Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Problémád van a pajzsmirigyeddel
  2016-09-11 07:26:59, vasárnap
 
  Problémád van a pajzsmirigyeddel? Ez a valódi oka a betegségednek!

Ha pajzsmirigy problémákkal küzdünk, akkor a következő írás a hasznunkra fog válni, amely a felmerülő gondokat pszicho-spirituális témában járja körül. A lényeg, hogy figyeljünk testünk és lelkünk jelzéseire, és találjuk meg azokat az pszichés okokat, amelyek kiválthatják a pajzsmirigyek működési rendellenességeit.

Lelki, spirituális okok

A híres metafizikai előadó, tanító, Louise L. Hay szerint a pajzsmirigy problémák kialakulásának rendszerint két lelki eredetű oka van: a beteljesületlen érzelem és/vagy a megaláztatás.

Sosem érek rá, hogy azt csináljam, amit igazán szeretnék. Mikor jön el már az én időm? Ezek a kérdések, mondatok is megfogalmazódnak azokban, akiknek a pajzsmirigyük nem működik megfelelően. Louise L. Hay szerint ez azért van, mert nem tudunk világosan, nyíltan beszélni magunkkal, megfogalmazni magunknak azt, hogy mit is szeretnénk. Ezért a pajzsmirigyek megbetegszenek.

Richard Gerber, aki a vibrációs orvoslás témában könyvet is írt, azt mondja, hogy a nyaki csakrában kialakuló energiablokk is okozhat pajzsmirigy problémákat. Ez elsősorban annak tudható be, hogy nem harcolunk a magunk igazáért. Hagynunk kell ezt az energiaáramlást, hogy érvényesüljenek az érzelmeink, vágyaink, álmaink, meggyőződéseink, értékeink.

Caroline Myss, az Anatomy of the Spirit: The Seven Stages of Power and Healing könyv szerzője szerint az ötödik csakra, a torok csakrája, amely az akaratérvényesítés, a személyes szabadság, és az önmegvalósítás csakrája. És ha ezek nem érvényesülnek, ha nem fejezzük ki érzelmeinket, akkor könnyen pajzsmirigy problémák léphetnek fel.

A Hashimoto thyreoditis egy autoimmun betegség, mikor a szervezet antitestjei célba veszik a pajzsmirigyeket és megtámadják, jelezvén azt, hogy figyeljünk oda belső vágyainkra, igényeinkre, ösztöneinkre, halljuk meg szavunkat.

Iyanla Vanzant azt mondja, hogy a Hashimoto thyreoditis akkor alakul ki, mikor a kommunikáció megszűnik önmagunkkal, mikor nem értjük, nem fogadjuk el önmagunkat. Ennek következménye pedig a pajzsmirigyek megbetegedése, lelki frusztráció, fizikai feszültség. Rá kell találnunk az identitásunkra, hogy megvédjük magunkat mások manipulációitól.

A szégyenérzet is károsan befolyásolja a pajzsmirigyeket, és az a felfogás is, miszerint nem vagyok elég jó, én ezt nem érdemlem meg..

Érdekes, hogy a pajzsmirigy problémák leginkább a nőket érintik, és ez nem véletlen. Az évszázadok folyamán a nőket a gyengébbik nemnek titulálták, beléjük nevelték a szégyenérzetet, megfélemlítették őket, erőszaknak voltak kitéve, és sok kapcsolatban a nőnek csendben kellett maradni, nem szabadott kinyilvánítania a véleményét. Nem sokkal jobb ma sem a helyzet, csak gondoljunk arra, hogy legtöbb országban ugyanazért a munkáért egy nőnek kevesebb fizetés jár, mint egy férfinak.

A nők legfontosabb feladata tehát, hogy kifejezzék véleményüket, teret engedjenek a belső hangjuknak.

A pajzsmirigy betegek többsége rendkívül intuitív, de nem nyilvánul meg, nem fejezi ki a véleményét, mert igyekszik nyugodt maradni, másokkal jóban lenni - mondja Louise L. Hay és Mona Lisa Schulz.

A túltengő pajzsmirigy betegség azért alakul ki, mert a belső hangot magunkba fojtjuk. Egyszerűen nem engedjük ki, még olyan esetekben sem, mikor világgá kiabálnánk a fájdalmunkat. A rendellenességet ugyanakkor az önvádaskodás, a saját magunk hibáztatása is okozhatja.

Hogy enyhüljenek a gondok, ismételgessünk a következő mondatot, amely Louise L. Haytől származik: Túllépek a régi sérelmeimen, és szabad utat adok magamnak az önkifejezésre.

Meg kell jegyezni azt is, hogy szakértők szerint, akik pajzsmirigy túltengésben szenvednek, igyekeznek elmenekülni a problémák elől, kerülik a konfliktust más emberekkel, és ezért legtöbbször csalódnak önmagukban. Mindig elfoglaltak, mindig dolgoznak, valamit tesznek-vesznek.

