|
2014-11-26 17:06:38, szerda
|
|
|
Alapanyagok:
30 dkg színhús
5 dkg füstölt szalonna
fél fej vöröshagyma
pirospaprika
őrölt kömény
babérlevél
só
20 dkg krumpli
20 dkg friss zöldbab
egy szál sárgarépa
egy szál fehér répa
Egy nagy lábos alján egészen alacsony lángon kiolvasztom a
szalonna zsírját. Ehhez adom a hagymát, és félig megpárolom.
Hozzáadom a húst és a csontot, nagy lángon átpirítom.
Lehúzom a lángról, megszórom pirospaprikával és a
köménnyel, átkeverem. Egészen pici vizet adok hozzá, beledobom
a babérlevelet, alacsonyra veszem a lángot, és a húst puhára
párolom. Mikor már majdnem kész, hozzáadom a megtisztított,
felkarikázott répákat és a megpucolt, felkockázott krumplit. Felöntöm
alaplével, csontlével vagy vízzel, sózom. Közben a zöldbabot kétcentis
darabokra vágom. Akkor adom a leveshez, amikor a zöldségek félig
megpuhultak. Amikor minden éppen puha, kész. Tálaláskor adok
hozzá tejfölt, ecetet vagy citromot és friss kaprot.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
Címkék: pirospaprikával, felkarikázott, megtisztított, babérlevelet, felkockázott, pirospaprika, megpuhultak, alapanyagok, vöröshagyma, kiolvasztom, megpárolom, tálaláskor, babérlevél, alacsonyra, csontlével, hozzáadom, kétcentis, alaplével, megszórom, átkeverem, beledobom, köménnyel, átpirítom, darabokra, megpucolt, zöldbabot, zöldségek, sárgarépa, krumplit, felöntöm, szalonna, citromot, alacsony, leveshez, majdnem, répákat, szál sárgarépa, szál fehér, nagy lábos, húst puhára, zöldbabot kétcentis, zöldségek félig,
|
|
|
|
szál sárgarépa, szál fehér, nagy lábos, húst puhára, zöldbabot kétcentis, zöldségek félig, pirospaprikával, felkarikázott, megtisztított, babérlevelet, felkockázott, pirospaprika, megpuhultak, alapanyagok, vöröshagyma, kiolvasztom, megpárolom, tálaláskor, babérlevél, alacsonyra, csontlével, hozzáadom, kétcentis, alaplével, megszórom, átkeverem, beledobom, köménnyel, átpirítom, darabokra, megpucolt, zöldbabot, zöldségek, sárgarépa, krumplit, felöntöm, szalonna, citromot, alacsony, leveshez, majdnem, répákat, csontot, krumpli, lehúzom, füstölt, egészen, tejfölt, lángról, zöldbab, párolom, zsírját, színhús, hagymát, amikor, kaprot, ecetet, kömény, veszem, lángon, puhára, minden, közben, lángot, vízzel, friss, éppen, sózom, vágom, félig, akkor, hozzá, mikor, vizet, fehér, lábos, alján, őrölt, ehhez, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
59 db bejegyzés |
e év: |
566 db bejegyzés |
Összes: |
34577 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2581
- e Hét: 9457
- e Hónap: 18841
- e Év: 151395
|
|
|