Regisztráció  Belépés
kissnussi.blog.xfree.hu
Senki sem tudja megtanítani a macskát arra, hogy ne fogjon madarat. Albert Einstein Balogh Anna
1946.09.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Boltban vehető ostyából finom, házi nasik készíthetőek
  2012-03-01 08:34:12, csütörtök
 
   
  BOLTBAN VEHETŐ NÁPOLYI-LAPOKBÓL GYORS, FINOM ÉDESSÉGET

1.Összetördelve
------

/a
1 margarin, 3 ek. kakaó,1 tojás, kis rum,kicsi finomra őrölt babkávé,, 25 dkg porcukor összefőzve, leveszem a lángról, hozzákeverek 2 tábla összetördelt ostyalapot és 10 dkg zúzott dióbelet,( lehet még mazsolával is gazdagítani),majd fóliával kibélelt (Őzgerinc) formába öntöm és kifagyasztom. Formából kifordítva, szeletelve tálalom.



/b

1 kockamargarint felolvasztunk, beleforgatunk: 5 dkg kakaó, 20 dkg cukor, 2 egész tojást, 1 csomag apróra tördelt ostyalapot és 20 dkg (2 csomag) apróra vágott zselés cukrot. Összemelegítjük,Összeforgatjuk és fóliával kibélelt (Őzgerinc) formába öntjük a masszát, 1-2 óra dermesztés után szeletelhető.

2.Kerek korongokat
------

kiszúrunk a boltban vett ostyalapokból, majd kupacokat halmozunk ezekre darált dióból vagy mákból vagy mogyoróból vagy kókuszreszelékből stb. és mézből sűrűre kikevert masszából.
Ha kicsit megszikkadt, még olvasztott csokiból "sapkákat" is varázsolhatunk a kúpok tetejére.

3.Pischinger torta (1 csomag ostyalapból)
------ ------

a.

20 margarin, 3 ek. kakaó, 13 dkg cukor habosra keverve és az ostyalapokra kenve.Egy éjjelre nyomtassuk le deszkával és rajta 1 literes teli palackkal.Másnap bevonhatjuk olvasztott csokival a tetejét.Forró késsel szépen lehet szeletelni.

b.

Citromos változat:kakaó helyett citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjül a krémet.Minden mást ugyanúgy, ahogy az a.)-ban írtam.

-további változatoknak csak a csillagos ég szab határt :-)

http://www. ziegler. hu/ostya/torta. htm
----------------------------------------------
Pischinger torta
---------------------------------
Hozzávalók (4 személyre):
1 csomag (10 darabos) kerek ostyalap
20 dkg vaj
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál őrölt mogyoró
15 dkg étcsokoládé
30 dkg készen vett csokoládéfondant
vagdalt pirított mandula
Elkészítése: Tizennyolc dkg vajat négy evőkanál porcukorral jól kikeverünk. A maradék cukrot két evőkanál vajban világosra pirítjuk, majd a mogyoróhoz keverjük. A csokoládét megpuhítjuk, és a mogyorós péppel együtt a vajas cukorhoz keverjük. Az ostyalapokat bekenjük a krémmel, egymásra helyezzük, a tetejét zsírpapírral letakarjuk, és nehezebb lábast téve rá lepréseljük, hűtőszekrénybe rakjuk. Amikor kifagyott, felolvasztott csokoládémázzal vonjuk be a tetejét, és meghintjük vagdalt pirított mandulával.
Tehát, szerintem minimum mindenből a dupláját vegyük! Az én ostyalapom kb 30 cm átmérőjű volt!
,,,,,,
Pischinger torta
------------------------------------
Hozzávalók:
(4 személyre):
1 csomag (10 darabos) kerek ostyalap
20 dkg vaj
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál őrölt mogyoró
15 dkg étcsokoládé
30 dkg készen vett csokoládéfondant
vagdalt pirított mandula
Elkészítés:
Tizennyolc dkg vajat négy evőkanál porcukorral jól kikeverünk. A maradék cukrot két evőkanál vajban világosra pirítjuk, majd a mogyoróhoz keverjük. A csokoládét megpuhítjuk, és a mogyorós péppel együtt a vajas cukorhoz keverjük. Az ostyalapokat bekenjük a krémmel, egymásra helyezzük, a tetejét zsírpapírral letakarjuk, és nehezebb lábast téve rá lepréseljük, hűtőszekrénybe rakjuk. Amikor kifagyott, felolvasztott csokoládémázzal vonjuk be a tetejét, és meghintjük vagdalt pirított mandulával.
,,,,,,
Lajos (a keresztapám) nagymamájának a receptje
----------------------------------------------------
1/8 kiló tea vaj, 1 tojás sárgája, 2 tábla reszelt csokoládé, (5 kros tábla), 15 deka vaniliás por czukor, egy leveses kanál fekete kávé egyszerre összetéve fél óráig keverendő. 5 drb karlsbadi ostyára kenve összerakni és a krémből kívül is bevonni.
------
Pischinger torta
----------------------------
A tésztához:
15 dkg vaj
13 dkg porcukor
3 dkg kakaó
7 dkg darált dió
1 ostyatortaiap
Az öntethez:
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál cukor
2 dkg vaj

A 15 dkg vajat, a 13 dkg porcukorral, a 3 dkg kakaóval és a 7 dkg darált dióval (vagy mogyoróval) habosra kikeverjük, és vékonyan a készen kapható ostyatortalapok közé kenjük.

