Regisztráció  Belépés
kissnussi.blog.xfree.hu
Senki sem tudja megtanítani a macskát arra, hogy ne fogjon madarat. Albert Einstein Balogh Anna
1946.09.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Boltban vehető ostyából finom, házi nasik készíthetőek
  2012-03-01 08:34:12, csütörtök
 
   
  BOLTBAN VEHETŐ NÁPOLYI-LAPOKBÓL GYORS, FINOM ÉDESSÉGET

1.Összetördelve
------

/a
1 margarin, 3 ek. kakaó,1 tojás, kis rum,kicsi finomra őrölt babkávé,, 25 dkg porcukor összefőzve, leveszem a lángról, hozzákeverek 2 tábla összetördelt ostyalapot és 10 dkg zúzott dióbelet,( lehet még mazsolával is gazdagítani),majd fóliával kibélelt (Őzgerinc) formába öntöm és kifagyasztom. Formából kifordítva, szeletelve tálalom.



/b

1 kockamargarint felolvasztunk, beleforgatunk: 5 dkg kakaó, 20 dkg cukor, 2 egész tojást, 1 csomag apróra tördelt ostyalapot és 20 dkg (2 csomag) apróra vágott zselés cukrot. Összemelegítjük,Összeforgatjuk és fóliával kibélelt (Őzgerinc) formába öntjük a masszát, 1-2 óra dermesztés után szeletelhető.

2.Kerek korongokat
------

kiszúrunk a boltban vett ostyalapokból, majd kupacokat halmozunk ezekre darált dióból vagy mákból vagy mogyoróból vagy kókuszreszelékből stb. és mézből sűrűre kikevert masszából.
Ha kicsit megszikkadt, még olvasztott csokiból "sapkákat" is varázsolhatunk a kúpok tetejére.

3.Pischinger torta (1 csomag ostyalapból)
------ ------

a.

20 margarin, 3 ek. kakaó, 13 dkg cukor habosra keverve és az ostyalapokra kenve.Egy éjjelre nyomtassuk le deszkával és rajta 1 literes teli palackkal.Másnap bevonhatjuk olvasztott csokival a tetejét.Forró késsel szépen lehet szeletelni.

b.

Citromos változat:kakaó helyett citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjül a krémet.Minden mást ugyanúgy, ahogy az a.)-ban írtam.

-további változatoknak csak a csillagos ég szab határt :-)

http://www. ziegler. hu/ostya/torta. htm
----------------------------------------------
Pischinger torta
---------------------------------
Hozzávalók (4 személyre):
1 csomag (10 darabos) kerek ostyalap
20 dkg vaj
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál őrölt mogyoró
15 dkg étcsokoládé
30 dkg készen vett csokoládéfondant
vagdalt pirított mandula
Elkészítése: Tizennyolc dkg vajat négy evőkanál porcukorral jól kikeverünk. A maradék cukrot két evőkanál vajban világosra pirítjuk, majd a mogyoróhoz keverjük. A csokoládét megpuhítjuk, és a mogyorós péppel együtt a vajas cukorhoz keverjük. Az ostyalapokat bekenjük a krémmel, egymásra helyezzük, a tetejét zsírpapírral letakarjuk, és nehezebb lábast téve rá lepréseljük, hűtőszekrénybe rakjuk. Amikor kifagyott, felolvasztott csokoládémázzal vonjuk be a tetejét, és meghintjük vagdalt pirított mandulával.
Tehát, szerintem minimum mindenből a dupláját vegyük! Az én ostyalapom kb 30 cm átmérőjű volt!
,,,,,,
Pischinger torta
------------------------------------
Hozzávalók:
(4 személyre):
1 csomag (10 darabos) kerek ostyalap
20 dkg vaj
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál őrölt mogyoró
15 dkg étcsokoládé
30 dkg készen vett csokoládéfondant
vagdalt pirított mandula
Elkészítés:
Tizennyolc dkg vajat négy evőkanál porcukorral jól kikeverünk. A maradék cukrot két evőkanál vajban világosra pirítjuk, majd a mogyoróhoz keverjük. A csokoládét megpuhítjuk, és a mogyorós péppel együtt a vajas cukorhoz keverjük. Az ostyalapokat bekenjük a krémmel, egymásra helyezzük, a tetejét zsírpapírral letakarjuk, és nehezebb lábast téve rá lepréseljük, hűtőszekrénybe rakjuk. Amikor kifagyott, felolvasztott csokoládémázzal vonjuk be a tetejét, és meghintjük vagdalt pirított mandulával.
,,,,,,
Lajos (a keresztapám) nagymamájának a receptje
----------------------------------------------------
1/8 kiló tea vaj, 1 tojás sárgája, 2 tábla reszelt csokoládé, (5 kros tábla), 15 deka vaniliás por czukor, egy leveses kanál fekete kávé egyszerre összetéve fél óráig keverendő. 5 drb karlsbadi ostyára kenve összerakni és a krémből kívül is bevonni.
------
Pischinger torta
----------------------------
A tésztához:
15 dkg vaj
13 dkg porcukor
3 dkg kakaó
7 dkg darált dió
1 ostyatortaiap
Az öntethez:
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál cukor
2 dkg vaj

A 15 dkg vajat, a 13 dkg porcukorral, a 3 dkg kakaóval és a 7 dkg darált dióval (vagy mogyoróval) habosra kikeverjük, és vékonyan a készen kapható ostyatortalapok közé kenjük.

