|
2020-08-23 09:01:08, vasárnap
|
|
|
hozzávalók / 6 adag
70 dkg sertéslapocka (szín hús)
4 ek sertészsír (friss, házi)
5 közepes db sárgarépa
5 közepes db fehérrépa
1 közepes db vöröshagyma
7 db babérlevél
1 kávéskanál bors
1.5 teáskanál majoranna
3 teáskanál ételízesítő
1 kk citromlé
só ízlés szerint
1 teáskanál cukor
4 teáskanál mustár (kissé púpozva)
330 g tejföl (1 nagy doboz 20%-os)
1 púpozott ek finomliszt
5 dl víz
50 dkg tészta (ízlés szerint)
elkészítés
A zsírt egy nagy lábasba tesszük, erre ráreszeljük a megtisztított, megmosott
répákat, hagymát. Én nem szeretem turmixolva, a négy oldalú reszelő citrom
reszelőjén szoktam lereszelni ezeket - NYERSEN. Ez kicsit fárasztóbb, de
megéri. Így egészen más íze lesz! Innentől kezdve nagyon egyszerű minden!
Bekapcsoljuk alatta a gázt, s kevergetve összedinszteljük őket, körülbelül 20
percig.
Ezután rádobjuk a megtisztított, megmosott, felkockázott húst, s az összes
felsorolt hozzávalót (a tejföl, liszt kivételével, s a mustárnak is csak a felét),
összekeverjük, felöntjük vízzel.
Megvárjuk, míg újra forrni kezd, ekkor takarékra vesszük a lángot, s lefedve
90-105 percig főzzük. Közben megkavarjuk időnként, ha szükségét látjuk,
kevés vizet önthetünk hozzá, s kóstoljuk meg, elég sós-e.
Ha eltelt az idő, a hús is tökéletesen puha, készíthetjük a tejfölös, mustáros
habarásunkat.
Egy kisebb tálba szórjuk a lisztet, s apránként adagolva hozzá a tejfölt,
csomómentesre keverjük vele, a felénél hozzáadjuk még a mustár másik
felét, amellyel tovább keverjük csomómentesre a lisztet.
Ezt beleöntjük a lábasba, jól összekeverjük, pár percig kevergetve össze
forraljuk - ettől sűrűsödik meg -, majd lekapcsoljuk a gázt, lefedve pihentetjük
kicsit.
Bármilyen tésztával, aki a zsemlegombócot szereti, azzal lehet fogyasztani.
Én már készítettem nokedlivel is, mennyei volt úgy is.
Attól is függ, mennyi időnk van.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 2. |
|
Címkék: összedinszteljük, zsemlegombócot, megtisztított, összekeverjük, csomómentesre, sertéslapocka, bekapcsoljuk, lekapcsoljuk, felkockázott, habarásunkat, készíthetjük, készítettem, fogyasztani, ételízesítő, megkavarjuk, vöröshagyma, pihentetjük, ráreszeljük, kivételével, tökéletesen, turmixolva, elkészítés, hozzáadjuk, reszelőjén, nokedlivel, beleöntjük, hozzávalót, kevergetve, finomliszt, körülbelül, fárasztóbb, lereszelni, sertészsír, kávéskanál, babérlevél, hozzávalók, nagy lábasba, négy oldalú, kisebb tálba, felénél hozzáadjuk, mustár másik, zsemlegombócot szereti,
|
|
|
|
nagy lábasba, négy oldalú, kisebb tálba, felénél hozzáadjuk, mustár másik, zsemlegombócot szereti, összedinszteljük, zsemlegombócot, megtisztított, összekeverjük, csomómentesre, sertéslapocka, bekapcsoljuk, lekapcsoljuk, felkockázott, habarásunkat, készíthetjük, készítettem, fogyasztani, ételízesítő, megkavarjuk, vöröshagyma, pihentetjük, ráreszeljük, kivételével, tökéletesen, turmixolva, elkészítés, hozzáadjuk, reszelőjén, nokedlivel, beleöntjük, hozzávalót, kevergetve, finomliszt, körülbelül, fárasztóbb, lereszelni, sertészsír, kávéskanál, babérlevél, hozzávalók, szükségét, felsorolt, bármilyen, önthetünk, teáskanál, sűrűsödik, mustárnak, megmosott, majoranna, kóstoljuk, forraljuk, apránként, fehérrépa, felöntjük, tésztával, sárgarépa, megvárjuk, takarékra, rádobjuk, innentől, egyszerű, időnként, citromlé, szeretem, keverjük, púpozott, amellyel, mustáros, adagolva, tejfölös, tejfölt, vesszük, lisztet, lefedve, közepes, mennyei, répákat, felénél, szerint, egészen, lábasba, szórjuk, szoktam, tesszük, nyersen, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | |
|
|
ma: |
2 db bejegyzés |
e hónap: |
113 db bejegyzés |
e év: |
501 db bejegyzés |
Összes: |
34512 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 545
- e Hét: 4796
- e Hónap: 21477
- e Év: 130121
|
|
|