Két deszka között súllyal lenyomtatjuk, és a következő napig száraz helyen állni hagyjuk.

A 2 evőkanál kakaót, a 2 evőkanál cukorral és az 1 evőkanálnyi vízzel állandóan kevergetve felfőzzük, majd tűzről levéve hozzáadunk 2 dkg vajat és addig keverjük, mig teljesen elolvad, ekkor a torta tetejére simitjuk és hagyjuk megszáradni.
------
PISCHINGER-TORTA
------------------------------
Hozzávalók: 1 csomag kerek ostyalap, 10 dkg mogyoró, 22 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 30 dkg csokoládé.
Elkészítés: A mogyorót a sütőben megpirítjuk, és a héját ledörzsöljük. 10 dkg porcukrot megpirítunk, beletesszük a mogyorót, jól összekeverjük, majd egy vajjal kikent tányérba öntjük. Amikor a mogyoró kihűlt, ledaráljuk vagy mozsárban finom péppé törjük. 18 dkg vajat a maradék porcukorral jól kikeverünk, hozzáadjuk a megpuhított csokoládét, a mogyorót, és habosra keverjük. A kerek ostyalapokat a krémmel megtöltjük, hűtőben jól lehűtjük, végül az olvasztott csokoládéval bevonjuk.
------
Pischinger torta
------------------------
- 1 késhegynyi vaj
- 60 g cukorral
- 125 g hámozott, vagdalt mandula
- 250 g puha vaj
- 50 g szitált porcukor
- 3 tojás
- 200 g enyhén keserű csokoládé
- 2 csomag karlsbadi ostya
- 100 g enyhén keserű csokoládé
- kevés kókuszzsír
Egy késhegynyi vajat, 60 g cukorral addig melegítünk, amíg a massza enyhén megbarnul és a cukor elolvad, 125 g hámozott, vagdalt mandulát hozzáadunk és keverés közben addig hevítjük, amíg eléggé megbarnul, majd olajjal kikent sodrófával szétnyomjuk.
250g puha vajat keverőgéppel simára kikeverünk, apránként 50 g szitált porcukrot adunk hozzá és addig keverjük tovább, amíg egyenletes masszát kapunk, 3 tojást egyenként belekeverünk, 200 g enyhén keserű csokoládét kis darabokra törünk, egy kis edényben, forró vízben simára keverjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd a vajkrémhez keverjük. A csokoládékrémből 2 evőkanálnyit félreteszünk, a pörkölt mandulát a maradék krémbe belekeverjük. A krémmel 2 csomag karlsbadi ostyát megkenünk, a lapokból a tortát összeállítjuk, oldalát a félretett krémmel bevonjuk, néhány órára hideg helyre tesszük. 100 g enyhén keserű csokoládét kevés kókuszzsírral egy kis edényben, forró vízfürdőben simára keverünk, ezzel a tortát egészen bevonjuk, néhány órára hideg helyre tesszük.
Igen éles, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
Santal
------
Móra Ferencné:Szakácskönyv: - Pischinger torta
----------------------------------------------------------

Hozzávalók:
Vaj 10 dkg,
cukor 10 dkg,
mogyoró 7 dkg,
csokoládé 8 dkg,
vanília 1/4 rúd,
citromlé 1/2 citromból,
ostyalap 6 db.
Elkészítése: A vajat, a cukrot, kevés vaníliát, 7 dkg darált mogyorót a reszelt csokoládét és fél citrom levét habosra keverjük. / kerek (karlsbadi) ostyalap közé tesszük, és csokoládé jéggel bevonjuk.
[szerkesztés]Pischinger torta II.

II.
Hozzávalók:
Vaj 16 dkg,
tojás 1 db,
csokoládé 14 dkg,
porcukor 14 dkg,
vanília 1/2 rúd,
(karlsbadi) ostya 4 lap.
Elkészítése: A vajat, 1 egész tojást, a csokoládét, a porcukorral, kis vaníliával habosra keverjük, 4 ostyalap közé tesszük, és csokoládéjéggel bevonjuk.
[szerkesztés]Pischinger torta III.

