Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kókuszolaj
  2013-06-14 16:31:13, péntek
 
  A kókuszolaj jót tesz a bőrödnek, az immunrendszerednek, a koleszterin szintednek, az emésztésednek, és nem utolsó sorban a fogyókúrádnak. Akarod tudni, hogyan?

Annak ellenére, hogy több mint 90%-ban telített zsírsavakból áll, a kókuszolaj vagy kókuszzsír az egyik legegészségesebb zsiradékunk. Ráadásul a szűrt kókuszolajnak nincs is kókuszíze, csak intenzívebbé teszi az étel ízeit. Az egészségre gyakorolt jótékony hatásai között vannak a fogyás, a bőr és a haj szépítése, a veseproblémák, a szívbetegségek és a magas vérnyomás megelőzése és kezelése, a rákos betegségek megelőzése, a csontok erősítése, a fogak védelme, az immunrendszer erősítése, az inzulin rezisztancia kezelése, és a lista ennél még sokkal hosszabb.

Hogyan lehetséges mindez?

A kókuszból származó zsiradék, a kókuszolaj legnagyobb részben laurinsavat és kaprinsavat tartalmaz, ezek felelősek az antioxidáns, anti mikrobiális, gombaölő, anti bekteriális és gyulladáscsökkentő hatásért. Az emberi test a laurinsavat úgynevezett monolaurinné alakítja, ami segít a baktériumok és vírusok elleni harcban. Pont ezért használják évezredek óta a hagyományos gyógyászatban, a kókuszolaj az Ayurvédának is fontos részét képezi. Ráadásul az kókuszzsírt teljesen máshogy kezeli a szervezet, mint a többi zsiradékot: lebontásához nem szükségesek a szokásos zsírbontó folyamatok és enzimek. Ezért egyrészt nagyon kímélő a használata, másrészt anyagcsere-zavarral küzdő, vagy gyomorproblémákban szenvedő emberek is fogyaszthatják.

Pár példa a kókuszolaj jótékony hatására:

Haj- és testápolás: a kókuszolaj a haj és a szaruhártya legjobb természetes tápanyaga. Elősegíti a haj egészséges növekedését, és gyönyörű fényt ad neki. Ha rendszeresen masszírozod a fejbőröd kókuszolajjal, az megelőzi a korpát, kezeli az esetleges tetveket és serkéket, és szabályozza a fejbőr zsírháztartását. Kiváló hajkondicionáló, és segít rendbe hozni a károsodott hajat. A bőrön alkalmazva csökkenti a ráncokat, táplálja és feszesé teszi a bőrt. Nagyon eredményes a különböző bőrbetegségek kezelésében, mint az övsömör, az ekcéma, vagy a fertőzések. Sok természetes bőrápoló szer alapja, testápolót, szappanokat és krémeket is készíthetünk belőle. Stressz és öregedés: mivel a kókuszolaj nyugtató hatású, segít a stressz elűzésében. Ha a halánték táján bemasszírozzuk a bőrbe, az segít fáradtság és idegesség esetén is. Antioxidáns hatása segít megakadályozni az idő előtti öregedést, és megelőzni a betegségeket. Szívbetegség: komoly tévhit, hogy minden telített zsírsav káros. A kókuszolajban található laurinsav rengeteg bajt segít megelőzni, különösen a szív-érrendszeri problémákat. Csökkenti a rossz koleszterin mennyiségét a vérben, míg a jó koleszterint növeli. Hozzájárul az érfalak rugalmasságának megőrzéséhez. Nem avasodik, és hő hatására nem bomlik, így használatával elkerülhetjük a szív-érrendszer egyik legnagyobb ellenségét, a transz-zsírokat. Fogyás: Olyan zsírsavakat tartalmaz, amik segítenek a súlyvesztésben. Könnyen emészthető, és segíti a pajzsmirigy és az enzimek megfelelő működését. Ráadásul javítja az anyagcserét, és segít több energiát felhasználni. Ezért is van az, hogy a trópusi tengerparti területeken, ahol rendszeresen fogyasztanak kókuszt az ott élők (és azt használják sütéshez-főzéshez is), nem nagyon találunk elhízott embereket. Immunrendszer, fertőzések: a teljes immunrendszerre is igen jó hatással van, mivel aniti mikrobiális lipideket, laurinsavat, kapril savat, és kaprinsavat tartalmaz, amik gombaölő, baktériumölő és vírusölő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ha fertőzött területre teszünk kókuszolajat, bevonja azt egy olyan réteggel, ami ellenáll minden külső behatolónak, és segíti a szövet megújulását is. Influenzás és fertőzéses időszakban különösen hasznos szűz kókuszolajat fogyasztani, de a fekély, a húgyúti betegségek, a nőgyógyászati problémák és a gombás betegségek esetén is nagyon hatékony. Ha energiára vágysz, egészséges és szép szeretnél lenni, egyszerűen fogyassz el naponta egy kiskanál szűz kókuszolajat, és cseréld le a főzőolajad is - arra a szűrt kókuszolaj is megfelel. Ártani nem fog, az biztos.

