Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mitől félnek
  2018-10-13 15:47:32, szombat
 
  MITŐL FÉLNEK A NŐGYŰLÖLŐ FÉRFIAK?
Pálinkás József írása

Az utóbbi hetekben nőellenes megnyilvánulások sokaságával találkoztunk. A közbeszédben mindig jelen volt és van a primitív durvaság. De sajnos sokszor eljön az a pont is, amikor a beszéd gyűlöletkeltéssé válik, fenyegetéssé aljasul. Láttuk, látjuk ennek számos szánalmas, de sajnos veszedelmes megjelenését is. Az utóbbi hetek ocsmány nőellenes megnyilatkozásai ebbe a veszedelmes fenyegetéssé aljasult kategóriába tartoznak.

A nőellenes kampány félelemből fakad
A képviselőnőket a kormányzati sajtóban eszelős, habzó szájjal gyűlölködő fúriáknak Szabó Tímeát egy organizmus -nak, Angela Merkelt egy Honecker szagú NDK-s konfekciókosztümben feszülő megkeseredett kudarcnak nevező, vagy a nőkre szánalommal tekintő urak jól láthatóan megindították nőellenes kampányukat.

Miből fakad ez a nőellenes kampány? Miért lett a gyűlöletkeltés célpontja a közéletben szerepet vállaló nő?

Meggyőződésem, hogy félelemből. Gyenge, elbizonytalanodott férfiak kisebbrendűségi érzéséből fakad ez a feltoluló gyűlöletet kiváltó félelem.

Férfiak, akik a férfiasságukban, intellektusukban és érzelmi intelligenciájukban való bizonytalanságukat kompenzálják ezekkel az agresszív támadásokkal. Mert erős, fizikailag, szellemileg és érzelmileg egészséges, magabiztos férfiak nem félnek a nőktől, és nem bántják őket, sem szóval sem tettel.

A férfi-dominancia vége csak idő kérdése
Nők és férfiak társadalmi szerepe rendkívüli változáson ment át az elmúlt száz évben! Az elmúlt negyven évben különösen felgyorsult ez a változás, és felkészülhetünk arra, hogy az előttünk álló években ez a trend tovább folytatódik.

A sok száz évig tartó - a fizikai erőre alapozott, és a megszokás révén a szellemi életbe is beszivárgott - férfi-dominancia vége csak idő kérdése. A nő kiszolgáltatottságának, alárendeltségének, védtelenségének immár minden reális alapja megszűnt.

A jóléti társadalmakban alig van olyan munkakör, amelyet nők ne tudnának ugyanolyan jól, vagy éppen jobban ellátni, mint a férfiak. A nők saját jogukon, egyenrangú félként vehetnek részt a munkamegosztásban munkahelyükön és a családjukban is. Ideje lenne végre belátni ezt.

Van, ahol ezt már belátták
Vannak közösségek, országok, ahol ezt már belátták. Ahol a férfiak nem próbálják fenntartani megalapozatlan ,,előjogaikat" ostobaságok skandálásával. Nem igyekeznek megőrizni státuszukat puszta erőfölénnyel vagy gyűlöletkeltés révén. Ők bizonyosan a nyertesek között lesznek.

A modern technológia is világosan megmutatja ezt az irányt. Új világ jön ebben az értelemben is. Egyre több nő jelenik meg nemcsak valamennyi munkakörben, de közéleti véleményformáló szerepben, vezető politikai gazdasági pozícióban is. Ma már tapasztalatok bizonyítják, hogy azok a vezető testületek, amelyekben a nők részaránya magas hatékonyabbak, válságállóbbak. Kevesebb az értelmetlen versengés, a felesleges kockázatvállalás és nagyobb az együttműködési készség.

A nők közéletben való erőteljesebb megjelenése a huszonegyedik század nagy lehetősége
A huszadik századi gazdasági és szellemi fejlődés egyik legfontosabb tényezője az volt, hogy az emberiség női fele kilépett a háztartási munkából és megjelent a professzió területén. A huszonegyedik század közéletének (politikájának) legnagyobb lehetőségét a nők erőteljes megjelenése fémjelzi majd.

Az a férfi, aki ettől fél, az önmagától fél. Fél, hogy hiányzik belőle az erő, ezért erőszakra kényszerül. Hogy szellemi kapacitás híján képtelen érvelni, így gúnyolódni kénytelen. Hogy tartás, bátorság és tehetség nélkül a süllyesztőben végzi. Jó lenne, ha félelmükben nem keresnének maguknak új ellenséget, akikre megtévesztett követőik haragját irányíthatják.

A nők erőteljes megjelenésétől azonban nem félni kell, hanem örömmel fogadni, mert mindannyiunknak jobb lesz, ha kétszer annyi jó gondolat, és kettőnél biztosan többször annyi szeretet empátia és gondoskodás jelenik meg a közéletben.

