás
10.24. 18:53 Beutazási tilalom - Gréczy: a legfőbb ügyész indítson eljárást!
10.24. 18:23 Cameron: Nagy-Britannia nem teljesíti az EU által követelt pótlólagos befiz...
Tudjátok ?
Miért halljuk másnak a saját hangunkat felvételről?
Ha már botrány, legyen kövér?
Hány zöldség a boldogság ára?
Most akkor mi legyen kedves decotext?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
még több kérdés
ReceptBázis
Csokoládé likőr
Sajtleves hagymával
Harcsapaprikás
Rakott karfiol
Fahéjas Gofri
Almás szelet
Bárányfilé gorgonzola mártással
Mazsolás rizs
Fonott kakaós kalács
Magozott meggybefőtt
még több recept
Blog Címkék
Kérdés... :)))  Ady Endre: BÉKE  Drága barátnőm szép üzenete k...  ***IGAZI SZERETET***&***gyönyö...  Szőke aranyban  Amikor még nagyon fiatalok vag...  Ősz  Az Atya üzenete  Ludi Delfino  Ludi Delfino  Pá pá! Elmentem!:)  Gyurkovics Tibor : Kegyelem  Virágkert :)))  A lovász :)))  Őszi dekoráció  A költő  Kékesszürke  Tallóztam  Rendőr bácsi... :)))  8 dolog, amit a boldogtalan em...  Ludi Delfino  NAGYON FONTOS felhívás a holna...  Ludi Delfino  Ludi Delfino  Pá pá! Elmentem!:)  NAGYON FONTOS felhívás a holna...  Legújabb FANTASZTIKUS kép  Legújabb FANTASZTIKUS kép  Le.... tabletta :-)  Így tüntettek a civilek - képe...  Heti angyalhoroszkóp a Nők Lap...  Levelek hullanak az őszi tájra  Puszi :-)  Virágkislány  Nemi felvilágosítás... :)))  .Aludj kedvesem  NAGYON FONTOS felhívás a holna...  Sötét lilában  Aranyosi Ervin: Október 23.  Harmónia......  Napi Horoszkóp a Nők Lapja Caf...  Mai HARMÓNIA Kártyám  Szőke nő  Pá pá! Elmentem!:)  Vegyes képek  Kislány és a kutyusbari  Legújabb FANTASZTIKUS kép  Újabb bombát robbantottak az o...  Minden jót kívánok  Őseink tettek értünk, a jövőnk...  Szénégető :)))  Le.... tabletta :-)  Ludi Delfino  A dióhéjról  Ismerkedés a konyhaszekrény ta...  Szép estét látogatóimnak!  Harmónia......  Kékesszürke  Adó adó hátán.  Világbéke-találkozó Dél-Koreáb...  Ludi Delfino  Napi Horoszkóp a Nők Lapja Caf...  Legújabb FANTASZTIKUS kép  Minden jót kívánok  Viktor Czudar  Őszi levél  A szív  Mivel foglalkozik a papa... :)...  Kicsapta a biztosítékot az int...  Legújabb FANTASZTIKUS kép  Ludi Delfino  Ödön... :)))  A lovász :)))  Ludi Delfino  Ludi Delfino  csalánkrém visszérre  ***IGAZI SZERETET***&***gyönyö...  .Aludj kedvesem  Mosoly  Tallóztam  Ősz  Ludi Delfino  Utolso keringő...  Az Atya üzenete  Ludi Delfino  saját szerkesztés  Ludi Delfino  Drága barátnőm Zsóka szép üze...  Oltalmazz meg az emberek erősz...  Ludi Delfino  Napi botrány összefoglaló  Legújabb FANTASZTIKUS kép  Szőke nő  Amikor még nagyon fiatalok vag...  Az önismeret útján......." - S...  A rendőrségen... :)))  Gombák  Török Gábor: Nagy bajban van a...  A felénk jövő "jövő" képéhez  Néha úgy....... 
Bejegyzés Címkék
boltban vett, kúpok tetejére, ostyalapokra kenve, éjjelre nyomtassuk, maradék cukrot, mogyoróhoz keverjük, csokoládét megpuhítjuk, mogyorós péppel, vajas cukorhoz, ostyalapokat bekenjük, tetejét zsírpapírral, dupláját vegyük, leveses kanál, krémből kívül, készen kapható, következő napig, torta tetejére, sütőben megpirítjuk, héját ledörzsöljük, vajjal kikent, mogyoró kihűlt, maradék porcukorral, megpuhított csokoládét, kerek ostyalapokat, krémmel megtöltjük, olvasztott csokoládéval, késhegynyi vajat, massza enyhén, cukor elolvad, vajkrémhez keverjük, pörkölt mandulát, maradék krémbe, tortát összeállítjuk, félretett krémmel, tortát egészen, reszelt csokoládét, mogyorót sütőben, puhított csokoládét, pörkölt mogyorót, vajhoz téve, felolvadt anyagot, torta tetejét, következő krémmel, megkent osztyákat, nagymamájától tanulta, hozzávalókat összekeverjük, ostyalapot megtöltjük, csomag ostyát, ostyalapok közé, háromba ugyanannyi, nagy adag, kevés cukor, hűtőben hagyni, réteg csokis, réteg vaníliásés, réteg fehér, lapok megpuhuljanak, tejet felforraljuk, tűzhelyről levéve, ostyalapokat emeletesen, tetejét bevonócsokival, hűtőben hagyjuk, vízből szirupot, egyik felébe, vaníliás cukrot, kakaót teszem, lapokba töltöm, krém kifagy, tűzről levéve, másikba kakaóport, másikba keserűmandula, lapok közé, sütőlapra kanalazzuk, puklis ostyát, púpos ostyához, púpokba öntjük, sima lappa, elsőt szoktam, mélyhűtőbe tesszük, kissé felfőzzük, összetört diós, lapokat egyenként, tepsi hátán, fenti tölteléktől, tetejére csoki, cukrot elkeverjük, ledarált kekszet, őrölt diót, darált kekszet, órát pihentetni, ostyalapokat megkenés, tojásokat habbá, vajtól lehűl, előzőleg ledarált, ostya tetejére, aprított fügét, darált mandulát, töltött lapokat, éjjelre tegyük, ostyalapokra öntjük, fenti krémhet, , ,
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7
  • e Hét: 332
  • e Hónap: 1439
  • e Év: 14548
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.