Két deszka között súllyal lenyomtatjuk, és a következő napig száraz helyen állni hagyjuk.

A 2 evőkanál kakaót, a 2 evőkanál cukorral és az 1 evőkanálnyi vízzel állandóan kevergetve felfőzzük, majd tűzről levéve hozzáadunk 2 dkg vajat és addig keverjük, mig teljesen elolvad, ekkor a torta tetejére simitjuk és hagyjuk megszáradni.
------
PISCHINGER-TORTA
------------------------------
Hozzávalók: 1 csomag kerek ostyalap, 10 dkg mogyoró, 22 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 30 dkg csokoládé.
Elkészítés: A mogyorót a sütőben megpirítjuk, és a héját ledörzsöljük. 10 dkg porcukrot megpirítunk, beletesszük a mogyorót, jól összekeverjük, majd egy vajjal kikent tányérba öntjük. Amikor a mogyoró kihűlt, ledaráljuk vagy mozsárban finom péppé törjük. 18 dkg vajat a maradék porcukorral jól kikeverünk, hozzáadjuk a megpuhított csokoládét, a mogyorót, és habosra keverjük. A kerek ostyalapokat a krémmel megtöltjük, hűtőben jól lehűtjük, végül az olvasztott csokoládéval bevonjuk.
------
Pischinger torta
------------------------
- 1 késhegynyi vaj
- 60 g cukorral
- 125 g hámozott, vagdalt mandula
- 250 g puha vaj
- 50 g szitált porcukor
- 3 tojás
- 200 g enyhén keserű csokoládé
- 2 csomag karlsbadi ostya
- 100 g enyhén keserű csokoládé
- kevés kókuszzsír
Egy késhegynyi vajat, 60 g cukorral addig melegítünk, amíg a massza enyhén megbarnul és a cukor elolvad, 125 g hámozott, vagdalt mandulát hozzáadunk és keverés közben addig hevítjük, amíg eléggé megbarnul, majd olajjal kikent sodrófával szétnyomjuk.
250g puha vajat keverőgéppel simára kikeverünk, apránként 50 g szitált porcukrot adunk hozzá és addig keverjük tovább, amíg egyenletes masszát kapunk, 3 tojást egyenként belekeverünk, 200 g enyhén keserű csokoládét kis darabokra törünk, egy kis edényben, forró vízben simára keverjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd a vajkrémhez keverjük. A csokoládékrémből 2 evőkanálnyit félreteszünk, a pörkölt mandulát a maradék krémbe belekeverjük. A krémmel 2 csomag karlsbadi ostyát megkenünk, a lapokból a tortát összeállítjuk, oldalát a félretett krémmel bevonjuk, néhány órára hideg helyre tesszük. 100 g enyhén keserű csokoládét kevés kókuszzsírral egy kis edényben, forró vízfürdőben simára keverünk, ezzel a tortát egészen bevonjuk, néhány órára hideg helyre tesszük.
Igen éles, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
Santal
------
Móra Ferencné:Szakácskönyv: - Pischinger torta
----------------------------------------------------------

Hozzávalók:
Vaj 10 dkg,
cukor 10 dkg,
mogyoró 7 dkg,
csokoládé 8 dkg,
vanília 1/4 rúd,
citromlé 1/2 citromból,
ostyalap 6 db.
Elkészítése: A vajat, a cukrot, kevés vaníliát, 7 dkg darált mogyorót a reszelt csokoládét és fél citrom levét habosra keverjük. / kerek (karlsbadi) ostyalap közé tesszük, és csokoládé jéggel bevonjuk.
[szerkesztés]Pischinger torta II.

II.
Hozzávalók:
Vaj 16 dkg,
tojás 1 db,
csokoládé 14 dkg,
porcukor 14 dkg,
vanília 1/2 rúd,
(karlsbadi) ostya 4 lap.
Elkészítése: A vajat, 1 egész tojást, a csokoládét, a porcukorral, kis vaníliával habosra keverjük, 4 ostyalap közé tesszük, és csokoládéjéggel bevonjuk.
[szerkesztés]Pischinger torta III.