Kókuszolaj,finomítatlan bio (VIRGIN COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL)

A kókuszolaj vagy más néven kókuszvaj a kókuszpálma (Cocus nucifera) magjának szárított beléből (koprából) készített növényi olaj. A kókuszolaj szobahőmérsékleten vajszerű, 24°C-on megolvad. Az általunk is forgalmazott szűz kókuszolajat hidegen sajtolják a termés friss húsából. Így a kókusz minden pozitív tulajdonsága megjelenik az olajban, kellemes kókuszaromájú lesz és a szerkezete sem módosul.
92%-ban telített zsírsavakból áll.
Ideális testápoló, hiszen hatékonyan és tartósan hidratálja a bőrt, megvédi a külső környezeti hatásoktól.

Tulajdonságai:

-nagyon tápláló, jól védi a bőrt a kiszáradás ellen
-gyorsan felszívódik a bőrbe
-antibakteriális hatású
-megakadályozza kisebb sérülések, vágások, pattanások elfertőződését
-beállítja a fejbőr optimális működését, megszünteti a korpaképződést
-egészségessé és csillogóvá varázsolja a hajat

Felhasználható:

-száraz, repedezett bőr ápolására
-szappanokban
-ajakápolásra
-samponokban, haj kondícionálókban
-bőrkeményedésekre
-pattanásokra

Kókuszolaj a hajápolásban?

Kókuszolaj az egyik legtermészetesebb táplálkozás a hajnak. Kiváló hajkondicionáló,megerősíti a szőrtüszőket ez segíti a hajat az újra növekedésben. Kókuszolajjal való rendszeres fejmasszázs biztosítja a korpa mentes fejbőrt.Segít távol tartani a tetveket. Előszeretettel használják hajápolókban.

Tipp:

Diónyi finomítatlan kókuszolajt kezünkkel eloszlatunk a fejbőrtől a hajvégig ,majd fésűvel jól kifésüljük.Törülközővel betekerjük vagy zuhany sapkát rakunk a fejünkre és kb: 30 így dunsztoljuk. Idő letelte után samponnal jól kimossuk. Első kezelés után érezhető lesz a különbség, hetente egyszer érdemes megismételni.


Néhány példa e jó telített zsír alkalmazási területeire:

Zsírégetés:

Ironikus, nem igaz? Ez a telített zsír felgyorsíthatja a hasi régió karcsúsodását. Mostanra már két szilárd, embereken végzett vizsgálat mutatta ki, hogy mindössze két evőkanál kókuszolaj fogyasztása naponta (kb 30 ml), a férfiaknál és a nőknél is egyaránt, képes a hasra lerakódott zsírpárnák 1-3 hónapon belüli csökkentésére.

Az agyműködés növelése:

A mára már híres tanulmány 2006-ban jelent meg a Neurobiology of Aging nevű tudományos lapban. A tanulmány kimutatta, hogy a közepes láncú trigliceridek (bőségesen található belőlük a kókuszolajban) szervezetbe való bevitele 20 Alzheimer-kóros vagy enyhe kognitív zavarban szenvedő alanynál a ketontestek számának növekedéséhez vezetett. 90 perccel a kezelés után kognitív javulás volt mérhető a kevésbé súlyos kognitív zavarokkal szenvedőknél.

Fejtetű kiirtása:

Ánizs permettel kombinálva a kókuszolaj jobb inszekticid mint a permetrin (0,43%).

