Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Édes túrókrém
  2018-12-23 17:00:11, vasárnap
 
  Hozzávalók:

- 1 csomag vaníliás cukor,
- 1,5 dl habtejszín,
- 25 dkg félzsíros tehéntúró,
- 2 ek kristálycukor,
- 2 ek méz,
- 40 dkg szeder (lehet más gyümölcs is)

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd egy tálban keverjük
össze a túrót, a vaníliás és a kristálycukorral, végül a tejszínhabbal.

A gyümölcsöt öntsük le a mézzel, majd a túrókrémet és a gyümölcsöt
rétegezve - és hűtve - tálaljuk.






Az 5 legfinomabb túrókrém recept a nyárra!

Elkészítése kb. 5-10 percet vesz igénybe. Látványos, ízes, kellemes. Hűtve és fagyasztva is nagyszerű édesség. Viszonylag kevés kalóriát tartalmaz, nem szükséges túlcukroznod, magokkal, gyümölcsökkel pedig, rendkívül tápláló. Erőt ad a gyerkőcöknek futkározáshoz, strandoláshoz, s kikeverni még egy nyaraláson sem fáradtság! Arról nem is beszélve, hogy jóval olcsóbb, mint a boltban kapható kész verziók.





No. 4.
Natúr túrókrém - az egyértelmű álom

Hozzávalók:

1/2 kg túró
1 nagy pohár joghurt
Fél citrom leve
ennek negyedének reszelt héja
csipet só
5 evk. porcukor (vagy kristálycukor)
3 cs. vaníliáscukor

Na ez az a tipikus bolti, éttermi íz-mestermű, a valódi túrókrém. Igazán krémesen szeretjük, ezért miután elnyomkodtuk a túrót és belekevertük az alapokat, 2-3 percig robotgéppel dolgozzuk el az alapanyagokat.
Ez a gyerekek kedvence, és ha meg is maradna belőle másnap mint alaprecept bevariálható gyümölcsökkel, magokkal. Fontos, hogy jó krémes legyen. Ha igazán így szereted, tehetsz bele fél dl habtejszínt, a sűrűjéből.
Fagyasztóba téve túrófagyiként is ismeretes.





No. 3.
Mandulás-mézes krém

Hozzávalók:

1/2 kg túró
1 nagy pohár joghurt
Kevés citrom leve
ennek negyedének reszelt héjja
csipet só
3 evk. porcukor (vagy kristálycukor)
2 cs. vaníliáscukor
1-2 evk. méz
2 kisebb banán
2 evk. mandula - szeletelt vagy vágott

Az elkészült és kikevert túrókrémbe utolsóként adjuk hozzá a mézet és a mandulát. A méz belehelyezésekor, előtt, nem árt felmelegíteni a kanalat, mert a hideg túróba érkezve az összerántja a mézet! Fakanállal és robotgéppel is kikeverhető.
Legvégül a karikákra vágott banánokat adjuk hozzá, viszont ezeket, a krémbe helyezés előtt meglocsoljuk külön is kevés citromlével, hogy ne barnuljanak be a krémben.





No. 2.
Pikáns pisztáciás túrókrém

Hozzávalók:

1/2 kg túró
1 nagy pohár joghurt
Fél citrom leve
ennek negyedének reszelt héja
2 kávéskanál. só
4 evőkanál porcukor (vagy kristálycukor)
3 cs. vanilliáscukor
15 dkg nem sózott pisztácia

Családi második helyezettünk egy pikáns édes-sós csoda, a pisztáciás krémtúró lett. A krémtúrót ezúttal só nélkül keverjük ki, lehetőleg jó krémesre, habosra. Sok vaníliát és citromot teszünk bele.
Közben egy kicsi lábasban kevés vizet forralunk két kiskanál sóval, és forráskor beledobjuk az édes pisztáciákat! Ettől a folyamattól a pisztácia megpuhul, egy picike olajat ereszt, és sósabbá válik. Kb. 2 percig főzzük, majd a túrókrémbe dobáljuk pár csöpp kifőtt lével.
Azért nem sima, bolti, sózott pisztáciát használunk, mert az túl sós, és kemény is a krémbe.
A pisztáciás krémtúró érlelési ideje akár 4-6 óra is lehet a hűtőben, de megéri. Pasik igazi kedvence!





No. 1.
Csíkos-erdei krém

Hozzávalók:

1/2 kg túró
1 nagy pohár joghurt
Kevés citrom leve
csipet só
5 evk. porcukor (vagy kristálycukor)
3 cs. vaniliáscukor
25 dkg fagyasztott erdei gyümölcs keverék, vagy szeder, vagy málna, vagy eper önmagában
Tejszínhab

