|
2019-12-08 09:33:31, vasárnap
|
|
|
A tésztához:
50 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 tojás
4-5 evőkanál méz
6 dkg sertés zsír
1 teáskanál szódabikarbóna
3-4 evőkanál tej
A krémhez:
1 liter tej
6 evőkanál búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 evőkanál vanília aroma
30 dkg sárgabarack lekvár
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
3 evőkanál olaj
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, mézet, tojást és a
tejjel összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyforma
cipóra osztjuk, kinyújtjuk körülbelül 25 x 30 centiméteres lapokra és a tepsink
hátulján vagy sütőlemezen egyesével megsütjük, 180 °C-on, körülbelül öt-hat
perc alatt. Vigyázzunk, mer nagyon gyorsan sülnek és a méztől hamar
barnulnak. A lapokat sütőpapírra csúsztatjuk és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet a búzadarával és a vanília aromával sűrűre főzzük és félre
tesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt grízes
krémhez keverjük.
Egy lapot megkenünk a grízes krém felével, ráhelyezzük a második lapot, ezt
megkenjük a baracklekvárral. Újabb lapot teszünk rá, erre kenjük a maradék
grízes krémet, majd befedjük a negyedik lappal. A csokit az olajjal gőz felett
felolvasztjuk majd a sütink tetejére kenjük.
A süteményünket csak másnap szeleteljük, addigra a tészta meglágyul és
könnyebben vágható.
|
|
|
0 komment
, kategória: Sütemények |
|
Címkék: baracklekvárral, szódabikarbóna, összedolgozzuk, süteményünket, felolvasztjuk, elmorzsoljuk, centiméteres, sárgabarack, sütőlemezen, sütőpapírra, csúsztatjuk, zsiradékkal, búzadarával, porcukorral, szeleteljük, ráhelyezzük, étcsokoládé, hozzáadjuk, vigyázzunk, körülbelül, könnyebben, finomliszt, lisztezett, kinyújtjuk, megkenjük, tésztához, teáskanál, meglágyul, barnulnak, egyesével, megkenünk, megsütjük, margarint, hátulján, deszkára, egyforma, lisztet elmorzsoljuk, méztől hamar, lapokat sütőpapírra, vanília aromával, margarint habosra, kihűlt grízes, lapot megkenünk, grízes krém, második lapot, negyedik lappal, sütink tetejére, süteményünket csak, tészta meglágyul,
|
|
|
|
lisztet elmorzsoljuk, méztől hamar, lapokat sütőpapírra, vanília aromával, margarint habosra, kihűlt grízes, lapot megkenünk, grízes krém, második lapot, negyedik lappal, sütink tetejére, süteményünket csak, tészta meglágyul, baracklekvárral, szódabikarbóna, összedolgozzuk, süteményünket, felolvasztjuk, elmorzsoljuk, centiméteres, sárgabarack, sütőlemezen, sütőpapírra, csúsztatjuk, zsiradékkal, búzadarával, porcukorral, szeleteljük, ráhelyezzük, étcsokoládé, hozzáadjuk, vigyázzunk, körülbelül, könnyebben, finomliszt, lisztezett, kinyújtjuk, megkenjük, tésztához, teáskanál, meglágyul, barnulnak, egyesével, megkenünk, megsütjük, margarint, hátulján, deszkára, egyforma, keverjük, borítjuk, negyedik, evőkanál, margarin, tetejére, aromával, porcukor, búzadara, befedjük, második, krémhez, lapokat, lapokra, tesszük, habosra, gyorsan, hagyjuk, felével, kihűlni, tepsink, tésztát, maradék, lisztet, olajjal, vanília, teszünk, vágható, addigra, osztjuk, méztől, lappal, csokit, tészta, felett, sütink, másnap, főzzük, sertés, lekvár, kenjük, sűrűre, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
75 db bejegyzés |
e év: |
582 db bejegyzés |
Összes: |
34593 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 362
- e Hét: 15158
- e Hónap: 37425
- e Év: 169979
|
|
|