Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mézes grízes krémes
  2019-12-08 09:33:31, vasárnap
 
  A tésztához:

50 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 tojás
4-5 evőkanál méz
6 dkg sertés zsír
1 teáskanál szódabikarbóna
3-4 evőkanál tej

A krémhez:

1 liter tej
6 evőkanál búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 evőkanál vanília aroma
30 dkg sárgabarack lekvár

A tetejére:

15 dkg étcsokoládé
3 evőkanál olaj

A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, mézet, tojást és a
tejjel összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyforma
cipóra osztjuk, kinyújtjuk körülbelül 25 x 30 centiméteres lapokra és a tepsink
hátulján vagy sütőlemezen egyesével megsütjük, 180 °C-on, körülbelül öt-hat
perc alatt. Vigyázzunk, mer nagyon gyorsan sülnek és a méztől hamar
barnulnak. A lapokat sütőpapírra csúsztatjuk és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet a búzadarával és a vanília aromával sűrűre főzzük és félre
tesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt grízes
krémhez keverjük.

Egy lapot megkenünk a grízes krém felével, ráhelyezzük a második lapot, ezt
megkenjük a baracklekvárral. Újabb lapot teszünk rá, erre kenjük a maradék
grízes krémet, majd befedjük a negyedik lappal. A csokit az olajjal gőz felett
felolvasztjuk majd a sütink tetejére kenjük.

A süteményünket csak másnap szeleteljük, addigra a tészta meglágyul és
könnyebben vágható.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Címkék: baracklekvárral, szódabikarbóna, összedolgozzuk, süteményünket, felolvasztjuk, elmorzsoljuk, centiméteres, sárgabarack, sütőlemezen, sütőpapírra, csúsztatjuk, zsiradékkal, búzadarával, porcukorral, szeleteljük, ráhelyezzük, étcsokoládé, hozzáadjuk, vigyázzunk, körülbelül, könnyebben, finomliszt, lisztezett, kinyújtjuk, megkenjük, tésztához, teáskanál, meglágyul, barnulnak, egyesével, megkenünk, megsütjük, margarint, hátulján, deszkára, egyforma, lisztet elmorzsoljuk, méztől hamar, lapokat sütőpapírra, vanília aromával, margarint habosra, kihűlt grízes, lapot megkenünk, grízes krém, második lapot, negyedik lappal, sütink tetejére, süteményünket csak, tészta meglágyul,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Bounty krémes  Alázat  Albert Einsteinről  Akarat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Julian Brass gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png csokor  210 éve született a SZÓZAT meg...  Sokan azt tartják  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Reggel van  Hiányzik  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Paul David Tripp Április 19  A nemzeti hovatartozás kulturá...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Albert Einstein gondolata  Idő  Hogy lehet megtartani  Az igazi szeretetért rendszeri...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Irgalom és ítélet  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Krisztinától  Garai Gábor - Takarítás  Elköszönt  Egy bizonyos határt  Albert Einstein gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Reggel van  Facebookon kaptam  Alázat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png cica  Alázat  Még csak most kezdődik a nap  Reggel van  Szép napot kívánok  Fehér virág  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Reggel van  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Bounty krémes  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szívem  Nem számIt  Facebookon kaptam  Szívem 
Bejegyzés Címkék
lisztet elmorzsoljuk, méztől hamar, lapokat sütőpapírra, vanília aromával, margarint habosra, kihűlt grízes, lapot megkenünk, grízes krém, második lapot, negyedik lappal, sütink tetejére, süteményünket csak, tészta meglágyul, baracklekvárral, szódabikarbóna, összedolgozzuk, süteményünket, felolvasztjuk, elmorzsoljuk, centiméteres, sárgabarack, sütőlemezen, sütőpapírra, csúsztatjuk, zsiradékkal, búzadarával, porcukorral, szeleteljük, ráhelyezzük, étcsokoládé, hozzáadjuk, vigyázzunk, körülbelül, könnyebben, finomliszt, lisztezett, kinyújtjuk, megkenjük, tésztához, teáskanál, meglágyul, barnulnak, egyesével, megkenünk, megsütjük, margarint, hátulján, deszkára, egyforma, keverjük, borítjuk, negyedik, evőkanál, margarin, tetejére, aromával, porcukor, búzadara, befedjük, második, krémhez, lapokat, lapokra, tesszük, habosra, gyorsan, hagyjuk, felével, kihűlni, tepsink, tésztát, maradék, lisztet, olajjal, vanília, teszünk, vágható, addigra, osztjuk, méztől, lappal, csokit, tészta, felett, sütink, másnap, főzzük, sertés, lekvár, kenjük, sűrűre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 582 db bejegyzés
Összes: 34593 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 362
  • e Hét: 15158
  • e Hónap: 37425
  • e Év: 169979
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.