III.
Hozzávalók:
Vaj 25 dkg,
tojássárgája 4 db,
csokoládé 25 dkg,
cukor 15 dkg,
feketekávé 1 ek.,
vanília 1/2 rúd,
(karlsbadi) ostya 12 lap.
Elkészítése:Negyed kg vajat először 15 dkg cukorral habosra keverünk, azután 4 tojássárgájával, 25 dkg puhított csokoládéval, kis vaníliával, 1 ek. feketekávéval tovább is kikeverjük. Ezt 12 ostyalap közé tesszük, és csokoládéjéggel bevonjuk.
------
Pischinger torta
------------------------------------
Hozzávalók: 1 csomag kerek ostyalap, 20 dkg vaj, 22 dkg cukor, 10 dkg mogyoró, 5 szelet csokoládé.
18 dkg vajat 12 dkg porcukorral jól kikeverünk, a mogyorót sütőben megpirít­juk, héját ruhával ledörzsöljük. 10 dkg világosra pirított cukorba tesszük, ös­szekeverjük, gyengén kivajazott tányérba öntjük. Ha kihűlt, ledaráljuk, vagy morzsában finom péppé törjük. A puhított csokoládét és a pörkölt mogyorót a vajhoz téve, habosra kikeverjük. A kerek ostyalapokat megtöltjük a krémmel, lepréseljük, hidegre tesszük, és ha kifagyott, csokoládéfondánnal vagy tunk­masszával bevonjuk.
Tunkmassza használata: Kis edénybe 15 dkg tunkmasszá­hoz 1,5 dkg kakaóvajat adunk. Az edényt egy nagyobb, vízzel megtöltött edénybe állítjuk, és forralással felolvasztjuk, ügyelve arra, hogy egy csepp víz se jusson az anyaghoz. A felolvadt anyagot hidegre lekeverjük, és szép simán bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát.
------
Pischinger torta
--------------------------------
Hozzávalók: 1 csomag kerek ostyalap, 20 dkg vaj, 22 dkg cukor, 10 dkg mogyoró, 5 szelet csokoládé.
18 dkg vajat 12 dkg porcukorral jól kikeverünk, a mogyorót sütőben megpirít­juk, héját ruhával ledörzsöljük. 10 dkg világosra pirított cukorba tesszük, ös­szekeverjük, gyengén kivajazott tányérba öntjük. Ha kihűlt, ledaráljuk, vagy morzsában finom péppé törjük. A puhított csokoládét és a pörkölt mogyorót a vajhoz téve, habosra kikeverjük. A kerek ostyalapokat megtöltjük a krémmel, lepréseljük, hidegre tesszük, és ha kifagyott, csokoládéfondánnal vagy tunk­masszával bevonjuk.
Tunkmassza használata: Kis edénybe 15 dkg tunkmasszá­hoz 1,5 dkg kakaóvajat adunk. Az edényt egy nagyobb, vízzel megtöltött edénybe állítjuk, és forralással felolvasztjuk, ügyelve arra, hogy egy csepp víz se jusson az anyaghoz. A felolvadt anyagot hidegre lekeverjük, és szép simán bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát.
......
Pschinger torta
------------------------------
Hat darab ostyát megtöltünk a következő krémmel:28dkg vajat 3 tojással és 3 kanál cukorral habosra verni, azután fél tábla puha csokit hozzákeversz. A megkent osztyákat egymásra rakod és csokimázzal fonod be. (lehet hogy enélkül is finom)
Remélem hogy tudtam segíteni!

------
Pischingerhez azért több minden kell. Leírom nagymamám receptjét - ezt ő is a nagymamájától tanulta:-)
4 tojás, 14 dkg porcukor, 14 dkg margarin, rum, 14 dkg darált dió, 10 dkg kakaó. A hozzávalókat összekeverjük, az ostyalapot megtöltjük. Becsomagoljuk (aluffólia pl), nehezéket rakunk rá, és egy éjszakán át hűűlni hagYNI.
------

4 .Gyors recept
------

-50 dkg cukrot 5 tojással gőz fölött felverünk, beleteszünk 2 kocka rámát, addig keverjük, míg elolvad, hozzáadunk 3 kanál kakaót és 50 dkg darált kekszet. Rummal vagy rumaromával lehet ízesíteni.

,,,,,,
5.Karlsbadi ostya omlós karamellával töltve (Anyósom receptje)
------ ------------------------------------------------------------

Veszel egy csomag ostyát (6 lapos, három süti jön ki belőle). Lábasban 30 dkg cukrot felteszel olvasztani a gázra. Ha egyenletesen folyékony (ne kapkodj vele), 1 tubus sűrített tejet kis adagokban belekeversz (nyomsz egy kicsit, elkevered, megint nyomsz kicsit, simára kevered). Míg el nem fogy. Akkor beledarabolsz 16 dkg margarint. Keverd simára. Ekkor belekeversz 15 dkg diót (fele darált, fele vagdalt). 2 vaníliacukrot keversz bele. Hűlni hagyod, még langyosan az ostyalapok közé rendezed, ügyesen, hogy mind a háromba ugyanannyi jusson. Kissé lenyomtatod, és másnapig hagyod. Jól szeletelhető, omlós karamellát készítesz ilyen módon.

Isteni finom!!!! (Nekem pont dióm nem volt, mogyorót tettem bele, de úgy is fini lett. )
......

6. Tejberizzsel töltve /két napig készül és pillanatok alatt elfogy ;-) /
------

-Főzünk egy nagy adag tejberizst (1,5 l tej ,25 dkg rizs 2 cs. van cuk. pici só, még egy kevés cukor), kihűtjük, 3 egyenlő részre osztjuk.
Egyik adagba keverünk 1 csokipudigot, másikba 1 vaníliáspudingot, harmadikba semmit.Másnapig a hűtőben hagyni kell állni.
Másnap ostyalapok közé kenem egy réteg csokis, egy réteg vaníliásés egy réteg fehér kerül az ostyalapok közé.Pár órát hagyjuk állni, hogy a lapok megpuhuljanak és könnyű legyen szeletelni. Lehet rá csokibevonót önteni és azt kókusszal, aprócukorkával,stb. dekorálni.
--------------------
Grízes-csokis ostyalap
-------------------------------------
Hozzávalók

5 ostyalap
2 dl tej
25 dkg porcukor
3 k.gríz
3 rúd étcsokoládé
25 dkg margarin
5 dkg mazsola(nem kötelező)

Elkészítés:

A tejet felforraljuk a cukorral és belefőzzük a grízt. A tűzhelyről levéve belekeverjük a csokoládét. Amikor langyosra hűl, hozzáadjuk a margarint (mazsolát) és megtöltjük az ostyalapokat. Ízlés szerint bevonhatjuk csokoládémázzal.
,,,,,,
7. Mézzel készült alavicska
------

Négy tojásfehérjéből kemény habot verünk., hozzáverve 8 dkg mézet, 20 dkg porcukrot, vaníliát.Gőz fölött addig verjük, míg nagy jó kemény lesz.ekkor beleforgatunk25 dkg zúzott dióbelet.Ezzel kenjük meg az ostyalapokat (2-2 )
Fogyasztás előtt legalább 24 órát tartsuk a hűtőben.

