Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hámozzuk ne hámozzuk
  2020-01-28 14:33:31, kedd
 
  Melyik gyümölcsöt és zöldséget tilos és melyiket szabad meghámozni?

Gyümölcsöt és zöldséget azért szükséges fogyasztani, mivel rendkívül sok vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaznak. Azonban vannak olyan gyümölcsök és zöldségek, amelyeket vétek meghámozni, míg más hasonló táplálékot tilos héjastól megenni.

Egyes gyümölcsöknek és zöldségeknek a tápanyagtartalma a héjába koncentrálódik, így már csak emiatt sem szabad azokat meghámozni. A hámozatlan zöldségek és gyümölcsök több rostot is tartalmaznak. A rostos ételek rendszeres fogyasztása jót tesz az emésztőrendszer működésének. Aki gyakran küzd székrekedéssel, mindenképpen egyen minden nap zöldséget és gyümölcsöt, de ez voltaképpen mindenkinek javasolható, hiszen a zöldségek és a gyümölcsök az egészséges táplálkozás szerves részei.

Nyilván a bogyós gyümölcsöket nem kell meghámozni. Nem szoktunk bíbelődni a cseresznye, a meggy vagy a szőlő meghámozásával és milyen jól tesszük, hiszen ezeknek a gyümölcsöknek a héja tartalmazza a legtöbb antioxidánsban gazdag tápanyagot.

Az őszibarackot, a sárgabarackot és a szilvát sem szabad meghámozni, mivel ezek héjában is rengeteg rost, tápanyag és antioxidáns található. Ha meghámozni nem is, de megmosni meg kell ezeket a gyümölcsöket fogyasztás előtt.

Az almát se hámozza meg étkezés előtt, mert az alma héja olyan vitaminokat tartalmaz, mint A- és C-vitamin, illetve kvercetin, amely egy értékes flavonoid.

A paradicsom héja is nagyon sok antioxidáns flavonoidot tartalmaz, amely csökkenti a gyulladást és véd egyes betegségekkel szemben.

Hozzáértők szerint a kivit is csak nagyon vékonyan szabadna meghámozni, hiszen közvetlenül a héja alatt van a legtöbb C-vitamin.

Ha szeretnék, megőrizni az uborka K-vitamin-, kálium- és rosttartalmát, akkor semmiképpen se hámozzuk meg.

Nyilván azt mindenki tudja, hogy a sütőtököt héjastól sütjük, de a héjat nem szabad elfogyasztani.

Jól teszi, ha meghámozza még az ananászt, a mangót, a dinnyét és például a papayát, hiszen ezek héja nem ehető, nem lehet azokat megemészteni.

Az avokádót is meg kell hámozni, de a gyümölcs húsa kiváló rostforrás. Gazdag még káliumban, egyszeresen telítetlen zsírsavakban és folsavban is.

Megjegyzés : aki allergiás a szőrős őszibarackra - természetesen húzza le a héját




 
 
0 komment , kategória:  Egészség 2.  
Címkék: tápanyagtartalma, emésztőrendszer, antioxidánsban, koncentrálódik, székrekedéssel, meghámozásával, természetesen, sárgabarackot, gyümölcsöknek, rosttartalmát, betegségekkel, elfogyasztani, mindenképpen, zsírsavakban, tartalmaznak, őszibarackot, antioxidánst, őszibarackra, gyümölcsöket, megemészteni, zöldségeknek, voltaképpen, táplálkozás, tartalmazza, mindenkinek, javasolható, antioxidáns, semmiképpen, fogyasztása, egyszeresen, közvetlenül, fogyasztani, flavonoidot, vitaminokat, működésének, gyümölcsök, héjába koncentrálódik, hámozatlan zöldségek, rostos ételek, emésztőrendszer működésének, egészséges táplálkozás, bogyós gyümölcsöket, meggy vagy, szőlő meghámozásával, héja tartalmazza, legtöbb antioxidánsban, gyümölcsöket fogyasztás, alma héja, értékes flavonoid, paradicsom héja, héja alatt, legtöbb C-vitamin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Albert Einsteinről  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Reggel van  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png kutya  képre írva  Png virág  Png telefon  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Alázat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Akarat  Kerüld el az evangélium örömén...  Paul David Tripp Április 21  Png cica  Jó éjszakát  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Elköszönt  Mindig jusson idő nevetni  Fekete-erdő desszert  Csak a fogyatkozás látható  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Png csokor  Alázat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Adakozás  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Makszim Gorkij gondolata  Nem számIt  Facebookon kaptam  Szívem  Tanuld meg ezt a versemet  Nagyi telefonál  Png cica  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Adakozás  George Gordon Lord Byron: Inez...  Lóhere  Hogy lehet megtartani  Minden harmadik...  Idő  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Még csak most kezdődik a nap  Png virág  Nagyi telefonál  Elköszönt  Gonosz démon-álarc  Szép estét kedves látogatóimna...  George Byron - Ahogy itt jár -...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Reménység és erő Krisztustól e...  Irgalom és ítélet  Tavaszi kép  A nemzeti hovatartozás kulturá... 
Bejegyzés Címkék
héjába koncentrálódik, hámozatlan zöldségek, rostos ételek, emésztőrendszer működésének, egészséges táplálkozás, bogyós gyümölcsöket, meggy vagy, szőlő meghámozásával, héja tartalmazza, legtöbb antioxidánsban, gyümölcsöket fogyasztás, alma héja, értékes flavonoid, paradicsom héja, héja alatt, legtöbb C-vitamin, uborka K-vitamin-, sütőtököt héjastól, gyümölcs húsa, szőrős őszibarackra, tápanyagtartalma, emésztőrendszer, antioxidánsban, koncentrálódik, székrekedéssel, meghámozásával, természetesen, sárgabarackot, gyümölcsöknek, rosttartalmát, betegségekkel, elfogyasztani, mindenképpen, zsírsavakban, tartalmaznak, őszibarackot, antioxidánst, őszibarackra, gyümölcsöket, megemészteni, zöldségeknek, voltaképpen, táplálkozás, tartalmazza, mindenkinek, javasolható, antioxidáns, semmiképpen, fogyasztása, egyszeresen, közvetlenül, fogyasztani, flavonoidot, vitaminokat, működésének, gyümölcsök, rendszeres, gyümölcsöt, meghámozni, hozzáértők, meghámozza, rostforrás, megjegyzés, telítetlen, gyulladást, paradicsom, egészséges, cseresznye, tápanyagot, fogyasztás, hámozatlan, táplálékot, kvercetin, megőrizni, zöldségek, zöldséget, tartalmaz, szeretnék, szükséges, flavonoid, csökkenti, sütőtököt, káliumban, allergiás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 582 db bejegyzés
Összes: 34593 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3912
  • e Hét: 11483
  • e Hónap: 33750
  • e Év: 166304
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.