Remélem, a férfiak többsége is így gondolja. Jó lenne, ha ezt minél többen ki is mondanák! Egy kis vidámság, humor és fesztelenség az államtanácsban a dán mellett más parlamentben is jót tenne.





 
 
0 komment , kategória:  Nőkről 2.  
Címkék: megnyilatkozásai, intellektusukban, megnyilvánulások, kockázatvállalás, gyűlöletkeltéssé, véleményformáló, mindannyiunknak, kisebbrendűségi, felkészülhetünk, férfiasságukban, védtelenségének, államtanácsban, képviselőnőket, válságállóbbak, társadalmakban, megjelenésétől, együttműködési, gyűlöletkeltés, megalapozatlan, huszonegyedik, politikájának, megindították, meggyőződésem, munkahelyükön, tapasztalatok, skandálásával, hatékonyabbak, megkeseredett, süllyesztőben, megtévesztett, irányíthatják, fesztelenség, fenyegetéssé, családjukban, legfontosabb, erőteljesebb, utóbbi hetekben, közbeszédben mindig, primitív durvaság, beszéd gyűlöletkeltéssé, utóbbi hetek, veszedelmes fenyegetéssé, nőellenes kampány, kormányzati sajtóban, organizmus -nak, nőkre szánalommal, gyűlöletkeltés célpontja, közéletben szerepet, feltoluló gyűlöletet, agresszív támadásokkal, férfi-dominancia vége, elmúlt száz, MITŐL FÉLNEK NŐGYŰLÖLŐ FÉRFIAK, Pálinkás József, Szabó Tímeát, Angela Merkelt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mélységes szomorúsággal  Jó éjszakát  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  ...és mégis ráismersz  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  A csonk és a facsemete  Csendes éjszakán  Alvó baby  A Mindenható Istenben bízva  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Alvó kislány  Atyám !  Rochefoucauld - a bölcs  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Jóga férfiaknak  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Tavaszról álmodom,  Keresd azt a valakit,...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó baby  Alvó baby  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Rochefoucauld - a bölcs  Síró nő  Ne engedd el kezem!  Nem kellett volna!  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Alvó baby  Március 15-re emlékve  Alvó cica  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Amikor 5 éves voltam,  Por  Rochefoucauld - a bölcs  Jóga férfiaknak  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Intelem  Alvó baby  Facebookon kaptam  Alvó baby  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Aztán itt van egy másik szerep...  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Esti kép  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  A gyász  Síró nő  Keresd azt a valakit,...  Nem mindegy  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Törött csészék  Szeretettel  Csörög a telefonom  Testünk a szenvedélyek izzó f... 
Bejegyzés Címkék
utóbbi hetekben, közbeszédben mindig, primitív durvaság, beszéd gyűlöletkeltéssé, utóbbi hetek, veszedelmes fenyegetéssé, nőellenes kampány, kormányzati sajtóban, organizmus -nak, nőkre szánalommal, gyűlöletkeltés célpontja, közéletben szerepet, feltoluló gyűlöletet, agresszív támadásokkal, férfi-dominancia vége, elmúlt száz, elmúlt negyven, előttünk álló, trend tovább, fizikai erőre, megszokás révén, szellemi életbe, jóléti társadalmakban, munkamegosztásban munkahelyükön, nyertesek között, modern technológia, vezető testületek, értelmetlen versengés, felesleges kockázatvállalás, együttműködési készség, huszonegyedik század, huszadik századi, háztartási munkából, professzió területén, süllyesztőben végzi, férfiak többsége, megnyilatkozásai, intellektusukban, megnyilvánulások, kockázatvállalás, gyűlöletkeltéssé, véleményformáló, mindannyiunknak, kisebbrendűségi, felkészülhetünk, férfiasságukban, védtelenségének, államtanácsban, képviselőnőket, válságállóbbak, társadalmakban, megjelenésétől, együttműködési, gyűlöletkeltés, megalapozatlan, huszonegyedik, politikájának, megindították, meggyőződésem, munkahelyükön, tapasztalatok, skandálásával, hatékonyabbak, megkeseredett, süllyesztőben, megtévesztett, irányíthatják, fesztelenség, fenyegetéssé, családjukban, legfontosabb, erőteljesebb, közbeszédben, erőfölénnyel, találkoztunk, beszivárgott, támadásokkal, kompenzálják, parlamentben, megjelenését, bizonyítják, kampányukat, folytatódik, gondoskodás, szellemileg, ostobaságok, félelmükben, előjogaikat, fenntartani, értelmetlen, szánalommal, felgyorsult, státuszukat, megjelenése, sokaságával, kormányzati, veszedelmes, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 10 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 499 db bejegyzés
Összes: 34510 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 900
  • e Hét: 3712
  • e Hónap: 20393
  • e Év: 129037
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.