,,,,,,

8.Csokis ostya
------

5 toj sárgájátkeverjünk ki 20 dkg cukorral, beleforgatunk 1 csomag van.cukrot és 1 cs. csokis pudingport, 3 dl tejet,kis lángon sűrű krémmé főzzük, majd kissé lehűtjük és akkor belekeverünk simára 25 dkg puha margarint.
Az ostyalapokat emeletesen megtöltjük, kicssé lenyomtatjuk.A tetejét bevonócsokival bevonjuk.
Kis időre a hűtőben hagyjuk puhulni a lapokat, hogy szépen lehessen vágni.

,,,,,,
Nápolyi
-----------------------------
30dkg cukor, 1, 5 dl víz, 25 dkg Ráma, 3 csg tejpor (90g-os), 5 vaníliás cukor, cukrozott kakaópor, 1 csg nápolyilap.
A cukorból, a vízből szirupot főzök. Ha kihűlt, beleteszem a Rámát, a tejport, majd elfelezem. Az egyik felébe a vaníliás cukrot, a másikba a kakaót teszem, majd a lapokba töltöm felváltva.
Nehezéket kell rátenni, míg a krém kifagy.

Kókuszos ostya
---------------------------------
2 dl tejet, 20 dkg kókuszreszeléket, 40 dkg kr. cukrot felfőzünk, míg a cukor elolvad, majd belekeverünk 20 dkg lisztet. 5 percig főzzük takarékon, majd a tűzről levéve belekeverünk 25 rámát és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, elfelezzük a krémet, egyik felébe vaníliáscukrot, a másikba kakaóport teszünk. 3 ostyalap közé kenjük, és jól kihűtjük.

Marcipános ostya
--------------------------------------
3 laphoz való adag
1, 5 dl tejben 60 dkg kristálycukrot felforralunk, majd amikor habos lesz, belekeverünk 40 dkg lisztet, melyenk fele rétes, fele sima liszt. Ezt követően 1-2 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Tűzről levéve elkeverünk benne 25 dkg rámát, majd kettéosztjuk, egyik felébe kakaót, a másikba keserűmandula aromát teszünk.

Kétszínű krém nápolyilaphoz
------------------------------------------------
Sárga krém: 7 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 2 csg vanília, 1 ráma
Barna krém: 25 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 15 dkg darált keksz, 2 evőkanál kakaót jól elkeverni, majd a 7 tojás habját hozzáadni. Váltakozva töltjük a lapok közé.
5 nagy laphoz való adag
------

Ezt nálunk jégzajlásnak hívják.
---------------------------------------------------
3 tojás fehérje félig felverve, hozzáadunk 5 evőkanál vizet, 25 dkg cukrot, ezt gőz fölött jó kemény habbá verjük.
Ezután 2 ostyalapot összetörve, mazsolát, apróra vágott diót szórunk bel, és a sütőlapra kanalazzuk. Mi úgy szoktuk, hogy ostyalapot szeletekre vágunk, és arra kanalazzuk a habot. 110-120 fokon szárítjuk.

------
Egy fórumról:
Én a Komjádi Uszoda előtti MDF piacon veszek ostalapot, gáztepsi méretű, 4-5 lapos és 120 FT körül szokott lenni. Sokáig ropogós marad, nem veszít frisseségéből. De van "puklis" ostyalapjuk is, olyan kis cseresznye méretű halmokkal a tetején. Próbálta már valaki?
A puklis ostyát megkérdeztem egyszer, állítólag raffaello-szerő golyócskákat lehet gyártani belőle.
Sokféle ostyát láttam, egyszer még kerek torta alakút is. Talán erre való a Pischinger torta recept.

Tehát a púpos ostyához való receptek

Raffaellós ostya I.
--------------------------------
fél kg cukor, 25 dkg ráma, 2 dl tej, 2 ek. kakaó (én nem teszek bele), 2 ek. liszt, vagy 1 csg főzös puding, 15 dkg kókuszreszelék (aki nem szereti, helyettesítheti darált dióval)
A hozzávalókat összekeverjük és felfőzzük, majd még forrón a púpokba öntjük, és befedjük a sima lappa.

Raffaellós ostya II.
---------------------------
40 dkg cukor, 4 tojás, 1 ek. kakaó (kihagyható), 1 ráma. 1/2 kg darált keksz, 1 ek. rum.
A cukrot, a tojást, a kakaót, a rámát és a rumot gőz fölött felfőzöm, majd belekeverem a daráltkekszet, és még forrón a lapok közé kenem.

Jó étvágyat hozzá!

