Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Álmos
  2021-01-27 06:58:59, szerda
 
  A pszichológusok figyelmeztetnek: ha feláldozod magadat a gyerekeidért, elveszíted a tiszteletüket
Természetes, hogy minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyerek ne szenvedjen hiányt semmiben. De vannak olyan szülők, akik teljes mértékben feláldozzák magukat a gyerekük érdekében. A szakemberek szerint azonban ez nagy hiba, mert így megtörténhet, hogy elveszítik a gyerekeik tiszteletét - olvasható a twice.hu oldalán.

Ne szolgáld ki mindenben a gyerekeidet
A szakértők szerint az a legnagyobb hiba, ha a szülők megalázkodnak a gyerekeik előtt és kiszolgálják minden igényüket. Ha mindent megengedsz nekik, lassan elveszíted a neked kijáró tiszteletet - írja a twice.hu.

Nem normális, ha az életed szülőként csak abból áll, hogy a gyerekeid vágyaira és problémáira koncentrálsz, ahogy az sem, ha mindent megoldasz helyettük. A szakértők szerint az igazán boldog szülő képes arra, hogy időnként kimozduljon otthonról a barátaival, anélkül, hogy bűntudatot érezne amiatt, hogy otthon hagyta a gyerekét.

Ugyanakkor azzal sem teszünk jót, ha folyton azt ismételgetjük a gyereknek, hogy tanulnia kell. Elég, ha egyszer elmagyarázzuk neki. Csak akkor válhat felelősségteljes felnőtté, ha elsajátítjuk ezt a hozzáállást, és elkerülünk bizonyos gyakran elkövetett hibákat.

A gyerekek mindent megkapnak, amit csak akarnak, amikor akarják
Azzal, hogy folyamatosan háttérbe szorítjuk a saját igényeinket, a jövőre nézve csak ártunk a gyereknek. Boldoggá akarjuk tenni a gyerekeinket, de ezzel sajnos, csak a jelen pillanatban tesszük őket boldoggá, hosszú távon csak boldogtalanságot okozunk nekik.

Ha elhanyagoljuk a saját igényeinket, kénytelenek vagyunk stressz hatása alatt helyt állni. Mindeközben azonban a gyerekeink fokozatosan képtelenné válnak rá, hogy akár a legkisebb mértékű stresszel is megbirkózzanak, ami pedig a jövőben hatalmas akadályt jelent majd a számukra.

Gondoljunk csak bele, hányszor látunk követelőző, hisztis gyerekeket a bevásárlóközpontokban, éttermekben, játékboltokban, akik képtelenek elfogadni a nemleges választ, mert a szüleik ahhoz szoktatták őket, hogy mindent azonnal megkaphatnak.

Állandóan szórakoztatjuk őket
Létrehoztunk a gyerekeink számára egy mesterséges világot, amiben nem létezik az unalom. Amint úgy látjuk, hogy a gyereknek nincs mivel foglalkoznia, rohanunk, hogy szórakoztassuk, mert úgy érezzük, ha nem így tennénk, szülői kötelességünket mulasztanánk el.

Közben pedig két, teljesen különböző világban élünk: ők a saját kis világukban, ami csupa játék és szórakozás, mi pedig a munka világában.

Miért ne segítenének a gyerekek a házimunkában? Miért ne pakolnák el maguk után a játékaikat? Ezek egyszerű, repetitív feladatok, amik arra edzik az agyat, hogy az unalmas munka mellett is gondolkodni tudjon. Erre a képességre pedig majd az iskolában is szükségük lesz.

Hagyjuk, hogy a gyerekek irányítsák a világot
Milyen gyakran halljuk ezt a felnőttektől: Mióta hagyjuk, hogy a gyerekek döntsék el, hogy neveljük őket? Nos, ha hagyjuk nekik, hogy folyton az legyen, amit ők akarnak, pontosan ezt tesszük. Ha egy gyerek folyton azt ehet, amit csak akar, nem is enne egyebet, mint sajtos makarónit és érdességeket. Ha tehetné, folyton csak tévét nézne, a tableten játszana, és soha nem feküdne le aludni.

De azzal nem segítünk a gyereknek, ha mindig azt adjuk meg neki, amit akar, nem pedig azt, amire valójában szüksége van. Megfelelő táplálkozás és pihentető alvás nélkül a gyerekek fáradtan, nyűgösen érkeznek az iskolába, és nem tudnak odafigyelni az órán.

Ezzel a módszerrel rossz üzenetet közvetítünk feléjük. Ebből azt tanulják, hogy bármit megtehetnek, amit csak akarnak, és amihez nincs kedvük, azt egyszerűen nem kell megtenniük. Fogalmuk sem lesz arról, mit jelent az, hogy valamit ,,meg kell tenni", ,,el kell végezni".

Pedig ahhoz, hogy elérjünk bizonyos dolgokat az életben, néha muszáj olyan dolgokkal is foglalkoznunk, amikkel nem akarunk, nem tehetjük folyton csak azt, amihez kedvünk van.