Ez nem csak finom, hanem látványos édesség is. Kiváló látványos vendégváró, de ehhez időzítened kell! Az alap túrókrémet elkészítjük a fent megadott alapanyagokból. A piros gyümölcsök savanyúsága miatt ezt a típust különösen cukrozzuk. Ha cukorbeteg van a családban, akkor porrá tört cukorpótlóval is elkészíthető a finomság.
Az erdei gyümölcsöket, ha a piacon vettük mossuk meg, ha fagyasztott termék, akkor már előkészített. A nem fagyasztott gyümölcsöket - bár nem hasznos a tápértékének - a cél érdekében fagyasszuk le a főzőcske előtt 3-4 órával. Majd az alap túrókrém elkészültekor fagyasztva helyezzük bele a gyümölcsöket. A krémet eztán 3 órára a sima hűtőszekrénybe tesszük.
A gyümölcsök lassan olvadnak fel és engedik ki piros színüket. A vendégeknek való tálalás előtt a keverőtálban vagy már a pohárban keverjük ki a nassit. Ha hirtelen mozdulatokkal, rövid ideig keverjük a krémet a fehér krémben piros csíkok keletkeznek!
Elő a magas üvegpoharakat, hosszú nyelű kanállal! A gyerekeknek is igazán tetszeni fog! Tetejére tejszínhabot csokireszeléket tehetünk! Nálunk ez a csúcs!

Fodor Kata




 
 
0 komment , kategória:  Finomságok 1.   
Címkék: kristálycukorral, belehelyezésekor, csokireszeléket, alapanyagokból, vanilliáscukor, hűtőszekrénybe, gyümölcsökkel, elkészültekor, tejszínhabbal, mozdulatokkal, kristálycukor, alapanyagokat, cukorpótlóval, vaníliáscukor, felmelegíteni, üvegpoharakat, vaniliáscukor, futkározáshoz, strandoláshoz, túrófagyiként, belekevertük, túlcukroznod, gyerkőcöknek, gyümölcsöket, elkészíthető, pisztáciákat, előkészített, helyezettünk, tápértékének, elnyomkodtuk, meglocsoljuk, bevariálható, tejszínhabot, keverőtálban, folyamattól, elkészítése, habtejszínt verjük, tálban keverjük, gyümölcsöt öntsük, gyerkőcöknek futkározáshoz, boltban kapható, egyértelmű álom, valódi túrókrém, gyerekek kedvence, hideg túróba, karikákra vágott, krémbe helyezés, pikáns édes-sós, pisztáciás krémtúró, krémtúrót ezúttal, kicsi lábasban, édes pisztáciákat, Fodor Kata,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csend  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  képre írva  Töröld le  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul Éluard - És egy mosoly  Azért kaptad  Paul David Tripp Április 15  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Az ember  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Bársony székben  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Emlékezz  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam Krisztina b...  képre írva  Jó éjszakát  Tanácsok egy pszichológustól  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Robin Wight pitypang szobra  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul David Tripp Április 13  39 ígéret  Martin Buber, A haszidim meséi  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Pitypang szökőkút  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Tanmese  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Emlékezz  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Jó éjszakát  Alvó cicák  Hamvas Béla  Nagy és kis csodák  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Vito Giaquinto gondolata  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  képre írva  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Az ember emlékekből áll  A sorsod  Kertem  Esterházy Péterre emlékezünk  Latinovits Zoltán tollából  Önmaga ellenére  39 ígéret  Facebookon kaptam  Különleges  képre írva  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  ajándék, mellyel meglepem  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Tanácsok egy pszichológustól  különleges 
Bejegyzés Címkék
habtejszínt verjük, tálban keverjük, gyümölcsöt öntsük, gyerkőcöknek futkározáshoz, boltban kapható, egyértelmű álom, valódi túrókrém, gyerekek kedvence, hideg túróba, karikákra vágott, krémbe helyezés, pikáns édes-sós, pisztáciás krémtúró, krémtúrót ezúttal, kicsi lábasban, édes pisztáciákat, pisztácia megpuhul, picike olajat, túrókrémbe dobáljuk, alap túrókrémet, fent megadott, piros gyümölcsök, típust különösen, erdei gyümölcsöket, piacon vettük, főzőcske előtt, alap túrókrém, krémet eztán, sima hűtőszekrénybe, gyümölcsök lassan, vendégeknek való, keverőtálban vagy, pohárban keverjük, fehér krémben, magas üvegpoharakat, kristálycukorral, belehelyezésekor, csokireszeléket, alapanyagokból, vanilliáscukor, hűtőszekrénybe, gyümölcsökkel, elkészültekor, tejszínhabbal, mozdulatokkal, kristálycukor, alapanyagokat, cukorpótlóval, vaníliáscukor, felmelegíteni, üvegpoharakat, vaniliáscukor, futkározáshoz, strandoláshoz, túrófagyiként, belekevertük, túlcukroznod, gyerkőcöknek, gyümölcsöket, elkészíthető, pisztáciákat, előkészített, helyezettünk, tápértékének, elnyomkodtuk, meglocsoljuk, bevariálható, tejszínhabot, keverőtálban, folyamattól, elkészítése, keletkeznek, habtejszínt, savanyúsága, fagyasztott, fagyasztóba, elkészítjük, gyerekeknek, legfinomabb, robotgéppel, vendégeknek, kikeverhető, összerántja, barnuljanak, citromlével, hozzávalók, túrókrémbe, pisztáciás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 566 db bejegyzés
Összes: 34577 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1918
  • e Hét: 6344
  • e Hónap: 15728
  • e Év: 148282
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.