Én az elsőt szoktam csinálni, remélem ízlik nektek is.
------
Hideg kutya
-----------------------------------
25 dkg margarin, ugyanennyi porcukor, 2 tojás, 1 cs. Gála (hidegen főzhető) csokis pudingpor és két evőkanál kakaó.

gőz fölött megfőzzük, beletördelünk 1 cs. ostyalapot, tetszés szerint mazsolát esetleg darabos diót, pici rumot (vagy aromát) és folpackkal kibélelt őzgerincformába simítjuk. pár órára mélyhűtőbe tesszük.
------
tördelt ostyalapos recept
-----------------------------------------
Nálunk Mazsolás rúd néven fut. Nagyon hasonló Timna receptjéhez.
25dkg margarint 20 dkg cukorral felolvasztani, majd belekeverni 1EK kakaót, 1 tojást, 2 csokis pudingport 1 EK vizzel összekeverve. Ebbe jön 1 cs. összetördelt ostyalap, 10 dkg mazsola, fejtett meggy, darabolt dió. Folpack-kal bélelt őzgerinc formába nyomkodjuk és a mélyhűtőbe tesszük.
------

Betyárszelet: (nálunk ez a menő!)
----------------------------------------------
30 dkg cukrot megpörkölünk, majd hozzáadunk 20 dkg vajat és néhány percig forraljuk. Azután belekeverunk 15 dkg darabos diót, majd lassan belecsurgatunk 6 tojássátgáját kikeverve és egy kissé felfőzzük. Meg melegen ostyalapra tesszük (kb. 4EK/lap).

Szultáncsemege:
-----------------------------------
20 dkg cukrot barnára pirítunk, 15 dkg diót teszünk bele, kihűtjük, összetörjük.
4 tojás sárgáját 20 dkg cukorral és 20 dkg vajjal gőz fölött felfőzzük, hozzáadjuk az összetört diós cukrot és ostyalap közé töltjük.
------

Régi családi recept
------------------------
3 csomag ostyalaphoz 25 dkg vaj, 3 evőkanál kakaó, 20 dkg darált nem pörkölt mogyoró. És ami különlegessé teszi a süteményt, hogy a lapokat egyenként a tepsi hátán sütőben világosbarnára pirítani, ettől lesz igazán ropogós, és a fenti tölteléktől is az marad. A tetejére csoki bevonót kell tenni. (Ha főzött krémmel töltöd szétázik az egész)
------
Nápolyi
-------------------------------------
50 dkg porcukor, 5 egész tojás, 25 deka Rama margarin, 25 dkg háztartási keksz, 1 evőkanál kakaó, 1 dl rum, 10 dkg őrölt pörkölt dió.
A cukrot elkeverjük a tojásokkal, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Azon melegen hozzákeverjük a Rámát, a ledarált kekszet, kakaót, rumot és az őrölt diót. Megtöltjük vele a lapokat. Hideg helyre tegyük, másnap szeleteljük.
------

XYXYXYYXYXYX

ennek erősebben csokis az íze, de nagyon finom, nem kifejezetten ropogós, de mégsem csúszik szét, szépen szeletelhető:
20 dkb kristálycukrot beletenni egy tálba, ráönteni annyi tejet, hogy éppen ellepje. Odatenni főzni, majd lassan hozzákeverni 10 dkb kakaóport. Ezt addig főőzni, amíg sűrűsödni kezd, majd levenni a tűzről és még forrón belekeverni 15 dkg vajat. Melegen rákenni a lapokra és lenyomatni. 6 laphoz elég. Háromszögekre vágható. Jó sütést kívánok.

------
JÉÉÉÉÉÉ...

:25dkgkr.cukor, 5 tojás, 25 dkg ráma, 15 dkg darált dió, 35 dkg darált keksz, 2 evőkanál kakaó.
A margarint a cukorral és a tojásokkal gőz fölött összefőzni, amig a vaj elolvad, kihűteni, és hozzákeverni a darált kekszet, darált diót, kakóport. Összedolgozni és megkenni a lapokat. Egy órát pihentetni, lenyomatni, majd két újjnyi szeletekre vágni. Fel is lehet tekerni a sütit, de akkor az ostyalapokat megkenés előtt egy picit be kell vizezni. Kép is volt hozzá, de sajnos nem mentettem el. Finom és igazi ropogós. 10 laphoz elég.
------
Keleti csemege
-------------------------------------
6 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
30 dkg kristálycukor
20 dkg vaj
30 dkg keksz
2 kis hatlapos ostyalap, vagy 1 nagy ötlapos

A tojásokat habbá verjük, hozzákeverjük a porcukrot és a kókuszt. Megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a vajat, és amennyire lehet, elkeverjük. Mivel a vajtól lehűl, újra melegítjük, folyékonyra. Ha a cukor jól felmelegedett (folyik), állandó keverés mellett belekeverjük a tojáshabba. Ezután hozzáadjuk az előzőleg ledarált kekszet, majd azonnal ostyalapok közé töltjük. Az ostya tetejére csokoládémáz kerül, 1 napig állni hagyjuk
------
9.Fügés nápolyi
------

1 karika fügét vágjunk éles késsel apróra.10-15 dkg mandulát (vagy diót, mogyorót, stb.) daráljunk finomra. 2 toj fehérjét felverünk pici sóval, 10-15 dkg porcukorral keményre és szép gyengéden forgassuk bele az aprított fügét és a darált mandulát. Három adagra véve kenegessük és helyezzük egymásra a töltött lapokat, végül fedjük be a negyedikkel. Egy éjjelre tegyük hűtőbe, hogy felpuhuljanak a lapok.Szeleteléskot hosszába vágjuk félbe és így szeljünk keskeny szeleteket.

