Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fiatalság titka
  2018-06-30 19:41:07, szombat
 
  Arnót Kamilla

Mindenki arra vágyik, hogy élemedettebb korában is elismeréssel jegyezzék meg ismerősei, hogy bizony jól tartja magát. Számos iparág él ebből a vágyból. Vannak, akik a kozmetikai csodaszerekben látják az örök vagy legalábbis a tartós fiatalság titkát, mások a botoxra és a szikére esküsznek, jelentős támogató tábora van a rendszeres mozgásnak is, de olyanok is akadnak, akik szerint a megfelelő táplálkozás a kulcs az állandósult bombakülsőhöz.

Valószínűleg ez utóbbiról esik a legkevesebb szó, pedig igazán látványos eredményeket lehet elérni, ha megfelelően megválogatott étkeket veszünk magunkhoz, és következetesen tartjuk magunkat ehhez. Elvégre azok vagyunk, amit megeszünk. Lássuk, mihez nyúljunk, ha fiatalító falatokban gondolkodunk.

Keresztes virágzatú zöldségek

Kevésbé szakszerűen fogalmazva a káposzta, a karfiol, a brokkoli, a retek és a petrezselyemgyökér. Ezekben a zöldségekben nemcsak a fiatalságfaktor jelentős, hanem a rák ellen is bevethetők, így dupla nyereséget könyvelhet el az, aki rájuk szavaz. Fontos azonban, hogy nyersen vagy enyhén megpárolva fogyasszuk őket, ugyanis csak így maradnak meg bennük azok az enzimek, melyekkel felvehetjük a harcot a toxinok és a rák ellen.

Fokhagyma és gyömbér

A fokhagyma nemcsak a vámpírokat űzi el, hanem az influenzát is. Ezenkívül hatékonyan megelőzi a sejt degenerációt és hígítja a vért. A gyömbér pedig megkönnyíti az emésztést azáltal, hogy megszabadít a toxinoktól. Amikor öregedni kezdünk, a gyömbér segít megfiatalítani a sejtjeinket és megállítja a károsodásukat.

Paradicsom

Sokszor nem is gondolunk bele, hogy milyen jót teszünk a szervezetünknek, ha bekebelezünk némi paradicsomot, hiszen ma már annyira alapvető hozzávalónak számít. Fogyaszthatjuk nyersen, megfőzve vagy grillezve, azon kevés alapanyag közé tartozik, melyek nem veszítenek hasznos összetevőikből a főzés során sem. Hasznos összetevőinek köszönhetően felvértez minket a nap károsító hatásaival szemben, de nyugodt szívvel bevethető a ráncok ellen is, és bőrvédő hatása is említésre méltó.

Omega 3

Az omega 3 zsírsavakra afféle csodaszerként tekintenek, és nem is teljesen alaptalan ez a vélekedés, hiszen számtalan pozitív hatásuk van, egyebek mellett hatékonyan működnek közre az öregedés lassításában. A legjobb lelőhely a halolaj, a lenmag és a dió, ezekből ajánlatos rendszeresen fogyasztani a cél érdekében.

Vörösbor

Mindössze egy pohár vörösborra van szükséged naponta, ha szeretnéd megerősíteni károsodott sejtjeidet. Ez a nemes nedű ugyanis olyan antioxidánsokat tartalmaz, melyek megkötik a szabadgyököket, így jelentősen hozzájárul az állagmegóváshoz.

Egres

Kevesen fogyasztják ezt a ribiszkefajtát, aminek az lehet az oka, hogy igencsak savanykás. Pedig érdemes lenne nagyobb figyelmet fordítani rá, ugyanis nemcsak olcsó, hanem C-vitaminban is gazdag, ami szintén fontos eszköz, ha a fiatalság megőrzésére törekszünk. Emellett tisztítja a bőrt, hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez és megszabadítja a mérgektől a májat.

A cékla

a fiatalítás eledele ami vitalizálja az egész testet. Tartalmaz vasat, rostokat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, káliumot, folsavat, valamint A, B és C vitaminokat. Magas antioxidáns tartalma miatt megelőzi a sejt és DNS sérüléseket valamint segít megszabadulni a szabad gyököktől.





