Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Uborkaleves
  2020-07-02 08:13:49, csütörtök
 
  A kígyóuborka nemcsak a szemek alatti táskák eltüntetésére jó,
hanem kiváló gyulladásgátló, serkenti az emésztést és javítja a
veseműködést is. Mostanra pedig bátran kijelenthetjük, hogy
tényleg nyárias időnk van, így jöhetnek az olyan hűsítő
finomságok, mint például az uborkaleves!

Hozzávalók:

- 2 db kígyóuborka
- 400 ml görög joghurt
- só, bors
- 1-2 friss mentalevél
- 1 csokor kapor
- 100 ml víz
- 1 gerezd fokhagyma
- 3-4 csepp citromlé

Elkészítés:

Tedd az összes hozzávalót egy turmixgépbe, és zúzd krémesre.
Utána tedd néhány órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és
jó hideg legyen. Jó étvágyat!





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napfelkelte
  2020-07-02 07:49:07, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gitárral
  2020-07-02 07:46:32, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyermekek 3.  
Szív
  2020-07-02 07:44:02, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tepsis rakott karaj
  2020-07-02 07:28:59, csütörtök
 
  Tepsis rakott karaj, ahogy én készítem lépésről lépésre

1. lépés

Előre elkészítettem a húst, azaz bepácoltam sütés előtt legalább egy nappal.
Mindenki ízlése szerint fűszerezze. (én Gyrososan fűszereztem)
Nagyon jó a bolti Gyros fűszerkeverék is a húsnak. A burgonyát vastagabbra
felkarikázom és először egy rétegben kissé ferdén egymásra helyezem, majd
ezután befűszerezem ízlés szerint sóval, borssal, bazsalikommal.
(Lucullus tejfölös sült krumpli fűszersóval is jó)

2. lépés

A burgonyára felkarikázott vöröshagyma és lila hagymát teszünk, amely a
karaj szeletek ágya lesz.

3. lépés

Csíkozott majd apróbbra vágott húsos füstölt szalonnát szórunk a hagymára,
majd egy kis olajat csepegtetünk az egészre.

4. lépés

Az előző nap bepácolt karaj mennyiségének kb. a felét ráterítjük a hagymás
szalonnás ágyra.

5. lépés

Az első réteg burgonya - hagyma - hús szeletek után egy újabb réteg burgonya
(ugyanúgy fűszerezve mint elsőnek), majd csíkozott darabolt füstölt húsos
szalonna, és a burgonya szeletek közé ezúttal fokhagyma gerezdeket helyezünk.

6. lépés

Újabb réteg karikákra vágott vöröshagymát és lila hagymát helyezünk az
eddigiekre.

7. lépés

A hagymakarikákra ráhelyezzük a maradék karaj szeleteket melyeket egy pici
olajjal szintén meg csepegtethetünk.

8. lépés

Alufóliával fedjük a tepsinket, majd 180-200 Celsius fokon (légkeverés nélkül),
kb. 50-60 percig pároljuk a készülő ételt.

9. lépés

Amíg a sütőben párolódik az ételünk, elkészítjük a fokhagymás kapros tejfölös
öntetet amit majd a tepsiben lévő hús tetejére kenünk.
A tejfölhöz ízlés szerint sót, négyszínű bors mixet őrölünk, fokhagymát vagy
szárított fokhagyma port teszünk, végül egy kis zöld kaprot aprítunk.
Ezeket alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.

10. lépés

Ha letelt a párolási idő, kivesszük a tepsinket a sütőből, majd levesszük
róla az alufóliát.

Felkarikázunk 2-3db paradicsomot és a hús szeletekre helyezzük őket,
majd a fokhagymás kapros tejfölünket rákenjük az egész ételünk tetejére.
Ezután mehet vissza a sütőbe, ahol 180-200 Celsius fokon (amíg a tejföl
rá nem barnul kissé) készre sütjük.





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hússal töltött
  2020-07-02 07:18:07, csütörtök
 
 



Hússal töltött elállós lángos (hűtőben egy hétig is eláll)

A lángos a család hatalmas kedvence, ezért sokszor el is készítem.
Ennek a variációnak nagy előnye, hogy hosszú ideig eláll a hűtőben,
így soha nem kérdés, hogy mi legyen a vacsora.

A lángos tésztához

60 dkg liszt,
2 tojás,
egy kis pohár tejföl,
1 kocka élesztő (vagy 2 csomag porélesztő),
3-4 dl tej,
ízlés szerint só!

Elkészítés

Ezt nem hagyományos módon kelesztem, hanem mindent összerakok
a tésztához és az élesztőt is belemorzsolom, úgy dolgozom össze!

Kiolajozok egy zacskót, beleteszem a tésztát, és 1-2 órára berakom a
hűtőbe, szépen meg fog kelni! De azért elállós, mert akár 1 hét múlva is,
csak előveszem a hűtőből és már lehet is sütni a friss lángost.

Olajos kézzel kinyújtogatom, betöltöm középre a húst, szoktam bolognai
darált húst is tölteni! Összehajtom, benyomkodom a széleit, és mehet is
a nem túl forró olajba. De süthetjük töltelék nélkül is, akkor sima lángost
kapunk végeredményül.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vers neked
  2020-07-01 10:59:17, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nő rózsával
  2020-07-01 10:53:36, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Festmények 1.  
Ne itt ess
  2020-07-01 10:52:20, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elmegyek
  2020-07-01 10:47:03, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 1716 db bejegyzés
Összes: 28733 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1165
  • e Hét: 9130
  • e Hónap: 3181
  • e Év: 360103
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.