|
2018-04-28 07:37:35, szombat
|
|
|
4 szuper egyszerű pác csirkéhez
A pácolás igen egyszerű művelet, de nézzük, hogyan is működik
pontosan!
Pácolni a csirke valamennyi részét lehet, rajtad múlik, hogy a mellett,
a combot vagy éppen a szárnyait választod. Míg a marha- és a sertés
húst a legjobb minél tovább a pácban hagyni, addig a csirkénél nagy
könnyebbséget jelent, hogy csak rövid ideig kell pácolni, 2 óra bőven
elég ahhoz, hogy az ízeket átvegye.
A pácnak mindig kell, hogy legyen egy savas és egy zsíros, olajos
összetevője. E mellé jönnek a fűszerek, melyeknek kombinációja
tulajdonképpen végtelen.
Ha a bepácoltad a húst, légmentesen lezárható edényben vagy
nejlontasakban tedd a hűtőbe, majd 2 óra után kezdheted a sütést.
Ha a pácból maradt felesleg, öntsd egy serpenyőbe és forrald
3 percig. A baktériumok így elpusztulnak, a szószt pedig
kedvedre felhasználhatod.
1. Ízben gazdag pác
Ez a pác több hozzávalóból áll, de valószínűleg mindegyiket
megtalálod a konyhádban! Különlegességük, hogy mindegyik
ízben gazda, a kombinációjuk pedig egészen varázslatossá
teszi a csirkét!
Hozzávalók:
6 csirkemell filé
Negyed bögre almaecet
3 evőkanál magos mustár
3 gerezd fokhagyma összenyomva
Fél citrom leve
1 lime leve
Fél bögre barna cukor
Másfél teáskanál só
6 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint őrölt fekete bors
Így készítsd el!
Egy nagy tálban keverd össze az almaecetet, a mustárt, a fokhagymát,
a lime és a citrom levét, a barna cukrot, a sót és a borsot. Keverd hozzá
az olívaolajat. Forgasd bele a csirke mellett és a tedd a hűtőbe.
Grillen vagy serpenyőben süsd ki!
2. Citromos-joghurtos pác
A joghurt képes csodákat művelni a csirkével.
Ezt a verziót is használhatod grillezéshez, mert
a szén fölött való sütés még több extrát ad az
ízekhez.
Hozzávalók:
1 egész csirke 8 részre vágva
Fél bögre görög joghurt
Fél citrom leve
1 evőkanál citromhéj
1 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma összenyomva
1 evőkanál pirospaprika
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
Így készítsd el!
Keverd össze a citromlevet, a joghurtot, a citromhéjat, az olívaolajat,
a fokhagymát, a pirospaprikát, a sót és a borsot. Forgasd bele a csirke
darabokat, hogy alaposan befedje őket a pác. Légmentesen lezárható
tasakban vagy edényben tedd a hűtőbe 2-3 órára.
Sütés után a találáshoz is használhatsz egy adag joghurtot, kevés
citromlével és zöld fűszerrel ízesítve.
3. Rozmaringos-citrusos pác
Friss, aromás, fűszeres - mindez egyben csupán néhány
hozzávalóból! Sült burgonyával és friss salátával tálalva is
tökéletes fogás.
Hozzávalók:
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál lime lé
2 evőkanál narancslé
1 evőkanál olaj
3 evőkanál apróra vágott rozmaring
csipet só
Így készítsd el!
A hozzávalókat keverd össze, majd forgasd bele alaposan a
csirkehúst. 2 órára tedd a hűtőbe, majd süsd készre.
4. Sörös pác
Egyszerű hozzávalókból készítheted el ezt a fűszeres, sört is
tartalmazó pácot, ami kifejezetten passzol a nyár esték
hangulatához.
Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
Negyed bögre olívaolaj
1 teáskanál só
Fél teáskanál fekete bors
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma összenyomva
3 evőkanál vöröshagyma apróra vágva
Fél bögre friss petrezselyem
3,5 dl sör
Így csináld!
