Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Viszlát betegség
  2019-06-19 17:13:06, szerda
 
  Finomak, vitamindúsak és változatossá teszik az étrendet. Talán te is naponta fogyasztod őket, miközben nem is tudod, hogy a tányérodra kerülő zöldségek egyes betegségek megelőzésében is segíthetnek.

Ha egyre több zöldséget - és persze gyümölcsöt - építesz be a táplálkozásodba, duplán jól jársz! Amellett ugyanis, hogy az emésztésed optimálisan fog működni, a zöldségekben található vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, enzimek, aminosavak és gyulladáscsökkentő anyagok révén az egészségügyi problémák is elkerülnek majd.

1. Káposzta: ízületi fájdalmakra
Mi rejtőzik benne?
A káposztafélék (pl. kel- vagy fejes káposzta) tele vannak nyomelemekkel, C- és K-vitaminnal, amelyek védik a csontokat. Leveleiben továbbá csíraölő és gyulladáscsökkentő anyagok is találhatóak.

Hogyan segít?
Egy amerikai kutatás szerint annak, aki naponta elfogyaszt egy kevés káposztát, lényegesen erősebbek a csontjai. Borogatásként használva a zöldség enyhíti az ízületi és reumatikus fájdalmakat. A külső, nagyobb leveleket hengereld át egy üveggel, tedd a fájó testrészre, majd borítsd be egy pamuttörölközővel. Pihenj így 10-15 percig.

2. Vöröshagyma: köhögés ellen
Mi rejtőzik benne?
Gazdag A-, B- és C-vitaminban, de magnéziumot, foszfátot, káliumot és kénvegyületeket is tartalmaz.

Hogyan segít?
Gombaölő és antibiotikus hatása van. Megfázásra és köhögésre bevált gyógyszer a hagymás mézszirup. Vágj apróra 1 fej vöröshagymát, tedd egy pohárba, és keverj hozzá 3 ek mézet. Hagyd állni legalább 6 órán át, majd naponta háromszor fogyassz el belőle 1-1 ek-nyit, ha megfáztál.

3. Articsóka: csökkenti a koleszterinszintet
Mi rejtőzik benne?
Különleges ízét a cinarin nevű hatóanyagnak köszönheti. Sok B-vitamin, vas és magnézium is található benne.

Hogyan segít?
A cinarin részt vesz a sejtmegújulásban, védi a májat, serkenti az epeműködést. Az articsókatea vagy -lé fogyasztásával csökkenthető a koleszterin- és a vércukorszint, megelőzhető az epekőképződés. Megszünteti az emésztési problémákat, és húgyúti gyulladás esetén is segít.

4. Sárgarépa: a szép haj és köröm vitaminja
Mi rejtőzik benne?
A sárgarépa színét is adó béta-karotin, mely az A-vitamin előanyaga, továbbá szelén.

Hogyan segít?
A sárgarépa hatásos haj- és körömnövesztő szer. Ápolja a bőrt, javítja a látást, erősíti az immunrendszert. Igyál meg 1 pohár sárgarépalét némi növényi olajjal vagy tejszínnel elkeverve. A szervezet ugyanis a karotint csak zsírral együtt tudja hasznosítani!

5. Spárga: védi a szívet
Mi rejtőzik benne?
E- és többféle B-vitamin, folsav és cink.

Hogyan segít?
Az E-vitamin védi az ereket. A B-vitaminok szabályozzák az anyagcserét, segítik a sejtek energiával való ellátását. A biotin bársonyossá, ragyogóvá varázsolja a bőrt.

6. Paradicsom: értisztító hatású
Mi rejtőzik benne?
Csodafegyvere a likopin, ehhez jön még a sok C-vitamin és a kálium.

Hogyan segít?
A likopin tisztítja az ereket, óvja a szívet, véd a rákos megbetegedések ellen. Még a ketchupban is megtalálható, a paradicsomot ugyanis csak kímélő hőkezeléssel lehet tartósítani, különben elveszíti szép piros színét.

7. Fokhagyma: harc az érelmeszesedés ellen
Mi rejtőzik benne?
Az allicin nevű kéntartalmú vegyület baktériumölőként hat, valamint csökkenti a koleszterin- és a vérzsírszintet, így véd az érelmeszesedés ellen.

Hogyan segít?
Legjobb nyersen fogyasztani, illetve házilag készített fokhagymás olajat használni a sütéshez-főzéshez.

8. Uborka: zöld erő a bőrnek
Mi rejtőzik benne?
C-vitamin, magnézium, kálium, kalcium. Víztartalma több mint 90%. A vitaminok és ásványi anyagok nagyrészt a héjában találhatóak, ezért ha lehet, ne hámozd meg, viszont mindig alaposan mosd meg!

