|
2019-06-25 06:58:31, kedd
|
|
|
HOZZÁVALÓK
80 dkg karfiol (tisztán mérve)
5 dkg vaj
2 ek liszt
2 dl tej
1 tk só
1 kávéskanál fehér bors (őrölt)
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor zöldhagyma (szárával együtt)
10 dkg reszelt füstölt sajt
2 db tojás
2 dl tejföl
ELKÉSZÍTÉS
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. Sós vízben 5 perc alatt
roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
A vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd a megmelegített tejjel
felöntve, folyamatos keverés közben sűrűre főzzük, és megsózzuk.
3 percig forraljuk lassú tűzön. Ezután belekeverjük a borsot, a
megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát a
zöldjével együtt, valamint a reszelt sajtot. Lehúzzuk a tűzről,
hagyjuk langyosra hűlni, végül simára keverjük a tejföllel és a
nyers tojásokkal.
A nyers karfiolrózsákat tűzálló tálba vagy tepsibe terítjük, majd
ráöntjük a sajtos-tojásos keveréket úgy, hogy az lehetőleg elfedje
az összes karfiolt.
Az edényt 160 fokos sütőbe toljuk 20 percre és az egészet pirosra
sütjük.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 3. |
|
Címkék: petrezselyemzöld, karfiolrózsákat, megtisztítjuk, megmelegített, megtisztított, belekeverjük, zöldhagymát, folyamatos, hozzávalók, tojásokkal, roppanósra, kávéskanál, elkészítés, zöldhagyma, forraljuk, megsózzuk, leszűrjük, zöldjével, tejföllel, karikákra, keveréket, lehetőleg, langyosra, ráöntjük, terítjük, rózsáira, karfiolt, habzásig, valamint, felöntve, szárával, lehúzzuk, hevítjük, keverjük, liszttel, reszelt, karfiolt megtisztítjuk, vajat habzásig, megmelegített tejjel, reszelt sajtot, nyers karfiolrózsákat, sajtos-tojásos keveréket, lehetőleg elfedje, összes karfiolt, egészet pirosra,
|
|
|
|
karfiolt megtisztítjuk, vajat habzásig, megmelegített tejjel, reszelt sajtot, nyers karfiolrózsákat, sajtos-tojásos keveréket, lehetőleg elfedje, összes karfiolt, egészet pirosra, petrezselyemzöld, karfiolrózsákat, megtisztítjuk, megmelegített, megtisztított, belekeverjük, zöldhagymát, folyamatos, hozzávalók, tojásokkal, roppanósra, kávéskanál, elkészítés, zöldhagyma, forraljuk, megsózzuk, leszűrjük, zöldjével, tejföllel, karikákra, keveréket, lehetőleg, langyosra, ráöntjük, terítjük, rózsáira, karfiolt, habzásig, valamint, felöntve, szárával, lehúzzuk, hevítjük, keverjük, liszttel, reszelt, hagyjuk, keverés, tűzálló, füstölt, pirosra, egészet, elfedje, tisztán, tojásos, tepsibe, karfiol, szedjük, percre, sütjük, percig, sütőbe, toljuk, vékony, nagyon, edényt, borsot, tűzről, ezután, összes, sajtos, együtt, tejföl, vágott, főzzük, simára, sajtot, közben, sűrűre, vízben, csokor, tejjel, nyers, fokos, tálba, végül, hűlni, tűzön, tojás, vajat, alatt, őrölt, lassú, mérve, liszt, fehér, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
1 db bejegyzés |
e hónap: |
75 db bejegyzés |
e év: |
582 db bejegyzés |
Összes: |
34593 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3912
- e Hét: 11483
- e Hónap: 33750
- e Év: 166304
|
|
|