Ha meg a pajzsmirigyek tevékenysége hanyatlani kezd, akkor alul működésről beszélünk, ilyenkor az illető szinte semmit sem siet el, látványosan lelassul, ráér mindenre.

A lényeg tehát, hogy mindig tudjuk azt, hogy mit akarunk, adjunk hangot érzelmeinknek, vágyainknak, így nem fog semmi sem a nyaki csakra energiáinak útjába kerülni, a pajzsmirigyek pedig zavartalanul működhetnek.


Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség 1.  
Címkék: megfélemlítették, pajzsmirigyeddel, rendellenességet, megfogalmazódnak, pajzsmirigyeket, meggyőződéseink, energiaáramlást, beteljesületlen, kinyilvánítania, érvényesüljenek, manipulációitól, önmegvalósítás, kialakulásának, megbetegszenek, szégyenérzetet, identitásunkra, ismételgessünk, pajzsmirigyek, megfogalmazni, önkifejezésre, megbetegedése, betegségednek, pajzsmirigyük, érzelmeinknek, következménye, érvényesülnek, ösztöneinkre, önvádaskodás, fájdalmunkat, zavartalanul, érzelmeinket, tevékenysége, kiválthatják, véleményüket, energiablokk, kapcsolatban, következő írás, felmerülő gondokat, pszichés okokat, pajzsmirigyek működési, híres metafizikai, pajzsmirigy problémák, beteljesületlen érzelem, pajzsmirigyek megbetegszenek, vibrációs orvoslás, nyaki csakrában, magunk igazáért, ötödik csakra, torok csakrája, személyes szabadság, önmegvalósítás csakrája, autoimmun betegség, Louise, Richard Gerber, Caroline Myss, Seven Stages, Iyanla Vanzant, Mona Lisa Schulz,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Hamvas Béla  Esterházy Péterre emlékezünk  József Attila – Keresek ...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Töröld le  Alvó cicák  Alvó cica  képre írva  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Jó éjszakát  Anyák napjára  Előfordul, hogy  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Vannak emberek  Önmaga ellenére  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul Éluard - És egy mosoly  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Egy párkányon  Hamvas Béla  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Tanácsok egy pszichológustól  képre írva  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Alvó kislány  Megígért békesség  Tavaszi este  A sorsod  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Alvó kislány  Sík Sándor - Ha jő a perc  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Vito Giaquinto gondolata  különleges  Facebookon kaptam  Jázmin  Sík Sándor - Ha jő a perc  Egy gondolat  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Pitypang szökőkút  Egy párkányon  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Robert Merle tollából  képre írva  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
következő írás, felmerülő gondokat, pszichés okokat, pajzsmirigyek működési, híres metafizikai, pajzsmirigy problémák, beteljesületlen érzelem, pajzsmirigyek megbetegszenek, vibrációs orvoslás, nyaki csakrában, magunk igazáért, ötödik csakra, torok csakrája, személyes szabadság, önmegvalósítás csakrája, autoimmun betegség, szervezet antitestjei, kommunikáció megszűnik, pajzsmirigyek megbetegedése, nőket érintik, évszázadok folyamán, gyengébbik nemnek, nőnek csendben, nőnek kevesebb, belső hangjuknak, pajzsmirigy betegek, túltengő pajzsmirigy, belső hangot, rendellenességet ugyanakkor, saját magunk, következő mondatot, régi sérelmeimen, problémák elől, pajzsmirigyek tevékenysége, illető szinte, lényeg tehát, nyaki csakra, pajzsmirigyek pedig, megfélemlítették, pajzsmirigyeddel, rendellenességet, megfogalmazódnak, pajzsmirigyeket, meggyőződéseink, energiaáramlást, beteljesületlen, kinyilvánítania, érvényesüljenek, manipulációitól, önmegvalósítás, kialakulásának, megbetegszenek, szégyenérzetet, identitásunkra, ismételgessünk, pajzsmirigyek, megfogalmazni, önkifejezésre, megbetegedése, betegségednek, pajzsmirigyük, érzelmeinknek, következménye, érvényesülnek, ösztöneinkre, önvádaskodás, fájdalmunkat, zavartalanul, érzelmeinket, tevékenysége, kiválthatják, véleményüket, energiablokk, kapcsolatban, problémákkal, befolyásolja, legfontosabb, kommunikáció, túltengésben, megaláztatás, szégyenérzet, problémákat, konfliktust, enyhüljenek, elmenekülni, pajzsmirigy, frusztráció, megfelelően, vágyainknak, rendszerint, metafizikai, látványosan, antitestjei, energiáinak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 561 db bejegyzés
Összes: 34572 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 497
  • e Hét: 1843
  • e Hónap: 11227
  • e Év: 143781
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.