III.
Hozzávalók:
Vaj 25 dkg,
tojássárgája 4 db,
csokoládé 25 dkg,
cukor 15 dkg,
feketekávé 1 ek.,
vanília 1/2 rúd,
(karlsbadi) ostya 12 lap.
Elkészítése:Negyed kg vajat először 15 dkg cukorral habosra keverünk, azután 4 tojássárgájával, 25 dkg puhított csokoládéval, kis vaníliával, 1 ek. feketekávéval tovább is kikeverjük. Ezt 12 ostyalap közé tesszük, és csokoládéjéggel bevonjuk.
------
Pischinger torta
------------------------------------
Hozzávalók: 1 csomag kerek ostyalap, 20 dkg vaj, 22 dkg cukor, 10 dkg mogyoró, 5 szelet csokoládé.
18 dkg vajat 12 dkg porcukorral jól kikeverünk, a mogyorót sütőben megpirít­juk, héját ruhával ledörzsöljük. 10 dkg világosra pirított cukorba tesszük, ös­szekeverjük, gyengén kivajazott tányérba öntjük. Ha kihűlt, ledaráljuk, vagy morzsában finom péppé törjük. A puhított csokoládét és a pörkölt mogyorót a vajhoz téve, habosra kikeverjük. A kerek ostyalapokat megtöltjük a krémmel, lepréseljük, hidegre tesszük, és ha kifagyott, csokoládéfondánnal vagy tunk­masszával bevonjuk.
Tunkmassza használata: Kis edénybe 15 dkg tunkmasszá­hoz 1,5 dkg kakaóvajat adunk. Az edényt egy nagyobb, vízzel megtöltött edénybe állítjuk, és forralással felolvasztjuk, ügyelve arra, hogy egy csepp víz se jusson az anyaghoz. A felolvadt anyagot hidegre lekeverjük, és szép simán bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát.
------
Pischinger torta
--------------------------------
Hozzávalók: 1 csomag kerek ostyalap, 20 dkg vaj, 22 dkg cukor, 10 dkg mogyoró, 5 szelet csokoládé.
18 dkg vajat 12 dkg porcukorral jól kikeverünk, a mogyorót sütőben megpirít­juk, héját ruhával ledörzsöljük. 10 dkg világosra pirított cukorba tesszük, ös­szekeverjük, gyengén kivajazott tányérba öntjük. Ha kihűlt, ledaráljuk, vagy morzsában finom péppé törjük. A puhított csokoládét és a pörkölt mogyorót a vajhoz téve, habosra kikeverjük. A kerek ostyalapokat megtöltjük a krémmel, lepréseljük, hidegre tesszük, és ha kifagyott, csokoládéfondánnal vagy tunk­masszával bevonjuk.
Tunkmassza használata: Kis edénybe 15 dkg tunkmasszá­hoz 1,5 dkg kakaóvajat adunk. Az edényt egy nagyobb, vízzel megtöltött edénybe állítjuk, és forralással felolvasztjuk, ügyelve arra, hogy egy csepp víz se jusson az anyaghoz. A felolvadt anyagot hidegre lekeverjük, és szép simán bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát.
......
Pschinger torta
------------------------------
Hat darab ostyát megtöltünk a következő krémmel:28dkg vajat 3 tojással és 3 kanál cukorral habosra verni, azután fél tábla puha csokit hozzákeversz. A megkent osztyákat egymásra rakod és csokimázzal fonod be. (lehet hogy enélkül is finom)
Remélem hogy tudtam segíteni!

------
Pischingerhez azért több minden kell. Leírom nagymamám receptjét - ezt ő is a nagymamájától tanulta:-)
4 tojás, 14 dkg porcukor, 14 dkg margarin, rum, 14 dkg darált dió, 10 dkg kakaó. A hozzávalókat összekeverjük, az ostyalapot megtöltjük. Becsomagoljuk (aluffólia pl), nehezéket rakunk rá, és egy éjszakán át hűűlni hagYNI.
------

4 .Gyors recept
------

-50 dkg cukrot 5 tojással gőz fölött felverünk, beleteszünk 2 kocka rámát, addig keverjük, míg elolvad, hozzáadunk 3 kanál kakaót és 50 dkg darált kekszet. Rummal vagy rumaromával lehet ízesíteni.

,,,,,,
5.Karlsbadi ostya omlós karamellával töltve (Anyósom receptje)
------ ------------------------------------------------------------

Veszel egy csomag ostyát (6 lapos, három süti jön ki belőle). Lábasban 30 dkg cukrot felteszel olvasztani a gázra. Ha egyenletesen folyékony (ne kapkodj vele), 1 tubus sűrített tejet kis adagokban belekeversz (nyomsz egy kicsit, elkevered, megint nyomsz kicsit, simára kevered). Míg el nem fogy. Akkor beledarabolsz 16 dkg margarint. Keverd simára. Ekkor belekeversz 15 dkg diót (fele darált, fele vagdalt). 2 vaníliacukrot keversz bele. Hűlni hagyod, még langyosan az ostyalapok közé rendezed, ügyesen, hogy mind a háromba ugyanannyi jusson. Kissé lenyomtatod, és másnapig hagyod. Jól szeletelhető, omlós karamellát készítesz ilyen módon.