Hogyan segít?
Napégés esetén karikázd fel a zöldséget, és helyezd a lepirult testrészre. Nyugtatja, hűsíti a bőrt, gyorsítja a gyógyulási folyamatot. Arcmaszkot is készíthetsz belőle vízhiányos bőrre.





 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító növények 1.  
Címkék: baktériumölőként, sejtmegújulásban, kénvegyületeket, táplálkozásodba, érelmeszesedés, megbetegedések, vérzsírszintet, fogyasztásával, immunrendszert, borogatásként, káposztafélék, nyomelemekkel, körömnövesztő, megelőzésében, csodafegyvere, epekőképződés, vércukorszint, hasznosítani, megtalálható, articsókatea, változatossá, hatóanyagnak, szabályozzák, vitamindúsak, csökkenthető, egészségügyi, sárgarépalét, antibiotikus, paradicsomot, zöldségekben, hőkezeléssel, vöröshagymát, koleszterin, epeműködést, víztartalma, vöröshagyma, tányérodra kerülő, emésztésed optimálisan, zöldségekben található, egészségügyi problémák, amerikai kutatás, kevés káposztát, zöldség enyhíti, fájó testrészre, hagymás mézszirup, cinarin nevű, cinarin részt, articsókatea vagy, emésztési problémákat, sárgarépa színét, sárgarépa hatásos, szervezet ugyanis, Gazdag A-,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Emlékezz  Nem kell hozzá fürdőruhás  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Vannak emberek  Az ember emlékekből áll  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Kertem  Szabó T. Anna - Pitypang  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Emlékezz  Egy párkányon  Nagy és kis csodák  Borzasztó  Zilahy Lajos mondta  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Előfordul, hogy  Az ember emlékekből áll  A felvilágosodás...  Tavaszi este  Paul David Tripp Április 12  Szívek  Jánosházy György: Fogd a kezem  A Magyar Költészet napja alkal...  Nagy és kis csodák  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Anyámról való emlékek  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Előfordul, hogy  Hogyan válunk hűségesekké?  képre írva  képre írva  Walter Chrysler mondta  Szívek  különleges  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Erdei gyöngyvirág  Szép estét  Hogyan válunk hűségesekké?  Magyar költészet napja  Van néhány kérdés, amin gondol...  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Annyira tisztelem a szabadságo...  Esterházy Péterre emlékezünk  Andrássy Réka - A bolond Böske  Otthon  Egy gondolat  Különleges  Szép álmokat!  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Jó éjszakát  Azért kaptad  Minden tavaszból őrizz..  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Kertem  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  képre írva  Anyák napjára  Facebookon kaptam  40 felett  Gebhardt Nóra versei II.  A hagyma antibakteriális hatás...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Zilahy Lajos gondolata  képre írva  Vannak emberek  Somlyó Zoltán - Orgonával  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
tányérodra kerülő, emésztésed optimálisan, zöldségekben található, egészségügyi problémák, amerikai kutatás, kevés káposztát, zöldség enyhíti, fájó testrészre, hagymás mézszirup, cinarin nevű, cinarin részt, articsókatea vagy, emésztési problémákat, sárgarépa színét, sárgarépa hatásos, szervezet ugyanis, karotint csak, sejtek energiával, biotin bársonyossá, likopin tisztítja, rákos megbetegedések, paradicsomot ugyanis, érelmeszesedés ellen, allicin nevű, héjában találhatóak, lepirult testrészre, gyógyulási folyamatot, baktériumölőként, sejtmegújulásban, kénvegyületeket, táplálkozásodba, érelmeszesedés, megbetegedések, vérzsírszintet, fogyasztásával, immunrendszert, borogatásként, káposztafélék, nyomelemekkel, körömnövesztő, megelőzésében, csodafegyvere, epekőképződés, vércukorszint, hasznosítani, megtalálható, articsókatea, változatossá, hatóanyagnak, szabályozzák, vitamindúsak, csökkenthető, egészségügyi, sárgarépalét, antibiotikus, paradicsomot, zöldségekben, hőkezeléssel, vöröshagymát, koleszterin, epeműködést, víztartalma, vöröshagyma, problémákat, találhatóak, megszünteti, megelőzhető, magnéziumot, fogyasztani, kéntartalmú, fájdalmakat, fájdalmakra, tartósítani, anyagcserét, optimálisan, bársonyossá, készíthetsz, segíthetnek, gyümölcsöt, varázsolja, tányérodra, tejszínnel, fokhagymás, vitaminnal, lényegesen, elfogyaszt, folyamatot, gyógyulási, betegségek, értisztító, arcmaszkot, vitaminban, paradicsom, leveleiben, reumatikus, emésztésed, energiával, testrészre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 566 db bejegyzés
Összes: 34577 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1800
  • e Hét: 6226
  • e Hónap: 15610
  • e Év: 148164
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.