Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Babgulyás
  2020-12-07 16:07:39, hétfő
 
   
  HOZZÁVALÓK

70 dkg marhanyak
40 dkg szárazbab
1 ek zsír
1 szál sárgarépa
1 szelet karalábé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 db zöldpaprika
1 szem paradicsom
1 csap ek pirospaprika
1 egész babérlevél
kevés majoránna
őrölt bors

1 mk kömény
kevés ételízesítő

ELKÉSZÍTÉS

Forró zsiradékon megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, rajta megfuttatjuk
a zúzott fokhagymát és a köményt, a felkockázott marhahúst rátesszük, pár percig
dinszteljük, amíg a hús kifehéredik. A tűzről lehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával
elkeverjük, és felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.

Amíg a leves felforr, a beáztatott babot előfőzzük: bő vízben, a forrástól számított
5 perc múlva a puffasztó levét leöntjük, a forró babot a forró leveshez adjuk.
(Hideg vízhez ne adjuk, mert a forró bab megedződik, és nehezebben puhul meg.)
Ha kell, vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje.

A levest fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, babérral, és takarékon főzzük
tovább. Amikor félpuha a hús, belerakjuk a zöldséget, a zöldséglevél-csokrot, az
egész paprikát, a paradicsomot, és további vizet adunk hozzá, sóval, fűszerekkel
utánaízesítjük, majd takarékon puhára főzzük.

A főzés ideje alatt a tojásból, a lisztből, egy csipet sóval, egy kis tálban kemény
(levestészta keménységű) tésztát gyúrunk, kicsit pihentetjük, majd enyhén
lisztezett tálcára csipegetjük.

Amikor a hús és a bab puha, a csipetkét is beleadjuk, és pár perc alatt készre
főzzük.

Tálalás előtt a főtt zöldséglevél csokrot, zöldpaprikát, paradicsomot eltávolítjuk
a levesből.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Címkék: petrezselyemzöld, pirospaprikával, utánaízesítjük, paradicsomot, pirospaprika, eltávolítjuk, vöröshagymát, megfuttatjuk, felkockázott, zöldpaprikát, majoránnával, zöldséglevél, ételízesítő, levestészta, megpirítjuk, fűszerezzük, felengedjük, kifehéredik, fűszerekkel, dinszteljük, vöröshagyma, pihentetjük, csipegetjük, zöldpaprika, paradicsom, megszórjuk, elkészítés, babérlevél, megedződik, zsiradékon, nehezebben, keménységű, fokhagymát, elkeverjük, beáztatott, lisztezett, finomra aprított, zúzott fokhagymát, felkockázott marhahúst, tűzről lehúzzuk, leves felforr, beáztatott babot, forrástól számított, puffasztó levét, forró babot, forró leveshez, levest fűszerezzük, főzés ideje, csipet sóval, főtt zöldséglevél,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarsz-e fényt...  Az adaptogen gyógynövényekról  Akarsz-e fényt...  A könyv tündére 27. ........  Kölcsey Ferenc idézet  Facebookon kaptam  Jó éjszakát!  Isten nem hangulat kérdése  A múltból  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a szeretet szava ér az ég...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát!  Kellemes, szép napot!  Menyecske ruha......  Kellemes, szép napot!  Facebookon kaptam  Ady Endre: A tavaszi szív Kali...  Facebookon kaptam Krisztinától  Természetes vesetisztító étele...  Facebookon kaptam  A természet szépsége......  Egyedül blues......  Kettőnk csendje  Csodáld a természetet  Imádság  Szép estét, jó éjt!  Szelíd éjszaka  Facebookon kaptam  Londoni szelet. Nagyon finom é...  Tulipán csokor  Tulipán csokor  DVORÁK ETELA Valami között Ha...  Aki azt mondja megvagyok, az n...  Te látod...  Délutáni teázás.......  Nagyon szép.......  Naplemente  Ugró Éva Anna - Aranyeső  Egy meleg mosoly  Facebookon kaptam  Isten nem hangulat kérdése  Facebookon kaptam  Az Élet győz, megszabadít a ro...  Kellemes, szép napot!  Mai harmónia kártyám  A múltból  10 dolog, ami megváltozik miut...  A recept az egybe sütött nyaka...  Menyecske ruha......  Cinnabar kristály  Csak a szeretet szava ér az ég...  Végtelen út  Katicabogár.......  Ha a lényegtelen dolgokat a lé...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Rossz döntés született  Az emberek néha azt hiszik  Tavaszias szép napot!  Imádság  Szép estét, jó éjt!  Epidotó kristály  Elmegyek........  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szökőkút........  Aki azt mondja megvagyok, az n...  Túrórudi szelet, le is fénykép...  Facebookon kaptam  Szeszélyes Április  Tavaszias szép napot!  Isten nem hangulat kérdése  Az emberek néha azt hiszik  Facebookon kaptam Krisztinától  10 konyhai élelmiszer, amely j...  Szép estét, jó éjt!  Világító torony  Png virág  Rossz döntés született  Epidotó kristály  Szép estét kedves látogatóimna...  Tavaszi kép  Pitty  Szökőkút........  Esti kép  Ne fuss a gondjaid elől . . ...  Az adaptogen gyógynövényekról  Zúg a folyó........  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  idézet  Menyecske ruha......  idézet  Kellemes, szép napot!  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Halhatatlanság Ekkortájt a sír...  Látogatóimnak szeretettel........ 
Bejegyzés Címkék
finomra aprított, zúzott fokhagymát, felkockázott marhahúst, tűzről lehúzzuk, leves felforr, beáztatott babot, forrástól számított, puffasztó levét, forró babot, forró leveshez, levest fűszerezzük, főzés ideje, csipet sóval, főtt zöldséglevél, petrezselyemzöld, pirospaprikával, utánaízesítjük, paradicsomot, pirospaprika, eltávolítjuk, vöröshagymát, megfuttatjuk, felkockázott, zöldpaprikát, majoránnával, zöldséglevél, ételízesítő, levestészta, megpirítjuk, fűszerezzük, felengedjük, kifehéredik, fűszerekkel, dinszteljük, vöröshagyma, pihentetjük, csipegetjük, zöldpaprika, paradicsom, megszórjuk, elkészítés, babérlevél, megedződik, zsiradékon, nehezebben, keménységű, fokhagymát, elkeverjük, beáztatott, lisztezett, hozzávalók, belerakjuk, takarékon, számított, rátesszük, zöldséget, előfőzzük, forrástól, szárazbab, puffasztó, marhanyak, sárgarépa, marhahúst, majoránna, csipetkét, fokhagyma, beleadjuk, karalábé, babérral, lehúzzuk, lisztből, aprított, leöntjük, tojásból, levesből, leveshez, paprikát, gyúrunk, csokrot, további, amennyi, ellepje, felforr, tésztát, tálalás, borssal, félpuha, köményt, tálcára, finomra, tovább, főzzük, amikor, vízhez, levest, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 360 db bejegyzés
Összes: 30442 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8
  • e Hét: 8
  • e Hónap: 14651
  • e Év: 150921
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.