Isteni finom!!!! (Nekem pont dióm nem volt, mogyorót tettem bele, de úgy is fini lett. )
......

6. Tejberizzsel töltve /két napig készül és pillanatok alatt elfogy ;-) /
------

-Főzünk egy nagy adag tejberizst (1,5 l tej ,25 dkg rizs 2 cs. van cuk. pici só, még egy kevés cukor), kihűtjük, 3 egyenlő részre osztjuk.
Egyik adagba keverünk 1 csokipudigot, másikba 1 vaníliáspudingot, harmadikba semmit.Másnapig a hűtőben hagyni kell állni.
Másnap ostyalapok közé kenem egy réteg csokis, egy réteg vaníliásés egy réteg fehér kerül az ostyalapok közé.Pár órát hagyjuk állni, hogy a lapok megpuhuljanak és könnyű legyen szeletelni. Lehet rá csokibevonót önteni és azt kókusszal, aprócukorkával,stb. dekorálni.
--------------------
Grízes-csokis ostyalap
-------------------------------------
Hozzávalók

5 ostyalap
2 dl tej
25 dkg porcukor
3 k.gríz
3 rúd étcsokoládé
25 dkg margarin
5 dkg mazsola(nem kötelező)

Elkészítés:

A tejet felforraljuk a cukorral és belefőzzük a grízt. A tűzhelyről levéve belekeverjük a csokoládét. Amikor langyosra hűl, hozzáadjuk a margarint (mazsolát) és megtöltjük az ostyalapokat. Ízlés szerint bevonhatjuk csokoládémázzal.
,,,,,,
7. Mézzel készült alavicska
------

Négy tojásfehérjéből kemény habot verünk., hozzáverve 8 dkg mézet, 20 dkg porcukrot, vaníliát.Gőz fölött addig verjük, míg nagy jó kemény lesz.ekkor beleforgatunk25 dkg zúzott dióbelet.Ezzel kenjük meg az ostyalapokat (2-2 )
Fogyasztás előtt legalább 24 órát tartsuk a hűtőben.

,,,,,,

8.Csokis ostya
------

5 toj sárgájátkeverjünk ki 20 dkg cukorral, beleforgatunk 1 csomag van.cukrot és 1 cs. csokis pudingport, 3 dl tejet,kis lángon sűrű krémmé főzzük, majd kissé lehűtjük és akkor belekeverünk simára 25 dkg puha margarint.
Az ostyalapokat emeletesen megtöltjük, kicssé lenyomtatjuk.A tetejét bevonócsokival bevonjuk.
Kis időre a hűtőben hagyjuk puhulni a lapokat, hogy szépen lehessen vágni.

,,,,,,
Nápolyi
-----------------------------
30dkg cukor, 1, 5 dl víz, 25 dkg Ráma, 3 csg tejpor (90g-os), 5 vaníliás cukor, cukrozott kakaópor, 1 csg nápolyilap.
A cukorból, a vízből szirupot főzök. Ha kihűlt, beleteszem a Rámát, a tejport, majd elfelezem. Az egyik felébe a vaníliás cukrot, a másikba a kakaót teszem, majd a lapokba töltöm felváltva.
Nehezéket kell rátenni, míg a krém kifagy.

Kókuszos ostya
---------------------------------
2 dl tejet, 20 dkg kókuszreszeléket, 40 dkg kr. cukrot felfőzünk, míg a cukor elolvad, majd belekeverünk 20 dkg lisztet. 5 percig főzzük takarékon, majd a tűzről levéve belekeverünk 25 rámát és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, elfelezzük a krémet, egyik felébe vaníliáscukrot, a másikba kakaóport teszünk. 3 ostyalap közé kenjük, és jól kihűtjük.

Marcipános ostya
--------------------------------------
3 laphoz való adag
1, 5 dl tejben 60 dkg kristálycukrot felforralunk, majd amikor habos lesz, belekeverünk 40 dkg lisztet, melyenk fele rétes, fele sima liszt. Ezt követően 1-2 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Tűzről levéve elkeverünk benne 25 dkg rámát, majd kettéosztjuk, egyik felébe kakaót, a másikba keserűmandula aromát teszünk.

Kétszínű krém nápolyilaphoz
------------------------------------------------
Sárga krém: 7 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 2 csg vanília, 1 ráma
Barna krém: 25 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 15 dkg darált keksz, 2 evőkanál kakaót jól elkeverni, majd a 7 tojás habját hozzáadni. Váltakozva töltjük a lapok közé.
5 nagy laphoz való adag
------

Ezt nálunk jégzajlásnak hívják.
---------------------------------------------------
3 tojás fehérje félig felverve, hozzáadunk 5 evőkanál vizet, 25 dkg cukrot, ezt gőz fölött jó kemény habbá verjük.
Ezután 2 ostyalapot összetörve, mazsolát, apróra vágott diót szórunk bel, és a sütőlapra kanalazzuk. Mi úgy szoktuk, hogy ostyalapot szeletekre vágunk, és arra kanalazzuk a habot. 110-120 fokon szárítjuk.