Valamennyi hozzávalót keverd össze, majd a kész pácnak kb. a
negyedét tedd félre. Ezzel a már készre sült csirkét locsolhatod
meg, hogy még inkább frissen tartsd az ízeket. Forgasd bele a
húst a pácba, majd légmentesen lezárható edényben tedd a
hűtőbe legalább 2 órára, de akár egész éjszaka is hagyhatod
pácolódni.
5. 4 összetevős pác
Ennél egyszerűbbet el sem lehet képzelni! Összesen 4 hozzávalóból
készül ez a pác, amit villámgyorsan összeállíthatsz!
Hozzávalók:
1 bögre barna cukor
Fél bögre ecet
1 bögre olaj
Fél bögre szójaszósz
Így készítsd el!
Keverd össze a hozzávalókat, majd forgasd bele a csirkét. Légmentesen
lezárva tedd a hűtőbe akár egész éjszakára, de legalább 2 órára. Attól
függően, hogy mennyi húst készítesz, több pácra is szükséged lehet, de
ezt akár közvetlenül sütés előtt is hozzáadhatod!
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
Címkék: összeállíthatsz, különlegességük, felhasználhatod, tulajdonképpen, nejlontasakban, hozzávalókból, villámgyorsan, kombinációjuk, könnyebbséget, varázslatossá, pirospaprikát, hozzávalókat, hangulatához, kifejezetten, hozzávalóból, kombinációja, petrezselyem, egyszerűbbet, elpusztulnak, valószínűleg, használhatsz, használhatod, pirospaprika, grillezéshez, hozzáadhatod, locsolhatod, serpenyőben, összenyomva, készítheted, légmentesen, rozmaringos, közvetlenül, vöröshagyma, citromhéjat, citromlevet, olívaolajat, pácolás igen, csirke valamennyi, combot vagy, szárnyait választod, legjobb minél, pácban hagyni, csirkénél nagy, ízeket átvegye, pácnak mindig, pácból maradt, szószt pedig, kombinációjuk pedig, nagy tálban, citrom levét, barna cukrot, csirke mellett,
|
|
|
|
pácolás igen, csirke valamennyi, combot vagy, szárnyait választod, legjobb minél, pácban hagyni, csirkénél nagy, ízeket átvegye, pácnak mindig, pácból maradt, szószt pedig, kombinációjuk pedig, nagy tálban, citrom levét, barna cukrot, csirke mellett, joghurt képes, szén fölött, adag joghurtot, hozzávalókat keverd, nyár esték, kész pácnak, hűtőbe akár, összeállíthatsz, különlegességük, felhasználhatod, tulajdonképpen, nejlontasakban, hozzávalókból, villámgyorsan, kombinációjuk, könnyebbséget, varázslatossá, pirospaprikát, hozzávalókat, hangulatához, kifejezetten, hozzávalóból, kombinációja, petrezselyem, egyszerűbbet, elpusztulnak, valószínűleg, használhatsz, használhatod, pirospaprika, grillezéshez, hozzáadhatod, locsolhatod, serpenyőben, összenyomva, készítheted, légmentesen, rozmaringos, közvetlenül, vöröshagyma, citromhéjat, citromlevet, olívaolajat, citromlével, burgonyával, mindegyiket, összetevője, baktériumok, összetevős, megtalálod, serpenyőbe, találáshoz, bepácoltad, almaecetet, szójaszósz, csirkemell, hozzávalók, csirkehúst, hozzávalót, valamennyi, konyhádban, fokhagymát, tartalmazó, joghurtot, teáskanál, fokhagyma, lezárható, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
71 db bejegyzés |
e év: |
578 db bejegyzés |
Összes: |
34589 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1418
- e Hét: 3374
- e Hónap: 25641
- e Év: 158195
|
|
|