Sebgyógyítás:

A kókuszolajat időtlen idők óta használják a sebgyógyulás meggyorsítására. A három azonosított mechanizmus a gyógyító hatások mögött: 1. felgyorsítja az újra hámosodási folyamatokat 2.növeli az antioxidáns enzim aktivitást 3.serkenti a kollagén térhálósító mechanizmust a megjavított szöveten belül. A kókuszolaj szinergikusan működik a hagyományos kezelésekkel az égési sebgyógyulás elősegítésében is

Fájdalom csillapító és lázcsökkentő hatás:

a kókuszolaj bizonyítottan gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és láz-csökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik.

Fekély elleni hatása:

Érdekes, hogy a kókusztejről kimutatták (amely magában foglalja a kókuszolaj komponenseket), hogy hatásosabb mint a hagyományos szukralfát alapú fekélyellenes gyógyszerek.

Gombaölő:

2004-ben 52 Candida faj izolátumot tettek ki kókuszolaj hatásának. A gomba legismertebb formája, a Candida albicans volt a legérzékenyebb a kezelésre. A kutatók meg is jegyezték:Kókuszolajat lenne ajánlott használni a gombás fertőzések kezelésére, tekintettel a növekvő számú gyógyszer-rezisztens Candida fajokra.

Tesztoszteron hormon termelését serkentő hatás:

Patkányok heréjében csökkenti az oxidatív stresszt, ami jelentősen több tesztoszteron hormon termeléshez vezet.

Csökkenti a prosztataduzzanatot:

Patkányokban csökkenti a tesztoszteron-indukált jóindulatú prosztata növekedést.

A vér lipidek arányának javítása:

A kókuszolaj következetesen javítja az LDL: HDL arányt a vérben. Ezen hatását figyelembe véve, a kókusz olajat nem lehet olyan telített zsírnak nevezni, amely eltömíti az artériákat.

Növeli a zsírban oldódó tápanyagok felszívódását:

A kókuszolajról nemrégiben kiderült az is, hogy fokozza a paradicsomból származó karotinoidok felszívódását.

A csontok egészsége:

A kókuszolaj bizonyítottan csökkenti a csonton belüli oxidatív stresszt, ami megakadályozhatja a már osteoporotikus, csontritkulásos csont szerkezeti sérülését. (Megjegyzés: a csontritkulás egy mítosz, ahogyan jelenleg a tudományos kutatások mutatják.)

Fényvédő:

a kókuszolaj 30%-kal kevesebb UV sugarat enged át a bőr felületére. Ez annyiban jó, hogy az UVA sugarak károsítják a bőrt, míg az UVB sugarak rendkívül hasznosnak bizonyulnak (közepes expozíció esetén).

Természetesen, ha kókuszolajról beszélünk, a kókuszpálma csak egyetlen produktumára koncentrálunk. Minden összetevő, beleértve a kókusz héj rostot, a kókusz fehérjét és a kókusz vizet is, kísérletileg bizonyítottan további terápiás alkalmazási területekkel bírnak.

A leghatékonyabb kókuszolaj nyers olaj formájában kapható gyógynövényboltokban, fehér, kenhető, krémszerű állagú. Hűtőben tartva megkeményedik, szobahőmérsékleten ujjon, tenyéren elolvad. Nagyszerű testápoló és ránctalanító is egyben.

A kókuszolaj 50 jótékony hatása 1.rész
.
A kókuszolajat (vagy más néven kókuszvaj), illetve annak kivonatait régóta használja a szépségipar, jótékony hatásait így régóta ismerjük.

A kókuszzsír szoba hőmérsékleten fehér, szilárd halmazállapotú, zsírszerű anyag. Melegítve folyékonnyá válik, ezt hívjuk kókuszolajnak. Magasan telített, magnéziumot, kálciumot, cinket és vasat is tartalmaz. A közepes láncú zsírsavaknak köszönhetően gombaölő és antibakteriális hatású, laurinsav tartalmának köszönhetően immunrendszer erősítő, így hatékony a herpeszre, influenzára is.

Elkészítési módja szerint három fajtája ismeretes: hidegen sajtolt, szűz, és finomított kókuszolaj, roppant sokoldalúan felhasználható a főzés során.

Most viszont mi a kókuszolaj szépségápolásban betöltött szerepét vizsgáljuk.

Íme 50 tipp, hogyan aknázd ki e növény csodálatos ajándékait!