------
Egy fórumról:
Én a Komjádi Uszoda előtti MDF piacon veszek ostalapot, gáztepsi méretű, 4-5 lapos és 120 FT körül szokott lenni. Sokáig ropogós marad, nem veszít frisseségéből. De van "puklis" ostyalapjuk is, olyan kis cseresznye méretű halmokkal a tetején. Próbálta már valaki?
A puklis ostyát megkérdeztem egyszer, állítólag raffaello-szerő golyócskákat lehet gyártani belőle.
Sokféle ostyát láttam, egyszer még kerek torta alakút is. Talán erre való a Pischinger torta recept.

Tehát a púpos ostyához való receptek

Raffaellós ostya I.
--------------------------------
fél kg cukor, 25 dkg ráma, 2 dl tej, 2 ek. kakaó (én nem teszek bele), 2 ek. liszt, vagy 1 csg főzös puding, 15 dkg kókuszreszelék (aki nem szereti, helyettesítheti darált dióval)
A hozzávalókat összekeverjük és felfőzzük, majd még forrón a púpokba öntjük, és befedjük a sima lappa.

Raffaellós ostya II.
---------------------------
40 dkg cukor, 4 tojás, 1 ek. kakaó (kihagyható), 1 ráma. 1/2 kg darált keksz, 1 ek. rum.
A cukrot, a tojást, a kakaót, a rámát és a rumot gőz fölött felfőzöm, majd belekeverem a daráltkekszet, és még forrón a lapok közé kenem.

Jó étvágyat hozzá!

Én az elsőt szoktam csinálni, remélem ízlik nektek is.
------
Hideg kutya
-----------------------------------
25 dkg margarin, ugyanennyi porcukor, 2 tojás, 1 cs. Gála (hidegen főzhető) csokis pudingpor és két evőkanál kakaó.

gőz fölött megfőzzük, beletördelünk 1 cs. ostyalapot, tetszés szerint mazsolát esetleg darabos diót, pici rumot (vagy aromát) és folpackkal kibélelt őzgerincformába simítjuk. pár órára mélyhűtőbe tesszük.
------
tördelt ostyalapos recept
-----------------------------------------
Nálunk Mazsolás rúd néven fut. Nagyon hasonló Timna receptjéhez.
25dkg margarint 20 dkg cukorral felolvasztani, majd belekeverni 1EK kakaót, 1 tojást, 2 csokis pudingport 1 EK vizzel összekeverve. Ebbe jön 1 cs. összetördelt ostyalap, 10 dkg mazsola, fejtett meggy, darabolt dió. Folpack-kal bélelt őzgerinc formába nyomkodjuk és a mélyhűtőbe tesszük.
------

Betyárszelet: (nálunk ez a menő!)
----------------------------------------------
30 dkg cukrot megpörkölünk, majd hozzáadunk 20 dkg vajat és néhány percig forraljuk. Azután belekeverunk 15 dkg darabos diót, majd lassan belecsurgatunk 6 tojássátgáját kikeverve és egy kissé felfőzzük. Meg melegen ostyalapra tesszük (kb. 4EK/lap).

Szultáncsemege:
-----------------------------------
20 dkg cukrot barnára pirítunk, 15 dkg diót teszünk bele, kihűtjük, összetörjük.
4 tojás sárgáját 20 dkg cukorral és 20 dkg vajjal gőz fölött felfőzzük, hozzáadjuk az összetört diós cukrot és ostyalap közé töltjük.
------

Régi családi recept
------------------------
3 csomag ostyalaphoz 25 dkg vaj, 3 evőkanál kakaó, 20 dkg darált nem pörkölt mogyoró. És ami különlegessé teszi a süteményt, hogy a lapokat egyenként a tepsi hátán sütőben világosbarnára pirítani, ettől lesz igazán ropogós, és a fenti tölteléktől is az marad. A tetejére csoki bevonót kell tenni. (Ha főzött krémmel töltöd szétázik az egész)
------
Nápolyi
-------------------------------------
50 dkg porcukor, 5 egész tojás, 25 deka Rama margarin, 25 dkg háztartási keksz, 1 evőkanál kakaó, 1 dl rum, 10 dkg őrölt pörkölt dió.
A cukrot elkeverjük a tojásokkal, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Azon melegen hozzákeverjük a Rámát, a ledarált kekszet, kakaót, rumot és az őrölt diót. Megtöltjük vele a lapokat. Hideg helyre tegyük, másnap szeleteljük.
------

XYXYXYYXYXYX

ennek erősebben csokis az íze, de nagyon finom, nem kifejezetten ropogós, de mégsem csúszik szét, szépen szeletelhető:
20 dkb kristálycukrot beletenni egy tálba, ráönteni annyi tejet, hogy éppen ellepje. Odatenni főzni, majd lassan hozzákeverni 10 dkb kakaóport. Ezt addig főőzni, amíg sűrűsödni kezd, majd levenni a tűzről és még forrón belekeverni 15 dkg vajat. Melegen rákenni a lapokra és lenyomatni. 6 laphoz elég. Háromszögekre vágható. Jó sütést kívánok.