Ha valaki egyetemet akar végezni, annak tanulnia kell, ha pedig focista szeretne lenni, akkor minden nap edzenie kell.

Lehet, hogy a gyerekeink tudják, mit akarnak, de nehezükre esik megtenni azt, ami szükséges, ahhoz, hogy elérjék a kitűzött célt. Így aztán vágyaik beteljesületlenek maradnak, és ettől frusztráltak lesznek.

Forrás: twice.hu





 
 
0 komment , kategória:  Gyermekek 1.  
Címkék: boldogtalanságot, felelősségteljes, kötelességünket, figyelmeztetnek, pszichológusok, megbirkózzanak, játékboltokban, szórakoztatjuk, szórakoztassuk, megalázkodnak, foglalkoznunk, ismételgetjük, elhanyagoljuk, elmagyarázzuk, tiszteletüket, érdességeket, gyerekeinket, folyamatosan, frusztráltak, koncentrálsz, kiszolgálják, felnőttektől, foglalkoznia, mulasztanánk, házimunkában, létrehoztunk, gyerekeidért, megkaphatnak, megtörténhet, elsajátítjuk, igényeinket, hozzáállást, táplálkozás, pillanatban, tiszteletét, mindeközben, pszichológusok figyelmeztetnek, legjobbat akarja, gyerekük érdekében, szakemberek szerint, gyerekeik tiszteletét, szakértők szerint, szülők megalázkodnak, gyerekeik előtt, neked kijáró, életed szülőként, gyerekeid vágyaira, igazán boldog, gyerekek mindent, saját igényeinket, jövőre nézve, jelen pillanatban,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Anyámról való emlékek  Baranyi Ferenc - N i n c s  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Mindent de mindent visszakap  Erdei gyöngyvirág  Megígért békesség  Otthon  Robin Wight pitypang szobra  különleges  Csend  képre írva  Reményik Sándor: Pierrot &...  Vannak emberek  Facebookon kaptam  40 felett  Andrássy Réka - A bolond Böske  Különleges  Szeretem ujjad karcsuságait,  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  39 ígéret  Jó éjszakát  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Robin Wight pitypang szobra  James Allen  Mit ünnepelnek a görögök márci...  képre írva  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Sorsunk miatt...  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Egy párkányon  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  A sorsod  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Töröld le  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Horváth Szilvia tollából  Magamnak  Töröld le  Jó nap volt  Zilahy Lajos mondta  Töröld le  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  különleges  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Szép estét  Egy tavasz  Horváth Szilvia tollából  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Pitypang szökőkút  Isten hűségének mértéke  Esterházy Péterre emlékezünk  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Alvó cicák  Egy gondolat  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Anyák napjára  Önmagunkból tépünk ki a gyors ... 
Bejegyzés Címkék
pszichológusok figyelmeztetnek, legjobbat akarja, gyerekük érdekében, szakemberek szerint, gyerekeik tiszteletét, szakértők szerint, szülők megalázkodnak, gyerekeik előtt, neked kijáró, életed szülőként, gyerekeid vágyaira, igazán boldog, gyerekek mindent, saját igényeinket, jövőre nézve, jelen pillanatban, gyerekeink fokozatosan, legkisebb mértékű, jövőben hatalmas, nemleges választ, szüleik ahhoz, gyerekeink számára, mesterséges világot, gyereknek nincs, munka világában, unalmas munka, képességre pedig, gyerekek irányítsák, gyerekek döntsék, gyerek folyton, tableten játszana, gyerekek fáradtan, módszerrel rossz, gyerekeink tudják, kitűzött célt, boldogtalanságot, felelősségteljes, kötelességünket, figyelmeztetnek, pszichológusok, megbirkózzanak, játékboltokban, szórakoztatjuk, szórakoztassuk, megalázkodnak, foglalkoznunk, ismételgetjük, elhanyagoljuk, elmagyarázzuk, tiszteletüket, érdességeket, gyerekeinket, folyamatosan, frusztráltak, koncentrálsz, kiszolgálják, felnőttektől, foglalkoznia, mulasztanánk, házimunkában, létrehoztunk, gyerekeidért, megkaphatnak, megtörténhet, elsajátítjuk, igényeinket, hozzáállást, táplálkozás, pillanatban, tiszteletét, mindeközben, természetes, odafigyelni, problémáira, tiszteletet, megtehetnek, közvetítünk, gyerekeidet, kimozduljon, fokozatosan, kénytelenek, mesterséges, gondolkodni, éttermekben, feláldozzák, segítenének, szakemberek, játékaikat, módszerrel, barátaival, megengedsz, bűntudatot, gyerekeink, elveszíted, egyszerűen, gyerekének, megtenniük, világukban, szórakozás, feláldozod, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 566 db bejegyzés
Összes: 34577 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 574
  • e Hét: 5000
  • e Hónap: 14384
  • e Év: 146938
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.