10. Diós szelet Karlsbadi ostyával alapozva
------
Zsírozatlan tepsibe rakunk ostyalapokat.(Kibéleljük a tepsit.)

Tészta: 4 toj. sárgája 20 dkg porcukor, kikever. Hozzá 20 dkg darált dió, 3 ek finom zsemlemorzsa,, 1/2 sütőpor, és a 6 toj felvert habja.Ezt az ostyalapokra öntjük és lassú tűzön megsütjük.

Krém:
20 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1 van. cuk, 2 ek. erős presszókávé, 2 toj sárgája, 2 ek. darált dióval kikeverjük.Külön 3 dl tejet fölfőzünk 3 ek. liszttel és ha kihűlt, a fenti krémhet keverjük apránként é s a kisűlt, kihűlt tésztára kenjük.A tetejére csokit reszelünk.
------
Házi sütésű, angol ostya
------

33 dkg liszt,10 dkg porcukor, 1 dkg sütőpor, 25 dkg margarin,1 tojás, pici só, reszelt citromhéj.
Ezt mind összegyúrjuk és jó sima tésztává dolgozzuk ki.Kinyújtjuk 1-2 mmj vastagságúra.A felületét rácsosra cifrázhatjuk (pl. műa. hálót egyszer átsimítunk a felületén sodrófával)daraboljuk (pl.formázókkal), tetejüket kenjük befelvert tojással, közepesen forró sütőben szárítsuk ropogósra.kellemes ízű tartós sütemény, dobozban, zsírpapírok között tartható el.Két-két lap közé tölteléknek kenhetünk jamet, nutellát, stb.
______
Nápolyi
-------------------------
30dkg cukor, 1, 5 dl víz, 25 dkg Ráma, 3 csg tejpor (90g-os), 5 vaníliás cukor, cukrozott kakaópor, 1 csg nápolyilap.
A cukorból, a vízből szirupot főzök. Ha kihűlt, beleteszem a Rámát, a tejport, majd elfelezem. Az egyik felébe a vaníliás cukrot, a másikba a kakaót teszem, majd a lapokba töltöm felváltva.
Nehezéket kell rátenni, míg a krém kifagy.

Kókuszos ostya
-----------------------------
2 dl tejet, 20 dkg kókuszreszeléket, 40 dkg kr. cukrot felfőzünk, míg a cukor elolvad, majd belekeverünk 20 dkg lisztet. 5 percig főzzük takarékon, majd a tűzről levéve belekeverünk 25 rámát és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, elfelezzük a krémet, egyik felébe vaníliáscukrot, a másikba kakaóport teszünk. 3 ostyalap közé kenjük, és jól kihűtjük.

Marcipános ostya
------------------------------------
3 laphoz való adag
1, 5 dl tejben 60 dkg kristálycukrot felforralunk, majd amikor habos lesz, belekeverünk 40 dkg lisztet, melyenk fele rétes, fele sima liszt. Ezt követően 1-2 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Tűzről levéve elkeverünk benne 25 dkg rámát, majd kettéosztjuk, egyik felébe kakaót, a másikba keserűmandula aromát teszünk.

Kétszínű krém nápolyilaphoz
---------------------------------------------
Sárga krém: 7 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 2 csg vanília, 1 ráma
Barna krém: 25 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 15 dkg darált keksz, 2 evőkanál kakaót jól elkeverni, majd a 7 tojás habját hozzáadni. Váltakozva töltjük a lapok közé.
5 nagy laphoz való adag
------
 
 
0 komment , kategória:  Nápolyban a nápolyi nápolyi?  
Címkék: vaníliáspudingot, csokoládéfondant, kókuszreszeléket, csokoládékrémből, ostyatortalapok, összemelegítjük, helyettesítheti, csokoládéjéggel, tojásfehérjéből, őzgerincformába, csokoládémázzal, tojássárgájával, kristálycukrot, összeforgatjuk, hűtőszekrénybe, kókuszreszelék, varázsolhatunk, kockamargarint, világosbarnára, vaníliáscukrot, szultáncsemege, bevonócsokival, aprócukorkával, belecsurgatunk, összekeverjük, hozzákeverjük, felolvasztott, frisseségéből, megpuhuljanak, becsomagoljuk, változatoknak, összedolgozni, vaníliacukrot, beledarabolsz, beleforgatunk, nápolyilaphoz, boltban vett, kúpok tetejére, ostyalapokra kenve, éjjelre nyomtassuk, maradék cukrot, mogyoróhoz keverjük, csokoládét megpuhítjuk, mogyorós péppel, vajas cukorhoz, ostyalapokat bekenjük, tetejét zsírpapírral, dupláját vegyük, leveses kanál, krémből kívül, készen kapható, következő napig, BOLTBAN VEHETŐ NÁPOLYI-LAPOKBÓL, FINOM ÉDESSÉGET, Móra Ferencné, Komjádi Uszoda, Nálunk Mazsolás,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
JövőPláza
B+W sötétvörös szűrő 091 - MRC felületkezelés - F-pro foglalat - 58 mm
19.020 Ft
 