Haj

1. Mély kondicionálás: néhány evőkanál kókuszolajat masszírozz be a hajadba, majd csavard be egy meleg törülközővel, s hagyd így pár órán keresztül, vagy akár egész éjszaka. Ezután alaposan mosd meg a hajad. A hatás nem marad el, hajad selymes és fényes lesz. Hogyan? A kókuszolaj behatol a haj szerkezetébe, hidratálja és megvédi azt a környezeti hatásoktól.

2. Intenzív, mély kondicionálás: a még intenzívebb kondicionáláshoz a kókuszolajat használjuk avokádóval. A gyümölcs húsos részét összekeverjük az olajjal, majd egy fésűvel egyenletesen felvisszük a hajra. Hagyjuk magunkon 20 percig, majd öblítsük le és mossuk meg utána a hajunk.

3. Hajerősítő maszk: a kókuszolaj rendkívül gazdag tápanyagokban, így nem kell különféle vegyszerekkel bajlódnunk. Három evőkanál kókuszolajat melegíts fel gyönge lángon, majd hagyd kihűlni. Üss fel egy tojást, keverd össze a langyos olajjal, majd masszírozd bele a hajadba. Ha ezzel kész vagy, egy műanyag zacskóval teker be a hajad, s hagyd magadon egy órára. Ezután a szokásos módon öblítsd le! A maszk kiválóan alkalmas a haj töredezettségének megszüntetésére.

4. Göndör vagy fénytelen hajra: végy egy kisebb, borsónyi mennyiségű kókuszolajat, dörzsöld be a tenyered, és lágyan dolgozd be a hajadba. Ha egyenes, de fénytelen, akkor csak finoman húzd végig a hajadon.

5. Korpásodás: mivel a kókuszolaj antibakteriális és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik, kiválóan alkalmas fejbőr problémákra is. A fejbőr felszívja az olajat, hidratálja a száraz, korpás bőrt, így hatékonyan enyhíti a korpásodás tüneteit. Használata egyszerű: masszírozd be a fejbőrbe mintegy öt percen át, hagyd egy picit hatni, majd mosd meg samponnal alaposan.

6. Őszülés: végy pár curry levelet, őröld le őket és adj hozzá egy kis vizet. Ezt a pasztát keverd össze két csésze kókuszolajjal, majd melegítsd fel a keveréket addig, amíg a nedvesség elpárolog belőle. Miután lehűlt, tárolhatod is. Dörzsöld bele a hajadba kéthetente pár alkalommal. Hagyd magadon egész éjszakán át, növelve ezzel a szer hatékonyságát.

7. Összefogva hordod a hajad? Van megoldás. Kend be a hajadba az olajat, hagyd magadon egy pár órát, és nem fogja tépni a hajad a gumi.

Testápolás

8 . Testápolás: végy két csésze folyékony szappant, egy csésze rózsavizet, négy evőkanál kókuszolajat, és 20-30 csepp levendula illóolajat. Öntsd az összes hozzávalót egy üvegcsébe, és addig rázd, amíg minden komponens össze nem keveredik. Ezt minden alkalommal ismételd meg. Használata végtelen egyszerű, mintha csak egy folyékony szappannal kennéd be magad.

9. Egyszerű lemosás: kiszáradt, hámlik a bőröd? A kókuszolaj ebben is segít. Az olajhoz adj tengeri sót, és használd úgy, mint egy egyszerű bőrradírt. Megszabadulsz az elhalt hámsejtektől, és hidratáló hatásaként a bőröd újra élettel teli lesz.

10: Bőrradír: végy 50 ml kókuszolajat, 10 ml makadámia olajat, 10 csepp narancs és10 csepp citrom illóolajat, és 60 gramm barna cukrot. A kókusz- és makadámia olajat keverjük össze, add hozzá az illóolajokat, majd fokozatosan, szépen lassan a barna cukrot. Ha végeztél, öntsd az egészet egy légmentesen záródó edénybe, és tárold a hűtőben. Zuhany közben a nedves bőrbe dörzsöld be, különösen figyelmet szentelve a térdeknek, és könyöknek. Öblítsd le, majd egy kevéske kókuszolajjal kend át magad, így a bőr újra rugalmas és puha lesz.

11. A sima bőrért: keverjünk össze egy félcsészényi barna cukrot, fél csésze sót, egy evőkanál citromlevet, kókuszolajat és mézet, majd jól keverjük össze. Használjuk hetente egy-két alkalommal a bámulatosan sima bőrért.

