Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Éhes pénztárca
  2018-04-02 09:46:58, hétfő
 
  Megjelent, most már biztos 2020. év a bőség éve lesz nekünk, nyugdíjasoknak!Hálát
és köszönetet ne várjon senki, mert ez a megalázó 2,8 %, ez semmire sem elég!
Nem tudom, kik számolják az inflációt, de vagy a számológépük rossz, vagy ők nem tanultak meg anno számolni, mert nekem, az istennek sem jön ki ez az összeg. De mielőtt véleményt mondanék, lássuk, mennyi az annyi, és mi a bánatosra elég. Igen, bánatosra, mert az ember sírva fakad, vagy kínjába már nevetne, ha lenne hozzá kedve.

Azt írja az egyik újság, nevesítsük is, hiszen megérdemli, a Lokál, hogy a nyugdíjasok a várható inflációval megegyező 2,8 % nyugdíjemelést fogják kapni és még ingyen egy csomó mindent! S már itt gyorsan álljunk is meg! Évek óta nem annyi az infláció, amennyit a kormány kiszámol. Így év végén eljátsszák a nagy adakozást, és csepegtetnek vissza pár tized százaléknyi összeget abból, ami már év eleje óta járt volna. Teszik ezt nyugdíjkiegészítés és a kitalált nyugdíj prémium címszó alatt. Ami ugye kamatmentes kölcsönünk visszafizetése, még ha nem is az egész, csak töredék.
Aztán jön még a pofátlanság teteje. Azt írják, hogy 65 év felett jár az ingyenes közlekedés, ami példátlan az unióban. Ez így igaz, csakhogy ehhez ennek a kormánynak semmi köze sincs.
Ezt még a Horn-kormány vezette be anno! No, erről néma csönd van. De az utazás sem teljesen ingyenes, mert akik távolsági busszal közlekednek, azoknak életkor ide vagy oda, muszáj kiegészítő jegyet venni. Nos, a lakosság 80 %-a vidéken él, tehát ennyi embert érint.





Nézzük, ki mennyire is jogosult!

Ha 28500 Ft a nyugdíj. akkor havonta 798 Ft-l kap többet, 100 ezer Ft-nál ez 2800, 135 ezer forintnál 3780 Ft. S nézzük a 500 ezres nyugdíjast is, akiknél ez az összeg 14000 forint havonta! A magasabb nyugdíjakat nem is számolom, mert a vérnyomás csökkentőt kéne keresnem.
Akiknek 135 ezer alatt van a nyugdíjuk, azok ne is álmodozzanak semmiről. Az emelkedő élelmiszer árak elvisznek mindent, sőt még nem is lesz elég az egész havi élelmiszerre a kapott összeg. Ne álmodozzanak tejről és húsról, de még csak zöldségekről és gyümölcsökről sem.

Nézzük a legolcsóbb húsokat. Csirkeláb 499, csirkeszárny 665, na, jó, nyakat kapsz már 558 Ft-t is kilóját. Na, egy leveshez kéne zöldség is. Hagymát, sárgarépát kapsz jó esetben akciósan 300 Ft körül, gyökér 1400 Ft-tal kezdődik, és a zeller is ára is veri a 400 forintot. Ettél egy tányér forró levest, ha van gázod, vagy esetleg fára, uram bocsá, szénre is telt, és meg tudod főzni. Ekkor nem ettél főzeléket, ezek sem olcsóbbak, még hús nélkül sem. Anno jutott rá egy - egy tojás. Ma többször megfontolod, megvehetsz e 10 db tojást, mert annak áráért kapsz 1 kg csirkelábat. Megfontolandó
Tegnap hallottam, hogy a disznóhús valamelyik nemesebbik része már van ahol 25 ezer forint.
Mielőtt hitetlenkedik bárki is, visszanézhető az ATV-n. Én is csak tátottam a számat. Mint ahogyan a kenyér áránál - igaz, előre szóltak - is -. Van persze olyan is - én egy napos kenyérnek hívom - amit 270 forintért már lehet - ahol lehet - kapni. De ez másnapra már ehetetlen. Nem tudom, miből készül, de megromlik. Persze, választhatsz ehetőbb kenyeret is, ha meg tudod venni.600 forinttól egészen az 1300 forintig terjed az áruk. Ezeket már nem is kilóba adják, hanem 30 dkg-os kiszerelésben. Lehet, azt sem lehet megenni másnap? Nem tudom, mert erre még sohasem telt. Szóval ugrott a jó kis zsírós kenyér hagymával, mert kisnyugdíjasnak az is luxus, mint ahogyan a héjában sült burgonya egy kis libazsírral vagy vajjal.