B+W Käsemann cirkuláris polárszűrő AUC - MRC felületkezelés - slim foglalat - 67 mm
47.509 Ft
 
Fess a számok alapján: Farkas - Ravensburger
6.450 Ft
 
Festhető ékszerdoboz (szív alakú)
1.370 Ft
 
Arany nyaklánc
24.430 Ft
 
B+W Käsemann cirkuláris polárszűrő AUC - MRC felületkezelés - Serie8 foglalat - 53,5 mm
43.219 Ft
 
Repcsik Felhúzható Rozsdás repülő - Mattel
4.249 Ft
 
Zombiezz: gyűjthető figurák 1 darabos - Ucki Gutsuki
999 Ft
 
Hamupipóke deluxe lány jelmez - L-es méretben 7-9 éveseknek
8.340 Ft
 
B+W Käsemann cirkuláris polárszűrő AUC - MRC felületkezelés - Serie7 foglalat - 50,8 mm
27.048 Ft
 
Pisztoly szivacslövedékkel
370 Ft
 
Star Wars Rebels Palpatine Szenátor figuraszett - Hasbro
2.280 Ft
 
B+W Käsemann cirkuláris polárszűrő AUC - MRC felületkezelés - oversized foglalat - 95 mm
119.559 Ft
 
B+W Käsemann cirkuláris polárszűrő AUC - MRC felületkezelés - oversized foglalat - 86 mm
114.609 Ft
 
Simpson falióra sörös kupakos
4.561 Ft
 
B+W Käsemann cirkuláris polárszűrő AUC - MRC felületkezelés - oversized foglalat - 82 mm
93.269 Ft
 
B+W Käsemann cirkuláris polárszűrő AUC - MRC felületkezelés - oversized foglalat - 77 mm
91.619 Ft
 