------
JÉÉÉÉÉÉ...

:25dkgkr.cukor, 5 tojás, 25 dkg ráma, 15 dkg darált dió, 35 dkg darált keksz, 2 evőkanál kakaó.
A margarint a cukorral és a tojásokkal gőz fölött összefőzni, amig a vaj elolvad, kihűteni, és hozzákeverni a darált kekszet, darált diót, kakóport. Összedolgozni és megkenni a lapokat. Egy órát pihentetni, lenyomatni, majd két újjnyi szeletekre vágni. Fel is lehet tekerni a sütit, de akkor az ostyalapokat megkenés előtt egy picit be kell vizezni. Kép is volt hozzá, de sajnos nem mentettem el. Finom és igazi ropogós. 10 laphoz elég.
------
Keleti csemege
-------------------------------------
6 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
30 dkg kristálycukor
20 dkg vaj
30 dkg keksz
2 kis hatlapos ostyalap, vagy 1 nagy ötlapos

A tojásokat habbá verjük, hozzákeverjük a porcukrot és a kókuszt. Megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a vajat, és amennyire lehet, elkeverjük. Mivel a vajtól lehűl, újra melegítjük, folyékonyra. Ha a cukor jól felmelegedett (folyik), állandó keverés mellett belekeverjük a tojáshabba. Ezután hozzáadjuk az előzőleg ledarált kekszet, majd azonnal ostyalapok közé töltjük. Az ostya tetejére csokoládémáz kerül, 1 napig állni hagyjuk
------
9.Fügés nápolyi
------

1 karika fügét vágjunk éles késsel apróra.10-15 dkg mandulát (vagy diót, mogyorót, stb.) daráljunk finomra. 2 toj fehérjét felverünk pici sóval, 10-15 dkg porcukorral keményre és szép gyengéden forgassuk bele az aprított fügét és a darált mandulát. Három adagra véve kenegessük és helyezzük egymásra a töltött lapokat, végül fedjük be a negyedikkel. Egy éjjelre tegyük hűtőbe, hogy felpuhuljanak a lapok.Szeleteléskot hosszába vágjuk félbe és így szeljünk keskeny szeleteket.

10. Diós szelet Karlsbadi ostyával alapozva
------
Zsírozatlan tepsibe rakunk ostyalapokat.(Kibéleljük a tepsit.)

Tészta: 4 toj. sárgája 20 dkg porcukor, kikever. Hozzá 20 dkg darált dió, 3 ek finom zsemlemorzsa,, 1/2 sütőpor, és a 6 toj felvert habja.Ezt az ostyalapokra öntjük és lassú tűzön megsütjük.

Krém:
20 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1 van. cuk, 2 ek. erős presszókávé, 2 toj sárgája, 2 ek. darált dióval kikeverjük.Külön 3 dl tejet fölfőzünk 3 ek. liszttel és ha kihűlt, a fenti krémhet keverjük apránként é s a kisűlt, kihűlt tésztára kenjük.A tetejére csokit reszelünk.
------
Házi sütésű, angol ostya
------

33 dkg liszt,10 dkg porcukor, 1 dkg sütőpor, 25 dkg margarin,1 tojás, pici só, reszelt citromhéj.
Ezt mind összegyúrjuk és jó sima tésztává dolgozzuk ki.Kinyújtjuk 1-2 mmj vastagságúra.A felületét rácsosra cifrázhatjuk (pl. műa. hálót egyszer átsimítunk a felületén sodrófával)daraboljuk (pl.formázókkal), tetejüket kenjük befelvert tojással, közepesen forró sütőben szárítsuk ropogósra.kellemes ízű tartós sütemény, dobozban, zsírpapírok között tartható el.Két-két lap közé tölteléknek kenhetünk jamet, nutellát, stb.
______
Nápolyi
-------------------------
30dkg cukor, 1, 5 dl víz, 25 dkg Ráma, 3 csg tejpor (90g-os), 5 vaníliás cukor, cukrozott kakaópor, 1 csg nápolyilap.
A cukorból, a vízből szirupot főzök. Ha kihűlt, beleteszem a Rámát, a tejport, majd elfelezem. Az egyik felébe a vaníliás cukrot, a másikba a kakaót teszem, majd a lapokba töltöm felváltva.
Nehezéket kell rátenni, míg a krém kifagy.