12. Hidratálás. kiszáradt, pikkelyes a bőröd? Végy egyenlő mennyiségben kókuszolajat és olívaolajat, adj hozzá néhány csepp rózsa vagy tömjén illóolajat, majd egyszerűen kend be vele magad.

13. Hidratálás maszkban: vedd a fenti főzetet, kend bele vele az egész tested, majd tekerd be magad egy jó meleg törülközővel.

14. A kókuszolaj gazdagon tartalmaz zsírsavakat, így kiváló hidratáló. Egyszerűen kend be magad vele zuhanyzás után. A hatás nem marad el, a bőröd selymes és puha lesz.

15. Borotváláshoz: Igen, a kókuszolaj erre is jó. Használjuk borotvakrém helyett, amely segít a szőrtüszők és makacs szőrszálak eltüntetésében a még simább borotválásért.

16. Borotválás után: A kókuszolaj segít a bőr borotválás utáni regenerálódásában is.

17. Otthoni gyantázás: Az olaj felpuhítja, felkészíti a bőrt a gyantázásra.

18. Narancsbőr ellen: keverjünk össze egy csésze kókuszolajat, egy csésze jojoba olajat, húsz csepp ciprus illóolajat, húsz csepp boróka illóolajat és tíz csepp levendula illóolajat. Masszírozzuk be az érintett területeket, és hagyjuk egy éjszakán át hatni.

19. Napozás utáni testápoló: végy egy csésze kakaóvajat, fél csésze kókuszolajat és négy teáskanál mandulaolajat. Az összetevőket melegítsd fel, amíg a vaj megolvad, majd öntsd egy edénybe, és hagyd kihűlni. Masszírozd be közvetlenül a napozás után. Megnyugtatja a bőrt.

20. Izomnyugtatásra: a kókuszolaj sokoldalúan felhasználható, így talán nem meglepő, ez alól az izmok sem maradhatnak ki. Vegyél négy teáskanál shea vajat, vagyis a kelet-indiai illipe-olajfa kivonatát (egyes vélemények szerint ugyanakkor ez a növény inkább káros, mint hasznos), három evőkanál kókuszolajat, két evőkanál jojoba olajat, hat csepp borsmenta illóolajat, hat csepp eukaliptusz illóolajat, négy csepp levendula illóolajat és egy teáskanál méhviaszt. Olvaszd meg az olajat, add hozzá a illóolajokat és öntsd légmentesen záródó edénybe.

21. Sebekre: a kókuszolaj egy vékony antiszeptikus és antibakteriális réteget képez, amely megvédi a sebet a portól és a baktériumoktól. Ráadásképpen felgyorsítja a gyógyulási folyamatot azáltal, hogy növeli a sejtosztódást és serkenti a kollagén termelést. Kend be a sebet egy kis kókuszolajjal, hogy a seb gyorsabban gyógyuljon, és ellenálljon a fertőzéseknek.

22. Szemölcsre: végy egy negyedcsészényi kókuszolajat, tíz csepp citrom illóolajat, tíz csepp teafa illóolajat és két csepp kakukkfű illóolajat, keverd össze és alkalmazd négyszer naponta az érintett területen. Legalább harminc percig ne mosd le az olajat.

23. Szeplők: a kókuszolaj után almaecetet alkalmazzunk a kérdéses területen. A szeplők pár hét után halványulni fognak.

24. Éjszakai balzsam: végy egy csésze meleg kókuszolajat, keverd össze egy csésze mandulaolajjal és két-három csepp rózsa illóolajjal. Tárold egy légmentesen zárható edényben, használd úgy, mint egy normál balzsamot.

