Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lázadás
  2018-10-12 16:31:24, péntek
 
   
  HAZUGSÁG és POLITIKA..... !

LAJOS VILLÁS 2015. OKTÓBER 17., SZOMBAT 9 PERC

A mai hatvan, hetven évesek, akik közvetlenül a nagy világégés után születtünk és kaptunk valamiféle ,,hazafias nevelést" - amiben hittünk is, bizony csak kapkodjuk a fejünket. Voltunk kisdobosok, úttörők, KISZ tagok, és amikor beléptünk a felnőtt korba az a megtiszteltetés érhetett - ha arra méltóak voltunk -, hogy az MSZMP tagjai lehettünk, és az ÉLCSAPATHOZ tartozhattunk.
Hazafiságra neveltek. Arra, hogy akár az ÉLETÜNKET is áldozzuk ezért az országért, ahol élünk, ahol lakunk, ahol tanulunk, dolgozunk és ahol minden, de minden az EMBERÉRT van. Voltak időszakok, amikor mindenki nagyon szegény volt, jöttek a FÉNYES SZELEK és elkezdett az ország fejlődni. Felépítették szüleink az országot, helyreállt a rend, és bár a nadrágszíjat mindig húzni kellett, koldusok, hajléktalanok, éhes gyermekek nem csavarogtak az utcákon, és az ingyen konyhákat, a kegyelemkenyeret is csak a történelem lapjairól ismertük.

Mi gyermekek, a nagy társadalmi konfliktusokat nem éreztük, vagy nem éreztették velünk. Jött, 1956 októbere, és akkor megváltozott a világ.

FORRADALOM - mondták sokan, és mentek az utcára, kart - karba öltve vonultak az emberek, mosolyogtak, mert végre volt valami bennük, ami közös volt a SZABADSÁG VÁGYA. Ez azonban még egyetlen napig sem tartott.

Még azon az estén, KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZŐK, szervezett csoportok fegyvert szereztek és megtámadták a Bródy Sándor utcában a Magyar Rádiót. Ma már nem sokan élnek azok közül, akik TÚLÉLTÉK a támadást, de a támadók sincsenek már tömegével köztünk. Számomra, az a HITELES FORRÁS volt egész életemben, melyről az egyik TÚLÉLŐ beszélt számtalanszor - az előadásain. Kivégzett, meggyilkolt sorkatonák, nyomorékká vert fiatalok, akiket kidobtak az emeleti ablakból, de valahogy életben maradtak. Ez volt maga a csoda...

A KOSSUTH téri mészárlás, amelynek tudomásom szerint, a mai napig nincsenek elkövetői, csak feltételezett csoportok, melyet a történelem úgy hamisít, ahogy a HATALOM szája ízének tetszik. Lehettek az ÁVH katonái, de lehettek a FEGYVERES FELKELŐK is. Provokáció volt a javából, akárkik is követték el. Vérengzés, melynek értelme nem volt, csak áldozatai.

KÖZTÁRSASÁG TÉR, 1956. október 30. Gyilkosságok, lincselések, amelyeket kiskatonák sérelmére követtek el. Katonákat gyilkoltak halomra, akik nem mást tettek, mint ami a KÖTELESSÉGÜK volt. Meg kellett halniuk, mert az ÚJ HATALOM, a HORTHY rezsim restaurálói, a KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZŐK így döntöttek. Ma, HŐSÖKNEK kijáró tisztelettel beszél róluk a politika jobb és baloldalon egyaránt.

Nem értem, és ezzel nem vagyok egyedül!

KÖPÖNYEGFORGATÓ POLITIKUSOK számtalanul sokan vannak. Politikusok, akik hajlongtak KÁDÁRNAK, tövig nyomták a nyelvüket a SZOCIALIZMUS fenekébe, és élvezték annak minden előnyét. Fiatalok, akik ott voltak a KISZ vezetésében, akik tanulhattak ingyen, amíg mi dolgoztunk, és akik élvezték apáik, nagyapáik FORRADALMI és MUNKÁSMOZGALMI múltját, most megtagadnak mindent és mindenkit!

Egykori MSZMP vezetők, akik vezették ezt az országot, és hintették a tanokat, most megtagadnak mindent. Még ÖNMAGUKAT is. Kétszínű emberek, akik tudják, hogyan kell gond nélkül élni csupán szavakat, mondatokat kimondva, ami a HATALOMNAK tetszik... Hátulgombolós kis mitugrász politikus, aki komoly embereket, akik munkában fáradtak meg, mert a KÖZÖSSÉGÉRT tettek, egyszerűen ledegradálhatja és KÁDÁR HUSZÁRNAK merészelte nevezni. Szégyen erre az országra, és SZÉGYEN erre a népre, hogy ezt engedtük, és hagytuk szó nélkül!