 
 
0 komment , kategória:  Egészség 2.  
Címkék: állagmegóváshoz, fiatalságfaktor, antioxidánsokat, szervezetünknek, következetesen, összetevőikből, csodaszerekben, ribiszkefajtát, fogyaszthatjuk, megfiatalítani, szabadgyököket, megválogatott, összetevőinek, károsodásukat, csodaszerként, megszabadítja, bombakülsőhöz, megszabadulni, immunrendszer, rendszeresen, paradicsomot, élemedettebb, valószínűleg, eredményeket, degenerációt, köszönhetően, elismeréssel, megerősíteni, zöldségekben, hozzávalónak, lassításában, bekebelezünk, gondolkodunk, megőrzésére, sejtjeinket, táplálkozás, kozmetikai csodaszerekben, örök vagy, tartós fiatalság, szikére esküsznek, rendszeres mozgásnak, megfelelő táplálkozás, állandósult bombakülsőhöz, zöldségekben nemcsak, fiatalságfaktor jelentős, fokhagyma nemcsak, sejt degenerációt, gyömbér pedig, emésztést azáltal, gyömbér segít, főzés során, ráncok ellen, Arnót Kamilla,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Németh László tollából  Leonardo da Vinci gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szívem tiéd  Lóhere  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Elköszönt  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Rátalálsz  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nem tudhatod  Akarat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Őrizkednünk kell...  Nem tudhatod  Png kutya  Zilahy Lajos gondolata  Szívem tiéd  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  210 éve született a SZÓZAT meg...  Popper Péter szavai  Lóhere  Egy bizonyos határt  Alázat  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szép estét  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Mai harmónia kártyám  A sors  Alázat  s immár én is felragyogva, ért...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Bounty krémes  A kételkedés kezelése  Png virág  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Annuska bar...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Paul David Tripp Április 20  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Hiányzik  Alázat  A jó emberek mindig szépek mar...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  képre írva  Próbálj meg ...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Szép estét  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Annuska bar...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Krisztinától  A tömeg, a Mester, a módszer, ... 
Bejegyzés Címkék
kozmetikai csodaszerekben, örök vagy, tartós fiatalság, szikére esküsznek, rendszeres mozgásnak, megfelelő táplálkozás, állandósult bombakülsőhöz, zöldségekben nemcsak, fiatalságfaktor jelentős, fokhagyma nemcsak, sejt degenerációt, gyömbér pedig, emésztést azáltal, gyömbér segít, főzés során, ráncok ellen, öregedés lassításában, legjobb lelőhely, pohár vörösborra, nemes nedű, fiatalság megőrzésére, immunrendszer egészséges, fiatalítás eledele, egész testet, szabad gyököktől, állagmegóváshoz, fiatalságfaktor, antioxidánsokat, szervezetünknek, következetesen, összetevőikből, csodaszerekben, ribiszkefajtát, fogyaszthatjuk, megfiatalítani, szabadgyököket, megválogatott, összetevőinek, károsodásukat, csodaszerként, megszabadítja, bombakülsőhöz, megszabadulni, immunrendszer, rendszeresen, paradicsomot, élemedettebb, valószínűleg, eredményeket, degenerációt, köszönhetően, elismeréssel, megerősíteni, zöldségekben, hozzávalónak, lassításában, bekebelezünk, gondolkodunk, megőrzésére, sejtjeinket, táplálkozás, megfelelően, szakszerűen, fogyasztani, megkönnyíti, megszabadít, fogyasztják, legkevesebb, állandósult, vitaminokat, működéséhez, sérüléseket, vitalizálja, felvehetjük, magnéziumot, antioxidáns, zsírsavakra, sejtjeidet, toxinoktól, legalábbis, károsodott, veszítenek, törekszünk, vörösborra, fiatalítás, hatékonyan, kozmetikai, tekintenek, vámpírokat, fogalmazva, jelentősen, influenzát, hatásaival, vitaminban, fogyasszuk, hozzájárul, nyereséget, megállítja, paradicsom, egészséges, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 581 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1691
  • e Hét: 5769
  • e Hónap: 28036
  • e Év: 160590
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.