25. Fénnyel teli bőrért: masszírozd be a kókuszolajjal az egész tested, így gyönyörű, fényes lesz. Adhatsz az olajhoz egy kevés csillámport is.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség 1.  
Címkék: szépségápolásban, tulajdonságokkal, kondicionáláshoz, legegészségesebb, kondícionálókban, antibakteriális, megszüntetésére, csontritkulásos, hajkondicionáló, izomnyugtatásra, zsírháztartását, meggyorsítására, immunrendszerre, negyedcsészényi, rugalmasságának, felgyorsíthatja, szívbetegségek, elősegítésében, felhasználható, gyulladásgátló, előszeretettel, eltüntetésében, megakadályozza, osteoporotikus, baktériumoktól, következetesen, mandulaolajjal, halmazállapotú, súlyvesztésben, legérzékenyebb, leghatékonyabb, fogyaszthatják, korpaképződést, elfertőződését, bemasszírozzuk, megakadályozni, koleszterin szintednek, kókuszolaj vagy, egyik legegészségesebb, szűrt kókuszolajnak, étel ízeit, egészségre gyakorolt, magas vérnyomás, rákos betegségek, csontok erősítése, fogak védelme, immunrendszer erősítése, inzulin rezisztancia, lista ennél, kókuszból származó, kókuszolaj legnagyobb, emberi test, VIRGIN COCOS NUCIFERA,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csak a fogyatkozás látható  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Adakozás  Akarat  Akik bántanak téged  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Krisztinától  Julian Brass gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Örülök, hogy látlak!  Kövesd a cowboyt!  Fekete-erdő desszert  Próbálj meg ...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Paul David Tripp Április 19  Éretlen vers  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Neked tudnod kell  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  A jó emberek mindig szépek mar...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A másik dolog,  Idő  Hiányzik  képre írva  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Makszim Gorkij gondolata  Németh László tollából  Gonosz démon-álarc  Egy maradéktalanul uralt világ  Boldog születésnapot a ma ünne...  Örülök, hogy látlak!  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alázat  Gonosz démon-álarc  Fekete István - Akác  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Fekete-erdő desszert  Boldog születésnapot a ma ünne...  Elköszönt  A Megváltó szolgálatában  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Tanuld meg ezt a versemet  Örülök, hogy látlak!  Nevem  Soha ne kedvezz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A sors  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Cs Ildikótó... 
Bejegyzés Címkék
koleszterin szintednek, kókuszolaj vagy, egyik legegészségesebb, szűrt kókuszolajnak, étel ízeit, egészségre gyakorolt, magas vérnyomás, rákos betegségek, csontok erősítése, fogak védelme, immunrendszer erősítése, inzulin rezisztancia, lista ennél, kókuszból származó, kókuszolaj legnagyobb, emberi test, laurinsavat úgynevezett, hagyományos gyógyászatban, kókuszzsírt teljesen, többi zsiradékot, szokásos zsírbontó, kókuszolaj jótékony, szaruhártya legjobb, fejbőröd kókuszolajjal, esetleges tetveket, fejbőr zsírháztartását, károsodott hajat, bőrön alkalmazva, különböző bőrbetegségek, kókuszolaj nyugtató, stressz elűzésében, halánték táján, segít fáradtság, kókuszolajban található, szív-érrendszeri problémákat, rossz koleszterin, érfalak rugalmasságának, szív-érrendszer egyik, enzimek megfelelő, trópusi tengerparti, teljes immunrendszerre, olyan réteggel, szövet megújulását, húgyúti betegségek, nőgyógyászati problémák, gombás betegségek, kiskanál szűz, szűrt kókuszolaj, termés friss, kókusz minden, külső környezeti, kiszáradás ellen, fejbőr optimális, egyik legtermészetesebb, újra növekedésben, korpa mentes, telített zsír, hasi régió, hasra lerakódott, agyműködés növelése, tanulmány kimutatta, közepes láncú, ketontestek számának, kezelés után, kevésbé súlyos, kókuszolaj jobb, kókuszolajat időtlen, sebgyógyulás meggyorsítására, három azonosított, gyógyító hatások, újra hámosodási, antioxidáns enzim, kollagén térhálósító, megjavított szöveten, kókuszolaj szinergikusan, hagyományos kezelésekkel, égési sebgyógyulás, kókuszolaj bizonyítottan, kókusztejről kimutatták, kókuszolaj komponenseket, hagyományos szukralfát, gomba legismertebb, gombás fertőzések, növekvő számú, oxidatív stresszt, kókuszolaj következetesen, kókusz olajat, zsírban oldódó, kókuszolajról nemrégiben, paradicsomból származó, csontok egészsége, csonton belüli, tudományos kutatások, kókuszolaj 30%-kal, kókuszpálma csak, kókusz fehérjét, kókusz vizet, leghatékonyabb kókuszolaj, kókuszzsír szoba, főzés során, kókuszolaj szépségápolásban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 581 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 8938
  • e Hónap: 31205
  • e Év: 163759
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.