Több funkciós gyermek asztal székekkel
28.510 Ft
 
Cast Gold - Delta***
3.150 Ft
 
Zoobles tároló
4.740 Ft
 
még több termék
Címkék: Repcsik Felhúzható Rozsdás, Ucki Gutsuki, Star Wars Rebels Palpatine Szenátor, Cast Gold, felületkezelés, felületkezelés, felületkezelés, felületkezelés, felületkezelés, felületkezelés, felületkezelés, felületkezelés, ravensburger, figuraszett, ékszerdoboz, cirkuláris, polárszűrő, polárszűrő, cirkuláris, felhúzható, polárszűrő, polárszűrő, cirkuláris, cirkuláris, cirkuláris, polárszűrő, hamupipóke, polárszűrő, cirkuláris, polárszűrő, sötétvörös, cirkuláris, gyűjthető, éveseknek, székekkel, palpatine, oversized, oversized, oversized, oversized, foglalat, zombiezz, méretben, foglalat, foglalat, funkciós, foglalat, foglalat, foglalat, szenátor, pisztoly, foglalat, foglalat, festhető, nyaklánc, kupakos, zoobles, gyermek, rozsdás, alapján, repcsik, falióra, gutsuki, simpson, figurák, darabos, semann, semann, hasbro, semann, semann, semann, farkas, deluxe, tároló, mattel, repülő, számok, jelmez, semann, asztal, rebels, semann, szűrő, alakú, arany, serie, sörös, serie, delta,
Véleményezd!
03.26. 22:54 RÖVIHDÍR - Brit választások - Cameron: ha az EU-tagság nem szolgálja a brit...
03.26. 22:34 Washington hárommillió dollárt ajánlott fel két orosz kiberbűnöző kézre ker...
03.26. 22:24 Szent II. János Pál pápa halálának 10. évfordulója alkalmából tartottak bes...
03.26. 22:04 Leváltották a CIA Terrorelhárító Központjának vezetőjét
03.26. 21:34 Obama és Erdogan a közel-keleti válsághelyzetekről tárgyalt telefonon
03.26. 21:34 Jemen - Közös katonai erőt terveznek felállítani az Arab Liga országai
03.26. 21:13 Saját pálinkamárkát dob piacra a szerb államfő
03.26. 21:04 Ács Tamás a Budapesti Zsidó Hitközség új elnöke
03.26. 21:03 Amerika nyilvánosságra hozott egy jelentést az izraeli atomfegyverkezésről
03.26. 20:33 CBRE: az ingatlanbefektetők a kockázatosabb piacok felé tekintenek
Tudjátok ?
Miért nem hasonlítanak a mikrofonok egy fülhöz?
Miért rémisztgetik az ehető élelmiszerekkel az embereket?
Hogyan lehetne a vasárnap dolgozók számát még csökkenteni?
Jön a tavasz és kivillan a lányok köldöke?
Ti hogyan tudtatok lefogyni?
még több kérdés
ReceptBázis
Márvány-kalács
Finom sajttekercs
Kalácsban sült sonka
Csodás kifli
Pudingos citromszelet
sült burgonya
Mákos-szilvalekváros ostoros kalács
Ananászos gomba
A királynő tyúkhúslevese
Fincsi sültkrumpli (Jamie Oliver kedvence)
még több recept
Blog Címkék
Tavaszi feltöltődés vitaminokk...  György Viktória Klára - Baráts...  Jó reggelt! Áldott napot!  Dekoratív képek  Reggeli üdvözlet...Szeretni an...  NAGYON HELYEs!!!  Tavaszi kép  Nők-Lányok-szépségek  Húsvéti tojások  Nagy Károly: Hogyne szeretnél...  Dekoratív képek  Vidám szép napot  Kellemes pihenést  Katica  Sosem hibázott ekkorát Orbán  Idéztes kép  ismét egy sétás videó  Nők-Lányok-szépségek  Gyermekek, Fotók, rajzok, fest...  Vidám szép napot  Szuhanics Albert: Jöttem egy c...  Madárdalos ébredést  Egymás kezét fogva sétáltunk  Happy Easter0  Elköszöntő  Faludi Ferenc TARKA MADÁR  MÁR jóval 60+----túl....  Harmónia kártya után........  Verdák gif  Idéztes kép  Happy easter  Nők-Lányok-szépségek  Rozmaringos báránycomb  Animációk  Húsvéti nyuszi  Március 25. - A MAGZATGYERMEK ...  Cs. Ildikó Barátnőm gyönyörű k...  1-1 falat gyümölcs  Vidám délutánt.  Hamvas Béla: Otthon a világot ...  Happy easter  Valóczy Szilvia -Ha szemedbe n...  Dekoratív képek  Bajnok csapat  Petuniák  Schvalm Rózsa: Virágvasárnap  Gyermekek, Fotók, rajzok, fest...  Tarsoly Csaba: Nem tudtam, hog...  Kereszt a kenyéren  A támadás nagymestere....  Légy hálás!  Dekoratív képek  Két harmad és egy fél  Szép estét látogatóimnak  Schvalm Rózsa: Virágvasárnap  Happy easter  Szép estét látogatóimnak  Csodás tavaszi napot  Verdák gif  Húsvét  Csodás estétek legyen.  Gyermekek, Fotók, rajzok, fest...  MÁR jóval 60+----túl....  Vidám szép napot  Happy easter  Velős mondatok 1901-táján  Szép francia kép  Idéztes kép  Czakóné Ági  Mai gondolat...  Krisztus az útitárs ...  Törő Zsóka: Szavak  Tavaszi kép  Csodálatos kép  Jó reggelt! Áldott napot!  Nők-Lányok-szépségek  Fecske ---Festészet....  Fecske ---Festészet....  Francia húsvéti kép  Nagy Károly: Hogyne szeretnél...  Katica  Orbán nem megy a nemzetbizton...  Vidám szép napot  Nők-Lányok-szépségek  Szóval Orbán  Ma 101 éve hunyt el....  Komáromi János: Néhány szó leb...  sorelválasztó, szép  Dekoratív képek  Tengeri ütközet  Amira.....  Németi Csaba - Üzenet  Kívánságom mindenkinek!!  Ideáljaink......  Áldott békés napot Mindenkinek...  Teszteld a szókincsed!  Piros tulipán  Reggeli üdvözlet...Szeretni an...  Reggeli gondolat...  Frédéric Mistral idézetek 
Bejegyzés Címkék
boltban vett, kúpok tetejére, ostyalapokra kenve, éjjelre nyomtassuk, maradék cukrot, mogyoróhoz keverjük, csokoládét megpuhítjuk, mogyorós péppel, vajas cukorhoz, ostyalapokat bekenjük, tetejét zsírpapírral, dupláját vegyük, leveses kanál, krémből kívül, készen kapható, következő napig, torta tetejére, sütőben megpirítjuk, héját ledörzsöljük, vajjal kikent, mogyoró kihűlt, maradék porcukorral, megpuhított csokoládét, kerek ostyalapokat, krémmel megtöltjük, olvasztott csokoládéval, késhegynyi vajat, massza enyhén, cukor elolvad, vajkrémhez keverjük, pörkölt mandulát, maradék krémbe, tortát összeállítjuk, félretett krémmel, tortát egészen, reszelt csokoládét, mogyorót sütőben, puhított csokoládét, pörkölt mogyorót, vajhoz téve, felolvadt anyagot, torta tetejét, következő krémmel, megkent osztyákat, nagymamájától tanulta, hozzávalókat összekeverjük, ostyalapot megtöltjük, csomag ostyát, ostyalapok közé, háromba ugyanannyi, nagy adag, kevés cukor, hűtőben hagyni, réteg csokis, réteg vaníliásés, réteg fehér, lapok megpuhuljanak, tejet felforraljuk, tűzhelyről levéve, ostyalapokat emeletesen, tetejét bevonócsokival, hűtőben hagyjuk, vízből szirupot, egyik felébe, vaníliás cukrot, kakaót teszem, lapokba töltöm, krém kifagy, tűzről levéve, másikba kakaóport, másikba keserűmandula, lapok közé, sütőlapra kanalazzuk, puklis ostyát, púpos ostyához, púpokba öntjük, sima lappa, elsőt szoktam, mélyhűtőbe tesszük, kissé felfőzzük, összetört diós, lapokat egyenként, tepsi hátán, fenti tölteléktől, tetejére csoki, cukrot elkeverjük, ledarált kekszet, őrölt diót, darált kekszet, órát pihentetni, ostyalapokat megkenés, tojásokat habbá, vajtól lehűl, előzőleg ledarált, ostya tetejére, aprított fügét, darált mandulát, töltött lapokat, éjjelre tegyük, ostyalapokra öntjük, fenti krémhet, , ,
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2
  • e Hét: 422
  • e Hónap: 1531
  • e Év: 4676
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.