Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kézápolás
  2016-01-12 15:12:56, kedd
 
  Ahogy telik-múlik fölöttünk az idő, a kezeink sem lesznek fiatalabbak. Sőt, akad olyan is, akinél az öregedés első jelei a kézfején jelentkeznek. Lehet fiatalos, jól öltözött, a kezei úgy is árulkodnak. Tegyünk ellene, hogy a kezeink “megöregedjenek".

Az alábbi, házilag kevert, természetes összetevőket tartalmazó kenőcs csodákra képes. Nem csak az életkor, de a sok napozás, az időjárás viszontagságai, és a vegyszere, tisztítószerek is ellenségeink lehetnek. A bőr kiszárad, elveszíti rugalmasságát, berepedezik, és hamarosan megjelennek az első ráncok. A ráncos kézre tökéletes megoldást jelenthet az alábbi csodaszer. Ezenkívül azonban érdemes minél több folyadékot fogyasztani, hiszen nem csak kívülről, hanem belülről is ápolnunk kell a szervezetünk. Legalább napi két liter tiszta vizet fogyasszunk el, rendszeresen két héten keresztül, és látni fogjuk, hogy bőrünk állapota máris javulni fog.

A következő kenőcsöt nagyon egyszerű elkészíteni, keverjük ki, és cseréljük le a vegyi anyagokkal teli, csodákat ígérő kencéinket.

- Forraljunk fel 1 liter vizet, oldjunk fel benne két evőkanál sót, és, mikor annyira kihűlt áztassuk benne kezeinket, tíz percig.

- Ezután itassuk szárazra a kezeinket, és kenjük be a következő krémmel.

- Krém elkészítése: keverjünk el 1 tojássárgát, 1 evőkanál mézet, és 1 evőkanál olívaolajat. Nagyon jól dogozzunk össze a hozzávalókat, és alaposan kenjük be a zsíros masszával a kezünk. A körmeinkre is fektessünk hangsúlyt, hiszen őket is megviselik a külső ártalmas hatások.

- Húsz percig pihentessük a kezünk, ne érjünk semmihez. Esetleg finom masszázst végezhetünk ez idő alatt egyik kezünkkel a másikon.

- Húsz perc után alaposan mossuk le a kezünk meleg vízzel.

4-5 nap rendszeres alkalmazás után bőrünk sima, rugalmas, és ránctalan lesz.


Még csak az első igazán hűvös napokon vagyunk túl, de az érzékenyebbek kezén a bőr már most elkezdhette jelét adni, hogy nem tetszik neki a lehűlés, az esős, szeles idő. Sok helyen olvasni, hogy bolti kézkrém helyett otthon, a konyhában is megtalálható alapanyagokból milyen fantasztikus csodaszereket állíthatunk elő. Valóban? Kerestem, kutattam és kipróbáltam néhány egyszerűnek, nem túl drágának és mindemellett ígéretesnek tűnő receptet.

Banános-mézes kézkrém:


1 banán, egy evőkanál méz, egy citrom leve, egy evőkanál vaj vagy margarin
törd össze a banánt, és add hozzá a mézet, a citromlevet és a vajat vagy margarint
jól keverd össze
bőségesen vidd fel a kezedre, finom masszírozó mozdulatokkal, majd hagyd rajta 2 órán keresztül

"Trutyi." - villant be, mikor kész lett a massza, pedig jól megdolgoztam, alaposan pépesítettem, kevertem-kavartam. A margarin nem igazán akart eggyé válni a többi alapanyaggal, apró fehér maszatként úszott benne. Sebaj, azért felkentem a kezemre. Azaz túlzás, hogy kentem, mivel a "trutyi" halmazállapota inkább folyékony, semmint szilárd. Így aztán inkább masszíroztam, újra, meg újra belemártottam a tálkába. Fél óra után úgy gondoltam, elég, nincs nekem erre két órám. Tény, a bőröm valóban selymesebb érzetű lett, de szerintem nem éri meg a pepecselést.

Narancsos-mézes kézápoló


fél pohár narancslé, egy evőkanál méz
jól keverd el, és dörzsöld vele alaposan végig a kézfejet, körmöket
hagyd fenn 10 percig, majd öblítsd le

Elkészítése lényegesen könnyebb a banános pakolásénál, és ígéretesen hangzik, hogy csupán 10 percig kell a kézen hagyni, azaz az elkészítéssel, öblítő kézmosással együtt nagyjából negyed órát vesz igénybe a kézápolás. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy utána azonnal éreztem a hatást, de tény, hogy másnap reggel valóban kellemes tapintású volt a bőr a kezemen. Ha pontozni kellene 5-ből 4-et adnék rá.

Tejes kényeztetés


2 csészényi tejet és önts bele egy tálba és melegítsd meg
adj hozzá 1 kávéskanálnyi sót és keverd el benne
áztasd benne a kezed, miközben átmasszírozod az ujjperceidet
10-15 perc után alaposan öblítsd le a kezed

Erős kételyekkel fogtam neki. Ilyen kevés só közel fél liter tejben?
Azért kellemesen langyosra melegítettem a tejet, majd beletettem
a sót és pancsoltam benne, mintha egy lavorban mosnék kezet.
Meglepő, de jó érzés és a végén valóban finom puha a kéz.
Nálam ez a nyerő.