Kókuszos ostya
-----------------------------
2 dl tejet, 20 dkg kókuszreszeléket, 40 dkg kr. cukrot felfőzünk, míg a cukor elolvad, majd belekeverünk 20 dkg lisztet. 5 percig főzzük takarékon, majd a tűzről levéve belekeverünk 25 rámát és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, elfelezzük a krémet, egyik felébe vaníliáscukrot, a másikba kakaóport teszünk. 3 ostyalap közé kenjük, és jól kihűtjük.

Marcipános ostya
------------------------------------
3 laphoz való adag
1, 5 dl tejben 60 dkg kristálycukrot felforralunk, majd amikor habos lesz, belekeverünk 40 dkg lisztet, melyenk fele rétes, fele sima liszt. Ezt követően 1-2 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Tűzről levéve elkeverünk benne 25 dkg rámát, majd kettéosztjuk, egyik felébe kakaót, a másikba keserűmandula aromát teszünk.

Kétszínű krém nápolyilaphoz
---------------------------------------------
Sárga krém: 7 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 2 csg vanília, 1 ráma
Barna krém: 25 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 15 dkg darált keksz, 2 evőkanál kakaót jól elkeverni, majd a 7 tojás habját hozzáadni. Váltakozva töltjük a lapok közé.
5 nagy laphoz való adag
------
 