Emelnek EMLÉKMŰVEKET a megszállóknak, a fasisztáknak, akik ezrével pusztították a nemzet fiait. Emlékmű azoknak, akik idegenrendészeti eljárásnak nevezték a gyilkosságokat, a tömeges kivégzéseket. Nem fasiszták, hanem RADIKÁLISOK, miközben rasszista, antiszemita jelszavakat skandálva vonulnak az utcákon, településeken és embereket, lakóházakat dobálnak meg betondarabokkal - CSUPÁN SZERETETBŐL!

SZEMBESÍTENI SZERETNÉK....!

Csupán azért, hogy az olvasók értsék azt, amit mondani akarok. Szeretném, ha a fiatalabb korosztályok, akiknek most nincs jövőjük, és menekülnek az országból megértenék, hogy HAZUGSÁGBAN élnek. A HAZUGSÁGOT nem mások, mint a HATALOMBAN ott lévő pártok, még az ellenzék is támogatja akkor, amikor nem merik kimondani az igazságot - amit ma még jó sokan ismerünk! Nekem, az nem igazán ellenzéki párt, aki a gyilkosok, tolvajok, köztörvényes bűnelkövetők nyughelyeit koszorúzzák minden évben. Olyan ez, mintha apáink gyilkosának mondanánk köszönetet. Jól van ez így?!

VOLTAK FORRADALMÁROK, tisztességes, becsületes emberek, akiknek kezében fegyver soha nem volt, harcoltak szavakkal, és merték indokolni gondolataikat. Érveik voltak, amit az akkori HATALOM nem tűrt el, és ezért BÜNTETETT, akár halállal is. Ők voltak az igazi forradalmárok és nem a FALÁBÚ Szabó bácsi és társai... Voltak valódi HŐSÖK, akik fegyverrel is védték azt, amit elvileg nem lehetett. Sorsuk megpecsételődött abban a percben, amikor azok a TANKOK visszatértek... Kevesen voltak és ma már még kevesebben vannak köztünk... Még mindig nem tudta elérni a magyar politika azt, hogy a KÉT OLDALON egymás ellen harcolók és ma még életben lévők üljenek le egymással szemben és béküljenek meg, vagy beszéljék ki őszintén azt, ami történt.
Mára, csak a POZSGAY maradt, aki hirdette az igét egykoron, aki meg merte akkor írni a véleményét a FORRADALOMRÓL, amit nemes egyszerűséggel ELLENFORRADALOMNAK nevezett és a harcosokat csirkefogó huligánnak, csőcseléknek. Ma, Ő is nemzeti hős, a politika és a HATALOM embere. Egy ember, akinek mindegy, hogy - milyen köpönyeget hord, - KIFORDÍTJA, BEFORDÍTJA - mégis bunda a bunda...

....."1977 december 15.-én a Petőfi Népe című lapban így írt az 56.os eseményekről a
FORRADALOM vagy ELLENFORRADALOM című írásában - részlet...

...."És jött 1956. október 23. Lopva, alattomosan közeledett. Sunyi bábáinak száján egy percre sem halkult el a szocializmus igéje, miközben egy nyáron át járták a Petőfi-rondót ,,nemzeti sajátosságaink" körül azzal a magasztos céllal, hogy kiküszöböljék a szocializmus építésében elkövetett hibákat. - Majdnem sikerült nekik még a szocializmust is kiküszöbölni.

Tépett szájú, hasított körmű sok kis senki, hátam mögött még több úri bitanggal, megcsinálta az ,,Első Hazai Nemzeti Forradalmat", melyet kis híján ,,Nemzeti Szocialista Forradalomnak" neveztek. A szociális elemet Mindszenti - Pehm József képviselte benne, a nemzetit pedig Löwenstein herceg. Hogy mégsem ,,nemzeti szocialistának" keresztelték vívmányukat, az talán azzal magyarázható, hogy e két szó így együtt hányingert okoz minden becsületes emberben és ők nem látták még időszerűnek e hányingert kiváltani.

Lehetett-e nálunk forradalom 1956 októberében? Hová vezethet nálunk a termelési viszonyok megváltoztatása és az uralkodó osztály megdöntése? - (Mondtuk, hogy a forradalom ezt jelenti.) Ilyen lépés nálunk csakis visszafelé, a kapitalista viszonyok és a burzsoá uralom visszaállításához vezethetett és vezetne ma is. Ez viszont színtiszta, steril ellenforradalom.