Íme egy recept, amit tejviasznak hívunk a családban, és a nővérem
használta az elmúlt évben, és a bőre úgy néz ki, olyan tökéletes,
tiszta és ragyogó, mint a tej.

Hozzávalók:

Zselatinpor
Tej
uborkalé
Szódabikarbóna
Lépésről lépésre
Tegyél 2 evőkanál zselatinport egy tálba
Adj hozzá 2 evőkanál tejet
Adj hozzá fél teáskanál szódabikarbónát
Adj hozzá 1 evőkanál uborkalevet
Keverd el jól és tedd mikrohullámú sütőbe 10-12 másodpercig
Alkalmazzad ezt ecsettel a bőrre
Hagyjad teljesen megszáradni
Húzzad le
Használd heti 3-szor 1 hónapig és utána rendszeres időközönként
Lassan a szőr növekedését is csökkenti
Használjad ezt a tejviaszt a test bármely részén.





 
 
0 komment , kategória:  Praktikák ötletek  
Címkék: szódabikarbónát, megöregedjenek, halmazállapota, viszontagságai, tisztítószerek, alapanyagokból, szódabikarbóna, belemártottam, mozdulatokkal, érzékenyebbek, csodaszereket, elkészítéssel, kávéskanálnyi, átmasszírozod, rugalmasságát, ellenségeink, alapanyaggal, rendszeresen, zselatinport, szervezetünk, megdolgoztam, ujjperceidet, összetevőket, mikrohullámú, mindemellett, melegítettem, pépesítettem, hozzávalókat, masszíroztam, időközönként, fantasztikus, megtalálható, jelentkeznek, másodpercig, olívaolajat, citromlevet, öregedés első, kézfején jelentkeznek, kezeink “, időjárás viszontagságai, első ráncok, ráncos kézre, alábbi csodaszer, következő kenőcsöt, vegyi anyagokkal, következő krémmel, zsíros masszával, külső ártalmas, kezünk meleg, első igazán, érzékenyebbek kezén, citrom leve,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Reménység és erő Krisztustól e...  Png fotel  Akarat  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Radikális szeretet  Szabolcska Mihály – Ákác...  Mai harmónia kártyám  Nem tudhatod  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Nem tudhatod  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  képre írva  Png cica  Tanuld meg ezt a versemet  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Egy hatékony szolga  Png csokor  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png fotel  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Paul David Tripp Április 19  Szabolcska Mihály – Ákác...  A jó emberek mindig szépek mar...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Garai Gábor - Takarítás  Soha ne kedvezz...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png csokor  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png kutya  Varga János Veniam - Fontos sz...  Hazára minden embernek szükség...  Egy bizonyos határt  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  A boldog családok mind hasonló...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A Megváltó szolgálatában  Png csokor  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A televizió nem a kultúrát kép...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Fekete István - Akác  Nem tudhatod  Nagyon különös  Esti kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
öregedés első, kézfején jelentkeznek, kezeink &#8220, időjárás viszontagságai, első ráncok, ráncos kézre, alábbi csodaszer, következő kenőcsöt, vegyi anyagokkal, következő krémmel, zsíros masszával, külső ártalmas, kezünk meleg, első igazán, érzékenyebbek kezén, citrom leve, vajat vagy, többi alapanyaggal, bőröm valóban, banános pakolásénál, kézen hagyni, lavorban mosnék, végén valóban, elmúlt évben, szőr növekedését, test bármely, szódabikarbónát, megöregedjenek, halmazállapota, viszontagságai, tisztítószerek, alapanyagokból, szódabikarbóna, belemártottam, mozdulatokkal, érzékenyebbek, csodaszereket, elkészítéssel, kávéskanálnyi, átmasszírozod, rugalmasságát, ellenségeink, alapanyaggal, rendszeresen, zselatinport, szervezetünk, megdolgoztam, ujjperceidet, összetevőket, mikrohullámú, mindemellett, melegítettem, pépesítettem, hozzávalókat, masszíroztam, időközönként, fantasztikus, megtalálható, jelentkeznek, másodpercig, olívaolajat, citromlevet, pihentessük, alkalmazzad, elkészíteni, tejviasznak, tojássárgát, ígéretesnek, végezhetünk, elkezdhette, berepedezik, fogyasztani, pepecselést, fiatalabbak, elkészítése, növekedését, kényeztetés, pakolásénál, egyszerűnek, uborkalevet, kételyekkel, zselatinpor, természetes, kézmosással, megszáradni, állíthatunk, megjelennek, fogyasszunk, kipróbáltam, rendszeres, folyadékot, kellemesen, alkalmazás, megviselik, maszatként, körmeinkre, hozzávalók, ígéretesen, fektessünk, kencéinket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 581 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1181
  • e Hét: 5259
  • e Hónap: 27526
  • e Év: 160080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.