 
0 komment , kategória:  Nápolyban a nápolyi nápolyi?  
Címkék: vaníliáspudingot, csokoládéfondant, kókuszreszeléket, csokoládékrémből, ostyatortalapok, összemelegítjük, helyettesítheti, csokoládéjéggel, tojásfehérjéből, őzgerincformába, csokoládémázzal, tojássárgájával, kristálycukrot, összeforgatjuk, hűtőszekrénybe, kókuszreszelék, varázsolhatunk, kockamargarint, világosbarnára, vaníliáscukrot, szultáncsemege, bevonócsokival, aprócukorkával, belecsurgatunk, összekeverjük, hozzákeverjük, felolvasztott, frisseségéből, megpuhuljanak, becsomagoljuk, változatoknak, összedolgozni, vaníliacukrot, beledarabolsz, beleforgatunk, nápolyilaphoz, boltban vett, kúpok tetejére, ostyalapokra kenve, éjjelre nyomtassuk, maradék cukrot, mogyoróhoz keverjük, csokoládét megpuhítjuk, mogyorós péppel, vajas cukorhoz, ostyalapokat bekenjük, tetejét zsírpapírral, dupláját vegyük, leveses kanál, krémből kívül, készen kapható, következő napig, BOLTBAN VEHETŐ NÁPOLYI-LAPOKBÓL, FINOM ÉDESSÉGET, Móra Ferencné, Komjádi Uszoda, Nálunk Mazsolás,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Almás krémes vaníliás krémmel
Medvehagymás fűszervaj
Matyóföldi gulyásleves
Lazacleves
Káposztaleves
Kapribogyós csirkemell
Spenótos-kolbászos burgonyaleves
Sütőtök krémleves
Thai csirkeleves
Tigris piskóta
még több recept
Véleményezd!
04.19. 11:11 MLP: az MNB hozza nyilvánosságra a képviseleti irodákhoz kapcsolódó szerződ...
04.19. 11:01 Design Terminál: nyolc fiatal magyar vállalkozás vehet részt az amerikai No...
04.19. 11:01 Jakab: újabb eszköz segítheti a mezőgazdasági foglalkoztatást
04.19. 10:51 Lengyel szerzők a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
04.19. 10:41 Programkoordinátor: közösségformáló erejű a Budapest100 programsorozat
04.19. 10:11 Feldman Zsolt: cél a GMO-mentes takarmány
04.19. 10:11 Agancsokat és trófeákat találtak egy szlovák gépkocsiban
04.19. 09:51 Premier filmeket is vetítenek az Artmozik éjszakáján
04.19. 09:22 Görög adósság - Nézőpont Intézet: a görögök gazdasági mozgástere napról nap...
04.19. 08:40 Őrzők Alapítvány: a daganatos gyermekek 70-80 százaléka meggyógyul
Tudjátok ?
Nyitunk egy retró klubot?
Emlékszi valaki az ifipark 70- es évek beli fellépőire?
Zenei rejtvény. Felkészültél?
Zenei rejtvény. Felkészültél?
Te odállnál-e a célkeresztbe?
még több kérdés
Blog Címkék
Hatvan másodperc  Na, ezt próbálják meg utánozni...  Caroladíva csodás képei  Csodás 7végét Mindenkinek!  je je jeee  ÁGIMAMIM szépséges alkotása :)  Szép francia képek  Szeretettel köszöntelek  Szép francia képek  Újszülötteknek és anyukájuknak  Szép francia képek  SMS újszülött érkezésekor  Reggel  Versek a búcsuzásról  Szép napot, kellemes hétvégét ...  Caroladíva csodás képe  Ne add fel!  Szép francia képek  Elfnek  Szerv-óra  Szép francia képek  A "túlélők" legújabb ötlete: ...  Saját mulatós műsorral tér vis...  Sokáig élni  Caroladíva csodás képe  Szép francia képek  SMS újszülött érkezésekor  Idézetek gyerekekről  Barátok nélkül nem tudhatod  Dübörög a holoipar - perelik a...  Szép francia képek  Vicces idézetek anyákról, gyer...  je je jeee  Április 18.  Caroladíva csodás képei  Szép francia képek  ...Kata......SZERETETTEL ........  Újszülötteknek és anyukájuknak  Féltelek  ...Kata......SZERETETTEL ........  Reggeli Csoda  Geisz László: Útravaló, unokám...  Barátok nélkül nem tudhatod  Szép francia képek  Caroladíva csodás képei  Vargáné Izsó Ildykó Gizella kü...  Na, ezt próbálják meg utánozni...  A nap kérdése  Ne add fel!  ...Kata......SZERETETTEL ........  a TANÁCSADÓ  Caroladíva csodás képei  Pihenéssel töltött hétvégét kí...  Bánatos nő  Elfnek  SMS újszülött érkezésekor  Idézetek  Szép francia képek  Képek  Saját mulatós műsorral tér vis...  Vörös rózsák  Vargáné Izsó Ildykó Gizella kü...  Geisz László: Útravaló, unokám...  DITKÉM szép kívánságai és moti...  Az élet egy iskola...  A kristály-szív és a kristály-...  Maradsz csak ábrándnak  Újszülötteknek és anyukájuknak  ...Kata......SZERETETTEL ........  Nép! Le leszel váltva, oszt jó...  Szép francia képek  Falusi hold alatt  Szép francia képek  (Németh László: Életemről, mun...  Szép francia képek  A fideszes alpolgármester, aki...  Szép francia képek  teddi maci  Caroladíva csodás képei  Szép francia képek  Caroladíva csodás képei  ...Kata......SZERETETTEL ........  Evangélium 2015. április 18.  Csaba Böjte 2015. április 18. ...  Szép francia képek  Jácint  Szép napot, kellemes hétvégét ...  Caroladíva csodás képei  ...Kata......SZERETETTEL ........  Még magam előtt látom...  Versek a búcsuzásról  Tücsökzene  Szerv-óra  Szerda  Ildykó barátnőm csodaszép képe  - Te büdös kölyök,  Caroladíva csodás képei  A legfényesebb csillag  Szeretettel köszöntelek  Szép francia képek 
Bejegyzés Címkék
boltban vett, kúpok tetejére, ostyalapokra kenve, éjjelre nyomtassuk, maradék cukrot, mogyoróhoz keverjük, csokoládét megpuhítjuk, mogyorós péppel, vajas cukorhoz, ostyalapokat bekenjük, tetejét zsírpapírral, dupláját vegyük, leveses kanál, krémből kívül, készen kapható, következő napig, torta tetejére, sütőben megpirítjuk, héját ledörzsöljük, vajjal kikent, mogyoró kihűlt, maradék porcukorral, megpuhított csokoládét, kerek ostyalapokat, krémmel megtöltjük, olvasztott csokoládéval, késhegynyi vajat, massza enyhén, cukor elolvad, vajkrémhez keverjük, pörkölt mandulát, maradék krémbe, tortát összeállítjuk, félretett krémmel, tortát egészen, reszelt csokoládét, mogyorót sütőben, puhított csokoládét, pörkölt mogyorót, vajhoz téve, felolvadt anyagot, torta tetejét, következő krémmel, megkent osztyákat, nagymamájától tanulta, hozzávalókat összekeverjük, ostyalapot megtöltjük, csomag ostyát, ostyalapok közé, háromba ugyanannyi, nagy adag, kevés cukor, hűtőben hagyni, réteg csokis, réteg vaníliásés, réteg fehér, lapok megpuhuljanak, tejet felforraljuk, tűzhelyről levéve, ostyalapokat emeletesen, tetejét bevonócsokival, hűtőben hagyjuk, vízből szirupot, egyik felébe, vaníliás cukrot, kakaót teszem, lapokba töltöm, krém kifagy, tűzről levéve, másikba kakaóport, másikba keserűmandula, lapok közé, sütőlapra kanalazzuk, puklis ostyát, púpos ostyához, púpokba öntjük, sima lappa, elsőt szoktam, mélyhűtőbe tesszük, kissé felfőzzük, összetört diós, lapokat egyenként, tepsi hátán, fenti tölteléktől, tetejére csoki, cukrot elkeverjük, ledarált kekszet, őrölt diót, darált kekszet, órát pihentetni, ostyalapokat megkenés, tojásokat habbá, vajtól lehűl, előzőleg ledarált, ostya tetejére, aprított fügét, darált mandulát, töltött lapokat, éjjelre tegyük, ostyalapokra öntjük, fenti krémhet, , ,
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 35
  • e Hét: 35
  • e Hónap: 1814
  • e Év: 6846
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.