Miért kellett mégis forradalomnak álcázni azt, ami annak éppen az ellenkezője volt? Nagyon egyszerű ennek a magyarázata. Tudjuk jól, hogy a szocializmus vívmányai, minden elkövetett hiba ellenére, mély nyomokat hagytak a dolgozó nép gondolkodásában. A magyar munkásosztályt és a parasztságot nem lehetett volna nyílt rábeszéléssel a gyárak vagy a föld visszaadására rávenni. Az ellenforradalom először szociális demagógiával, félrevezetéssel hatalomra akart kerülni és ebből a hatalmi pozícióból aztán fellépett volna a dolgozó milliók érdeke ellen. Kinyújtotta volna a kezét a földért, a gyárért.

Az ellenforradalmi porhintést elősegítették a párton belüli árulók és revizionisták is. A ,,Nemzeti Forradalom" olyan nevezetes renegátot sorolhatott ,,vezetői" közé, mint Nagy Imre, akinek szellemi képességeit ugyan csak egy adó végrehajtói karrierhez szabták, de jellemtelensége biztosította, hogy miniszterelnök legyen a legdühöngőbb fehérterror napjaiban.

Legérdekesebb a dologban, hogy végig azt hitte, ő a vezető pedig csak úgy táncolt, ahogy Mindszenti és a hozzá hasonló ,,forradalmárok" fújták.

Hiába, sokat fejlődött a világ! A Horthy-féle fehér terror bajnokai még szemérmetlenül ki merték mondani, hogy ők ellenforradalmat csinálnak. Ma már nem merték ezt megtenni, hiszen, ha nyíltan vallottak volna céljaikról, akkor nem sikerült volna nekik egy pillanatra sem félrevezetni a dolgozók egy részét. Csak a nacionalizmussal fűszerezett ál - forradalmi, ál - szocialista jelszavak segítségével sikerült elérniük, ha csak néhány hétre is, hogy hiszékeny embereket félrevezessenek. De kérdezzék meg azt a parasztot, aki meghallgatta Mindszenti ,,szózatát" vagy azt a munkást, akit haladó nézetei miatt a terroristák meghurcolták, mi volt itt a múlt év őszén, biztos vagyok benne, hogy helyes választ adnak és megmondják: itt bizony ellenforradalom volt. (Kivált, ha emlékeznek még az 1919-1920-es évekre.)

Hát így próbáljuk meg tisztázni a fogalmakat!

Pozsgay Imre......."

Nem ünneprontó akartam lenni, csak választ kapni az elmúlt évtizedekre, amiket soha nem tudtam megérteni. Nem tudtam megérteni, hogyan változhatnak meg emberek, világnézetek és hogyan lesznek az egyik HATALOM kiszolgálóiból a másik politika csoportosulások húzó emberei...

Válaszokat nem kapok, de Ti sem fogtok kedves Barátaim, Ismerőseim!

Nem ártana közben párhuzamot vonni a múlt történései és napjaink politikája között!
A föld mutyiról nem jut eszetekbe semmi? A mai jelszavakról, jelmondatokról és egy bizonyos úri réteg kialakulásáról? Nem betegség a gondolkodás, nem kell ellene gyógyszert szedni, csak időnként leülni és elmerengeni.....

Budapest, 2015. október 17.
Villás Lajos.

 
 
