|
2019-06-10 16:54:43, hétfő
|
|
|
Hozzávalók
A meggyleves egy igazi nyári különlegesség, amit főleg hidegen szeretünk
fogyasztani.
Bár nem bonyolult elkészíteni, sokan azonban mégsem tudják mi is a titka.
Mi most eláruljuk!
Hozzávalók:
1 kg friss meggy
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás puding
3-4 evőkanál cukor
3-4 szegfűszeg
3 db fahéj
tej
A szegfűszeget és a fahéjat tegyük bele egy főzőtojásba. Egy edénybe 2,5 liter vizet
a főzőtojással, reszelt citrom héjával és a cukorral tegyünk fel forrni. Kb. 3-4 percig
forraljuk, majd adjuk hozzá a megmosott, magozott meggyet.
Fedjük le, hagyjuk ismét felforrni.
Nem kell neki túl sok idő, ne málljon szét a gyümölcs. Közben a pudingport keverjük
ki hideg tejjel simára. Amikor ismét forr a leves, keverjük bele a már simára kikevert
pudingot. Addig keverjük, amíg közepesen sűrű, de még leveses állagú lesz.
Hidegen, melegen egyaránt tálalhatjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 2. |
|
Címkék: különlegesség, főzőtojással, szegfűszeget, elkészíteni, tálalhatjuk, főzőtojásba, fogyasztani, hozzávalók, szegfűszeg, pudingport, meggyleves, felforrni, közepesen, megmosott, forraljuk, bonyolult, szeretünk, eláruljuk, evőkanál, keverjük, egyaránt, magozott, kikevert, vaníliás, pudingot, gyümölcs, cukorral, meggyet, hagyjuk, edénybe, leveses, fahéjat, reszelt, héjával, tegyünk, melegen, igazi nyári, fahéjat tegyük, cukorral tegyünk, pudingport keverjük,
|
|
|
|
igazi nyári, fahéjat tegyük, cukorral tegyünk, pudingport keverjük, különlegesség, főzőtojással, szegfűszeget, elkészíteni, tálalhatjuk, főzőtojásba, fogyasztani, hozzávalók, szegfűszeg, pudingport, meggyleves, felforrni, közepesen, megmosott, forraljuk, bonyolult, szeretünk, eláruljuk, evőkanál, keverjük, egyaránt, magozott, kikevert, vaníliás, pudingot, gyümölcs, cukorral, meggyet, hagyjuk, edénybe, leveses, fahéjat, reszelt, héjával, tegyünk, melegen, hidegen, azonban, málljon, citrom, amikor, percig, simára, tudják, fedjük, közben, mégsem, tejjel, forrni, állagú, puding, csomag, tegyük, liter, titka, főleg, fahéj, hozzá, cukor, meggy, ismét, hideg, sokan, adjuk, friss, igazi, vizet, nyári, leves, addig, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | |
|
|
ma: |
4 db bejegyzés |
e hónap: |
73 db bejegyzés |
e év: |
461 db bejegyzés |
Összes: |
34472 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1071
- e Hét: 1870
- e Hónap: 12810
- e Év: 121454
|
|
|