Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Takarítás
  2020-08-06 11:24:35, csütörtök
 
  5 dolog, amit mindennap le kéne takarítanod, de nem teszed

Kéztörlő

Lehet, hogy nem tűnik koszosnak, de a konyhai törölközők valójában a baktériumok melegágya. És ugyanez igaz a kis törcsidre is a fürdőszobában. Carolyn Forte, a Good Housekeeping Institute tisztasági igazgatója szerint ,,a kéztörlők gyorsabban piszkolódnak, mert egy nap többször is használjuk őket. Minden másnap kellene cserélni őket, vagy akár minden egyes nap, ha nagy családod van."

Konyhapult

Ha belegondolsz, mennyi mindent dobsz le a konyhapultra (kocsikulcs, levelek, netán a táskád), lehetetlen nem elszörnyedni attól, milyen irtó piszkos lehet. És akkor még a morzsákról és ilyesmikről nem is beszéltünk. Szóval ezt tényleg minden nap fertőtlenítened kellene. Csak arra figyelj, hogy ne egyetlen papírtörlőt/szivacsot/rongyot használj a feladatra, mert úgy áttelepíted a bacikat egyik helyről a másikra.

Zuhanyzó

Oké, a zuhanytálcát valószínűleg gyakran tisztítod, de mi a helyzet a zuhanyzó falával? A csempe fugája sajnos hamar bepenészedhet. Ezt pedig nyilvánvalóan szeretnéd elkerülni, éppen ezért azt javasolja a szakértő, hogy minden fürdés után menj át a csempéken egy gumitörlővel, mert ha szárazra törlöd a falat, kisebb mértékben romlik az állapota.

Koszos edények, evőeszközök

Ha otthagyod éjszakára a maradék szósszal és morzsával befedett tányérjaid a mosogatóban, csak svédasztalos büfét nyújtasz át a bogaraknak. Plusz a saját magad dolgát is megnehezíted: másnapra ugyanis már rászáradnak a dolgok az edényekre, így nehezebb lesz őket tisztává varázsolni őket. Úgyhogy, mielőtt fáradtan beesel az ágyadba, próbálj meg annyi energiát összeszedni, hogy gyorsan elmosogatod a cuccokat, vagy bepakolod őket a mosogatógépbe (öblítés nélkül, különben a gép nem tud olyan jó munkát végezni!).

Kávéfőző

Kávérajongó vagy? Akkor biztosan minden napodat azzal indítod, hogy lefőzöl egy friss adaggal, hogy tökéletesen felébredj. Viszont a kávéfőzőt tényleg muszáj minden nap kitakarítanod, mivel a penész és a bacik kedvenc helye. ,,Az eltávolítható részeket minden használat után el kell mosni, hogy eltüntesd a kávét, a zaccot és az olajat. De a külső részekről se feledkezz meg, ahová már egy-két csepp kávé is ráéghet" - javasolta Forte.





 
 
0 komment , kategória:  Praktikák  
Napi üzenet
  2020-08-06 10:05:30, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képes gondolatok 2.  
Karambol
  2020-08-06 09:45:37, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  A nap képe  
Ma megváltom
  2020-08-06 09:11:30, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képes gondolatok 2.  
Útra készen
  2020-08-05 09:05:11, szerda
 
  Őszintén akarok élni,
minden utat végig járni,
Hinni abban, amire vágyom,
S ha hiszek benne,
Küzdeni érte bármi áron.








 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok 6.  
Kerekek
  2020-08-05 08:45:20, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Az időről  
Nagyapó
  2020-08-05 08:44:12, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szépkor 2.  
Az idő
  2020-08-05 08:42:36, szerda
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Az időről  
Szeretlek Mama
  2020-08-05 08:04:22, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Anyák napjára  
Burgonya és sajt
  2020-08-04 11:29:03, kedd
 
  Önmagában is nagyon ízletes, de akár főzelékek mellé is kínálhatjuk.
A burgonyás masszába tetszés szerint fokhagymát is tehetünk, különböző
fűszerekkel ízesíthetjük. Könnyen elkészíthető és fenséges íze van!

Hozzávalók:

5 közepes méretű főtt burgonya
2 tojás
100 g zsemlemorzsa
100 g sajt
3 evőkanál liszt
olaj

bors

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzzük és pépesítjük, fűszerezzük és hozzáadjuk
a lisztet.

A sajtot szeletekre vágjuk.

A tojásokat felverjük. A burgonyás masszából vizes kézzel kroketteket formálunk,
a közepükbe egy szelet sajtot teszünk. A megformázott burgonyás finomságokat
a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába mártjuk és forró olajban kisütjük.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 2.  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 2152 db bejegyzés
Összes: 29169 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2318
  • e Hét: 12268
  • e Hónap: 14866
  • e Év: 445916
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.