Gondolkozom jövőre mit fogunk enni? Mi lenne megfizethető és pocakot töltő. Nem tudom még nem találtam ki. Csak annyit tudok, mivel lehetne még spórolni. Vissza a seprűhöz! Porszívót, már ahol van, száműzni, sokat fogyaszt, a fűtést lejjebb venni, ahol lehet. Eddig 16,5 fok volt nálam “belőve". Most, hogy betegeskedtem kirúgtam a hámból, és engedtem egészen 18 fokig melegedni a lakást, de be kell látni, ismét vissza kell fogni, és lecsökkenteni 16 fok alá. Mert ugye a rezsit becsülettel fizetni kell. Alig várom a hűségidő lejártát, és máris lemondom a TV-t és a vezetékes telefont. Muszáj! A mosógép is pihenőre lesz fogva, marad majd a kézi mosás a lavórban. Nyáron könnyebb lesz, mert akkor a kerti kútról lehet mosni majd. De itt megálltam, mert több ötletem már nincs. Sajnos a tél sem tél már, így a hűtőgépet sem kapcsolhatom ki.

Tanácsot kéne kérnem Kósa Lajostól, aki szerint 28500 Ft-l is meg lehet élni. Igaz, azt mondta, luxus nélkül. Ő vajon hogyan él meg belőle? Pár éve még 47000 forintból lehetett megélni, de hála a dübörgő gazdaságnak ez már lecsökkent.

Sajnos a nyugdíjas kiszolgáltatott és elnyomható! Magukért már képtelenek tenni. Megalakult ugyan egy úgy nevezett Nyugdíjas Parlament, de nem tudni milyen hatáskörük van. Ahogyan én látom, azon kívül, hogy évente egyszer beengedik őket a Parlamentbe melegedni és beszélgetni, semmi hasznuk sincsen! Szóba sem áll velük a kormány, a miniszterelnök. De a szakszervezetek sem állnak ki mellettük. A fiatalok, mint látom beletörődtek abba, hogy nekik nem lesz nyugdíjuk, és így teljesen hidegen hagyja őket mi van a nagyszülőkkel vagy a szülőkkel! Talán akkor jut eszükbe, hogy rászorulnának a segítségükre, mikor már lehunyják a szemüket végleg, és a drága temetésről kell intézkedni.

Persze, ne feledjük el, hogy azért vannak jó lelkű és adakozó emberek, akik így ünnepek előtt összegyűjtenek a rászorulóknak egy kis tartós élelmiszer csomagot. Akik kapnak, mert sajnos nem jut minden rászorulónak, azoknak talán 1 hónapra segítség. De az év 12 hónapból áll! S nem az lenne a megoldás, hogy pár ezer csomagot kiosztanak, és pár ezer adag forró ételt adnak pár napra.
Tisztességesen dolgoztunk, járna nekünk a megbecsült öregkor, amikor nem kell nélkülözni sem élelmiszerben, sem gyógyszerben, járna, hogy ne kellejen fáznunk, s ne kelljen reménykednünk abban, hogy talán valakik segítenek egy meleg tányér étellel. Még a világgazdasági válság alatt is több nyugdíjat kaptunk!

Ne skypon keresztül nézhessük a gyerekeinket és az unokáinkat, hanem egy asztalnál ülve együtt ünnepelhessünk. Mert sok százezren így fogják megélni idén a Karácsonyt!
Én nem szoktam átkozódni. Most sem teszem. Csak annyit kívánok azoknak, akik ezt a szégyenteljes öregkort hozták ránk, hogy ők is éljék meg ezt majd. Ne legyen nekik sem milliós nyugdíjuk, tudják meg, mi az, hogy nincs. Viszont napi rendszerességgel nézzék majd a Konyhafőnök c. műsort, ahol pazarlóan főznek a celebek minden földi jót, a világ minden részéről behozott egzotikus zöldségekből, húsokból és egyéb különlegességekből, fűszerekből.

Mi kisnyugdíjasok ezzel lakunk jól!

Rosta Ágnes






65 év felett mindenki hülye?
Közzétette: adrianalcott
Kereszty András

Kiáll ez az ember. Van neki egy mikrofonja. És ebbe a mikrofonba azt mondhatna, amit akar. Mert ő a miniszterelnök. Mond is egy marha nagyot. Mert ő a nagy kommunikátor.
A szavak bűvésze, aki annak idején az éppen kifelé menő oroszokat is kizavarta az országból. Most az mondja: ők visszaépítik a 13. havi nyugdíjat. Nem visszaadják. Hanem építik. Vissza. Lassanként. Négy év alatt. Ez az építkezés úgy történik, hogy 2021 februárban kap a nyugdíjas plusz hét napi ellátmányt. 2022 februárjában még egy hetit. Ugyanígy 2023-ban és 2024-ben. Ezzel visszaépül a 13. havi nyugdíj, mondja a nagy szó virtuóz.