0 komment , kategória:  3D png gifek 3.  
Címkék: ellenforradalmat, nacionalizmussal, megpecsételődött, idegenrendészeti, kegyelemkenyeret, ellenforradalmi, betondarabokkal, csoportosulások, megtiszteltetés, ellenforradalom, megváltoztatása, gondolkodásában, félrevezessenek, köpönyegforgató, félrevezetéssel, ledegradálhatja, jellemtelensége, konfliktusokat, kialakulásáról, miniszterelnök, jelmondatokról, munkásmozgalmi, gyilkosságokat, sajátosságaink, egyszerűséggel, kiszolgálóiból, munkásosztályt, szocialistának, szemérmetlenül, rábeszéléssel, számtalanszor, forradalomnak, forradalmárok, megszállóknak, revizionisták, szocializmust, nagy világégés, felnőtt korba, ország fejlődni, nadrágszíjat mindig, ingyen konyhákat, történelem lapjairól, nagy társadalmi, támadók sincsenek, egyik TÚLÉLŐ, emeleti ablakból, politika jobb, nemzet fiait, tömeges kivégzéseket, olvasók értsék, fiatalabb korosztályok, országból megértenék, LAJOS VILLÁS, FÉNYES SZELEK, SZABADSÁG VÁGYA, KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZŐK, Bródy Sándor, Magyar Rádiót, HITELES FORRÁS, FEGYVERES FELKELŐK, KÖZTÁRSASÁG TÉR, KÖPÖNYEGFORGATÓ POLITIKUSOK, Egykori MSZMP, KÁDÁR HUSZÁRNAK, Emelnek EMLÉKMŰVEKET, CSUPÁN SZERETETBŐL, SZEMBESÍTENI SZERETNÉK…, VOLTAK FORRADALMÁROK, FALÁBÚ Szabó, Petőfi Népe, Első Hazai Nemzeti Forradalmat”, Nemzeti Szocialista Forradalomnak”, Pehm József, Nemzeti Forradalom”, Nagy Imre, Pozsgay Imre…,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes délutáni pihenést  Én nem tudom,  Szegfűk vödörben  Az emberek néha azt hiszik  Csak a szeretet szava ér az ég...  Facebookon kaptam  Jó reggelt szép napot  Füstkvarc  Piros rodokrozit  Olimpiai bajnokunkat gyászolja...  A magyar költészet napja Koncz...  Tulipán csokor  Lila turmalin  Mai harmónia kártyám  Rózsaszín kalcit kristály  Alvó maci  Ne fuss a gondjaid elől . . ...  Erzsébet és Fülöp.......  Piros rodokrozit  Hashajtók a konyhából és a kam...  Petőfi Sándor (1823-1849) így ...  Kék-lila tanzanit kristály  Jó reggelt szép napot  Zöld zafír  Ozmium  Költészet napja ápr.11  Facebookon kaptam  Galenit ásvány  Alvó maci  Vércukorszint csökkentése gyóg...  Facebookon kaptam  KALENDÁRIUM - ÁPRILIS 11. A MA...  Facebookon kaptam  6296 az új fertőzött, elhunyt...  Dubarry szelet  Facebookon kaptam  Csak a szeretet szava ér az ég...  Olimpiai bajnokunkat gyászolja...  Facebookon kaptam  KALENDÁRIUM - ÁPRILIS 11. A MA...  Április  Ibolya illatos szép napot kívá...  Rózsakvarc kristály  Natur arany kvarckristályon  A magyar költészet napja Koncz...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ady Endre  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Menyecske ruha......  Cinatotrihite kristály  Hashajtók a konyhából és a kam...  Ha félelemből élsz: kizársz, s...  Április 11  Nagyon szép.......  Facebookon kaptam  József Attila  Zöld zafír  József Attila - Anyám  Kellemes délutáni pihenést  Pitty  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Négylapos zserbó, az egyik leg...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Füstkvarc  Harmónia......  Facebookon kaptam  Túrórudi szelet, le is fénykép...  Sexy nő  Facebookon kaptam  Galenit  Facebookon kaptam Mírjam bará...  A recept az egybe sütött nyaka...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Harmónia......  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Vércukorszint csökkentése gyóg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Millei Lajos költő, író  Árvai Emil versei  A legjobb barát.....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Facebookon kaptam  Négylapos zserbó, az egyik leg...  Facebookon kaptam  Április  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitty  Harmónia......  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nagy világégés, felnőtt korba, ország fejlődni, nadrágszíjat mindig, ingyen konyhákat, történelem lapjairól, nagy társadalmi, támadók sincsenek, egyik TÚLÉLŐ, emeleti ablakból, politika jobb, nemzet fiait, tömeges kivégzéseket, olvasók értsék, fiatalabb korosztályok, országból megértenék, igazságot &#8211, akkori HATALOM, igazi forradalmárok, magyar politika, igét egykoron, harcosokat csirkefogó, szocializmus igéje, magasztos céllal, szocializmus építésében, szociális elemet, nemzetit pedig, talán azzal, termelési viszonyok, uralkodó osztály, kapitalista viszonyok, burzsoá uralom, ellenkezője volt, szocializmus vívmányai, magyar munkásosztályt, gyárak vagy, föld visszaadására, ellenforradalom először, hatalmi pozícióból, dolgozó milliók, ellenforradalmi porhintést, párton belüli, legdühöngőbb fehérterror, vezető pedig, hozzá hasonló, nacionalizmussal fűszerezett, terroristák meghurcolták, 1919-1920-es évekre, elmúlt évtizedekre, egyik HATALOM, másik politika, múlt történései, föld mutyiról, ellenforradalmat, nacionalizmussal, megpecsételődött, idegenrendészeti, kegyelemkenyeret, ellenforradalmi, betondarabokkal, csoportosulások, megtiszteltetés, ellenforradalom, megváltoztatása, gondolkodásában, félrevezessenek, köpönyegforgató, félrevezetéssel, ledegradálhatja, jellemtelensége, konfliktusokat, kialakulásáról, miniszterelnök, jelmondatokról, munkásmozgalmi, gyilkosságokat, sajátosságaink, egyszerűséggel, kiszolgálóiból, munkásosztályt, szocialistának, szemérmetlenül, rábeszéléssel, számtalanszor, forradalomnak, forradalmárok, megszállóknak, revizionisták, szocializmust, elősegítették, településeken, hajléktalanok, forradalomról, hátulgombolós, feltételezett, gondolataikat, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 360 db bejegyzés
Összes: 30442 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 387
  • e Hét: 387
  • e Hónap: 15030
  • e Év: 151300
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.