|
2019-07-06 16:30:34, szombat
|
|
|
|
|
|
Találtunk egy receptet, ami jobb, mint a lángos.
A sajtos fokhagymás töltetéknek képtelenség ellenállni!
A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók:
1 bögre kefír
fél kiskanál cukor
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva)
fél kiskanál só
2,5 bögre liszt
150 g sajt
200 g tehéntúró
2 gerezd fokhagyma
fél bögre olaj a sütéshez
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott
szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben
egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel,
gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és
hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd
keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával.
A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő
részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket
pedig tegyük a kinyújtott kör felére.
Takarjuk be a másik felével és nyomkodjuk le a széleit.
Tegyünk egy serpenyőbe olajat és forrósítsuk fel, majd süssük meg benne
a lepények mindkét oldalát.
Melegen kínáljuk, tejföllel megkenve is fogyaszthatjuk.

|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 2. |
|
Címkék: szódabikarbóna, fogyaszthatjuk, hőmérsékleten, nyújtódeszkát, fokhagymával, felfuttatott, kiméréséhez, forrósítsuk, fokozatosan, kavargassuk, képtelenség, felfuttatva, töltetéknek, nyomkodjuk, hozzávalók, kinyújtott, tölteléket, használunk, elkészítés, habverővel, serpenyőbe, ellenállni, fokhagymás, tésztából, reszeljük, tehéntúró, találtunk, fokhagyma, nyújtsunk, körformát, tejföllel, átszitált, tekerjük, zacskóba, gyúrjunk, keverjük, sajtos fokhagymás, hozzávalók kiméréséhez, ecetben felfuttatott, átszitált lisztet, habverővel kavargassuk, kevés liszttel, zacskóba vagy, sajtot reszeljük, zúzott fokhagymával, tölteléket osszuk, vékony körformát, másik felével, serpenyőbe olajat, lepények mindkét,
|
|
|
|
sajtos fokhagymás, hozzávalók kiméréséhez, ecetben felfuttatott, átszitált lisztet, habverővel kavargassuk, kevés liszttel, zacskóba vagy, sajtot reszeljük, zúzott fokhagymával, tölteléket osszuk, vékony körformát, másik felével, serpenyőbe olajat, lepények mindkét, szódabikarbóna, fogyaszthatjuk, hőmérsékleten, nyújtódeszkát, fokhagymával, felfuttatott, kiméréséhez, forrósítsuk, fokozatosan, kavargassuk, képtelenség, felfuttatva, töltetéknek, nyomkodjuk, hozzávalók, kinyújtott, tölteléket, használunk, elkészítés, habverővel, serpenyőbe, ellenállni, fokhagymás, tésztából, reszeljük, tehéntúró, találtunk, fokhagyma, nyújtsunk, körformát, tejföllel, átszitált, tekerjük, zacskóba, gyúrjunk, keverjük, liszttel, sütéshez, kínáljuk, cukorral, takarjuk, kiskanál, lepények, receptet, megkenve, lisztet, tésztát, szórjuk, egyenlő, mindkét, felével, széleit, tegyünk, oldalát, hagyjuk, túróval, melegen, fóliába, ecettel, ecetben, olajat, zúzott, osszuk, percet, gerezd, sajtot, részre, lángos, tegyük, felére, bögrét, süssük, vékony, tálban, minden, sajtos, , ,
|
|
|
|
2021. Február
| | |
|
|
ma: |
3 db bejegyzés |
e hónap: |
86 db bejegyzés |
e év: |
236 db bejegyzés |
Összes: |
30318 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 217
- e Hét: 14917
- e Hónap: 50204
- e Év: 105540
|
|
|