Nem tudom, hogy találta ki ezt Ő és a Kommunikációs stáb?
Megjelent előtte a nyugdíjas. Trottyos. Szegény. Fél hülye. Vagy egészen az. Bele kell vinni az agyába: 13. havi nyugdíj. Visszaépítjük. Neked. Nektek hárommillió szavazónak. És mondogassátok egymásnak. Mi meg mostantól mondjuk majd minden fórumon. M1, M2, M3, M4, M5. Kossuth, Petőfi, Bartók. Origó, Pesti Srácok, Magyar Nemzet. Minden megyei lap. Visszaépíti a kormány a 13. nyugdíjat. Ez lesz az új hívó szó. Már megmentették az országot a migránsoktól. Most jönnek a jóléti intézkedések. A nyugdíjasoké. Most őket menti meg a miniszterelnök személyesen.
Nincs pénz? Hát nincs. El kellett költeni a Mátrai Erőmű vásárlására. Nehogy már az a szegény szomszéd rosszul járjon Felcsúton. De 13. havi nyugdíjról beszélni, akkor, amikor négy év alatt fizetnek ki egy havit? Van egy magyar szó. Parasztvakítás.
Ebben a kifejezésben az egykori földműves népség mélységes lebecsülése volt.
Ebben a mostaniban a mai úri banda megvetése az idősebbek iránt.




 
 
0 komment , kategória:  Mókás 1.  
Címkék: rendszerességgel, szakszervezetek, kisnyugdíjasnak, kiszolgáltatott, összegyűjtenek, parasztvakítás, miniszterelnök, tisztességesen, világgazdasági, ünnepelhessünk, nyugdíjemelést, visszafizetése, nyugdíjasoknak, kisnyugdíjasok, rászorulnának, nagyszülőkkel, gyümölcsökről, reménykednünk, élelmiszerben, szégyenteljes, visszaépítjük, kommunikációs, rászorulóknak, hitetlenkedik, megfontolandó, visszanézhető, lecsökkenteni, kiszerelésben, mondogassátok, betegeskedtem, intézkedések, rászorulónak, élelmiszerre, álmodozzanak, kifejezésben, zöldségekről, számológépük rossz, bánatosra elég, ember sírva, egyik újság, várható inflációval, csomó mindent, kormány kiszámol, nagy adakozást, kitalált nyugdíj, pofátlanság teteje, ingyenes közlekedés, kormánynak semmi, összeg 14000, magasabb nyugdíjakat, vérnyomás csökkentőt, emelkedő élelmiszer, Kósa Lajostól, Nyugdíjas Parlament, Rosta Ágnes, Kereszty András, Pesti Srácok, Magyar Nemzet, Mátrai Erőmű,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Alázat  Nagyi telefonál  Kaffka_Margit  Szívem  Paul David Tripp Április 21  Még csak most kezdődik a nap  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Elköszönt  Png nő  Png fotel  Nagyi telefonál  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mindig jusson idő nevetni  Popper Péter szavai  s immár én is felragyogva, ért...  Png lepke  A Megváltó szolgálatában  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Leonardo da Vinci gondolata  Adakozás  Fekete-erdő desszert  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Mai harmónia kártyám  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nagyon különös  Nem tudhatod  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Jó éjszakát  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Erdőn  Neked tudnod kell  Egy hatékony szolga  Esti kép  Gonosz démon-álarc  Csak a fogyatkozás látható  Fekete István - Akác  Popper Péter szavai  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Png kislány  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Fekete István - Akác  Akarat 
Bejegyzés Címkék
számológépük rossz, bánatosra elég, ember sírva, egyik újság, várható inflációval, csomó mindent, kormány kiszámol, nagy adakozást, kitalált nyugdíj, pofátlanság teteje, ingyenes közlekedés, kormánynak semmi, összeg 14000, magasabb nyugdíjakat, vérnyomás csökkentőt, emelkedő élelmiszer, egész havi, kapott összeg, legolcsóbb húsokat, leveshez kéne, tányér forró, disznóhús valamelyik, kenyér áránál, napos kenyérnek, 1300 forintig, héjában sült, fűtést lejjebb, rezsit becsülettel, hűségidő lejártát, vezetékes telefont, kézi mosás, kerti kútról, dübörgő gazdaságnak, nyugdíjas kiszolgáltatott, nagyszülőkkel vagy, szemüket végleg, drága temetésről, megbecsült öregkor, meleg tányér, világgazdasági válság, asztalnál ülve, szégyenteljes öregkort, celebek minden, világ minden, marha nagyot, nagy kommunikátor, szavak bűvésze, éppen kifelé, nyugdíjas plusz, jóléti intézkedések, miniszterelnök személyesen, egykori földműves, idősebbek iránt, rendszerességgel, szakszervezetek, kisnyugdíjasnak, kiszolgáltatott, összegyűjtenek, parasztvakítás, miniszterelnök, tisztességesen, világgazdasági, ünnepelhessünk, nyugdíjemelést, visszafizetése, nyugdíjasoknak, kisnyugdíjasok, rászorulnának, nagyszülőkkel, gyümölcsökről, reménykednünk, élelmiszerben, szégyenteljes, visszaépítjük, kommunikációs, rászorulóknak, hitetlenkedik, megfontolandó, visszanézhető, lecsökkenteni, kiszerelésben, mondogassátok, betegeskedtem, intézkedések, rászorulónak, élelmiszerre, álmodozzanak, kifejezésben, zöldségekről, kapcsolhatom, februárjában, nyugdíjasoké, megfizethető, gyógyszerben, zöldségekből, migránsoktól, gyerekeinket, megmentették, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 581 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1000
  • e Hét: 8571
  • e Hónap: 30838
  • e Év: 163392
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.